Καλώς σας βρήκαμε!!!

mareka

New Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
4
9
Γεια χαρά σε όλους σας!
Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην παρέα σας και το όνομά μου είναι Κατερίνα. Έχω δύο σκυλάκια, μαζί με τη φίλη και συγκάτοικό μου, τον Bedo και τον Marley! Ήταν όνειρο ζωής να αποκτήσω σκύλο και τελικά τα κατάφερα, πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν αποφάσισαμε μαζί με τη φίλη μου να υιοθετήσουμε τον Bedo. Είναι ένα μαύρο ημίαιμο λαμπραντόρ με κυνηγόσκυλο και σε λίγες μέρες γίνεται ενός έτους! Έχει κάνει κάποια μαθήματα βασικής υπακοής και θα ήθελα να τα συνεχίσει, απλά ψάχνουμε να οργανωθούμε λίγο με αυτό που ονομάζεται χ ρ ό ν ο ς!!! Περήφανη μαμά (σχεδόν ψυχοπαθής... χαχαχα) αναζητώ το καλύτερο για τα παιδιά μου! Κι από εδώ σίγουρα θα βοηθηθώ πολύ!
Ο Marley ήρθε στη ζωή μας λίγο καιρό αργότερα. Είναι ένα κανελί καθαρόαιμο yorkshire κι είναι 10 μηνών! Αρχικά τον είχε κάποιος απ την οικογένεια της φίλης μου κι ύστερα απο κάποια δυσκολία αποφασίσαμε να τον πάρουμε κοντά μας! Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όσον αφορά στη συμπεριφορά των δύο σκυλιών, μιας και ήδη είχαν γίνει οι καλύτεροι φίλοι! Τώρα είναι αχόριστοι, παίζουν πολύ μαζι, κοιμούνται μαζί κι είναι η καλύτερη συντροφιά ο ένας για τον άλλο, μιας κι η δική μας καθημερινότητα απαιτεί κάποιες ώρες απουσίας απ το σπίτι (δυστυχώς..).
Αυτά τα λίγα από εμάς... Θα τα λέμε σίγουρα! my boys.jpg 11912992_10153474410714462_287710049_n.jpg 11880362_10203548600190577_1829089788_n.jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Μάλλον όλοι περιμένουν, να σε καλωσορίσω εγώ πρώτα :D

Καλώς μας ήρθες λοιπόν :)

Να τα χαίρεστε τα σκυλάκια σας, κι εσύ και η φίλη σου.
Είναι όντως καθαρόαιμο το γιόρκι;

Καλή συνέχεια στο φόρουμ :)

mareka

New Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
4
9
αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το γνωρίζω! ξέρω πάντως ότι είναι γεννημένος στην Ουκρανία, αυτό τουλάχιστον γράφει το βιβλιάριο του

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Ok

Επειδή όμως, έχει μεγάλη σημασία, να μάθεις να ξεχωρίζεις [και στην συνέχεια φυσικά, να μπορείς να το συστήνεις ως τέτοιο] έναν καθαρόαιμο σκύλο, γιατί αυτός λέγεται έτσι και τι χαρτιά υπάρχουν, που το αποδεικνύουν, καλό είναι, να τις μάθεις αυτές τις πληροφορίες. Η...να μην τον αναφέρεις τον γλύκα Μάρλευ, ως καθαρόαιμο.

Προσπάθησε αν θέλεις, να μάθεις κάποια πράγματα παραπάνω, σχετικά με την προέλευσή του. Θα είναι εκπαιδευτικό και για σένα. Γιατί, αν δεν είναι καθαρόαιμος, προέρχεται από puppy mill. Και αυτό, θα είναι τραγικό.

• Like
Reactions: aem50 and johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Επειδή όμως, έχει μεγάλη σημασία, να μάθεις να ξεχωρίζεις [και στην συνέχεια φυσικά, να μπορείς να το συστήνεις ως τέτοιο] έναν καθαρόαιμο σκύλο, γιατί αυτός λέγεται έτσι και τι χαρτιά υπάρχουν, που το αποδεικνύουν, καλό είναι, να τις μάθεις αυτές τις πληροφορίες. Η...να μην τον αναφέρεις τον γλύκα Μάρλευ, ως καθαρόαιμο.

Προσπάθησε αν θέλεις, να μάθεις κάποια πράγματα παραπάνω, σχετικά με την προέλευσή του. Θα είναι εκπαιδευτικό και για σένα. Γιατί, αν δεν είναι καθαρόαιμος, προέρχεται από puppy mill. Και αυτό, θα είναι τραγικό.
:p:)(y)

mareka

New Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
4
9
Και καθαρόαιμο να μην είναι δε θα με νοιάξει και πολύ (σε περίπτωση που δεν είναι). Μου αρκεί που είναι μια γλυκιά ψυχούλα! Ίσως δεν με είχε απασχολήσει αυτή η πληροφορία γιατί είμαι καινούργια μαμά και ήθελα πρώτα να μάθω κάποια άλλα πραγματα! Σιγά σιγά γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τη γνώση και τις εμπειρίες... Γι αυτό και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου! thanx anyway ;)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες και φυσικά και καλά κάνεις να μην σε νοιάξει είναι φατσες και τα δύο.
Απλά καλό είναι να μάθεις και εσύ από που προέρχετε και τι σημαίνει puppy mill, όστε να καταλάβεις τι σημαίνει καθαρόαιμο από σωστό,μερακλή και αναγνωρισμένο εκτροφέα και τι όχι!:);)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλώς μας ήρθες!!!
Να τους χαίρεσαι και τους δύο κούκλους σου.

Όπως είπε η mareco ενημερώσου σχετικά με το αν έχει γνήσιο πέντιγκρι ο μικρός ώστε να ξέρεις από πού προέρχεται και τυχόν ασθένειες που υπάρχουν στους προγόνους του. Το βιβλιάριο του, είναι απλά ένα ιατρικό χαρτί, δεν πιστοποιεί τίποτα (και δυστυχώς είναι συνήθης η τακτική να πωλούνται ζώα "με τα χαρτιά τους", ενώ μόνο το ιατρικό βιβλιάριο δίνεται -αυτό βέβαια δεν αφορά σε εσένα αφού δεν τον αγόρασες τον μικρό! -απλά προς ενημερωση γενικά)

(mareco.... μόλις είδα το nickname της Κατερίνας, ε ναι είχες προτεραιότητα στο καλωσόρισμα :p )

• Like
Reactions: mareco

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
36
Καλως ορισες στην παρεα!!

Κουκλια και τα δυο τα φατσακια σου, να τα χαιρεσαι!:love:

Συμφωνω με την @mareco ειναι η αληθεια, δεν μου φαινεται ουτε εμενα για καθαροαιμο ο (ετσι κι αλλιως) ομορφος Marley σου..Αληθεια ειναι πως μου μοιαζει με περισσοτερο με μιξη Γιορκι/Γκριφον- εχει τα χρωματα, αλλα το μεγεθος & το μαλλι του μου μοιαζουν με Γκριφον, αν κρινω απ'τις φωτογραφιες..
Θα ειναι καλο να προσπαθησεις να μαθεις περισσοτερες πληροφοριες σχετικα μετο παρελθον & την προελευση του, οχι απο εγνοια αν ειναι καθαροαιμο ή οχι αποκλειστικα, αλλα και επειδη θα ειναι αναμφιβολα επιμορφωτικο για εσενα..!
Υπαρχει η αντιστοιχη πιστοποιηση που αποδεικνυει την γνησιοτητα του σκυλου, χωρις αυτο ολα μενουν στον θεωρητικο κομματι..Ας ελπισουμε πως δεν προερχεται απο puppy mill, γιατι τοτε θα ειναι λιγο-πολυ για κλαμα η κατασταση δυστυχως...:cry::oops:

Αν δεν ειναι 'καθαροαιμος' οπως στον πλασαραν & δεν εχει την αναλογη πιστοποιηση (pedigree), τοτε ειναι σιγουρα σκυλακι απο puppy mill, θα ηταν καλο να μην τον αποκαλεις 'καθαροαιμο' αν δεν ξερεις τιποτα για την προελευση του..(y)
(Παραμενει γλυκας ομως)..:)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλως ορισες στην παρεα!!

Κουκλια και τα δυο τα φατσακια σου, να τα χαιρεσαι!:love:

Συμφωνω με την @mareco ειναι η αληθεια, δεν μου φαινεται ουτε εμενα για καθαροαιμο ο (ετσι κι αλλιως) ομορφος Marley σου..Αληθεια ειναι πως μου μοιαζει με περισσοτερο με μιξη Γιορκι/Γκριφον- εχει τα χρωματα, αλλα το μεγεθος & το μαλλι του μου μοιαζουν με Γκριφον, αν κρινω απ'τις φωτογραφιες..
Θα ειναι καλο να προσπαθησεις να μαθεις περισσοτερες πληροφοριες σχετικα μετο παρελθον & την προελευση του, οχι απο εγνοια αν ειναι καθαροαιμο ή οχι αποκλειστικα, αλλα και επειδη θα ειναι αναμφιβολα επιμορφωτικο για εσενα..!
Υπαρχει η αντιστοιχη πιστοποιηση που αποδεικνυει την γνησιοτητα του σκυλου, χωρις αυτο ολα μενουν στον θεωρητικο κομματι..Ας ελπισουμε πως δεν προερχεται απο puppy mill, γιατι τοτε θα ειναι λιγο-πολυ για κλαμα η κατασταση δυστυχως...:cry::oops:

Αν δεν ειναι 'καθαροαιμος' οπως στον πλασαραν & δεν εχει την αναλογη πιστοποιηση (pedigree), τοτε ειναι σιγουρα σκυλακι απο puppy mill, θα ηταν καλο να μην τον αποκαλεις 'καθαροαιμο' αν δεν ξερεις τιποτα για την προελευση του..(y)
(Παραμενει γλυκας ομως)..:)
Για την ακρίβεια, το μαλλί είναι μαλλί κουρεμένου γιόρκι. Γκριφόν ονομάζουν οι κτηνιατροι πέραν των αρμοδιοτήτων τους, όποιο σκυλι βλέπουν λίγο κατσαρομάλλικο και δεν ξέρουν τι αλλο να το πουν. Ο κούκλος της mareka είναι απλά κουρεμένο γιόρκι με πεσμένα αυτάκια (που τον κάνει ακόμα πιο γλύκα)

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
36
Για την ακρίβεια, το μαλλί είναι μαλλί κουρεμένου γιόρκι. Γκριφόν ονομάζουν οι κτηνιατροι πέραν των αρμοδιοτήτων τους, όποιο σκυλι βλέπουν λίγο κατσαρομάλλικο και δεν ξέρουν τι αλλο να το πουν. Ο κούκλος της mareka είναι απλά κουρεμένο γιόρκι με πεσμένα αυτάκια (που τον κάνει ακόμα πιο γλύκα)
Αληθεια ειναι πως δεν βλεπω ολη του την οψη στις φωτογραφιες για να καταλαβω πληρως. Σιγουρα ειναι κουρεμενο το μαλλι στου, γιατι τα Γιορκι εχουν μακρυ τριχωμα. Αυτο περι κτηνιατρων δεν ισχυει πιστευω, δεν ειναι ολοι ιδιοι. Πεσμενα ειναι τα αφτια του λογω (και επανερχομαι στο κυριος θεμα) του οτι ΙΣΩΣ δεν ειναι καθαροαιμο Γιορκι. Το να μην ακολουθεί το πρότυπο της ράτσας δε πάει να πει ότι έχει επιμειξία με κάποια άλλη ράτσα απαραιτητα, αλλα υπαρχει η πιθανοτητα.Αν δεν ξεγελουν οι φωτο, δεν ειναι και λιγο μεγαλουλης για Γιορκι;
Ειπα εγω οτι δεν ειναι γλυκας;

Τελος παντων, το θεμα δεν ειναι να κρινουμε τις φωτο, γιατι πολλες φορες ξεγελουν. Εγω απλα ειπα την αποψη μου με βαση το τι φαινεται, μεγαλη πιθανοτητα να κανω λαθος, αφου δεν το εχω δει απο κοντα το σκυλακι..! Παρ'ολα αυτα, συμφωνω με το περι γνησιου πεντιγκρι, γιατι δεν ειναι μονο η καθαραοαιμια του που παιζει ρολο, αλλα πιθανες ασθενειες κληρονομικες απ'τους προγονους του που ειναι πολυ σημαντικο να γνωριζει η @mareka.. κακο δεν ειναι να ξερεις 2-3 πραγματα για την προελευση του σκυλου σου!:notworthy:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Τα αυτιά μπορεί να είναι πεσμένα ακόμα και επειδή όταν ήταν κουτάβι δεν ξυρίστηκαν και δεν κατάφερε το πτερύγιο να μείνει όρθιο. Όσο για το βάρος δεν είναι λίγες οι φορές που και γιορκι εκτροφέων ξεπερνούν το όριο βάρους του προτύπου και πιάνουν 4 κιλά άνετα. Αλλά είναι και η μαρκετινίστικη τακτική να παρουσιάζουν τα γιορκι σαν μιντιουμ, μίνι, λαρτζ τα πετσοπ.
Αυτό για τους κτηνιατρους δυστυχώς ειναι η συντριπτική πλειοψηφία τους που "βαφτίζουν" σκυλια δήθεν γκριφον.
(δεν ειπα πουθενά ότι είπες πως δεν ειναι γλυκό το σκυλι... κατι παρεξήγησες)

Όπως και να έχει αυτά είναι λεπτομέρειες. Σημασία εχει να είναι υγιές το σκυλι, γιατι ειδικά τα παππυμιλλάδικα κινδυνεύουν από μπόλικες κληρονομικές ασθένειες (πχ εξαρθρωση επιγονατίδας, στένωση τραχείας κλπ). Σε αυτό θα βοηθήσει το (γνήσιο- γιατι χρεώνουν και κατι εξτρά 200ευρά τα πετσοπ για μουφα ) πεντιγκρυ

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
36
Τα αυτιά μπορεί να είναι πεσμένα ακόμα και επειδή όταν ήταν κουτάβι δεν ξυρίστηκαν και δεν κατάφερε το πτερύγιο να μείνει όρθιο. Όσο για το βάρος δεν είναι λίγες οι φορές που και γιορκι εκτροφέων ξεπερνούν το όριο βάρους του προτύπου και πιάνουν 4 κιλά άνετα. Αλλά είναι και η μαρκετινίστικη τακτική να παρουσιάζουν τα γιορκι σαν μιντιουμ, μίνι, λαρτζ τα πετσοπ.
Αυτό για τους κτηνιατρους δυστυχώς ειναι η συντριπτική πλειοψηφία τους που "βαφτίζουν" σκυλια δήθεν γκριφον.
(δεν ειπα πουθενά ότι είπες πως δεν ειναι γλυκό το σκυλι... κατι παρεξήγησες)

Όπως και να έχει αυτά είναι λεπτομέρειες. Σημασία εχει να είναι υγιές το σκυλι, γιατι ειδικά τα παππυμιλλάδικα κινδυνεύουν από μπόλικες κληρονομικές ασθένειες (πχ εξαρθρωση επιγονατίδας, στένωση τραχείας κλπ). Σε αυτό θα βοηθήσει το (γνήσιο- γιατι χρεώνουν και κατι εξτρά 200ευρά τα πετσοπ για μουφα ) πεντιγκρυ
Πολλα σκυλια ξεπερνουν το οριο βαρος τους... παιζει ρολο & η φυλη πιστευω, η ρατσα ειναι η ευρυτερη κατηγορια. Αρκει να ειναι Γιορκι αναγνωρισμενου εκτροφεα, ωστε να εισαι σιγουρος πως αγορασες καθαροαιμο & υγιες σκυλι με απλα καποια διαφορετικα χαρακτηριστικα απο τα στανταρτς που υπαρχουν,, οχι κανενα απο puppy mill- το οτι υπαρχουν στανταρντς και συγκεκριμενα χαρακτηριστικα στην ρατσα, δεν σημαινει οτι ΟΛΑ τα Γιορκι θα ειναι ιδια.
Συντριπτικη, ε; Να ειμαι ειλικρινης, δεν μου εχει τυχει ακομα η περιπτωση. Αν μου τυχει, θα σε θυμηθω! :)
(Πιθανο κατι να παρεξηγησα, συγγνωμη! :p )

Ακριβως- λεπτομερειες! Αυτο που πρεπει να απασχολει κυριως την κοπελα ειναι η αναζητηση πληροφοριων για την προελευση του, με σκοπο την ευρεση πιθανων ασθενειων κληρονομικων, οχι τα αφτια & η καθαροαιμια, μαι χαρα ειναι το σκυλακι! Αν ειναι απο παππυμιλλ, πολυ φοβαμαι πως..... :(
ΑΝ βρει το γνησιο πεντιγκρυ καλα θα 'ναι, αυτο με τα πετ σοπσ & τις μουφες πεντιγκρυ, αλλη πονεμενη ιστορια.....σε ξυλωνουν ταχα μου για 'wellness check-ups' (δεν θυμαμαι πως λεγεται ελληνικα :p) πριν αγορασεις τον σκυλο & τα ακουμπας εσυ, σου το ακουμπανε και αυτη το μουφα πεντιγκρι...