Κατεβασε την ουρα της....

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Frini, χαίρομαι που η ζουζούνα σου είναι καλύτερα. Πες μου παρακαλώ πόσα κιλά ζυγίζει και για πόσα κιλά αμπούλα έβαλες, και επίσης πως την εφάρμοσες: συνεχόμενα στη ράχη ή σε 2 σημεία.
Πήρα και εγώ για τις δικές μου και τώρα έχω ενδοιασμούς - η μικρή είναι ανοιχτόχρωμη και μόνο 5 κιλάκια

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Δεν την εβαλα εγω ο γιατρος την εβαλε.

Ειναι γυρω στα 2,8 κιλα, την εφαρμοσε σε ολη τη ραχη της.

(εχω καποιους ενδιασμους και φοβαμαι μη της εβαλε την μεγαλυτερη :( )

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σε ευχαριστώ, εγώ έχω τις αμπούλες γα 4-10 κιλά και για τις δυο (η μία είνα 5 και η άλλη 7), αλλά μου είπε ο κτηνίατρός μου ότι έχει και για 1,5-4 κιλά. Μηπως σου έβαλε την 4-10 και όχι 1,5-4?
Εμένα μου τις ζύγισε και μετά μου έδωσε αμπούλες.

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Δες ο γιατρος οταν βαζαμε την advantix της εδινε αυτη για τα 4 κιλα γιατι πιανει καλυτερα λεει(δηλαδη την αμεσως μεγαλυτερη μας εβαζε)

Και γιαυτο φοβαμαι μη την εκανε την μπαρουφα και της εδωσε τη μεγαλυτερη....

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ξυσιμο ειχε την πρωτη μερα, αλλα οχι τρελα πραγματα, φυσιολογικες καταστασεις.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Δες ο γιατρος οταν βαζαμε την advantix της εδινε αυτη για τα 4 κιλα γιατι πιανει καλυτερα λεει(δηλαδη την αμεσως μεγαλυτερη μας εβαζε)

Και γιαυτο φοβαμαι μη την εκανε την μπαρουφα και της εδωσε τη μεγαλυτερη....

:shock::shock:

Φρύνη πες οτι κάνεις πλάκα ή δεν κατάλαβες καλά.

http://www.pethealth.gr/pdfs/products/advantix_spot-on_el_leaflet.pdf

Η αμπούλα για σκυλάκια έως 4 κιλα περιέχει 200 mg περμεθρίνης.
Η αμπούλα από 4 έως 10 κιλά περιέχει 500 mg
δηλαδή παραπάνω από την διπλάσια ποσότητα!!!!!!

Οι οδηγίες το λένε ξεκάθαρα "Ανάλογα με το σωματικό βάρος του σκύλου πρέπει να χρησιμοποιείται το ενδεδειγμένο προϊόν Advantix®, βλέπε δοσολογικό σχήμα. "

Τέλος αναφέρει για τις ανεπιθύμητες ενέργειες

"6. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣΣε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, αντιδράσεις σε σκύλους είναι δυνατό να περιλαμβάνουν παροδική
ευαισθησία του δέρματος (αυξημένος τοπικός κνησμός, ξύσιμο και τρίψιμο, απώλεια τριχώματος και
ερύθημα στην περιοχή εφαρμογής του προϊόντος) ή λήθαργο, τα οποία είναι γενικώς αυτοεπιλυόμενα.
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις σκύλοι μπορεί να παρουσιάσουν αλλαγές συμπεριφοράς
(ευερεθιστότητα, ανησυχία, κλαψούρισμα ή κύλισμα), γαστρεντερικά συμπτώματα (έμετος, διάρροια,
υπερσιελόρροια, μειωμένη όρεξη) και νευρολογικά σημεία, όπως η ασταθής κίνηση και η σύσπαση
σε σκύλους ευαίσθητους στο συστατικό περμεθρίνη. Αυτά τα σημεία είναι γενικά παροδικά και
αυτοεπιλυόμενα. "

Αν πάθαινε κάτι το σκυλάκι σου τί θα σου έλεγε μετά;;;;

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ειλικρινα πλεον δε ξερω τι να πω , Μιχαλη τα εχω παιξει...

Θα τον ρωτησω ξανα και ελπιζω να κανω λαθος...
Το μυαλο μου εχει γινει κουρκουτι αυτες τις μερες..
Θα ρωτησω ξανα.

(εκτος και αν εννοουσε αυτη που ειναι για 4 κιλα και οτι δεν υπαρχει μικροτερη)

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Λοιπον γυρισαμε απο το γιατρο και επιτελους μπορουμε να αναπνευσουμε.

Καναμε ακτινες οι οποιες εδειξαν α βαθμου εξαρθρωση στο αριστερο ποδι και λιγοτερο στο δεξι.
Ο λογος που επαθε την εξαρθρωση ειναι επειδη τα οστα τον ποδιων ειναι στραβα(δεν θυμαμαι την επιστημονικη λεξη), πραγμα που σημαινει οτι εαν γινει χειρουργειο θα ισιωσουμε και το κοκαλο.

Προς το παρων δεν κανουμε τιποτα το παρακολουθουμε και θα διξει σε βαθος χρονου.
Εαν χειροτερεψει(που μπορει να μη γινει και ποτε μας ειπε) τοτε θα το κανουμε.

Μας εδωσε χαπια για προστασια των χονδρων που θα τα παιρνουμε επ αοριστου.

Κοιταξαμε και για πυομητρα και την αποκλεισαμε.

Εφταιγε η αμπουλα τελικα για την ουρα.Τον ενημερωσαμε για αυτα που διαβασαμε στο νετ(ευχαριστω Μιχαλη, να εισαι καλα)και εμεινε με το στομα ανοιχτο :mad:

Μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο που κανει τοσες μερες να περασει εντελως επειδη ειναι πολυ δυνατη η αμπουλα.Σημερα ειχαμε μεγαλη βελτιωση και εαν συνεχισει να την κατεβαζει θα ξαναπαμε.

Επειδη με ειδε οτι φορτωσα και του την ελεγα μας εκοψε 20 ευρω.

Το αρχειο της το πηρα και θα παω και σε αλλον γιατρο για σιγουρια.

Σας ευχαριστω για τη συμπαρασταση και ελπιζω το θεμα μου να διαβαστει και να εισαστε υποψιασμενοι εαν (χτυπα ξυλο) σας συμβει κατι παρομοιο και να μη την πατησετε οπως εγω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
τωρα ειδα τα ποστ....
επαθα πραγματικά σοκ και μόνο στην ιδεα να σας εβαλε μεγαλύτερη... αν το εκανε αυτό, ειναι επικνδυνος.

Χαίρομαι για το ότι εχει αρχίσει και περνάει οριστικά το όποιο νευρολογικό πρόβλημα προκάλεσε η αμπουλα αλλά ειλικρινά μου προκαλει κακιστη εντύπωση το ότι τα φορτωσε στην εξάρθρωση (1), το ότι επεμενε ότι δεν ειναι η αμπουλα (2), το οτι δεν σας εκανε ενεση αντίδοτο (3)... να μην συνεχίσω γιατι ειμαι στρίγγλα σε κατι τετοια!

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Ευχαριστουμε!

Δεν ξανακανω το ιδιο λαθος...

Α δε σας ειπα....Το κοριτσι μου με εβγαλε ασπροπροσωπη...Τον κατουρησε και αυτον και το μηχανημα για τις ακτινες :xD:

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Σε ευχαριστώ, εγώ έχω τις αμπούλες γα 4-10 κιλά και για τις δυο (η μία είνα 5 και η άλλη 7), αλλά μου είπε ο κτηνίατρός μου ότι έχει και για 1,5-4 κιλά. Μηπως σου έβαλε την 4-10 και όχι 1,5-4?
Εμένα μου τις ζύγισε και μετά μου έδωσε αμπούλες.
Εμενα που η σκυλιτσα μου ειναι 12 με 13 κιλα ποια advantix να της βαλω???

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παντως εμας ο πρώτος κτηνιατρος οταλ αλλάξαμε εύρος αμπουλας και περάσαμε τα 2 κιλά, δεν μας αλλαξε αμπουλα. Μου λέει "μια χαρά ειναι αυτή, δεν χρειάζεσαι να πας στην ως 5 κιλα"

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Καλημέρα, ξεθαβω αυτό το θέμα γιατί μετά από εφαρμογή vectra 3d σε Μαλτέζ 4 κιλών την επόμενη μέρα ήταν με κατεβασμένη την ουρά η οποία δείχνει να τον ενοχλεί. Κάνει μερικά βήματα κοιτάει την ουρά του πίσω και κάθεται. Η κτηνίατρος που πήγα τον εξέτασε και μου είπε μάλλον φταίει η αμπούλα. Τον έκανα μπάνιο την αμέσως επόμενη μέρα αλλά τώρα μετά από δύο μέρες το πρόβλημα παραμένει. Επίσης παίρνει εδώ και λίγες βδομάδες phenoleptil γιατί έχει κρίσεις που και που από μικρή ηλικία αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό. Καμία ιδέα;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δύσκολο να σου πει κάποιος με σιγουριά ότι ήταν η αμπούλα.

Ότι οι αμπούλες είναι εντομοκτόνα που μπαίνουν στον οργανισμό, δυστυχώς είναι. Δυστυχώς δεν είναι για καλό.
Γενικά με το πλύσιμο δεν θα φύγει τόσο εύκολα γιατί αυτά απορροφούνται στο λίπος του σκύλου.

Χημική αμπούλα έχω να βάλω 9χρ. Μπορεί να είμαι τυχερός. Αλλά επειδή είχα κι εγώ τα ευτράπελα μου στο παρελθόν κουράστηκα και είπα "χ€@ε με, δεν βάζω τέτοια".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr