Καλως σας βρηκα ! [γπ ερωτήσεις]

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Καλησπερα!Καινουργιος στο φορουμ και ειπα να συστηθω ως επιδοξος ιδιοκτητης Γερμανικου Ποιμενικου!Εχω καταληξει στο εκτροφειο που θα απευθυνθω και μαλιστα αυριο ειναι να κανω και την πρωτη τηλεφωνικη επαφη μαζι τους..Μετα απο ενα μηνα ψαξιματος/διαβασματος και γενικα ενημερωσης γυρω απο τη ρατσα, αλλα και γενικα απο τη ζωη με ενα κατοικιδιο θελω να πιστευω οτι εχω παρει καποιες βασικες γνωσεις.Παρολα αυτα οπως ειναι φυσικο εχω καποιες απορειες..Θεωρησα καλυτερο να τις κανω εδω σε ενα ενιαιο τοπικ και να μην ανοιγω ξεχωριστο για καθε μια..Αν οι μοντς κρινουν διαφορετικα ας τα μετακινησουν.Λοιπον,εχουμε και λεμε:

-Σχετικα με το crate, τι μεγεθος ενδεικνυται για εναν ενηλικο αρσενικο??Να αναφερω οτι το ιδιο crate θα του εχω απο κουταβι και καπου διαβασα οτι κατι τετοιο ισως προκαλεσει καποια προβληματα,οπως π.χ. εχοντας χωρο το κουταβι να πηδαει με φορα πανω στα καγκελα..Ισχυει κατι τετοιο?

-Για την τροφη τωρα..Μπορω να πω εχω μπερδευτει αρκετα..Δε θα ρωτησω ποια ξηρα τροφη ειναι η καλυτερη ή τι προτεινετε,γιατι ξερω οτι για καθε σκυλι υπαρχει και διαφορετικη "καλυτερη" τροφη..Απλα εχω 2 ερωτησεις..Βλεποντας μια πολυ μεγαλη γκαμα στη διακυμανση της πρωτεϊνης μεταξυ καποιων ξηρων τροφων, ποση πρωτεϊνη χρειαζεται πρακτικα για ενα σκυλι με μια μεση φυσιολογικη δραστηριοτητα?Υπαρχει δηλαδη απτη μια η "στα χαρτια" καλυτερη τροφη με 40+% και υπαρχει και τροφη η οποια ειναι ειδικα φτιαγμενη για ΓΠ με 24%..Τεραστια διαφορα δηλαδη μεταξυ τους..Η 2η ερωτηση εχει να κανει με κατι που ειχα διαβασει οτι στην ηλικια των 7-8 μηνων ειναι καλο σε καποιες φυλες να αλλαζουμε απο puppy σε adult για να μην αναπτυχθουν αποτομα..Ισχυει κατι τετοιο?Και αν ναι,ο ΓΠ ειναι μεσα σαυτες τις φυλες?

-Ποια ηλικια ειναι καταλληλη για να κανουμε ακτινες για να δουμε αν το σκυλι μας πασχει απο δυσπλασια ?

-Ενας ΓΠ στα χερια ενος αρχαριου και απειρου ιδιοκτητη, οπως εγω, χρειαζεται οπωσδηποτε εκπαιδευση απο επαγγελματια κοντα στους 6-7 μηνες?

Αυτα απο μενα..Σορρυ για το κατεβατο ερωτησεων,απλα ηρθαν μαζεμενες..Για να προλαβω καποιους, φυσικα ολα αυτα θα τα ρωτησω και στον εκτροφεα,ειδικα το θεμα επιλογης τροφης(τι του εδινε ο ιδιος και αν εχει κατι να προτεινει) και εκπαιδευσης.Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.!

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Για να μην ανοιγω καινουργιο τοπικ,ειπα να κανω εδω μια ερωτηση που εχω..Τελικα τα πραγματα δεν πηγαν βασει προγραμματος και δεν προλαβα καποιο κουταβι απο τη γεννα που ειχα κατα νου με αποτελεσμα να εχω στραφει σε ενα αλλο εκτροφειο..Ηθελα απλα να ρωτησω τη γνωμη των πιο ειδικων απο μενα σχετικα με 2 σκυλια(τους γονεις της γεννας).
Π : Albertini de Domus Didacus
Μ : SG1 Heli vom Stone Yard

Το εκτροφειο ειναι το Shepherdland.