Καρδιοπάθεια και εξετάσεις

JokeR95

Member
12 Αυγούστου 2019
12
3
29
Καλησπέρα σας,
Έκανα υπέρηχο καρδιάς στο σκύλο μου.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Μιτροειδής βαλβίδα: Παρουσία εκφυλιστικών αλλοιώσεων μιτροειδούς βαλβίδας. Μέτριου βαθμού όγκος αναγωγής (+2+3).

Αριστερός κόλπος: Εντονότατη διάταση αρ.κόλπου (2,8cm). LA/Ao>2

Aριστερή κοιλία: Αυξημένη διάμετρος σε διαστολή, φυσιολογική σε συστολή, ήπια αυξημένο πάχος ελεύθερου τοιχώματος σε διαστολή.

Τριγλώχινη βαλβίδα: Κατά φύση
Δεξιός Κόλπος: Κατά φύση
Δεξιά Κοιλία:Κατά φύση
Πνευμονική Αρτηρία:Κατά φύση μορφολογία κ ταχύτητα ροής
Περικάρδιο:Κατά φύση. Παρουσία μικρής ποσότητας
ελεύθερου υγρού στον υπεζωτικό χώρο.

ΣΥΜΠΡΑΣΜΑΤΑ:Ευρήματα συμβατά με εκφύλιση μιτροειδούς βαλβίδας με έντονη διάταση αρ. κόλπου.

Μπορεί κάποιος να μου τις εξηγήσει;; ο σκύλος μου είναι κανις γκριφόν και ειναι 14 ετών

JokeR95

Member
12 Αυγούστου 2019
12
3
29
Αν κάποιος μπορεί να καταλάβει το οτιδήποτε, ας παραθέσει την άποψη του!! Απλά αυτό. Ο κτηνίατρος λείπει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εκανε δηλαδή τις εξετάσεις, και έφυγε για διακοπές, χωρίς να μιλήσετε για το τι έδειξαν;

• Like
Reactions: Berna

JokeR95

Member
12 Αυγούστου 2019
12
3
29
Τις εξετάσεις τις έκανα σε κλινική ο ίδιος δεν μπορούσε να κανει υπέρηχο καρδιά. Από τα αποτελέσματα μπορώ να καταλάβω μόνο το ότι υπάρχει θέμα με τη καρδιά του (αν τα καταλαβα καλα). Εσενα ποια ειναι η αποψη σου για τα αποτελεσματα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν είμαι γιατρός. Δεν είναι δυνατόν, να έχω άποψη, για κάτι τέτοιο.
Μόνο με τον γιατρό σου, πρέπει να μιλήσεις.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο,τι είπαν τα παιδιά. Οχι μόνο για τα αποτελέσματα πρέπει να μιλήσεις με τον κτηνίατρό σου, αλλά και για πιθανή θεραπεία. Τέτοιου είδους συμβουλές ποτέ μη ζητάς και μην παίρνεις από το ίντερνετ!

Πώς είναι το σκυλάκι; Εχει συμπτώματα; Ενημέρωσέ μας πώς πάει!

JokeR95

Member
12 Αυγούστου 2019
12
3
29
Ο,τι είπαν τα παιδιά. Οχι μόνο για τα αποτελέσματα πρέπει να μιλήσεις με τον κτηνίατρό σου, αλλά και για πιθανή θεραπεία. Τέτοιου είδους συμβουλές ποτέ μη ζητάς και μην παίρνεις από το ίντερνετ!

Πώς είναι το σκυλάκι; Εχει συμπτώματα; Ενημέρωσέ μας πώς πάει!
Σε γενικα πλαίσια δόξα τω θεω είναι καλά . Δηλ. Τρώει (μόνο το κοτόπουλο και όχι την ειδική τροφή που πρότεινε ο κτηνίατρος ), ουρεί, αφοδεύει κανονικά.
Εν τάχει : Είναι κανίς γκριφον 14 ετών . Στις 17/07 το πρωί έκανε μια επιληπτικη κρίση. Εγώ έπαθα σοκ. Φοβήθηκα παρα πολύ . Χωρίς να γνωρίζω ότι είναι επιληψία τον πήγα στο γιατρό κ έβγαλε τη διάγνωση για επιληψία . Κάναμε εξέτασεις αίματος για να δουμε από που προέρχεται αυτή η επιληπτικη κρίση . Βγήκαν αυξημένες οι τιμές της ούριος και της κρεατινηνης. Αμέσως κάναμε υπέρηχο νεφρών . Βρήκαμε ότι έχει πρόβλημα με τα νεφρά του (αρχικά ευτυχώς στάδιο - μας είπε λίγο ότι είναι συρρικνωμένοι οι νεφροί ) . Αρχίσαμε νεφρό προστασία . Πριν διαγνωστεί με τη νεφρό προστασία το μόνο που είχε σύμφωνα με το κτηνίατρο κολίτιδα , και φύσημα το οποίο ελεγχοτανε σύμφωνα με το γιατρό με cubasen - είχαμε κάνει κ το Σεπτέμβρη του 2018 εξετάσεις κ ο κτηνίατρος είπε όλα καλά σαν μικρού παιδιού . Και με το πέρασμα του καιρού φτάσαμε στον Ιούλιο όπου μου εμφάνισε την επιληπτικη κρίση οπως είπα . Τελοσπαντων , κάναμε των υπέρηχο νέφρων οπως είπα και βγήκε διάγνωση για αρχικά στάδια νεφρικής ανεπαρκείας , εξετάσεις αίματος , και τον υπέρηχο καρδιάς . Τον υπέρηχο καρδιάς τον έκανα πριν λίγες μέρες και τα αποτέλεσματα σας τα έγραψα . Ο κτηνίατρος στην κλινική ειπε σοβαρή καρδιοπάθεια. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι ναι μεν υπάρχει θέμα αλλά νιώθω ότι παρουσίαζε τα πράγματα χειρότερα από ότι ήταν για να πάρει παραπάνω χρήματα . Γιατί , δεν μπορεί μέσα σε κάποιους μήνες να λέει ο κτηνίατρος ότι υπάρχει φύσημα ναι μεν αλλά με τα φάρμακα είμαστε σταθερά (παίρνει cibasen και vetmedin) και ο κτηνίατρος στη κλινική να τα παρουσιάζει χαλια. Για να μην χρονοτριβώ ο κτηνίατρος είπε 1 με 1μιση χρόνο ζωής , κ με έκανε κομμάτια (ξέρω ότι είναι μεγάλο 14 ετών ) αλλά υπάρχουν αλλά ίδιας ράτσας που κάθονται μέχρι τα 18-19.
Σορρυ για το μεγάλο κείμενο . Γράψτε ότι πιστεύετε απλά μην με απόπάρετε γιατι πέρασα χαλια καλοκαίρι :(

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Ο κτηνίατρος στην κλινική ειπε σοβαρή καρδιοπάθεια. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι ναι μεν υπάρχει θέμα αλλά νιώθω ότι παρουσίαζε τα πράγματα χειρότερα από ότι ήταν για να πάρει παραπάνω χρήματα . Γιατί , δεν μπορεί μέσα σε κάποιους μήνες να λέει ο κτηνίατρος ότι υπάρχει φύσημα ναι μεν αλλά με τα φάρμακα είμαστε σταθερά (παίρνει cibasen και vetmedin) και ο κτηνίατρος στη κλινική να τα παρουσιάζει χαλια. Για να μην χρονοτριβώ ο κτηνίατρος είπε 1 με 1μιση χρόνο ζωής
Σε ποια κλινική έκανες τον υπέρηχο και σου έδωσαν τη διάγνωση και τον 1 χρόνο προσδόκιμο?

JokeR95

Member
12 Αυγούστου 2019
12
3
29
Σε ποια κλινική έκανες τον υπέρηχο και σου έδωσαν τη διάγνωση και τον 1 χρόνο προσδόκιμο?
Την έκανα στο hospetal , τον υπέρηχο καρδιάς έκανα εκεί. Έχω κ τις εξετάσεις αίματος για όποιον ενδιαφέρεται να τις δει κ να μπορεί να μου πει την άποψη του . Για τον 1 με 1 μισή χρόνο ο δικός μου κτηνίατρος είπε .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Την έκανα στο hospetal , τον υπέρηχο καρδιάς έκανα εκεί. Έχω κ τις εξετάσεις αίματος για όποιον ενδιαφέρεται να τις δει κ να μπορεί να μου πει την άποψη του . Για τον 1 με 1 μισή χρόνο ο δικός μου κτηνίατρος είπε .
Δεν την ξέρω την κλινική αυτή. Όπως και να χει, μόνο γιατρός μπορεί να καταλάβει και εξηγήσει τα την περιγραφή του υπερήχου. Εάν πάντως έχεις αμφιβολίες πήγαινε σε εξειδικευμένο καρδιολόγο - π.χ. ο Κουτίνας εξειδικεύεται σε καρδιά και έρχεται Αθήνα (από Θεσσαλονίκη ΑΠΘ) μια φορά τη βδομάδα στην Πλακεντία κλινική.

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
71
11
51
Αθήνα
κι εμεις περναμε μια κατασταση με ανεβασμενες τιμες συκωτιου και στην ακροαση καρδιας εχει λεει η κτηνιατρος ενα μικρο φυσηματακι. δε ειναι κατι σοβαρο μας λεει αρκει να τον προσεχουμε να μην παρει κιλα .
ηταν στα 2,900 και μας εχει παει 3.400 και γενικα πηγαινοερχεται στα νουμερα αυτα.
τωρα θα παρουμε τροφη hepatic για να πεσουν οι τιμες του συκωτιου και σε κανενα μηνα οταν τελιωσει τη συσκευασια hepatic θα κανουμε παλι εξετασεις.
θα ενημερωσω βεβαια για την πορεια.