Ναι. Υπάρχουν αμπουλες που έχουν παρενέργειες νευρολογικης φύσης.
Είπα και στο rick σε πμ ότι όλα τα ενδοπαρασιτικά έχουν άσχημες παρενέργειες, και νευρολογικές αν το σκυλί έχει ήδη πριν τη λήψη προσβληθεί από παράσιτο. Δεν ξέρω, εμένα αυτό μου ρθε στο μυαλό, γιατί τόσο κοντά το ένα πρόβλημα με το άλλο, τέτοια σύμπτωση;Ναι αλλα΄χάπι να προκαλέσει νευρολογικό, και μαλιστα ενώ το επαιρνε καιρό πριν?
Είναι ένα κόκκαλο κοντά στην ουρά. Όταν του το πίεσα, κλαψούρισε και με δάγκωσε προειδοποιητικά. Οπότε σκέφτηκα ότι είναι θέμα ορθοπεδικό, πήγαμε σε 2 από τους κτηνιάτρους που θεωρούνται πολύ καλοί και μου είπαν και οι 2 για επιληψία. Όντως, σήμερα που είναι σχεδόν καλά ο Σπίθας, τον πιέζω εκεί και δεν τον ενοχλεί καθόλου... Άρα ήταν στο μυαλό του...Εκεί που δαγκωνεται τι έχει;
Φαίνεται κάτι; Σε ποιο σημείο είναι;
Μήπως κάτι έχει εκεί που τον ενοχλεί, το δάγκωσε παράξενα και από τον πόνο πετάχτηκε;
Να'σαι καλά, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Το μόνο σίγουρο είναι αυτό, απαιτείται και τρίτη γνώμη.Οχι ρε γαμώτο
Νομίζω κι εγώ, να πας και σ'έναν τρίτο. Να βρεις τουλάχιστον δύο, που να συμφωνούν. Δεν ξέρω κιόλας. Δύσκολο. Εύχομαι να βγάλετε γρήγορα άκρη και όλα να πάνε, όσο καλύτερα γίνεται. Που πολύ το πιστεύω κιόλας, δηλαδή![]()
Σε ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά κι εσύ!Λυπάμαι..
Και εγώ θα έλεγα να πας σε ένα τρίτο, έτσι ώστε να έχεις 2 γιατρούς που να συμφωνούν οι απόψεις τους.
Ελπίζω όλα να σας πάνε καλά!
Ξεκίνησε το δάγκωμα εδώ και μήνες. Η κρίση εμφανίστηκε 2 μέρες μετά τους εμετούς που έκανε με το Drontal και 1 μέρα αφού του έβαλα την αμπούλα που του βάζω πάντα το καλοκαίρι (Advantix). Είναι περίεργες συμπτώσεις είναι αλήθεια, αλλά νομίζω ότι είναι απλές συμπτώσεις. Δεν ξέρω κιόλας! @EstrangedΘυμάσαι ποτέ ξεκίνησε;
Μπορείς να το συνδέσεις με κάτι συγκεκριμένο;
Τι αμπουλα φοράει;
Πολύ φοβάμαι πως ήταν, αλλά όπως και να'χει σε ευχαριστώ πολύ!Ναι αλλα΄χάπι να προκαλέσει νευρολογικό, και μαλιστα ενώ το επαιρνε καιρό πριν?
Μακάρι να ειναι αυτό βέβαια...ολόψυχα εύχομαι να μην ήταν επιληπτική κρίση αυτό που είδες @rick
Μπα, δεν έχει αλλάξει τίποτα στο περιβάλλον που ζει... Τώρα με τις βιοχημικές λογικά θα βγει μια άκρη αύριο... Ελπίζω δηλαδή... Σε ευχαριστώ πολύ!και καποια χρωματα κανουν νευρολογικα συμπτωτα μηπως βαψτε το σπιτι προσφατα η χρησιμοποιησατε κανενα δυνατο διαλυτικο ή κατι αλλο ?
καλο ειναι να κοιταξεις για τοξοπλασμα , ερλινχεια και αντισώματα μορβας
περαστικα ευχομαι
Ναι ρε γαμώτο, αυτό νομίζω κι εγώ. Υπερβολή μου φαίνεται να πάρει χάπι... Αν, βέβαια, από την άλλη, ισχύει ότι αυτό το δάγκωμα είναι επιληπτικό σύμπτωμα, τότε αυτό γίνεται 6-7 φορές την ημέρα...Όχι ρε γ****ο, λυπάμαι πολύ..
Θα πρότεινα και εγώ όπως και οι άλλοι για μια τρίτη γνώμη..
Μια γνωστή μου, που έχει και αυτή επιληπτικό σκυλί, της είχε πει ο γιατρός οτι τα φάρμακα ξεκινάνε ανάλογα με το πόσο συχνές είναι οι κρίσεις, οπότε τώρα που είσαι υποψιασμένος τσέκαρε πόσο συχνά του συμβαίνει..
χμμμΕίναι ένα κόκκαλο κοντά στην ουρά. Όταν του το πίεσα, κλαψούρισε και με δάγκωσε προειδοποιητικά.
Σε συνδυασμό πάντα και το πως αντέδρασε ο Σπιθάκος με το drontal.Είπα και στο rick σε πμ ότι όλα τα ενδοπαρασιτικά έχουν άσχημες παρενέργειες, και νευρολογικές αν το σκυλί έχει ήδη πριν τη λήψη προσβληθεί από παράσιτο.
Ξαναλέω ιδέες πετάω.Ξεκίνησε το δάγκωμα εδώ και μήνες. Η κρίση εμφανίστηκε 2 μέρες μετά τους εμετούς που έκανε με το Drontal και 1 μέρα αφού του έβαλα την αμπούλα που του βάζω πάντα το καλοκαίρι (Advantix).
Σε ευχαριστούμε πολύ! Ναι, Gardenal πρότειναν, αλλά δεν το δίνω προς το παρόν. Θέλω και γνώμη 3ου ή και 4ου γιατρού... Εξετάσεις για ερλίχεια πέρσυ κάναμε!Λυπάμαι πάρα πάρα πολύ και ελπίζω και εγώ να βγάλεις άκρη. Σίγουρα πάρε και τρίτη γνώμη από καλό κτηνίατρο... Σου πρότειναν gardenal? Μου φαίνεται περίεργο να πάρει αγωγή χωρίς να έχει κάνει status. Κουράγιο και μια μεγάλη αγκαλιά και στους 2 -- είναι σίγουρα αντιμετωπίσιμο αν γίνει η σωστή διάγνωση. (εξετάσεις για ερλίχεια πότε κάνατε τελευταία φορά; νευρολογικά τέτοια συμπτώματα δίνει συχνά και η ερλίχεια...)
Με έχεις προβληματίσει (με την καλή έννοια) με όλα όσα έχεις γράψει και γι'αυτό στον επόμενο δεν θα αναφέρω απολύτως τίποτα για τους προηγούμενους. Μην ανησυχείς, δεν σε αντικαθιστώ με κτηνίατρο, αλλά η γνώμη κάθε έμπειρου μετράειχμμμ
Μου δίνεις ελπίδες με αυτά που γράφεις.
Σε συνδυασμό πάντα και με τα περι drontal που γράψαν και τα άλλα παιδιά, αλλά και την χρονική στιγμή που εμφανίστηκε.
Πολλές συμπτώσεις.
Μην στέκεσαι στο κόκκαλο, αλλά σε αυτό που είναι πίσω από το κόκκαλο και κοντά στην ουρά. Αν μπορείς πήγαινε σε κάποιον άλλον, ΧΩΡΙΣ όμως να του αναφέρεις κάτι για επιληψία.
Να δεις τι θα σου πει.
Ιδέες πετάω ε;
Αυτά που θα έκανα εγώ αν ήμουν στην θέση σου. Να αποκλείσω όλα τα άλλα πριν.
Δεν είμαι γιατρός.
Πάντα ο γιατρός έχει τον πρώτο λόγο.
Εύχομαι να είναι ο,τι πιο απλό και να το ξεπεράσει γρήγορα ο Σπιθάκος![]()
Όντως, έτσι είναι... Μακάρι δηλαδή!@rick περαστικά να είναι... Παντως αυτό που λέει ο @Yorkaddict έχει κάποια σοβαρή λογική...
Δωσε μια αγκαλιά στον μικρό χεστράκο...
Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!@rick ευχομαι περαστικα στον σκυλακο σου και καλη δυναμη σε σενα.
Δυστυχώς, δεν του προσφέρω όσα πρέπει, γιατί θα έπρεπε ήδη να έχει βγει άκρη. Έτσι και πάθει τίποτα τώρα που είναι κλειστά τα ιατρεία... Τελοσπάντων, ας μην προτρέχω και κινδυνολογώ!Μακάρι να είναι κάτι τέτοιο. Και ίσως - ΙΣΩΣ! - να εξηγεί και τα τελευταία γαστρεντερικά. Σπιθομπαμπά, πάντως, σου βγάζω το καπέλο, είσαι ήρωας.
Κοίτα, τον πήρα σε ηλικία 2 ετών, αλλά μόρβα δεν έχει περάσει, το ξέρω.παντως εμενα ο δικαστης με την Advantix ειχε για μια εβδομαδα φαγουρα και τιναζοταν στον υπνο τουγιαυτο αν και την θεωρουν κορυφαια αμπουλα δεν την ξαναεβαλα στα σκυλια μου ! ριξε μια ματια για τοξοπλασμα εχω ακουσει απο γνωστη οτι προκαλεσε στον σκυλο της επιληπτικες κρισεις χωρις αλλα συμπτωματα το ιδιο και η μορβα (δεν εχω διαβασει το θεμα σου και δεν ξερω αν τον πηρες μικρο σε ηλικία ή μεγαλο οποτε δεν ξερεις αν ειχε περασει καποια στιγμη μορβα ) αλλα οι βασικες εξετασεις που κανουμε δεν θα σου δειξουν ουτε για την μορβα ουτε για το τοξοπλασμα θα πρπει αν δεν βρεις ακρη να ζητησεις να σου τις κανουν εξτρα και ταυτοχρονα ρωτα την γιατρο σου τι αλλο μπορει να σου φερει επιληπτικες κρισεις και μαλιστα ετσι ! και βεβαια η ερλινχεια αλλα αυτη θα σου δειξει στις εξετασεις που περιμενεις τωρα τα αποτελεσματα
Συγνώμη δεν θέλω να κάνω το κτηνιατρο. Και ξέρω ότι κρίση από κρίση σε διαφορετικούς σκύλους έχει διαφορά. Αλλά επειδή έχω επιληπτικό σκύλο και τυχαία είχε και η κολλητή μου και τον είχα δει σε κρίση , τέλως πάντων αυτό που περιγράφεις μοιάζει με κάτι άλλο. Χώρια που δεν έχω ακούσει ποτέ για προστάδιο. Αυτό που λέει ο Μιχάλης έχει λογική. Δεν νομίζω ότι είναι επιληψία με τίποτα.Δυστυχώς, μπήκαμε κι εμείς στο κλαμπ της επιληψίας...
Ακόμα είμαστε σε προστάδιο, δεν έχει κάνει κανονική επιληπτική κρίση, αλλά έκανε ένα ξέσπασμα όπου δαγκωνόταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και έτρεχε σαν δαιμονισμένος μέσα στο σπίτι, όπου χτυπούσε σε πόρτες, ντουλάπες, κλπ. 2 γιατροί έχουν αποφανθεί περί επιληψίας, άρα λογικά αυτό είναι. Το ζήτημα είναι ότι ο ένας υποστηρίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή κι ο άλλος όχι.
Το χειρότερο είναι να βλέπεις τον σκύλο σου να φέρεται αλλοπρόσαλλα και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα...