Καλώς σας βρήκαμε...

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
Καλησπέρα σας..Ονομάζομαι Φαίη και έχω ένα ημίαιμο κόκερ -γκριφόν, αρσενικό σκυλάκο, 1 χρονού που τον φωνάζουμε Ρόκι. Όταν τον πήρα στην αγκαλιά μου πρώτη φορά ήταν μόλις 1,5 μηνών και ζύγιζε 2 κιλάκια... Είναι πολύ ζωηρός και του αρέσει να τρέχει, να κολυμπάει στην θάλασσα και να πασαλειβεται στις λάσπες.
Στην σελίδα σας γράφτηκα για να ενημερώνομαι και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να λύσω το προβλημα που έχει, επιθετική συμπεριφορά,τον τελευταιο καιρό.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Καλώς ήρθες !

Που είναι οι φωτογραφίες ?????????

Όσον αφορά την επιθετικότητα, δώσε περισσότερες πληροφορίες / παραδείγματα (πως, τι, σε ποιον, υπό ποιές συνθήκες κλπ), ούτως ώστε να λάβεις χρήσιμες απαντήσεις

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
Η επιθετική του συμπεριφορα εχει αρχισει τωρα τον τελευταιο καιρο και εκτος αυτο κάνει και διαφορες άλλες περιεργες κινήσεις.... Απο μικρος ειχε μάθει να ειναι μαζι με άλλα ζώα και ανθρώπους...ξαφνικα τα μισει όλα..με σκυλάκια που επεζε συνεχεια τωρα τους μουνταιρνει, τις γατες που δεν της πειραζε εχει αρχισει και τις κυνηγάει, στα παιδια μουντερνει σε άλλους ανθρωπους μουντερνει, γενικα σε ότι κινητε ενω πριν λίγους μήνες δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εκει που τον χαιδέυεις ξαφνικα σε κοιταζει πολυ περιεργα με γουρλωμενα ματια και σου γαυγιζει. Ακόμα και σε μενα τυχαινει εκει που παιζουμε και τον χαιδευω μια στιγμη σαν να αλλαζει προσωπικοτητα... Προχτές που τον παρατηρουσα κοιμοτανε και μια στιγμη, ξυπναει και ειχε την προσοχη του στο ταβανι και κοιτουσε καλα καλα γυρω γυρω και του μιλουσα και δεν γυρνουσε καν. Εχει αρχισει να κλαιει οταν ειναι μονος στην αυλη το βραδυ και να γαυγιζει εντονα (διοτι το βραδυ τον βγαζω έξω) ενω δεν ηθελε απο μονος του να ειναι μεα στο σπιτι τωρα θέλει να ειναι συνεχεια μεσα. Μου ειπαν οτι μπορει να ειναι ιατρικο το προβλημα και τωρα σκεφτομαι να τον παω αλλα φοβαμαι μην μου πει κατι τρομερο.

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
1011079_728437613835589_1484762727_n.jpg1476024_705290582816959_381574097_n.jpg1176257_705287336150617_665571984_n.jpg1476169_718342801511737_2105228615_n.jpg

Αυτό είναι το Ροκάκι μου..Πιστέυω να σας αρέσει... Είναι πολύ έξυπνος και καλός...παρα το προσωρινο προβληματακι...Που πιστευω δεν ειναι τπτ και σε λίγο θα ειμαστε και παλι μια χαρά... :)

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Η επιθετική του συμπεριφορα εχει αρχισει τωρα τον τελευταιο καιρο και εκτος αυτο κάνει και διαφορες άλλες περιεργες κινήσεις.... Απο μικρος ειχε μάθει να ειναι μαζι με άλλα ζώα και ανθρώπους...ξαφνικα τα μισει όλα..με σκυλάκια που επεζε συνεχεια τωρα τους μουνταιρνει, τις γατες που δεν της πειραζε εχει αρχισει και τις κυνηγάει, στα παιδια μουντερνει σε άλλους ανθρωπους μουντερνει, γενικα σε ότι κινητε ενω πριν λίγους μήνες δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εκει που τον χαιδέυεις ξαφνικα σε κοιταζει πολυ περιεργα με γουρλωμενα ματια και σου γαυγιζει. Ακόμα και σε μενα τυχαινει εκει που παιζουμε και τον χαιδευω μια στιγμη σαν να αλλαζει προσωπικοτητα... Προχτές που τον παρατηρουσα κοιμοτανε και μια στιγμη, ξυπναει και ειχε την προσοχη του στο ταβανι και κοιτουσε καλα καλα γυρω γυρω και του μιλουσα και δεν γυρνουσε καν. Εχει αρχισει να κλαιει οταν ειναι μονος στην αυλη το βραδυ και να γαυγιζει εντονα (διοτι το βραδυ τον βγαζω έξω) ενω δεν ηθελε απο μονος του να ειναι μεα στο σπιτι τωρα θέλει να ειναι συνεχεια μεσα. Μου ειπαν οτι μπορει να ειναι ιατρικο το προβλημα και τωρα σκεφτομαι να τον παω αλλα φοβαμαι μην μου πει κατι τρομερο.
Γεια σου Φαίη. Ναι, να τον πας αμέσως στον ιατρό!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τωρα είδα τις φώτο, είναι πολύ γλυκούλης. Αλλά αυτό το σκυλάκι δεν είναι να περνάει τις νύχτες έξω από το σπίτι. μη του το κάνεις, σε παρακαλώ

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
Μακάρι να μπορούσα να τον κρατήσω μέσα αλλα ο πατέρας μου δεν τον θέλει καθολου..Ολη μερα τον εχω μεσα στο σπιτι και μετα μολις ερθει ο πατερας μου κρυφα τον βαζω στο δωματιο μου μεχρι να τον ανακαλυψη και τον βγαζω εξω.... Λεει επειδη εχει τοσο μαλλι δεν κρυωνει, του εχω φτιαξει σπιτακι και εχει μαξιλαρακι. Αν και αυτος οντως δεν τον βλεπω να εχει προβλημα να φανταστειτε τωρα με τοσο κρυω οπου βρει νερα παει και πασαλειυετε... Αν παω σε δικο μου σπιτι θα τον εχω αρχοντα μπροστα στην σομπα... Αλλα αυτη η κριση μας εχει καταστρέψει...

D

Deleted member 14614

Guest
Να τον χαίρεσαι τον Ρόκι! Πολύ φατσούλα!
Είναι κρίμα απ'τον Θεό να μένει έξω το σκυλάκι. Αν είναι να μετακομίσεις σύντομα, οκ, αλλά επειδή δεν το βλέπω, δεν αρχίζεις το ψηστήρι να μένει μέσα? Δεν πα να'χει μαλλί, στα κρύα θα κρυώνει. Συν ότι δεν είναι ωραίο να βρίσκεται στην απομόνωση.
Η συμπεριφορά που περιγράφεις, κατά τη γνώμη μου, χρήζει εκπαιδευτή. Δεν ξέρω, γενικά είμαι λίγο ανήσυχος όποτε ακούω για κόκερ, ακόμα και για mix. Γενικά, όμως, μην το αφήσεις. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να σου εξελιχθεί (μπορεί δηλαδή να είναι μια απλή φάση, μπορεί και η αρχή άλλων "θεμάτων").

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλημερα και καλως ηρθες.
Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να το πας στο γιατρο και να κανεις εξετασεις να δεις οτι ολα ειναι οκ στην υγεια του.
Προσωπικα πιστευω οτι το προβλημα ειναι στην συμπεριφορα ομως. Μεχρι τωρα ηταν κουταβι, σιγα σιγα αρχιζει και ενηλικιωνεται. Μεχρι τα 2 του ετη θα αλλαζει συμπεριφορα. Στο χερι σας ειναι πως θα την πλασετε.
Αν και επρεπε να ειχατε ξεκινησει απο κουταβι γιατι αν καθιερωσει μια συμπεριφορα ειναι πιο δυσκολο να την ξεμαθει μετα.
Ισως χρειαστει εκπαιδευτη που θα μαθει πρωτα απο ολα σε εσας πως να χειριζεστε τον σκυλο.
Ισως να κανατε καποια λαθη που δεν τα καταλαβατε, το θεμα ειναι τι θα κανετε απο εδω και περα.
Επισης να πω οτι ειναι ενας πραγματικος κουκλος *agapoylas**agapoylas*
Ειδικα στην πρωτη φωτο ειναι για τρελο ζουληγμα :p

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
rick
εχεις απολυτο δικιο που φοβασε για την ρατσα κοκερ...Πηγα σημερα στο κτηνιατρο μου ειπε οτι αυτη η συμπεριφορα φταιει επειδη τα κοκερ ειναι πολυ δαγκωνιαρικα και οσο και αν ειναι ημιαιμο σιγουρα εχει λίγη συμπεριφορα απο κοκερ, βασικα οταν μου το περιεγραφε ακριβως μου φανηκε εμενα. Επισης μου είπε οτι πριν λιγους μηνες ηταν κουταβι και τωρα εχει γινει "αντρακι",αρχιζει και αποκτά ορμόνες, και τον επηρεάζουν. Μου ειπε η κτηνιατρος αν θελω να του κάνω στειρωση και αν δεν ηρεμισει θελει εκπαιδευτη, για να μας βοηθησει να το χειριζομαστε. Στο μεταξυ εγω ειμαι κατα τις στειρωσης στα αρσενικα διοτι οτι αρσενικο ξερω απο φιλους και συγγενεις δεν εχει αλλαξει καθολου μετα την στειρωση. Οποτε το θεωρω τσαμπα χρηματα διοτι με αυτο το ποσο μπορω να του κανω κατι αλλο που να ειναι αποτελεσματικο αλλα τι δεν ξερω. Εχω αρχισει και διαβαζω πολλα πραματα για την συμπεριφορα και θα προσπαθησω να τα εφαρμοσω σωστα, αν και νομιζω οτι μαλλον φταει οτι ειναι η αρχη, οπως ειμαστε εμεις στην εφηβεια και μετα σοβαρευουμε ισως και αυτος το ιδιο, 1 χρονου ειναι ακομα. Πιστευω αργοτερα να ηρεμισει λιγακι.

Οσο για το να μενει μεσα, μακαρι να γινοταν παιδια, δεν ξερετε ποσο το θελω, ουτε κατουραει μεσα ουτε κανει ζημιες σε μια μερια καθετε και κοιματε. Ψαχνω δουλεια να εξαφανιστω αλλα ειμαι και φοιτητρια και δυσκολα τα πραματα. έχω και αλλα ζωακια και οταν λυπει ο πατερα μου ειναι ολα αμολυτα, μισω τα κλουβια, δεν θα ηθελα με τπτ εστω και μια ωρα να ημουν σε κλουβι. κλινομαι εγω στο δωματιο και ολα αμολυτα, τρωκτικα πουλια και σκυλος...

Last edited:

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
ilektra_ilie
έχεια και εσυ απολυτο δίκιο. Το θεμα μου ειναι οτι δεν μπορω να του επιβληθώ, τον εχω κακομαθει πολυ, κανει οτι θελει, οποτε και να θελει, και του τα συγχωρω ολα, κανει δεν κανει λαθως εγω το ιδιο.

Αυτο που λες για ζουληγμα οντως ολα αγγαλιτσες φιλακια και ζουληγματα τον κανω...Τον θεωρω τον ομορφότερο σκύλο του κόσμου...για μενα...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δεν ξέρω, γενικά είμαι λίγο ανήσυχος όποτε ακούω για κόκερ, ακόμα και για mix.
κανονικά θα πρεπε να προσβληθώ τώρα, αλλα τεσπα :p

Φωτεινή ενδέχεται να παίζει ρόλο ναι. Κι εγω έχω κοκεράκι και είναι λίγο..περίεργη. Η αλήθεια είναι όμως ότι στα περισσότερα κόκερ που έχω δει παρατηρώ ότι απλά δε θέλουν πολλα πολλα με τα άλλα σκυλιά και μπορεί να ρίξουν κάνα γρύλισμα προειδοποιητικό αλλά ως εκεί. Εσυ λες ότι επιτίθεται αν κατάλαβα καλά;

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
HolywoodBrn Ναι πχ πριν κανα μηνα δυο περιπου επεζε κανονικα ουτε νευριαζε ουτε τπτ με σκυλια που κανει απο πολυ μικρος παρεα. Μια στιγμη μια μερα την δαγκωσε λιγο πανω στο παιχνιδι. Τωρα κατευθειαν οποτε την βλεπει αν ειναι θυληκα παει εκει που παιζουν μια στιγμη αγριευει και προσπαθει με την βια ωστε να τα καβαληκευση και τα αρσενικα τους μουνταιρνει οπου και να τα δει, ουτε παιχνιδια ουτε τιποτα κατευθειαν μουνταρισμα. Δηλαδη τα κοκερ απο την φυση τους δεν θελουν πολλα πολλα με αλους ανθρωπους και σκυλους??

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
όχι τα κόκερ είναι αξιαγάπητα σκυλιά, πανέξυπνα και πάρα πάρα πολυ τρυφερά. Ούτε εμένα είναι καθαρόαιμη η Μίλβα γιατί δεν είναι απο κάποιο εκτροφείο, οπότε όσο και να μοιάζει με κοκεράκι δε μπορώ να σου πω ότι κι εμένα έχει τα χαρακτηριστικά που θα είχε ένα εκτροφικό κοκερ. Σε γενικές γραμμές πάντως, έχω παρατηρήσει πως τα κοκεράκια θα χαρούν όταν δουν άλλο σκύλο, αλλά αν ο άλλος σκύλος θέλει να παίξει λίγο πιο έντονα, θυμώνουν και απομακρύνονται γρυλίζοντας συνήθως. Το έχω δει αυτό και στη δικιά μου φυσικά, αλλά και σε 4-5 άλλα που έχω συναντήσει..Διάβασε αν θες κι αυτό:

Rage syndrome - Wikipedia, the free encyclopedia

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
HolywoodBrn
Βασικα τα αλλα σκυλια ετσι οπως παιζει ο δικος μου μορω να πω οτι εκνευριζονται παιζει πολυ ατσουμπαλα, πέφτει πάνω τους χοροπηδαει τα σπρωχνει, ααα ακομα θελει να τα μυριζει που μυριζονται απο πισω αλλα με τπτ δεν καθετε ο ιδιος, με το που παει ο αλλος σκυλος να τον μοιρεισει καθετευεθιαν επιτιθητε. Μήπως οντως ειναι ορμονικο ..δεν ξερω οσο πιο πολυ σκεφτομαι πραματα τοσο περισσοτερο παει στο ορμονικο. διοτι τα θυληκα καβαλαει στα αρσενικα μουνταιρνει..μηπως ειναι η εποχη ζευγαρωματος τωρα???

29 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ηράκλειο Κρήτης
HolywoodBrn
Εχεις δικο διαβασα αρθα σχετικα με τον συνδρομο που μου εστειλες τα συμπτωματα ειναι εντελως ιδια...εντελως ιδια συμπεριφορα...Στο μεταξυ δεν εχουν ανακαλυψει ακομα πολλα για αυτον τον συνδρομο...
Σε ευχαριστω παραπολυ.

Rage Syndrome - Kamari Mou Kennel Dekaristou Maria ειναι ενα απο τα αρθρα να ανεβασω και αλλα αν υπαρχουν ατομα που εχουν το ιδιο προβλημα, για να βοηθησουμε τα παιδακια μας.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
"Περίοδος ζευγαρώματος", έτσι όπως το θέτεις, στα σκυλιά δεν υπάρχει. Το κάθε θηλυκό έχει οίστρο ανά 6 μήνες, αν δεν στειρωθεί. Καλό θα ήταν πάντως, να ρωτήσεις πέρα απο το γιατρό σου και κάποιον εκπαιδευτή, μήπως αυτή η επιθετικότητα γινει επικίνδυνη κάποια στιγμή προς τα άλλα ζωα κυρίως. Το λινκ σου το ποσταρα απλά ενημερωτικά, δε σημαίνει ότι ο μικρούλης σου πάσχει απο κάτι τέτοιο.