Καταγμα....

Kabamaru

Member
19 Μαϊου 2018
7
29
47
Καλησπερα,

Η Τρουφιτσα μου (5 μηνων περιπου χασκι) που ειναι παλαβιαρα την ωρα που ειμασταν βολτα σε ενα παρκο τρομαξε απο εναν λυμενο σκυλαρο και με μια αποτομη κινηση της μου φυγε το λουρακι απο τα χερια με αποτελεσμα να τρεξει στον δρομο και να την χτυπησει δυστυχως αυτοκινητο. Χωρις να χασω χρονο και σε κατασταση πανικου την πηρα αγκαλια και την πηγα στον γιατρο και της βαλαμε γυψο στο πισω δεξια ποδι της με ολικη ναρκωση αφου δεν αντεχε τον πονο. Ευτυχως μεσα στην ατυχια της ηταν τυχερη αφου μονο με καταγμα την γλιτωσε και αυτο ευκολο οπως μου ειπε ο γιατρος. Η πρωτη νυχτα και η επομενη ηταν πολυ δυσκολη, μονο με χαδια ηρεμουσε και δεν κοιμοταν (ουτε και γω) οποτε δεν την αφησα ουτε δεκα λεπτα μονη της τις επομενες μερες. Παντως το φαι δεν το εκοψε ουτε το ελαττωσε αλλα λιγοστεψε το νερο που επινε (θα μου πεις λογικο αφου δεν κινειται τοσο πολυ πλεον. Βολτες αρχισαμε μετα απο δυο μερες αλλα φοβαται να προχωρησει πολυ εκτος αν δει κανα αλλο σκυλακι και ξεχαστει οποτε προχωραει περισσοτερο. Μετα απο 10 μερες λοιπον δεν φαινεται να ποναει και επανερχεται η τρελα της σιγα σιγα...ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να χρειαστει κανα διμηνο με γυψο τον οποιο ομως πρεπει να τον αλλαζουμε καθε 20 μερες επειδη ειναι στην αναπτυξη και πρεπει να αποφυγουμε περισφυξη και επομενως κατι χειροτερο...αν εχετε καποια tips για τετοιες καταστασεις θα ηθελα να μου πειτε γιατι δεν θελω να μου παθει κατι αλλο, ευχαριστω

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.397
Περαστικά της. Μια χαρά θα είναι.
Ο δικός μου όταν σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, έβαλε γύψο, το πρώτο βράδυ τον έφαγε. Και λίγες μέρες μετά, πήδηξε ένα φρακτάκι κι αν δεν τον προλάβαινε ένας φίλος, θα είχε κάνει μπόμπα στην αγαπημένη του πισίνα. Θα πήγαινε στον πάτο κατευθείαν βέβαια, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Οπότε εσείς, μια χαρά είστε.
Να προσέχεις μόνο στο εξής, να μην μπορεί να σου φύγει ξανά, σε τέτοια περίπτωση.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
δεν εχω αναλογη εμπειρια να σε βοηθησω και ευχομαι περαστικα στο κουταβι σου! ηθελα ομως να ρωτησω, τι εγινε με τον ιδιοκτητη του λυμενου σκυλου; εφυγε, ετσι απλα;

• Like
Reactions: Kabamaru

Kabamaru

Member
19 Μαϊου 2018
7
29
47
Η αληθεια ειναι οτι ηταν ενας αδεσποτακος που τον εχει υπο την προστασια του (οχι στο σπιτι του) ο κυριος και δεν του εχει βαλει φυσικα λουρι αλλα τον ακολουθει παντου...εκεινη την ωρα ουτε ειδα τους υπολοιπους σκυλομπαμπαδες/μαμαδες τι εκαναν (τρεξαμε ολοι μαζι στον δρομο ομως) ουτε για τον οδηγο που φυσικα δεν φταιει ο ανθρωπος σε τιποτα...θολωσα, πηρα την μικρη αγκαλια και φυγαμε κατευθειαν...οσο κι αν πονουσε οσο κι αν δαγκωνε τα πρωτα λεπτα...μονο αυτην κοιτουσα κι ακουγα

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
καταλαβα...οντως λεπτες ισορροπιες, τι να πεις και απο ποιον να ζητησεις ευθυνες...και παλι ευχομαι περαστικα και αγυριστα...

• Like
Reactions: Kabamaru

Kabamaru

Member
19 Μαϊου 2018
7
29
47
οριστε λοιπον και το κακο... οποτε φανταζομαι το σπασιμο θελει υπομονη οπως και στους ανθρωπους....μηπως πρεπει να δωσω κανα συμπληρωμα ασβεστιου, αν και ο γιατρος που ειπε οτι η puppy and junior της acana που της δινω ειναι μια χαρα

Attachments

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
οριστε λοιπον και το κακο... οποτε φανταζομαι το σπασιμο θελει υπομονη οπως και στους ανθρωπους....μηπως πρεπει να δωσω κανα συμπληρωμα ασβεστιου, αν και ο γιατρος που ειπε οτι η puppy and junior της acana που της δινω ειναι μια χαρα
Σε κάταγμα σε κουτάβι εγώ έδινα Canhydrox Cag (δεν είναι ασβέστιο) κατόπιν συμβουλής γιατρού - σε κάθε περίπτωση ρώτα τον γιατρό σου.