Καλώς σας βρήκαμε! (Σπίθας+rick)

D

Deleted member 14614

Guest
Recap!
γιατι ειναι πολλα τα μηνυματα και χαθηκα:
Η κριση που ειχε ηταν αλλεργικη αντιδραση στην αμπουλα;;;
Θα έλεγα πιο πολύ νευρολογική αντίδραση στην αμπούλα. Ίσως να θεωρείται αλλεργία, δεν ξέρω!
Κι εμένα το έκανε αυτό με την advantix. Εκτός του ότι έπεφτε σε κατάθλιψη για μία μέρα και δεν κουνιόταν, όταν της την έβαζα έτρεχε σαν τρελή προσπαθώντας να σκουπιστεί στο πάτωμα.
Και πραγματικά είναι πολύ εκνευριστική η αδιαφορία των κτηνιάτρων. Ο δικός μου μου είχε πει "ε νταξει μπορει να είναι αλλεργία". Ούτε αν πρέπει να τη σταματήσουμε, ούτε τι μπορεί να συμβεί αν τη συνεχίσουμε ούτε τίποτα. Στο φόρουμ έμαθα ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σκύλο.(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)
Μπράβο, έτσι έκανε κι εμένα. Μάλιστα, ο εκπληκτικός κτηνίατρος, αφού του ανέφερα μήπως φταίει η Advantix, μου είπε ''η επιληπτική αντίδραση από αμπούλα έχει διαφορετική συμπτωματολογία". Ου να μου χαθεί ο άχρηστος.
Μπράβο ρε συ Ρικ(y)
Παρακολούθησέ τον τώρα.
Δώστου και ένα φιλί στο δεξί αυτακι:love:
Εσύ ειδικά μου άνοιξες τα μάτια που επέμενες τόσο για την αμπούλα. Σε ευχαριστούμε και καλού κακού θα τον παρακολουθώ τώρα.
καλά τώρα πήρα γραμμή...καλά τα νέα όμως. Αν το ήξερα θα χα "πηδήξει" τα προηγούμενα σχόλια και κόντεψα να σκάσω. Κι απο μας φιλάκι :love:
Χαχα σε ευχαριστούμε πολύ όπως και να'χει, no problem! :)
Ρικ, φοράει και σκαλιμπορ ο Σπιθακος;
Γιατί έχουν την ίδια δραστική ουσία με την advantix.
Φοράει, αλλά μου είχε πει ένας άλλος κτηνίατρος να έχω και την αμπούλα και το σκάλιμπορ. Αποφάσισα να μην του ξαναβάλω αμπούλα όσο θα το φοράει και βλέπω ότι εκεί το πας, οπότε χαίρομαι για την απόφασή μου! χαχα
Καλά νέα. Να είναι πάντα καλά ο σπιθακος (y)
Σε ευχαριστούμε @manolo ! :)
Μπράβο βρε @rick χάρηκα πολυ!
Να'σαι καλά @Aslan! :)

D

Deleted member 14614

Guest
Α και να πω πώς βεβαιώθηκα ότι έφταιγε η αμπούλα!
Του τη βάζω και μετά από λίγες ώρες αρχίζει να ξύνεται σε όλο το σπίτι. Δίνω προσοχή σε κάθε του κίνηση και τσουπ, να το ίδιο πόδι να αρχίζει να το σέρνει. Μετά από λίγο, μπροστά στη μάνα μου, σωριάστηκε σε μια ντουλάπα. Εκείνη την ώρα τον αρπάζουμε (η μάνα μιλάμε για φρίκη, όχι αστεία χαχα) και τον κάνουμε μπάνιο. Με το που κάνει το μπάνιο, ξαναγίνεται ο γνωστός χαρωπός Σπίθας...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Το ένα είναι το overdose.
Και από τη αμπουλα και από το κολλαρο.

Το άλλο που είχε συμβεί σε εμένα και σε άλλους, είναι πως αν δημιουργεί πρόβλημα το ένα, συνήθως δημιουργεί και το άλλο.
Το φοράει καιρό το σκαλιμπορ, είναι φρέσκο;

D

Deleted member 14614

Guest
Το ένα είναι το overdose.
Και από τη αμπουλα και από το κολλαρο.

Το άλλο που είχε συμβεί σε εμένα και σε άλλους, είναι πως αν δημιουργεί πρόβλημα το ένα, συνήθως δημιουργεί και το άλλο.
Το φοράει καιρό το σκαλιμπορ, είναι φρέσκο;
Το φοράει περίπου 3 μήνες. Αλλά αν του προκαλούσε πρόβλημα, δεν θα έπρεπε όλο τον καιρό να εμφανιστεί κάτι? Μόνο όποτε έμπαινε η αμπούλα εμφανιζόταν πρόβλημα.

• Like
Reactions: Marion_Russel

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Ίσως γιατί η αμπουλα απορροφάται...
Σε εμένα είχε δερματικά και με τα δύο.
Άλλη παρενέργεια.

Τεσπα.... Έχε το νου σου πάντως, μπας και...
Αν δεν κάνω λάθος περμεθρινη έχουν και τα δυο

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
@Yorkaddict
Aυτό πάλι δε μου το είπε ο κτηνίατρος!:mad::mad: Του λέω ότι μάλλον έχει αλλεργία στην advantix οποτε θα του πάρω μόνο scalibor και δεν μου είπε ότι έχουν την ίδια ουσία. (n)(n)
Με το scalibor το δικό σου πως αντιδρούσε ακριβώς? Εμένα έχω παρατηρήσει ότι ξύνεται που και που, αλλά δεν παρατηρώ κάτι ασυνήθιστο στο σώμα του...
Τώρα ποια αμπούλα του βάζεις??

Τελικά πρέπει όλα να τα ψάχνεις μόνος σου:confused:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498
@Yorkaddict
Aυτό πάλι δε μου το είπε ο κτηνίατρος!:mad::mad: Του λέω ότι μάλλον έχει αλλεργία στην advantix οποτε θα του πάρω μόνο scalibor και δεν μου είπε ότι έχουν την ίδια ουσία. (n)(n)
Με το scalibor το δικό σου πως αντιδρούσε ακριβώς? Εμένα έχω παρατηρήσει ότι ξύνεται που και που, αλλά δεν παρατηρώ κάτι ασυνήθιστο στο σώμα του...
Τώρα ποια αμπούλα του βάζεις??

Τελικά πρέπει όλα να τα ψάχνεις μόνος σου:confused:
Μπα εγώ φταίω με τη σιγουριά μου, γιατί έχω συνδέσει ότι είναι κατά της σκνίπας με την περμεθρίνη. Δελταμεθρίνη είναι το ενεργό συστατικό του σκάλιμπορ τελικά, το οποίο όμως ανήκει στην ίδια οικογένεια με την περμεθρίνη, των πυρεθροειδών, αυτών που περιγράφονται στο 2ο λινκ που έβαλα πιο πάνω, με παρόμοιες παρενέργειες κ ως "γνωστά καρκινογόνα".

Το σκάλιμπορ παρεμπιπτόντως κ εγώ έχω δει να κάνει άσχημες δερματικές αλλεργίες.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Εμένα είχε βγάλει ένα βαρβάτο εξάνθημα στο σημείο ακριβώς του σκάλιμπορ.
Αρχικά κοκκινίλα και τρελή φαγούρα, που σταδιακά μετατράπηκε σε απώλεια τρίχας στο συγκεκριμένο σημείο. Το οποίο κράτησε και καιρό μάλιστα, άργησε να επανέλθει.

Ακριβώς το ίδιο παρουσίασε ο ίδιος σκύλος με την advantix στο σημείο που την εφαρμόσαμε και μόνο. Οπου έσταξε δηλαδή.
Η αδελφούλα του ήταν κυρία. Δεν την πείραζε τίποτα.
Δεν εμφάνισε κάποιο σύμπτωμα.
Αυτό δείχνει πως κάθε σκύλος είναι διαφορετικός.

Παρόλα αυτά στα τωρινά παλικάρια μου, δίστασα να βάλω advantix και χρησιμοποιώ την stronghold. H οποία ενώ τη θεωρώ πάρα πολύ αποτελεσματική στους ψύλλους και τα αβγά τους, δυστυχώς δεν παρέχει την απαιτούμενη προστασία σε τσιμπούρια και καθόλου σε σκνίπα.

Παρόλο που υπάρχουν και άλλες επιλογές η αλήθεια είναι πως διστάζω να δοκιμάσω κάτι άλλο γιατί φοβάμαι τις παρενέργειες.

D

Deleted member 14614

Guest
Όντως, έχουν διαφορετική σύσταση τελικά, αλλά εγώ αποφάσισα το καλοκαίρι να βάζω Scalibor και τον χειμώνα Frontline. Τέλος. Μετά από αυτό που πάθαμε, δεν θα τον ξανακάνω πυρηνικό εργαστήριο.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πωωω τι ιστορία και αυτή ευτυχώς με πολύ καλό ΤΕΛΟΣ....κοιτά από το πουθενά βρε παιδί μου!
Αντε βάλε μας και μια φωτογραφία να τον καμαρώσουμε!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.