Κατάποση 8 zulapour

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Πριν παθω υστερια και αρχισω τα τηλεφωνα βραδυατικα στον κτηνιατρο μια γνωμη παρακαλω.

Το σκατο (η Froggy) μολις εφαγε 8 χαπια zylapour των 300.

Μεχρι στιγμης δεν εχει καποιο συμπτωμα που να δειχνει οτι την πειραξαν.

Υπαρχει περιπτωση να παθει τιποτα? Εχει κανεις καμμια ιδεα του τι να προσεξω?

Να της δωσω να πιει μια θαλασσα μπας και ξερασει? Ή να την αφησω στην ησυχια της δεδομενου οτι μολις εφαγε και το βραδινο της? Και θεωρω οτι η απορροφηση των χαπιων θα γινει σταδιακα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ρε το βλαμενο... παρακολουθησε τη σημερα ... δε νομιζω οτι θα παθει κατι. Μιλησες με κτηνιατρο?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Με κτηνιατρο δεν εχω μιλησει ακομα.
Δεδομενου οτι ειναι μεχρι στιγμης μια χαρα αλλα και επειδη εγω παθαινω ευκολα υστεριες ειπα να μην την παρω μεσα στα μαυρα μεσανυχτα χωρις λογο.

Και το ωραιο ειναι οτι ειναι λες και το εβγαλα εγω απο την συσκευασια. Τρελο ταλεντο η μικρη

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στη θέση σου θα έπαιρνα καλού κακού ένα τηλέφωνο σε μια από τις 24ωρες κλινικές ώστε να ρωτήσω.

Με μια γρήγορη έρευνα βρήκα αυτό (δεν αφορά συγκεκριμένα σκύλους)

1.11 Υ­ΠΕΡ­ΔΟ­ΣΟ­ΛΟ­ΓΙΑ

Εκ­δη­λώ­σεις : Μα­ζι­κή υ­περ­δο­σο­λο­γί­α ή ο­ξεί­α δη­λη­τη­ρί­α­ση α­πό την αλ­λο­που­ρι­νό­λη δεν έ­χει α­να­φερ­θεί. Η πι­θα­νό­τε­ρη αν­τί­δρα­ση εί­ναι η γα­στρεν­τε­ρι­κή δυ­σα­νε­ξί­α. Η μα­ζι­κή α­πορ­ρό­φη­ση αλ­λο­που­ρι­νό­λης μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει ι­σχυ­ρή κα­τα­στο­λή της δρά­σης της ξαν­θι­νο­ξει­δά­σης. Η δρά­ση αυ­τή δεν φαί­νε­ται να έ­χει συ­νέ­πει­ες, ε­κτός ε­άν χο­ρη­γεί­ται ταυ­τό­χρο­να μερ­κα­πτο­που­ρί­νη ή/και α­ζα­θει­ο­πρί­νη.

Μί­α α­σθε­νής που πή­ρε 75 δι­σκί­α αλ­λο­που­ρι­νό­λης 300 mg δεν εί­χε ε­πι­πλο­κές, αλ­λά αύ­ξη­ση του t(1/2) της αλ­λο­που­ρι­νό­λης σε 3.6 ώ­ρες και της ο­ξυ­που­ρι­νό­λης, σε 26 ώ­ρες (F­e­r­n­er RE et al, 1988 ).

Στους πον­τι­κούς, η θα­να­τη­φό­ρα δό­ση (L­D­50) της αλ­λο­που­ρι­νό­λης εί­ναι 160 mg/kg, με­τά α­πό εν­δο­πε­ρι­το­να­ϊ­κή χο­ρή­γη­σή της, και 700 mg/kg, p­er os (πε­ρί­που 140 φο­ρές με­γα­λύ­τε­ρη της συ­νή­θους αν­θρώ­πι­νης δό­σης).

Στους α­ρου­ραί­ους, η ο­ξεί­α L­D­50 εί­ναι 750 mg/kg, με­τά α­πό εν­δο­πε­ρι­το­να­ϊ­κή χο­ρή­γη­σή της, και 6.000 mg/kg, p­er os (πε­ρί­που 1.200 φο­ρές με­γα­λύ­τε­ρη της αν­θρώ­πι­νης δό­σης).

Θε­ρα­πεί­α : Δεν υ­πάρ­χει ει­δι­κό αν­τί­δο­το και εμ­πει­ρί­α σχε­τι­κά με την αν­τι­με­τώ­πι­ση της υ­περ­δο­σο­λο­γί­ας α­πό την αλ­λο­που­ρι­νό­λη. Η ε­παρ­κής ε­νυ­δά­τω­ση ώ­στε να δι­α­τη­ρη­θεί σε ι­κα­νο­ποι­η­τι­κό βαθ­μό η δι­ού­ρη­ση δι­ευ­κο­λύ­νει την α­πο­βο­λή της αλ­λο­που­ρι­νό­λης και των με­τα­βο­λι­τών της. Και η αλ­λο­που­ρι­νό­λη και η ο­ξι­που­ρι­νό­λη εί­ναι δι­α­λυ­τές. Πάν­τως, η χρη­σι­μό­τη­τα της αι­μο­δι­ύ­λι­σης ή της πε­ρι­το­να­ϊ­κής δι­ύ­λι­σης στην αν­τι­με­τώ­πι­ση της υ­περ­δο­σο­λο­γί­ας α­πό την αλ­λο­που­ρι­νό­λη εί­ναι ά­γνω­στη.
Πηγή

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αφου παιξαμε κυνηγητο σε ολο το σπιτι προκειμενου να πιει αλατονερο.... τωρα περιμενω να δω αν θα κανει εμετο

το καλο ειναι οτι ανακαλυψα αρκετα απο τα χαπια κρυμενα κατω απο το κρεββατι της αρα η ποσοτητα που εφαγε (αν τελικα εφαγε) ειναι πολυ μικροτερη τυπου 2-3

η κτηνιατρος δεν απανταει στο τηλεφωνο αλλα εχω ηδη επικοινωνησει με την κλινικη στο Πικερμι που διανυχτερευει
και μου ειπαν να την παω απο εκει για να της κανουν μια ενεση αν καταλαβα καλα για να κανει εμετο

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πόσα κιλά έχει φτάσει η μικρή? Ρωτάω γιατί αν είναι καμιά 15αριά και έφαγε τελικά 2-3 χάπια η ποσότητα είναι το πολύ διπλάσια από το κανονικό, άρα ίσως όχι και για τόσο πανικό. Στο Πικέρμι δεν σου είπαν αν υπάρχουν παρενέργειες και τι είδους?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η μικρη τελευταια φορα που την ζυγισα ηταν κοντα στα 12 (αυτο πριν καμμια 10ρια μερες)

οχι δεν μου ειπαν τιποτα το μονο που μου ειπαν ειναι φερτε την απο εδω

η κλινικη της Παιανιας μου ειπε να μην ανησυχω και οτι το πολυ πολυ να κανει κανα εμετο και να μην εχει ορεξη για 1-2 μερες
λεει οτι δεν ειναι τοξικο και μονο με μακροχρονια συστυματικη χρηση μπορει να προκαλεσει καποια προβληματα

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν παίρνεις και στο Αττικό? Θεωρείται γενικά περισσότερης εμπιστοσύνης. Από όσο ξέρω πνίγονται τον τελευταίο καιρό αλλά ελπίζω ότι να βρεθεί λίγος χρόνος να σου εξηγήσουν.
Δεν λέω να έχει πρόβλημα το σκυλάκι κι εσύ να μην πας γιατί σου πέφτει μακριά, απλά να επιβεβαιώσεις ότι είναι πράγματι πρόβλημα και δεν θα κουβαληθείς εκεί νυχτιάτικο μόνο και μόνο γιατί δεν θέλανε να πάει τσάμπα το τηλεφώνημα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
και οι 2 κλινικες που πηρα (το νοσομομειο ζωων στο πικερμι και το αττικο στην παιανια) ειναι κοντα μου
αλλα ετσι και αλλιως αν ηταν κατι σοβαρο και στην αλλη ακρη της Αθηνας θα ετρεχα δεν το συζητω

απο το Αττικο ειναι που μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα και δεν εχω λογο να την τρεχω βαρδιατικα

ΥΓ ο κυριος που μου απαντησε στο Αττικο ηταν ευγενεστατος και κατατοπιστικοτατος και ειχε την διαθεση να μου λυσει ολες τις αποριες
ο κυρια στο Πικερμι ευγενικη ναι μεν αλλα με χαλασε που με την μια μου ειπε ελατε απο εδω χωρις να μου πει και 5 κουβεντες παραπανω

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν και ομολογώ ότι είμαι ελαφρώς προκατειλημμένη με το Πικέρμι από διάφορες ιστορίες που έχω ακούσει ή διαβάσει, μπορεί να δικαιολογείται επειδή αν κατάλαβα καλά όταν πήρες τους πρώτους νόμιζες ακόμα ότι τα χάπια ήταν 8 και όχι 2-3.
Όπως και να'χει σημασία έχει ότι το μικρό δεν κινδυνεύει, όποτε τέλος καλό όλα καλά :)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η μικρη ουτε εμετο εκανε ουτε τιποτα και κοιμηθηκε ησυχα το βραδυ
απο ορεξη ειναι οπως παντα τοσο για φαγητο οσο και για παιχνιδι

@xotikouli εχεις δικιο οτι τους ειπα για 8 χαπια αρχικα. Αλλα θα μπορουσε να μου πει οτι δεν ειναι τοξικα σαν χαπια για τον σκυλο και οτι καλο θα ηταν να την παω απο εκει για τα παραιτερω. Το ξερο φερτε την απο εδω με πειραξε, αλλα μπορει να ειμαι και υπερβολικη

@ krina εγω να δεις φρικη που επαθα και φαντασου οτι ηταν 12 το βραδυ που ναι μεν ειναι αργα αλλα δεν ειναι και η μαυρη νυχτα

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δεν ειναι τοξικα για τα σκυλια γενικα διοτι ειναι θεραπεια για το καλαζαρ κι ενδεικνυται η χρηση τους. Βεβαια η δοση ηταν μεγαλη αλλα αφου ειναι καλα... :) φερνουν λιγο φουσκωμα στην κοιλιτσα παντως στα σκυλια που το παιρνουν ως θεραπεια.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Φουσκωμα στην κοιλιτσα δεν εχω παρατηρησει στην μεγαλη μου που κανει θεραπεια (οκ ισως ειναι πιο σωστο να πω συντηρηση)

Και 8 να ειχε πιει τελικα το μονο που θα παθαινε ηταν να κανει εμετους απο οτι μου ειπαν και να ειναι λιγο πεσμενη.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Όλα καλά ευτυχώς!
Αυτό που με εκνευρίζει απίστευτα είναι πως για να τους δώσουμε χάπι κάνουμε επινοήσεις τύπου Μαγκάιβερ ενώ αν είναι να κλέψουν τα κατεβάζουν δέκα δέκα:p

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
οχι η Froggy! Είναι το μοναδικο σκυλι που ξερω που και το drontal το θεωρει επιβραβευση και το τρωει σκετο!