Κατάποση κοκκάλου από κατσίκι..επείγον!

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Η διάτρηση του στομάχου ή του εντέρου μπορεί να δώσει συμπτώματα και μετά απο μέρες μετά την κατάποση του κόκαλου...
Παρακολουθώ την δεσποινίδα 24 ώρες το 24ωρο (όχι επειδή είδα το αίμα αλλά όπως είπα ,παρουσία σκύλων, άνετα θα στεκόμουν σε μεσημεριανό πάνελ ;) ) και ποτέ δεν έδειξε ενόχληση...τουναντίον ακμαιότατη.Είναι δυνατόν να είχαμε διάτρηση και ο σκύλος να συνέχιζε να λικνίζεται ανάσκελα ώσπου να του ξύσω την κοιλούμπα και να μπει το ποδομοτερ μπροστά; :cool:

Το αίμα όλες τι μέρες ήταν μαύρο μέσα σε βλέννα και λιγοστό...σήμερα δεν αιμορράγησε καθόλου.

αυτο με το κατσικισιο δεν καταλαβα που πειραζει..,, εμενα δυο φορες που φαγανε κατσικισιο κρεας και τα κοκκαλα η μεγαλη δεν παθανε κατι,,, ισα-ισα ζηταγαν κιαλλο....
Ω όχι φίλε μου.Είναι άκρως επικίνδυνα.Ακόμα και αν τα σκυλιά είναι συνηθισμένα σε κόκαλα και μασούν αργά και συγκρατημένα ,αυτά του κατσικιού σπάνε σε φονικές λεπίδες.Τυχερός είσαι που ζουν...το γεγονός ότι δεν έχουν πάθει κάτι μέχρι τώρα δεν δίνει αποδεικτική ισχύ στο πόρισμα '' κόκαλα κατσικιού=ακίνδυνα'' :roll: .. σίγουρα θα έχεις πρόβλημα όταν τα ζώα σου γεράσουν...φιλικά πάντα :)

Συγνώμη, αλλά ο κτηνίατρος σου λέει πράγματα που δεν στέκουν. Το ρύζι είναι πολύ πιο δύσπεπτο από το κατσικίσιο λίπος.
Χωρίς να θέλω να γίνω αγενής προς σε σένα,θα εμπιστευτώ τον κτηνίατρο.Είναι σπουδαίος άνθρωπος και επιστήμονας.Ποτέ δεν επαναπαύεται στις γνώσεις που κατέκτησε στο πανεπιστήμιο.Επιπλέον έχει σώσει πολλάκις ζώα γνωστών μου προσώπων.

Δεν είμαι από αυτούς που παριστάνουν τους ειδήμονες και παραπληροφορούν τον κόσμο.Αρχάριος πάντως σε σχέση με τους μυστήριους τετράποδους τύπους δεν είμαι.Εμπειρικά έμαθα διάφορα πράγματα.Το ρύζι είναι θρεπτικό και επιτρεπτό φαγητό σε ένα σκύλο αρκεί να δίδεται σε λογική ποσότητα.Άσε δε που αυτό που έφαγε το μεσημέρι ήταν !λάσπη! στην οποία προσέθεσα λίγο ψιλοκομμένο κοτοπουλάκι..πάντα με την σύμφωνη γνώμη κτηνιάτρου.

ΥΓ:Συγχωρέστε μου το χιούμορ.Παρότι είμαι άθλιος αστειάτορας δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το περιορίσω καθότι άλλα είναι αυτά που ρίχνουν το επίπεδο σε ένα forum..

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Dimmy, στη θέση σου θα έκανα ακτινογραφία. Όπως γράφουμε και σε παραδίπλα θέμα ουδείς κτηνίατρος αλάθητος! Τα δάχτυλά του μύρισε κι έβγαλε διάγνωση μου φαίνεται...

Ferozasea κόκαλλα μαγειρεμένα ούτε γι αστείο! Ακόμη και ωμά (όχι χοιρινό εννοείται), μόνο υπό επίβλεψη και μόνο σε μέγεθος μη καταπόσιμο!

Τέλος όταν έχουμε ξένους στο σπίτι απαγορεύουμε να ταίσουν ότι του καπνίσει του καθενός. Κι αν επιμένουν να δώσουν το κοκαλάκι από τη μπριζόλα γιατί "τι λες καλέ - τα σκυλιά τρώνε κόκαλλα", σουτάρουμε τον ξένο έξω από το σπίτι με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί δεν θα κλαίει αυτός τον σκύλο. Εμείς θα τον κλαίμε.

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Θα της κάνω ακτινογραφία αν και συνεχίζει χωρίς αίμα και κάπως χαλάρωσα.Μια λεπτομέρεια που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το κατσικίσιο λίπος είναι διαβρωτικό για τα σωθικά του σκύλου.Διατηρώ μια επιφύλαξη εδώ διότι έτσι μου το μετέφερε ο αδερφός μου που ρώτησε κτηνίατρο.Ενέχει ο κίνδυνος χαλασμένου τηλεφώνου λοιπόν.
Τέλος όταν έχουμε ξένους στο σπίτι απαγορεύουμε να ταίσουν ότι του καπνίσει του καθενός. Κι αν επιμένουν να δώσουν το κοκαλάκι από τη μπριζόλα γιατί "τι λες καλέ - τα σκυλιά τρώνε κόκαλλα", σουτάρουμε τον ξένο έξω από το σπίτι με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί δεν θα κλαίει αυτός τον σκύλο. Εμείς θα τον κλαίμε.
Όπως τα λες!Από το σπίτι δεν τον έδιωξα διότι καλες προθέσεις είχε αλλά μια δυο...είκοσι σφαλιάρες τις έφαγε :cool:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μια λεπτομέρεια που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το κατσικίσιο λίπος είναι διαβρωτικό για τα σωθικά του σκύλου.Διατηρώ μια επιφύλαξη εδώ διότι έτσι μου το μετέφερε ο αδερφός μου που ρώτησε κτηνίατρο.Ενέχει ο κίνδυνος χαλασμένου τηλεφώνου λοιπόν.
:confused: :eek:

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Ενέχει *ΜΕΓΑΛΟΣ* ο κίνδυνος χαλασμένου τηλεφώνου λοιπόν.
Ψυχραιμία :cool:

Σε αυτό το σημείο επίτρεψτε μου να ρωτήσω κάτι ελαφρώς εκτός θέματος:τελικά ποιά κόκκαλα επιτρέπονται;Τα δίνουμε ωμά;Αν όχι πως τα μαγειρεύουμαι;

Με τόσες αλληλοαναιρούμενες απόψεις που βρήκα στο net και στο forum έχω μπερδευτεί...

Κιτρινίζουν λίγο τα δόντια της αλλά δεν θέλω να τις δίνω πια όλο βιομηχανικά σκευάσματα...

Πάντως τα κόκκαλα της μπριζόλας αν και δεν προτείνονται σπανίως προκαλούν πρόβλημα.Μην με παρεξηγείται...προσωπικά δεν δίνω...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
Μια λεπτομέρεια που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το κατσικίσιο λίπος είναι διαβρωτικό για τα σωθικά του σκύλου.Διατηρώ μια επιφύλαξη εδώ διότι έτσι μου το μετέφερε ο αδερφός μου που ρώτησε κτηνίατρο.
πόσο λογικός σου φαίνεται αυτός ο ισχυρισμός;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πάντα ωμά, τα μαγειρευτά κόκαλα χάνουν την ελαστικότητα τους και είναι επικίνδυνα. Επίσης αλλοιώνεται το ασβέστιο και δεν το απορροφά ο οργανισμός όπως το ωμό.

Αν θες να την αφήσεις να το φάει μπορείς να της δώσεις "meat bones" από νεαρά ζώα, ποτέ meat bones που υποστηρίζουν το σώμα.

Αλλιώς της δίνεις ένα πολύ μεγάλο κόκαλο με κρέας και της το παίρνεις όταν έχει φάει όλο το κρέας/λίπος.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εγω παλι θα πω οπως κ ο ferozasea, οτι τα σκυλια μου ετρωγαν κ τρωνε καθε ειδους κοκκαλα, ειδικα τωρα το Πασχα κανανε παρτυ......
Δεν θα εδινα σε ενηλικο σκυλο που μια ζωη τρωει πχ ξηρα τροφη κοκκαλο αλλα τα δικα μου παντα απο τοτε που βγαζανε δοντια τρωνανε κοκκαλα κανονικα κ δεν ειχα θεμα.
Ο χρηστης Dimmy ειπε οτι οταν γερασουνε θα εχουνε προβλημα..... φιλε μου κι αυτα που εφτασαν στα 15, μπορει να μην ειχανε ολα τα δοντια τους αλλα κοκκαλα τρωγανε κανονικοτατα κ προβλημα δεν ειχανε ποτε.....

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Γενικά καλό θα είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση κοκκάλων .

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το κατσικίσιο λίπος είναι διαβρωτικό για τα σωθικά του σκύλου
Δεν θυμαμαι να εχω ακουσει μεγαλητερη βλακεια ποτε!

Εκτος εαν μαριναρετε στο σπιτι σας το κατσικακι για το φουρνο με ακουαφορτ.

Τα δικα μου σκυλια την κυριακη του πασχα εφαγαν απο 400γρ κρεας κατσικισιο( χωρις κοκαλλα, επειδη ηταν σουβλας) ο καθενας! Οτι μας ειχε μεινει δηλαδη και ξυσαμε απο τα κοκαλλα! Μονο το κοκερ μας δεν συμετειχε σε αυτο το τσιμουσι, επειδη κανει διαρροια απο αμνοεριφια, κατι που ξερουμε και ετσι δεν της δινουμε αλλα δεν εχει καμια σχεση με διαβροση και τετιες βλακιες. Δυσανεξια ειναι απλα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πάντα ωμά, τα μαγειρευτά κόκαλα χάνουν την ελαστικότητα τους και είναι επικίνδυνα. Επίσης αλλοιώνεται το ασβέστιο και δεν το απορροφά ο οργανισμός όπως το ωμό.

Αν θες να την αφήσεις να το φάει μπορείς να της δώσεις "meat bones" από νεαρά ζώα, ποτέ meat bones που υποστηρίζουν το σώμα.

Αλλιώς της δίνεις ένα πολύ μεγάλο κόκαλο με κρέας και της το παίρνεις όταν έχει φάει όλο το κρέας/λίπος.
Μπορείς να δώσεις κάποια παραδείγματα απο ωμά κόκαλα τα οποία να είναι θρεπτικά και κατάλληλα για τον σκύλο; ή πρέπει όλα να αφαιρούνται πριν καταστραφούν και φαγωθούν;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μπορείς να δώσεις κάποια παραδείγματα απο ωμά κόκαλα τα οποία να είναι θρεπτικά και κατάλληλα για τον σκύλο; ή πρέπει όλα να αφαιρούνται πριν καταστραφούν και φαγωθούν;
Φτερούγες, λαιμοί, πλατάρια, παΐδια, ουρά μάγουλα...

Αυτά όμως ενδεικνύονται πιο πολύ για αυτούς που θέλουν να ταΐσουν μπαρφ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
φτερουγες και πλαταρια δεν ειναι καπως επικινδυνα για σαλμονελα?
Βρε παιδιά...μη λέμε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...
Το θέμα της barf έχει συζητηθεί μέχρι τελικής πτώσης.
Οσοι την χρησιμοποιούν και την προτείνουν, δεν θα το έκαναν, αν ήταν να κινδυνεύουν τα σκυλιά μας.

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Άρα προτείνεται ανεπιφύλαχτα να δίνω ωμά κόκκαλα;

Κάποια μέρη από κοτόπουλο πάντως δεν θα τα έδινα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Dimmy, δεν είναι τόσο απλό το θέμα.
Διάβασε στο φόρουμ, τα θέματα σχετικά με την Barf [ωμή διατροφή]

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πολύ σωστά!!!

Η απόφαση είναι δική μας, μετά από ενημέρωση και ψάξιμο.
Το θέμα του είδους της διατροφής είναι τεράστιο

Dimmy

Member
13 Μαϊου 2013
12
0
Οκ θα διαβάσω.Πάντως γενικά παρατηρώ(δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα) δύο ακραίες απόψεις:

1.''Ο σκύλος μου είναι σκληροτράχηλος...και πέτρες να του δώσω θα τις χωνέψει,επίπλέον είναι θρεπτικότατες.Τρώει τα αποφάγια μου,παίρνω και μια κονσέρβα (0.90 από το σούπερ μάρκετ..σκέτο νερό λίπος και τέφρα) ή ξηρά τροφή(ένα ευρώ το κιλό).'' ....(ο τραγικός) -.-

2.''Α εγώ βάζω 30% πρωτεινη,20% υδατάνθρακα,10% φυτικές ίνες,20% σακχαρα,20%βιταμίνες''.Εννοείται 100 ευρώ σκυλοτροφή και gourmet μαγειρευτά γιατί αλλιώς νιώθει αδιάθετο'' .... (ο υστερικός...ούτε για τα παιδιά του δεν κάθεται να το ψάξει τόσο)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3