Κατάποση κοκκάλου από κατσίκι..επείγον!

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Γεια χαρά σε όλους, :)
Δυστυχώς το πρώτο μου μύνημα δεν είναι αυτό που περίμενα. :(

H ιστορία έχει ως εξής:Από την παρασκευή η σκυλίτσα μου,ένα ημιαιμο beagle,είχε λίγο αίμα στα κόπρανα της αλλά δεν έδωσα σημασία.Θεώρησα ότι κάτι την πείραξε και θα είναι περαστικό.Την επόμενη μέρα πάλι το ίδιο.Ούτε τοτε ανησυχησα καθώς ήμουν σίγουρος ότι τρεφόταν σωστά και επιπλέον το αίμα δεν ήταν πολύ.Χθες λοιπόν έφαγε χόρτα στην βόλτα και έκανε εμετό και διάρροια.Και στα δύο είχε πάλι βλέννα σε συνδιασμό με αίμα.

Κάπου εκεί ρώτησα όλους στο σπίτι αν της έδωσαν τίποτα να φάει.Ένας από τους φιλοξενούμενους μου είπε ότι την παρασκευή της έδωσε ένα μεγαλό κόκκαλο από κατσίκι :mad: το οποίο το έφαγε.

Το απόγευμα θα την πάω στον κτηνίατρο.Είμαι συντετριμενος...και αν δεν σώζεται; :(

To περίεργο είναι ότι ο σκύλος όλο το π-σ-κ ήταν και συνεχίζει να είναι μες την τρελή χαρά ,αν και η αιμορραγία συνεχίζεται,απλά δεν έχει τόση όρεξη για φαγητό.

Εν ολίγοις ποια είναι η γνώμη σας για την κατάσταση της;Τι φαγητό να δώσω σε αυτήν την περίπτωση ώστε να μην χειροτερέψει;

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΥΓ:Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι αν η κατάσταση ήταν σοβαρότερη τώρα δεν θα ήταν δίπλα μου να χασκογελα!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλημέρα
Να μην δώσεις τίποτα και να την πας τώρα στο γιατρό γιατί να περιμένεις το απόγευμα ?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Γιατι καθυστερεις τοσο τον γιατρο,αφου εντοπιζεις οτι υπαρχει προβλημα απο την παρασκευη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Τι να σου πω βρε Dimmy;

Θα σε καλωσορίσω σε άλλο ελπίζω θέμα, γιατί γι'αυτό που άνοιξες, τα φάουλ σου δεν έχουν σταματημό.

- Βλέπεις το σκυλί σου 3 μέρες να αιμορραγεί [έστω και λίγο] και δεν δίνεις σημασία. Εχεις σχετική εμπειρία; Μπορείς να κρίνεις αν είναι σοβαρό ή όχι;

- Σήμερα που είσαι σε κατάσταση πανικού, περιμένεις να έρθει το απόγευμα και χάνεις τον χρόνο σου σε έναν φόρουμ; :confused: Γιατί; Για να σε προλάβω, δεν είναι δικαιολογία, ότι δουλεύεις, έχεις μαθήματα, δεν έχεις μεταφορικό μέσο. Λυπάμαι...

- Ταίζουν το σκυλί σου; ΓΙΑΤΙ;;;; Kαι δεν είσαι πανταχού παρών, να ελέγχεις ποιός, τι, πόσο και γιατί;

Να μην την ταίσεις τίποτα και να της δώσεις ελάχιστο νερό, μέχρι να πας στον γιατρό.

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Παιδιά έχετε δίκιο σε όλα όσα είπατε.Από χρόνο άστα βράστα για αυτό θα πάω νωρίς το απόγευμα και πάλι με θυσίες.Για το κόκκαλο το έμαθα χθες το βράδυ όπως είπα και εξοργίστηκα.Το αίμα ήταν ελάχιστο και δεν πήγε το μυαλό μου,βλέποντας τη έτσι ευδιάθετη.Όταν είδα τον εμετό ξύπνησα.Θα ενημερώσω σύντομα.Για την ακρίβεια θα την πάω τώρα.Προσθέσατε και άλλες τύψεις στις ήδη υπάρχουσες...και καλά κάνατε.Καλημέρα!

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Έχουμε νέα (παραδόξως) ευχάριστα! :D Ο κτηνιάτρος αφότου άκουσε την παραπάνω ιστορία είπε ότι είναι σχεδόν σίγουρος ότι μεγάλος κίνδυνος πέρασε και το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα χαπάκι κάθε μέρα ώστε να καλμάρει το στομάχι της διότι όπως είπε το κατσικίσιο λίπος δημιουργεί πρόβλημα στα έντερα.Επίσης πρότεινε να της βράζω ρυζάκι.Η ακτινογραφία που περίμενα δεν ζητήθηκε...μάλλον απορίπτει το ενδεχόμενο να οστό κόλλησε κάτι μέσα της.

Παρεπιπτόντως μόλις έκανε κακά...λίγο αραιά αλλά καθόλου αίμα :D

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι δεν είμαι κόπανος και ότι δεν θα μπορούσε να την είχε στείλει σε άλλο κόσμο η ανευθυνότητα μου. :mad:

Τέλος πάντων.Καλώς σας βρήκα...είμαι σίγουρος ότι θα χαρώ να συμμετέχω στις σκυλοκουβέντες διότι με τα σκυλιά από μικρός συμπεριφερόμουν ωσάν σχεδιαστης μόδας ;) :xD:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Συμφωνώ με Alexia. Αν δεν κάνει μια ακτινογραφία πώς μπορεί να ξέρει ότι δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα από το κόκκαλο?

Επίσης θεωρώ απαράδεκτο που ένας τρίτος έδωσε κόκκαλο στη σκυλίτσα σου!

Καλώς ήρθες! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Το ρύζι λαπάς έτσι;
Νερόβραστο και όχι σουπίτσα...

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Καλως ορισες dimmy και περαστικα στο σκυλακι σου..

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Το ρύζι λαπάς έτσι;
Νερόβραστο και όχι σουπίτσα...
Ναι σωστά υπέθεσες...εντελώς σκέτο.

@Alexia σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενου του γιατρού θα βοηθήσει στην απορρόφηση του κατσικίσιου λίπους το οποίο είναι εξαιρετικά δύσπεπτο για τους φίλους και τις φίλες μας.

@Elenaaa σε ευχαριστώ πολύ!

Όσο για την δεύτερη γνωμάτευση δεν νομίζω ότι χρειάζεται.''Το τρύπημα από κόκκαλο θα είχε πολύ πιο άμεσες επιπτώσεις με βέβαιο αποτέλεσμα τον θάνατο''.Αυτό είχα σκεφτεί και γω...

Επαλαμβάνω ότι η σκυλίτσα ποτέ δεν έδειξε αδιάθετη.

Μακάρι να μην έχουμε καμιά επιπλοκή. Φιου...δατ γουας κλόουζ που λένε και στο χωριό μου :cool:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και κανένας μέχρι τώρα δεν ρώτησε αν το αίμα ήταν κόκινο ή μαύρο; Αμέσως πανικός! Και ειδικά μού κάνει έκπληξη που δεν έκαναν αυτήν την ερώτηση όσοι ταΐζουν ωμά (κόκαλα).

Το κόκινο αίμα είναι κάτι που συμβαίνει αν ο σκύλος δεν είναι μαθημένος στα κόκαλα (ναι, μπορεί να συμβεί και με τα ωμά κόκαλα). Το μαύρο αίμα (μαύρα κόπρανα) είναι σημάδι πως κάτι πάει στραβά και πως ο σκύλος πρέπει να πάει σε κτηνίατρο άμεσα.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Και κανένας μέχρι τώρα δεν ρώτησε αν το αίμα ήταν κόκινο ή μαύρο; Αμέσως πανικός! Και ειδικά μού κάνει έκπληξη που δεν έκαναν αυτήν την ερώτηση όσοι ταΐζουν ωμά (κόκαλα).

Το κόκινο αίμα είναι κάτι που συμβαίνει αν ο σκύλος δεν είναι μαθημένος στα κόκαλα (ναι, μπορεί να συμβεί και με τα ωμά κόκαλα). Το μαύρο αίμα (μαύρα κόπρανα) είναι σημάδι πως κάτι πάει στραβά και πως ο σκύλος πρέπει να πάει σε κτηνίατρο άμεσα.
Το μαύρο αίμα προέρχεται απο αιμορραγία στο στομάχι ( αίμα που έχει υποστεί "πέψη" )
Το κόκκινο αίμα , σημαίνει αιμορραγία κάπου στο έντερο .

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
Η διάτρηση του στομάχου ή του εντέρου μπορεί να δώσει συμπτώματα και μετά απο μέρες μετά την κατάποση του κόκαλου...

εγώ θα επέμενα για ακτινογραφία....
δεν μου αρέσει να προτείνουν οι ιατροί θεραπεία βασιζόμενοι σε εικασίες και υποθέσεις απο την στιγμή που μια ακτινογραφία θα έδειχνε ξεκάθαρα την κατάσταση και θα επιβεβαίωνε τις όποιες αποφάσεις έπρεπε να παρθούν....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το μαύρο αίμα προέρχεται απο αιμορραγία στο στομάχι ( αίμα που έχει υποστεί "πέψη" )
Το κόκκινο αίμα , σημαίνει αιμορραγία κάπου στο έντερο .
Μπορεί να είναι και από ερεθισμό, όχι αναγκαία τραύμα. Επίσης μπορεί να είναι στο έντερο ή στον πρωκτό.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αυτο με το κατσικισιο δεν καταλαβα που πειραζει..,, εμενα δυο φορες που φαγανε κατσικισιο κρεας και τα κοκκαλα η μεγαλη δεν παθανε κατι,,, ισα-ισα ζηταγαν κιαλλο....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
@Alexia σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενου του γιατρού θα βοηθήσει στην απορρόφηση του κατσικίσιου λίπους το οποίο είναι εξαιρετικά δύσπεπτο για τους φίλους και τις φίλες μας.
Συγνώμη, αλλά ο κτηνίατρος σου λέει πράγματα που δεν στέκουν. Το ρύζι είναι πολύ πιο δύσπεπτο από το κατσικίσιο λίπος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3