Καλώς σας βρήκα!


GiwrgosTH

New Member
27 Οκτωβρίου 2022
2
12
56
Καλησπέρα σας!
Νέο μέλος, αν και έχω μεγαλώσει δύο σκυλιά στο παρελθόν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, νεογέννητα παρατημένα που τα βρήκα στην ερημιά και στο κρύο και από ανθρωπιά τα μάζεψα αλλά δέθηκα μαζί τους, δεν ήθελα άλλο σκύλο! Αλλά το ζητούσαν οι κόρες επίμονα από μικρές και τώρα που πάνε γυμνάσιο ήρθε η ώρα!
Αποκτήσαμε ένα κουταβάκι, τον Butter, που είναι από μάνα κοκόνι, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ράτσας, αλλά μάλλον σε κιλά θα την υπερβεί!
Τον έχουμε από 2,5 μηνών και κλείνει τους 6.
Όλα καλά, τον αγαπάμε και μας αγαπά και το μόνο θέμα, πέρα από τα ρούχα μας που δεν έχει αφήσει κανένα, είναι πως δεν μπαίνει στο σπιτάκι του!
Να εξηγήσω.
Του είχαμε από την αρχή κλουβάκι, γιατί το πρωί λείπουμε και δεν θέλω να τον αφήνω μόνο του, για την δική του ασφάλεια και να τον ελέγχω από την κάμερα.
Πάει εκεί όταν φεύγουμε, ή όταν δεν ηρεμεί και δαγκώνει τους πάντες και όχι για τιμωρία, αλλά για να ηρεμήσει λίγο. Φυσικά όταν φεύγουμε μπαίνει αδιαμαρτύρητα και κοιμάται μέχρι να γυρίσουμε.
Λόγω του ότι από πάντα κοιμάται κάτω από το κρεβάτι μας και γενικά σε σκοτεινά μέρη, σκέφτηκα να του πάρω ένα σπιτάκι, το οποίο έχω στο σαλόνι και μπροστά έχω κάνει "αυλή" με το κλουβάκι του. Οπότε όταν πάει στο κλουβάκι του, στο οποίο βάζουμε το φαγητό του και το νερό του, να μπαίνει και να κοιμάται στο σπιτάκι.
Ούτε που να το δει! Δεν μπαίνει με τίποτα! Προτιμά να κοιμηθεί έξω στο κλουβάκι που είναι 50Χ50, αλλά μέσα με τίποτα! Δεν έχω πρόβλημα που το κάνει, απλά θεωρώ πως εκεί θα ήταν άνετα για εκείνον και πιο ξεκούραστα και ίσως κοιμόταν εκεί και το βράδυ, αντί να στριμώχνετε κάτω από το κρεβάτι μας.
Έχουμε λύση;
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα και πάλι!
 
  • Like
Reactions: Castro48 and mareco


fg102

Well-Known Member
19 Μαρτίου 2021
73
50
45
και εμένα κοιματε στο crate του εχω βαλει στρωματακι αφηνω ανοιχτει την πορτα και παει μονος του το χειμωνα το καλυπτο κιολας ενοειται μεσα στο σπιτι .οταν λειπω το βαζω σε παρκο πολυ πιο μεγαλο απο το crate .Μηπως να επιστρεψεις το σπιτι να παρεις ενα παρκο ?
 
  • Like
Reactions: GiwrgosTH


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Η μήπως...να το αφήσεις να κοιμάται όπου θέλει, αφού εσένα δεν σε ενοχλεί :)

Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Πες μας περισσότερα για τον μικρούλη. Που τον βρήκατε πχ; Πως γνωρίζετε ότι η μαμά είναι κοκόνι;
Βάλε μας φωτό να τον χαζέψουμε. Μπεζοασπρούλης μάλλον ε; :LOL:
Γνωρίζεις ότι υπάρχουν ομάδες διάσωσης του κοκονιού;
Αν τον δουν κάποιοι που γνωρίζουν και κριθεί ότι είναι αρκετά μέσα στο πρότυπο, ίσως να θελήσουν να τον "χρησιμοποιήσουν" στο μέλλον, προς μεγάλη του χαρά :LOL:

Αστο το σπιτάκι του εκεί που είναι. Πιθανότατα να το "ανακαλύψει" και να το αγαπήσει, ένα ωραίο πρωί, στα καλά καθούμενα, εκεί που δεν θα το περιμένεις.
Βάλε μας φωτό και από την "εγκατάσταση" που του έχεις φτιάξει αν θέλεις, μήπως κάποιος σκεφτεί να σου δώσει κάποιο χρηστικό tip.
 
  • Like
Reactions: GiwrgosTH and Orjo


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Καλώς Ήρθες!

Εφόσον ο σκύλος ζει εντός οικίας δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να υπάρχει το σπιτάκι.
Πάρ' του μια μεγάλη μαξιλάρα και άσ' τον να κοιμάται εκεί.
Αν πάλι θέλει σκοτεινά μέρη ρίξε πάνω από το κλουβί ένα σεντόνι και άσ'τον να πηγαίνει εκεί μέσα.

Καλή τύχη και κουράγιο σου εύχομαι!
 
  • Like
Reactions: GiwrgosTH


GiwrgosTH

New Member
27 Οκτωβρίου 2022
2
12
56
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Το κουταβάκι μας είναι από μαμά κανόνι, αλλά προφανώς πήρε και από τον άγνωστο μπαμπά του και θα υπερβεί τα κιλά του κοκονιού!
Τον πήραμε από φιλοζωική.
Δεν με ενοχλεί να κοιμάται όπου θέλει, απλά υποθέτω πως το σπιτάκι είναι η φωλίτσα τους που τα ηρεμεί, οπότε νοιάζομαι γι αυτόν!
Παραθέτω φώτο.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
20221030_132012.jpg20221030_132020.jpg
 

Attachments



Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Αν κατάλαβα καλά στο κλουβάκι του μπαίνει όταν λείπετε μόνο...ίσως λοιπόν όταν είστε σπίτι θέλει να είναι κοντά σας γι αυτό δεν θέλει να κοιμάται στο σαλόνι..εμάς πχ είναι μόνιμα στο σαλόνι (γιατι εκεί έμαθε από μικρή) αλλά αν τύχει και είμαστε όλοι στα δωμάτιά μας για πολλή ώρα, έρχεται και ξαπλώνει έξω απ τα δωμάτια στο χωλ για να είναι κοντά σε όλους μας...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3