Καλώς σας βρήκα

dimitrisfeel

Member
21 Μαϊου 2013
14
1
46
Πολυκαστρο-Κιλκις
Καλησπερα στην ομορφη παρεα σας.
Ονομαζομαι Δημητρης,κατοικος Πολυκαστρου του Νομου Κιλκις και εδω και 7 χρονια με παρεα ενα αναμικτο απο ρατσες αρσενικο σκυλο.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Καλώς τονε! Θες να μας πεις κάτι παραπανω για τον σκύλο σου και να βάλεις και καμιά φωτογραφία του να τον κάμαρώσουμε;

dimitrisfeel

Member
21 Μαϊου 2013
14
1
46
Πολυκαστρο-Κιλκις
Ευχαριστως Κατερινακι.
Αρχικα να πω οτι τον μαζεψα απο την πυλωτη μου ενα βροχερο βραδυ,οταν τον ακουσα να κλαιει.
Κρυωμενος και βρεγμενος,σιγουρα τρομαγμενος,παρολα αυτα δεν με φοβηθηκε οταν τον πλησιασα.
Τον ανεβασα διχως δευτερη σκεψη στο διαμερισμα,καθως η ματια ενος ταλαιπωρημενου κουταβιου νομιζω οτι δεν αφηνει κανενα ασυγκινητο.
Αφου αποφασισαμε με συνοπτικες διαδικασιες να τον κρατησουμε,ηρθε μετα απο 20 μερες και η μετακομιση στο νεο μας σπιτι οπου πλεον τρεχει σε μια αυλη 600 μετρων.
Ειναι μεγαλοσωμος και αν κρινω σωστα ειναι λιγο απο ελληνικο ποιμενικο και ρωσικο.Τα χρωματα του ειναι οπως του λυκοσκυλου και η κεφαλα του λιγο πιο φαρδια και κοντη απο ενα ριτριβερ.
Σε γενικες γραμμες ειναι λιγο απο ολα,αυτο μαλλον τον κανει και αξιαγαπητο.
Ειναι φιλικος με τα παιδια και υπομενει τα παντα στωικα και χωρις κανενα σημαδι δυσανασχετησης.
Δεν εχει εκπαιδευση εκτος απο τα βασικα στα οποια υπακουει (ελα-κατσε-μη) και οσο μπορεσα να του τα μαθω καθως δεν ειμαι εκπαιδευτης.
Φωτογραφιες δεν εχω Κατερινακι αλλα υποσχομαι συντομα να ανεβασω.

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
βρε βρε βρε καλως τον χωριανο μου...ποιος δημητρης εισαι εσυ ρε συνονοματε???να σου ζησει και ο σκυλακος σου..αντε να μαζευτουμε και καμια μερα στο γηπεδο ολοι μαζι με τους σκυλους μας..εμεις μαζευομαστε παντως με αλλους...

dimitrisfeel

Member
21 Μαϊου 2013
14
1
46
Πολυκαστρο-Κιλκις
Eδω και λιγο καιρο ψαχνω για νεα παρεα.
Δυστυχως ο σκυλος μου πεθανε,και πλεον δεν με χωραει ο τοπος.
Ειναι αρκετο το διαστημα βεβαια αλλα ηρθε η ωρα για καινουρια παρεα.
Αυτη τη φορα αποφασισα να παρω καθαροαιμο.Εδω και μια διετια θαυμαζω τα dogo argentino-cane corso-presa canario.Μεγαλοσωμα σκυλια οπως και ο δικος μου.
Πιο πολυ κλινω προς τα cane corso μιας και στην περιοχη ειναι αρκετα και μου αρεσουν ιδιαιτερα.Με δευτερη επιλογη τα argentino και τελευταια τα canario.
Μελετησα πολυ αυτο το διαστημα τα θετικα τους και τα αρνητικα τους,συνηθειες και βασικο χαρακτηρα και νομιζω οτι και στη σουμα τα cane corso ειναι η πιο σωστη επιλογη για τα δικα μου κριτηρια.
Βεβαια το κοστος αποκτησης ειναι ενα θεμα,σοβαρο πια στις μερες μας,μιας και ολοι λιγο ως πολυ στο ιδιο καζανι βραζουμε.
Απο τα τηλεφωνα που εκανα το κοστος φτανει απο 800 ευρω εως και 2000 για κουταβια απο γονεις πρωταθλητες.Σαφως και δεν προτιθεμαι να δωσω 2000 ευρω αλλα πιστευω οτι τα 1000-1200 ειναι μια ρεαλιστικη τιμη.
Μπορει καποιος να μου προτεινει απο που να αγορασω το κουταβι μου?Σιγουρα καποιοι θα μπορεσουν να με κατατοπισουν.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited:

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Λυπάμαι πολύ... Απο τι πέθανε ο προηγούμενος αν επιτρέπεται;
Να απευθυνθείς μόνο σε υπεύθυνους εκτροφείς αν αποφασίσεις για καθαρόαιμο, εγώ δεν έχω ασχοληθεί με καθαρόαιμα και δεν μπορώ να σε κατατοπίσω, αλλά όλο και κάποιος εδώ θα ξέρει να σε βοηθήσει.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Απο τα τηλεφωνα που εκανα το κοστος φτανει απο 800 ευρω εως και 2000 για κουταβια απο γονεις πρωταθλητες.
Ποιος πουλαει κουταβια cane corso με τιμη 2000ευρω?
Εκτος κι αν μιλας για εξωτερικο......

dimitrisfeel

Member
21 Μαϊου 2013
14
1
46
Πολυκαστρο-Κιλκις
Ναι ακουσα και 2000 ευρω!
Ποσο το ποιο θεωρω υπερβολικο.
Πεθανε απο φυσικα αιτια δεδομενου του οτι οι επισκεψεις στον κτηνιατρο ηταν συχνες μιας και τον φροντιζα παρα πολυ.Ποτε δεν ειχε το παραμικρο και ο γιατρος ποτε δεν ειχε δει τιποτα.
Ουτε ο σκυλος ειχε δωσει σημαδι οτι κατι τον ενοχλει Κατερινακι.
Και εγω απο εκτροφειο θελω να παρω για αυτο και περιμενω αποψεις-προτασεις

dimitrisfeel

Member
21 Μαϊου 2013
14
1
46
Πολυκαστρο-Κιλκις
Mετα απο δευτερες σκεψεις,αποφασισαμε οικογενειακα να παρουμε ημιαιμο απο τα ''αζητητα''.
Με σκοπο να αποκτησουν τα παιδια μας υπευθυνοτητα και αγαπη για τα ζωα (ακομα πιο πολυ) αποφασισαμε να παμε και να διαλεξουν εκεινα ενα αδεσποτακι απο τα τοσα που μαζευει ο Συλλογος Γιαννιτσων.
Να αναλαβουν την φροντιδα του και τις υποχρεωσεις που εχει ενα ζωο.
Φυσικα καταλαβαινετε οτι θα πεσουν πανω μου παλι τα πιο σοβαρα θεματα αλλα ειναι το πιο γλυκο βημα για ενα παιδι ετσι ωστε να γινει πιο υπευθυνο.
Εξαλλου και ο σκυλος που ειχαμε ηταν μπασταρδακι και εξαιρετικου χαρακτηρα. Ασχοληθηκα και λιγο μαζι του βεβαια.
Οποτε θα ενημερωσω για την επιλογη μας.

dimitrisfeel

Member
21 Μαϊου 2013
14
1
46
Πολυκαστρο-Κιλκις
Εδω και λιγες μερες εχουμε νεα παρεα!!!!!Μοιαζει πολυ με το προγουμενο σκυλι μας,ειναι εντελως ανεκπαιδευτος αλλα πολυ καλος και υπομονετικος με τα παιδια μου.Ειναι περιπου 7-8 χρονων.
Ωραια και τα κουταβια αλλα ειπαμε να κανουμε την διαφορα και να παρουμε ενα γηραιοτερο σκυλι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Πολύ όμορφος σκύλος, και πολύ σωστή κίνηση εκ μέρους σου.
Τον ενθουσιασμό μου, τον έκοψε, η θέα της αλυσίδας.
Εύχομαι, να είναι μόνο, για τις ανάγκες τις φωτογράφησης και ο υπέροχος σκύλαρος, να ζει ως ισότιμο μέλος, της οικογένειάς σου.

Edit: Δεν ξέρω αν χρειάζεται να στο πω, αλλά...ποτέ δεν αφήνεις παιδί και σκυλί μόνα τους, για κανέναν λόγο. Ούτε για το ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ειδικά έναν ενήλικο σκύλο, που έφερες "σήμερα" στο σπίτι σου, δεν τον αφήνεις να περνάει τα "πάνδεινα" από τα παιδιά σου. Και πάντα, σε απόσταση αναπνοής, και να διορθώνεις άμεσα, όποιον απαιτείται, είτε σκύλο, είτε παιδί.

Last edited:

dimitrisfeel

Member
21 Μαϊου 2013
14
1
46
Πολυκαστρο-Κιλκις
Οπως προανεφερα ο σκυλος ειναι ανεκπαιδευτος.Παρολα αυτα υπομονετικος και τρυφερος με τα παιδια.Τα οποια και ποτε δεν κανουν καποια αλλη κινηση πλυν του χαδιου και του ''μπραβο αγορι μου'' με ανταλλαγμα ενα σαλιαρικο φιλι!
Επειδη εχει την ταση να τρεχει αν τον αφησω ελευθερο,η χρηση της αλυσιδας ειναι επιβεβλημενη.Ο λογος ειναι οτι στην αυλη μας παρολο που υπαρχουν μεγαλες πορτες αυτη τη στιγμη ειναι ανοικτη η μια λογω εργασιων για την κατασκευη του κηπου και γενικα ολου του χωρου.Με τις πορτες κλειστες η αλυσιδα ειναι αχρειαστη.Εκεινη δε τη μερα εκοβα και χορτα με την χρηση βενζινοκινητου χορτοκοπτικου και ο μπουμπουκος ερχοταν στα ποδια μου.Διπλα επιβεβλημενη η χρηση της αλυσιδας οποτε.
Οσων αφορα τα παιδια,ενα επιθετικο σκυλι,η ενα σκυλι με ταση επιθετικης αντιδρασης δεν θελει πολυ καιρο για να δειξει το στοιχειο αυτο του χαρακτηρα του.Στην περιπτωση μας δεν εχει συμβει το παραμικρο,το αντιθετο μπορω να πω,ειναι αγαπουλης και σαλιαρης σε κουραστικο σημειο!
Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ο συγκεκριμενος σκυλος (ισως να ισχυει για τα γηραιοτερα σκυλια) δειχνει να καταλαβαινει οτι βρηκε ενα καινουριο σπιτι και μονιμο,και νομιζω πως λεει ευχαριστω με καθε ευκαιρια.
Σε ευχαριστω για τις καλοπροαιρετες συμβουλες σου.