Καμία συμβουλή;

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
γεια σασ και παλι!!!λοιπον ο ναβαρ εχει φτασει 4 μηνων πλεον...απλα εχει ξεκινησει ενα προβληματακι που οσο ειναι νωρις θελω να λυθει...οταν βγαινουμε εξω ειναι πολυ καλος και ακουει και με τα αλλα σκυλια πολυ καλος και με τους ανθρωπουσ εξω πολυ φιλικος εκτος και αν καποιος τον προσεγγισει με λαθος τροπο(καταλαβαινετε τι εννοω)...το προβλημα ειναι οταν ερχεται καποιος σπιτι...παρολο το νεαρο της ηλικιας του αμα μπει καποιος αγνωστος για αυτον στο σπιτι νιωθει οτι απειλειται ο χωρος του γρυλλιζει και μαλιστα σε μια φιλη μας προλαβε και της ορμηξε ευτυχως χωρις ανεπιθυμητα αποτελεσματα...μου φαινεται οτι εχει πολυ εντονο αυτο το ενστικτο της φυλαξης και δε θελω να του το κοψω τελειως απλα να μαθει να το ελεγχει...θεμα κυριαρχιας δεν υπαρχει κανενα εγω θα ανοιξω αυτος ειναι στο μεινε απλα μολις ανοιξει η πορτα χωρις να κουνηθει αρχιζει να γαυγιζει και να ειναι ετοιμος να επιτεθειαν κανω να φυγω απο την ακρη....αμα εμπαιναν μονο κλεφτες στο σπιτι δε θα ειχα κανενα προβλημα:D αλλα ερχονται και αλλοι........

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Θα σε στενοχωρήσω λίγο, αλλά η ερμηνεία του ένστικτου φύλαξης, που δίνεις σε κουτάβι 4 μηνών, είναι το λιγότερο αφελής.
Για δες κι ένα παρόμοιο θέμα που παίζει σήμερα:
Άσχημες συνήθειες.....

Νομίζω θα βρεις αρκετά κοινά στοιχεία ;)

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
δε συμφωνω με τον ορο αφελης...το διαβασα το θεμα πριν γραψω,και το λεω γιατι και μεχρι 3 μηνων οποιος εμπαινε μεσα στο σπιτι τρελαινοταν απο τη χαρα του γαιτι ελεγε ηρθε η ωρα για χαδια,ξαφνικα αλλαξε αυτο και ο εκτροφεας μου ειχε πει οτι καποια στιγμη λογω φυλης θα αρχισει να του βγαινει αυτο το ενστικτο...ειναι κατι που με τον καιρο θα μαθει να το ελεγχει μονος του?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.958
20.386
Τα σκυλιά μας, αναπτύσσουν τις συμπεριφορές που τους διδάσκουμε και/ή που τους επιτρέπουμε.
Ασφαλώς και μπορεί να διαμορφώσει μόνος του χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν είναι σε καμμία περίπτωση επιθυμητό.
Αν είναι κάτι που δεν θέλεις να το κάνει, του το κόβεις.
Αν είναι κάτι που θέλεις να του ενισχύσεις, το κάνεις με τον σωστό τρόπο. Δεν του αφήνεις πρωτοβουλίες.
Και δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...ξαφνικα αλλαξε αυτο και ο εκτροφεας μου ειχε πει οτι καποια στιγμη λογω φυλης θα αρχισει να του βγαινει αυτο το ενστικτο...
Εντάξει, κάποια στιγμή, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα...

Για ψάξε λιγάκι μήπως έχει έρθει η ώρα για κάποιες "ανασφάλειες" της ηλικίας...:cool:

Υ.Γ. Στη "μητέρα φύση" (βλέπε αγέλες κλπ., για να μη μακρυγορήσουμε), το γαύγισμα κλπ., ήταν (και είναι, ακόμα) ένδειξη νεαρού ζώου (κουτάβι) ή/και φοβισμένου ζώου...

Last edited:

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
μα ναι σιγουρα το κανει απο φοβο...μαρια μου συμφωνω σε αυτο που λες ισωσ φταιω και εγω σε κατι απλα ρωταω μηπως το να τον διορθωσω εχει γενικοτερα αντικτυπο στο να μην το κανει ξανα,γιατι ναι θελω να με ειδοποιησει αν παει να μπει καποιοσ στο σπιτι τον τροπο ρωταω...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Κοίτα να δεις τη διαφορά μεταξύ των 2 καταστάσεων:
Στην πρώτη περίπτωση είσαι εσύ παρούσα και δέχεσαι κάποιον ξένο στο σπίτι. Ο σκύλος σε βλέπει που τον υποδέχεσαι. Εφόσον εσύ (ο αρχηγός) θεωρείς αυτόν τον συγκεκριμένο που μπαίνει "φίλο" ο σκύλος δεν πρέπει να σε αμφισβητήσει. Αν ο σκύλος γαυγίζει ή οτιδήποτε σημαίνει οτι αμφισβητεί την κρίση σου και πρέπει να του το κόψεις. Νομίζω οτι μ ένα απότομο "μη" θα καταλάβει οτι είναι ανεπιθύμητη η συμπεριφορά και θα σταματήσει.
Στη δεύτερη περίπτωση εσύ δεν είσαι παρούσα ή κοιμάσαι και κάποιος πάει να μπει στο σπίτι. Ο σκύλος τον ακούει και επειδή εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι, γαυγίζει για να σε ειδοποιήσει. Αυτό είναι φύλαξη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θεωρώ ότι σε 4 μηνών κουτάβι μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους περιέργεια σε επίπεδο εξερεύνησης...

Δεν μπορώ να διανοηθώ να υπάρξει φύλαξη και πόσο μάλλον να επέμβει κιόλας...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
γεια σασ και παλι!!!λοιπον ο ναβαρ εχει φτασει 4 μηνων πλεον...απλα εχει ξεκινησει ενα προβληματακι που οσο ειναι νωρις θελω να λυθει...οταν βγαινουμε εξω ειναι πολυ καλος και ακουει και με τα αλλα σκυλια πολυ καλος και με τους ανθρωπουσ εξω πολυ φιλικος εκτος και αν καποιος τον προσεγγισει με λαθος τροπο(καταλαβαινετε τι εννοω)...

εγω θα σταθω εδω.... τι εννοεις αν καποιος τον πλησιασει με λαθος τροπο... περιεγραψε λιγο το πλησιασμα και την αντιδραση του μικρου...
( δεν σε καταλαβαινω....)

το προβλημα ειναι οταν ερχεται καποιος σπιτι...παρολο το νεαρο της ηλικιας του αμα μπει καποιος αγνωστος για αυτον στο σπιτι νιωθει οτι απειλειται ο χωρος του γρυλλιζει και μαλιστα σε μια φιλη μας προλαβε και της ορμηξε ευτυχως χωρις ανεπιθυμητα αποτελεσματα...μου φαινεται οτι εχει πολυ εντονο αυτο το ενστικτο της φυλαξης και δε θελω να του το κοψω τελειως απλα να μαθει να το ελεγχει...θεμα κυριαρχιας δεν υπαρχει κανενα εγω θα ανοιξω αυτος ειναι στο μεινε απλα μολις ανοιξει η πορτα χωρις να κουνηθει αρχιζει να γαυγιζει και να ειναι ετοιμος να επιτεθειαν κανω να φυγω απο την ακρη....αμα εμπαιναν μονο κλεφτες στο σπιτι δε θα ειχα κανενα προβλημα:D αλλα ερχονται και αλλοι........
:)

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
παιδια ναι και εμενα μου φαινεται περιεργο αλλα εγω θα το πω και οποιος θελει το πιστευει...ειχε μπει μεσα η φιλη μας χωρις ο ναβαρ να δει οτι ειναι μαζι μας εκει ειναι και το λαθος μας...και ξαφνικα μου φευγει και παει μεσα και ειναι σε θεση κατσε μπροστα της και της γαυγιζει και της λςω επειδη ειχε φοβηθει απο μια αποσταση 5 μετρων τωρα να μην κουνηθει να ερθω να τον διορθωσω και μια που κουναει το χερι της μια που της το αρπαξε..να συμπληρωσω οτι δεν τον εχω αγριεψει ποτε...και ξαναλεω ειναι πολυ κοινωνικος με αυτους παντα που εμπιστευεται...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr