Κατάπιε μανταλάκι!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Πρέπει να περιμένεις μήπως και το βγάλει μόνος του,είτε στην αφόδευση είτε με εμετό.
Αλλιως αν φρακάρει στο έντερο υπάρχει η λύση του χειρουργείου.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Όσο περιμένεις, μπορείς να βοηθήσεις το σκύλο ταϊζοντας τον μεγάλες μερίδες μακαρόνια.
Αυτά θα γίνουν μια μάζα στο στομάχι του που θα μαζέψουν ό,τι ξένο σώμα υπάρχει και θα βοηθήσουν να το αποβάλει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και χωρίς τραυματισμούς.

Στη θέση σου θα έδινα ΜΟΝΟ μακαρόνια για λίγες μέρες και θα έψαχνα κάθε φορά τα κόπρανα ψάχνοντας για το μανταλάκι.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι γιατί οι 2 μοναδικές διεξόδους(στόμα,πρωκτός) που μπορεί να βγει το μανταλάκι είναι μικρότερες τις διαμέτρου του μανταλακίου!
Επίσης το μανταλάκι είναι μακρόστενο και μπορεί κατα την έξοδο του να φρακάρει ή στο εισοφάγο ή στο έντερο!
Αν βγει με την διεύθυνση/φορά με το έντερο έχει καλώς,αν βγει κόντρα τότε δύσκολα τα πράγματα!Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εκτός αν θέλεις να ανοίγεις στομάχια!Πρέπει να περιμένεις για να δεις πως θα κινηθεί το μανταλάκι!

Σε άλλη περίπτωση μπορούσες να προσέχεις που βάζεις μικροπράγματα για να μην το έπαιρνε και το έτρωγε!(πρόληψη)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
το ξέρω πολύ καλά αυτό! τον προσέχω και τον αγαπάω πάρα πολύ, ήταν μόνο μια στιγμή απροσεξίας και ήδη νίωθω απαίσια και περνάω μεγάλη αγωνία δεν θέλω να γίνω χειρότερα!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Παρατήρησε τα κόπρανα του μήπως το βγάλει.
Μην τρέχεις τσάμπα για ακτίνες.

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Υπάρχει και η περίπτωση της γαστροσκόπησης, όπου με ειδική λαβίδα θα τραβηχτεί το μανταλάκι έξω (αν έχει φτάσει στο στομάχι).

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
λοιπόν, ένας από τους πολλούς γιατρούς που πήρα σήμερα μου είπε πως επειδή είναι αρκετά μεγάλος το πιο πιθανό είναι να το βγάλει μόνος του χωρίς να του προκαλέσει κάποιο πρόβλημα και για να τον βοηθήσω πρέπει να του δώσω πουρέ πατάτας. πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν δείχνει να τον έχει ενοχλήσει, είναι πάρα πολύ ζωηρός όπως πάντα, ουτε εμετο εκανε, όλα μια χαρά! θα τον πάω όμως αύριο να τον δει και από κοντά ο γατρός και να του κάνω μια ακτινογραφία να δούμε πως θα συνεχίσουμε...

σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια!!!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
λοιπόν, ένας από τους πολλούς γιατρούς που πήρα σήμερα μου είπε πως επειδή είναι αρκετά μεγάλος το πιο πιθανό είναι να το βγάλει μόνος του χωρίς να του προκαλέσει κάποιο πρόβλημα και για να τον βοηθήσω πρέπει να του δώσω πουρέ πατάτας.
Γιατί το άμυλο βοηθάει.
Με τα μακαρόνια όμως (που κι εδώ το άμυλο θέλουμε και τα δίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις) θα έχεις μια καλύτερη μάζα στο στομάχι για να "τραβήξει" το μανταλάκι.
Επιπλέον οι πατάτες προκαλούν δυσκοιλιότητα σε κάποια σκυλιά, και σίγουρα δεν το θες αυτό στη φάση που είναι ο δικός σου. ;)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και τις επόμενες μέρες θα του δίνω μακαρόνια, ελπίζω να τον βοηθήσουν! :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Η δικιά μου σαν κουτάβι έτρωγε ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου, κάθε μέρα κι άλλο χρώμα είχανε τα κακά μας και από τα ευρήματα ανακαλύπταμε και τις ζημιές (τί είχε μασουλήσει κάθε φορά). Το μακαρόνι πήγε σύννεφο με εξαιρετική επιτυχία στην κουταβίσια μας περίοδο.

Μη δώσεις τίποτε άλλο, μόνο μακαρόνια για να γίνει δουλειά. Και μην αγχώνεσαι, ένα ξυλάκι είναι στην ουσία. Απλά έχε το νου σου, παρακολούθα τον (διάθεση κλπ), ψάχνε τα κακά του, κι αν δεν το βρεις σύντομα πάνε μια σοβαρή βόλτα στον κτηνίατρο.

Καλή ευκολία να του πεις εκ μέρους μου. :D :p

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Και μην αγχώνεσαι, ένα ξυλάκι είναι στην ουσία.
Το πρόβλημα είναι ότι ήταν πλαστικό, όχι ξύλινο... Οπότε πιο δύσκολα τα πράγματα!
Το ξύλο ψιλοχωνεύεται κιόλας, το έχω δει να βγαίνει... πριονίδι! :D

Υπάρχει και η περίπτωση της γαστροσκόπησης, όπου με ειδική λαβίδα θα τραβηχτεί το μανταλάκι έξω (αν έχει φτάσει στο στομάχι).
Όταν ο γάτος μου κατάπιε ένα σύρμα (μη ρωτήσετε τι και πώς, είμαστε και σε σκυλοφόρουμ... αρκεί να πω ότι είναι όσο βλαμμένος υποθέσατε! :p), έτσι βγήκε τελικά. Ο πρώτος γιατρός που τον είδε μου είπε απλά να περιμένω και ο δεύτερος σχεδόν με έβρισε που τον άκουσα και περίμενα μια ολόκληρη μέρα, του έκανε ακτινογραφία για να το εντοπίσει και το έβγαλε με γαστροσκόπηση.

Καλή ευκολία να του πεις εκ μέρους μου. :D :p
:D :D

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Το πρόβλημα είναι ότι ήταν πλαστικό, όχι ξύλινο... Οπότε πιο δύσκολα τα πράγματα!
Μπαρντόν, μαλακία.:p Νόμιζα ήτανε ξύλινο.

Το ξύλο ψιλοχωνεύεται κιόλας, το έχω δει να βγαίνει... πριονίδι! :D
Πριονοκορδέλα έχει στον ποπό του ο σκύλος σας μαντάμ;:D

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Περίμενα μήπως το πει άλλος,άλλα μπα..

Loukia με όλη την καλή διάθεση,το θεωρώ ανέυθυνο να επιμένεις στα μακαρόνια κιας έχει πει ο κτηνίατρος πουρέ.

Δεν λέω ότι αποκλείεται να είναι καλύτερα τα μακαρόνια,αλλά ας έχει τον πρώτο λόγο ο γιατρός .

Φιλικά:)

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Εσύ λοιπόν (μια και οι Έλληνες κτηνίατροι είναι γνωστό ότι είναι αλάνθαστοι παντογνώστες) δώσε πουρέ όταν καταπιεί ο σκύλος σου μανταλάκι.
Ξέρεις, από αυτούς τους έτοιμους που έχουνε τόσο άμυλο όσο και ένα μανταρίνι.

Συγνώμη για την παρέμβαση, επιστρέφω στον όρκο σιωπής που έσπασα για να βοηθήσω να χέσει ο σκύλος το μανταλάκι.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Loukia μην τσαντίζεσαι, εγώ δεν σου είπα τπτ, ίσα ίσα κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη, με βοήθησες αρκετα, και απο αύριο θα δοκιμάσω και τα μακαρόνια μαζί με τον πουρέ αφού λες οτι τον δικό σου τον βοήθησαν τόσο πολύ

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
παιδια...μπερδευτηκε!
Οι μισοι της λετε οτι ειναι ανευθυνο να μην ακολουθησει τον γιατρο,κι οι αλλοι οτι ο πουρες δεν κανει τιποτα και τα μααρονια ειναι η λυση!
Χαλαρωστε και μην ειστε τοσο εροιστικοι....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Ναι μεν ακούμε το γιατρό - από την άλλη κι εγώ παντού μακαρόνια έχω διαβάσει (και ποτέ για πουρέ πατάτας) και το έχω εφαρμόσει στη μικρή που είχε δυσκοιλιότητα μια φορά από πολλά κόκαλλα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Καταρχάς είπα αυτό

Δεν λέω ότι αποκλείεται να είναι καλύτερα τα μακαρόνια

DOG.CRIME μήπως υπερβάλλεις στους χαρακτηρισμούς σου;
Όχι δεν το θεωρώ υπερβολή κάποιον χαρακτηρισμό μου.
Αντιθέτος θεωρώ υπερβολή την ανοχή που υπάρχει στο θέμα αυτό.

Αν πάθει κάτι ο σκύλος θα αναλάβει την ευθήνη η Λουκία η μήπως εσύ ΤΑΡΑ?

Κανείς δεν αμφιβάλει για το καλοπροαίρετο της λουκίας,αλλά εφώ δεν θα τολμούσα να επιμένω σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπε ο κτηνίατρος.
Καλό θα ήταν να δίνουμε την κατέυθυνση και όχι να χαράζουμε την πορεία.
Δεν άκουσα κάποιον να προτείνει-παροτρύνει την lenaki124 να πάρει τηλ και δεύτερο και τρίτο κτηνίατρο,έφτανε η συμβουλή της Λουκίας.