Καταράκτης κλπ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μια συνάδελφός μου ζήλεψε και θέλει κι αυτή Αυστραλέζο! Φυσικά θα τον πάρει από καταφύγιο και ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο, μόνο που έχει προβλήματα υγείας. Τον βρήκανε με heartworms τα οποία φύγανε υποθέτω διότι το καταφύγιο λέει ότι του κάνανε θεραπεία. Έχει όμως, λέει, αρχές καταράκτη. Σας παραθέτω την αγγελία του καταφύγιου, αλλά έχω μπερδευτεί. Παλιά είχανε βάλει μια άλλη όπου γράφανε ότι υπολογίζουνε ότι το σκυλί είναι γύρω στα 2-3. Ο καταράκτης όμως δεν είναι γεροντική ασθένεια και για τα σκυλιά? Τώρα γράφουνε ότι υποθέτουνε ότι είναι μεγαλύτερος ο σκύλος αλλά δε λένε λεπτομέρειες.

http://www.petfinder.com/petnote/displaypet.cgi?petid=12760582

Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς? Επίσης ξέρετε πώς υπολογίζεται η ηλικία ενός σκύλου? Π.χ. το Μουφ μου είπανε ότι το υπολογίζανε ως 2 χρονών όταν το βρήκανε πέρσυ τον Απρίλιο και νομίζουν όλοι ότι είναι σωστό διότι συμπεριφέρεται ακόμα σα κουτάβι, ενώ με διαβεβαιώνουνε ότι στα 3 θα αρχίσει να ηρεμεί κάπως. Το σκυλί του καταφυγίου όμως πώς και δεν καταφέρανε να το υπολογίσουνε σωστά? Σίγουρα το είχανε πάει στον κτηνίατρο πριν βάλουνε την αγγελία διότι έτσι λέει ο νόμος εδώ και χρειαζότανε και εμβόλια.

Σας μερσώ ιδιαιτέρως.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο καταρράκτης (μερική ή πλήρης θολότητα του φακού) δεν εμφανίζεται μόνο στα ηλικιωμένα σκυλιά. Μπορεί να εμφανιστεί και σε μικρότερης ηλικίας ζώα.

Η ηλικία στο σκύλο υπολογίζεται από τα δόντια.

:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ, θα το μεταβιβάσω. Παρεμπιπτόντως, σημαίνει κάτι ότι έχει καταράκτη ένα σκυλί σε μικρή ηλικία? Ή απλώς έτυχε και δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξουν χειρότερα? Υποθέτω ότι τον καταράκτη θα μπορεί κανείς να τον εγχειρίσει. Μια επιπόλαιη βόλτα που έκανα στο ίντερνετ λέει ότι μπορεί σκύλος να πάθει καταράκτη και από κακή διατροφή (αβιταμίνωση?).

Last edited:

strangeliz

Active Member
10 Μαρτίου 2009
28
0
Κ. Χαλάνδρι
Ο καταρράκτης, είτε ειναι στα σκυλιά είτε είναι στους ανθρώπους, μπορεί να προκύψει σε νεαρή ηλικία και μερικέσ φορές, πολύ πιο σπάνια και εκ γενετης!
επίσης μπορεί να προκαλεστεί και φαρμακευτικός καταρράκτης, δηλαδή απο φαρμακευτική αγωγη, όπως πχ υψηλές ή χρόνιες δόσεις κορτιζόνης.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κάποιες μορφές φαρμακευτικού καταράκτη, στον άνθρωπο τουλάχιστον, είναι αναστρέψιμες, με την πάυση τηε χορήγησης του φαρμάκου!Η μεγάλη πλειοψηφία των υπόλοιπων περιπτώσεων, αν όχι όλες, είναι μη αναστρέψιμες...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάποιες μορφές φαρμακευτικού καταράκτη, στον άνθρωπο τουλάχιστον, είναι αναστρέψιμες, με την πάυση τηε χορήγησης του φαρμάκου!Η μεγάλη πλειοψηφία των υπόλοιπων περιπτώσεων, αν όχι όλες, είναι μη αναστρέψιμες...
Γίνετε όμως αναστρέψιμη με απίστευτης τεχνικές που χρησιμοποιούν τώρα.

Στα σκυλιά πρακτικά μπορεί να γίνει, αλλα μετεγχειρητικά είναι πολύ δύσκολη η ανάρρωση με τα τόσα κολλύρια που επιβάλλονται και ο κίνδυνος μόλυνσης που είναι δύσκολα να αποφεχθεί και μπορεί να πειράξει σοβαρα την ωχρα κηλίδα.

Ο ήλιος και η σοκολάτα είναι από αυτά που έχουν θεωρηθεί "ένοχα" στο να συντελέσουν στην δημιουργία καταρράκτη στον σκύλο αλλα και στον ανθρωπο.
O σκύλος μου είχε καταρράκτη για πολλά χρονια.
Mεγαλώνει αργά και σταδιακά συνήθως και πρακτικά δεν είναι τόσο ενοχλητικός όσο και στον ανθρωπο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τον ήλιο να τον αποφύγω δεν μπορώ, αν και έχω δει Αυστραλέζους στην Καλιφόρνια να φοράνε γυαλιά ηλίου!:eek::D Σοκολάτα όμως δεν του δίνω που να χτυπηθεί χάμω (και χτυπιέται φυσικά, αλλά γιοκ). Ο συγκεκριμένος σκύλος του καταφυγίου έπαθε μάλλον καταράκτη από κακή διατροφή διότι έχει κακοποιηθεί και παρατηθεί από τα προηγούμενα αφεντικά του που μάλλον δεν του δίνανε καν interceptor για τα heartworms.

Δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να άντεχα να έχω σκύλο με καταράκτη χωρίς να του κάνω εγχείριση. Θα είχα πολλές ενοχές, εδώ χτυπιέμαι τώρα που δε θέλω να του καθαρίσουνε τα δόντια με χειρουργείο (που δηλαδή έχει καλά δόντια).

Δε δίνουνε αντιβιωτικά μετά την εγχείριση καταράκτη για να αποφευχθεί η μόλυνση?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για την ακρίβεια είναι θεραπεύσιμος, όχι αναστρέψιμος!Έτσι για να παίξουμε λίγο με τις λέξεις!!!!:p:p:D:D:D
Και η επέμβαση, ειδικά με τις σύγχρονες τεχνικές αντικατάστασης του φακού, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή!

Το καλό στον σκύλο είναι ότι εξ αρχής δεν είναι ιδιαίτερα οξεια η όρασή του οπότε στα πρώτα στάδια δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα!:rolleyes:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στους ανθρώπους δίνουνε και μάλιστα 3ης γενιάς αντιβιωτικα!!!
Αλλα τα σκυλιά πως να τα προφυλάξεις από μια πιθανή μόλυνση, δεν είναι και εύκολο ότι κολλύριο και να βάλεις.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε 100 τα 100 αν ο καταρράκτης που έχει δημιουργηθεί προκλήθηκε από διατροφή και όχι από κληρονομικότητα η απλά γερατειά.
Δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να άντεχα να έχω σκύλο με καταράκτη χωρίς να του κάνω εγχείριση. Θα είχα πολλές ενοχές,
Mην το λες..εσύ δεν θα άντεχες..ο σκύλος μια χαρά είναι.
έχει άλλωστε και την μύτη.:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Βρε foivos αν ειναι θεραπευσιμος πως δεν ειναι αναστρεψιμος?:rolleyes:
Ασ'το!Αστοχο λογοπαίγνιο!:(
Η εξήγησή του είναι μεγάλη ιστορία!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ το αναστρέψιμος το καταλαβαίνω ως θεραπεύσιμος από μόνος του με σχετική ευκολία. Όπως περίπου συμβαίνει με τους διαβητικούς που στην αρχή της ασθένειάς τους μπορούν να την αναστρέψουν αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους και τη διατροφή τους. Από την άλλη μεριά θεραπεύσιμος σκέτος είναι αυτός που χρειάζεται σοβαρή ιατρική επέμβαση όπως είναι η μεταμόσχευση φακού στον καταράκτη.

Όσο για τις ενοχές, το ξέρω, έχω εξανθρωπίσει το σκύλο. Βλέπω δηλαδή τον καταράκτη του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βλέπω το σκισμένο ώμο μου (άστα να πάνε!) που ναι μεν μπορώ να τον αφήσω ημισκισμένο και εφόσον δεν πονάει να τον αγνοήσω, έλα όμως που δε μ' αρέσουνε εμένα τα σκισμένα μέλη γενικώς και έτσι πάω να με σφάξει ο ορθοπεδικός χειρουργός και θα 'χω να χτυπιέμαι μετά για έξι μήνες με την αποκατάστασή του. Θα είναι όμως καινούριος. Όπως ο σκύλος μετά την εγχείριση του καταράκτη. Οπότε δεν ξέρω αν εξανθρωπίζω το σκύλο ή αν σκυλοποιώ τον εαυτό μου!:eek::D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr