Καλώς σας βρήκα και εγώ

_george_

Member
8 Ιουνίου 2015
24
102
Καλώς σας βρήκα και εγώ

Αυτή που βλέπετε στο άβαταρ είναι η Πίκα. Τη βρήκε 1 ½ μηνών, στο δρόμο, ένα ζευγάρι που δε μπορούσε να τη κρατήσει και κάπως έτσι έγινε το πρώτο σκυλί μας και τρίτο μέλος της οικογένειας.

Σήμερα είναι ενός έτους, 11 κιλά και από ράτσα «τα πάντα όλα» (αν έχετε καμιά ιδέα για τις διασταυρώσεις της, θα ήταν ευπρόσδεκτη, μιας και έχω ακούσει τα πάντα από γουέστι μέχρι γ.π.)

Σε ηλικία 3 μηνών, έπεσε από ύψος 1 ½ μέτρου και έσπασε το μπροστινό αριστερό της πόδι. Η συνέχεια ήταν εγχείρηση, λάμες κλπ. Αυτό διορθώθηκε. Πριν λίγο καιρό, όμως, ανακαλύψαμε ότι το μπροστινό δεξί πόδι (μάλλον από το πέσιμο) έχει «σύγκλιση ωλένης κερκίδας», με λίγα λόγια αναπτύσσεται στραβά και όσο μεγαλώνει κουτσαίνει ελαφρώς. Μετά από πάρα πολλές, εξετάσεις, ακτινογραφίες, γιατρούς κλπ κλπ, καταλήξαμε ότι μια διορθωτική επέμβαση θα έχει μικρές πιθανότητες επιτυχίας και επί της ουσίας είναι μόνο για λόγους αισθητικής. Άρα στο ερώτημα που μας θέσανε «Σας πειράζει να κουτσαίνει το σκυλί σας» η απάντηση ήταν «όχι». Μακροπρόθεσμα ενδέχεται να της προκαλέσει αρθριτικά, οπότε η Πίκα είναι μονίμως στο ρήμα «πεινάω», μιας και ο σκληρός ιδιοκτήτης της, και γράφων το παρόν, ζυγίζει μέχρι και τη τελευταία λιχουδιά, της -κατά τα άλλα- υπερβολικά λαίμαργης σκυλίτσας.

Από ιατρικά, επίσης, σε ηλικία 4 μηνών, δάγκωσε φόλα που –ευτυχώς- άφησε αμέσως (είχαμε πρόσφατη την εντολή «αστο»), πλην όμως ελάχιστο δηλητήριο είχε περάσει στον οργανισμό και έμεινε άλλη μια μέρα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, έχουμε κάνει πλούσιους τους γιατρούς.

Στα υπόλοιπα, είναι πανέξυπνη, υπάκουη και ήρεμη (έως λιγάκι τεμπέλα…), υπερβολικά φιλική, σε σημείο να φοβάμαι ότι, αν μπουν κλέφτες σπίτι, μπορεί και να μου την πατήσουν καθώς κοιμάται. Από την άλλη μπορεί και να παίξουν μαζί της, μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ποιος ξέρει…

Τρώει acana και ζει μόνιμα στο σπίτι (σιγά σιγά κόβουμε το crate), ενώ τις πιο δραστήριες μέρες της μπορεί να περάσει και ένα ολόκληρο μισάωρο στο κήπο, συνήθως βέβαια όταν βρέχει, με αποτέλεσμα να γυρνάει πίσω μές τη μπίχλα. Οι βόλτες της είναι μικρές (20-30 λεπτά) τόσο λόγω βαρεμάρας της, όσο κυρίως λόγω ποδιού.

Αυτά για αρχή. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Καλως ηρθες!!! Να την χαιρεσαι την ομορφη!!! Ευχομαι μακρια απο κακοτοπιες!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλώς ήρθες, να την χαίρεσαι την όμορφη αλλά να μην ξαναπάτε κτηνιατρο για έκτακτο!!!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Καλώς ήρθες!
Πολύ ωραία περιγραφή! (y)

Φοβερή η Πίκα!

Και άλλο κακό να μη σας βρει!
:)

_george_

Member
8 Ιουνίου 2015
24
102
γιατί την λέτε Πίκα ? :)
Ετσι την ειχε ονομασει το ζευγαρι που την ειχε βρει, μιας και η κοπελα ηταν νηπιαγωγος και υπαρχει ενα παραμυθι που λεγεται "Ο Πικος και η Πικα". Μας φανηκε ωραιο, πρωτοτυπο και το κρατησαμε

• Like
Reactions: dnassib and ntoulis

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Να σας ζησει κ να γινει σαν τα ψηλα βουνα η Πικα σας (ωραίο ονομα μου θυμίζει πικολο πικολινο:love:)
Βαλε κ καμια φωτο ντε να χαζεψουμε!

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
Καλώς ήρθατε! Να την χαίρεστε και περνάτε υπέροχα μαζι! Κουκλα είναι......για βάλτε και καμιά φωτογραφία!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καλως ηλθατε! Να την χαιρεστε Πιτσιρικα-πικα! Να μας βαλετε και καμια φωτο απο την κουταβοπεριοδο αλλα και απο τωρα που ειναι μια ενηλικη ομορφια!
Υ.Γ: Ευχομαι μακρια απο αλλες ταλαιπωριες που απαιτουν κτηνιατρικη επισκεψη!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Τρελό φατσόνι -- να τη χαίρεστε, και μπράβο σας που υιοθετήσατε αδεσποτάκι.
Πώς βρίσκεις την πρώτη εμπειρία με σκύλο; Είστε 'χαζογονείς';
Περιμένουμε φωτογραφικό υλικό, άλλως... ελλοχεύει κίνδυνος διαγραφής σας από το φόρουμ, χεχεχε

• Like
Reactions: ghelly

_george_

Member
8 Ιουνίου 2015
24
102
Μετά τις απειλές που δέχτηκα παραπάνω από το μέλος dnassib και αφού σας άφησα να περιμένετε μερικές ημέρες προκειμένου να ανεβάσω την αγωνία στα ύψη (a.k.a. δεν έβρισκα πως να ποσταρω φωτο) ορίστε μερικά ενσταντανέ :

1) Η Πίκα όταν την πήραμε

π3ν.jpg

2) Η Πίκα στη συνηθισμένη δραστηριότητά της:
π1ν.jpg

3) Η Πίκα κοιτά εμένα και εγώ ειδήσεις:
π2ν.jpg

(Αν ανέβαιναν οι φωτο χωρίς περιστροφή 90 μοιρών καλά θα ήταν...)

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
1. Μπράβο και πάλι μπράβο!

2. Να σας ζήσει

3. Ίσως να το γνωρίζεις ήδη - πίκα σημαίνει πολύ μεγάλη όρεξη για - κατά βάση - μη διατροφικής αξίας ουσίες, όπως π.χ. πηλό, χώμα, χαρτί κλπ!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
E μετά από τα παραδίπλα, είπα να ρθω να γνωρίσω την Πίκα. Μα το κορίτσι είναι πολύπαθο! Άντε από δω και πέρα ανέφελη η συμβίωση. Δεν ξέρω τι διασταυρώσεις μπορεί έχει, αλλά φαίνεται να έχει τα πάντα όλα και ρε φίλε αυτά είναι τα πιο όμορφα σκυλιά, να τα λέμε κ αυτά! Να τη χαίρεστε!

• Like
Reactions: _george_