Κατοικίδιο και σχέσεις με το άλλο φύλο

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έρευνα: Πώς επηρεάζει το κατοικίδιο τη σχέση μας με το άλλο φύλο

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως η κατοχή ζώου επηρεάζει τις σχέσεις των ανθρώπων. 3.000 ιδιοκτήτες ζώων ρωτήθηκαν πώς επηρρεάζει το ζωάκι τους την σχέση τους με το άλλο φύλο. Το εντυπωσιακό είναι πως 1 στους 5 απάντησε ότι θα προτιμούσε να έχει ένα σκυλί παρά μία σχέση. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοκτήτες σκύλων αποδεικνύονται ιδιαίτερα επιλεκτικοί, όπως άλλωστε έχουμε γράψει και στο adepsoto.gr.

81% δήλωσαν ότι δεν θα έβγαιναν ποτέ με κάποιον που δεν θα τα πήγαινε καλά με το ζώο του/της! Σε αντίθεση, 57% των ιδιοκτητών γατών δεν θα παραμελούσαν μία σχέση επειδή η γάτα τους /τηδεν θα άρεσε στον / στην σύντροφο τους.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για την τρυφερότητα. 36% απάντησαν ότι χαϊδεύουν το ζωάκι τους περισσότερο από τον σύντροφό τους και τα ποσοστά ήταν ιδιαίτερα υψηλά σε όσους είχαν μικρόσωμα σκυλάκια!

Συνολικά περισσότεροι από 1/3 των ιδιοκτητών γατών και 1/4 των ιδιοκτητών σκυλιών προτιμούν να έχουν ένα ζώο παρά να κάνουν παιδί.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η ιδιοκτησία ζώου μπορεί να αποτελεί πηγή εχθρότητας ανάμεσα στα ζευγάρια. 11% ένιωθαν ζήλια όταν ο/η σύντροφός τους περνούσε κάποια ώρα με το ζωάκι του/της και 12% νιώθει ότι το ζώο επηρρεάζει αρνητικά τη σχέση τους!!! Ακόμα, 13% λέει ότι υποψιάζεται ότι ο / η σύντροφος τους αγαπά... περισσότερο το ζώο από ότι αυτούς!!!

Η δυναμική μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων τους είναι περίπλοκη, όπως και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ή μεταξύ των ζώων. Μοιραζόμαστε τη ζωή μας και αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και προσοχή.

Τα ζώα μπορεί να φέρουν τους ανθρώπους κοντά, αφού πολλά ζευγάρια επιλέγουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι μαζί. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν όταν δεν το έχουν σκεφτεί καλά και καταλήγουν να τσακώνονται ποιός θα πάει το σκύλο βόλτα, αντιμετωπίζοντας το ζώο σαν βάρος. Ακόμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν ο ένας από τους δύο κατέχει ένα ζώο πριν γνωρίσει τον σύντροφό του και αποφασίσει..... αργότερα ότι δεν θέλει το ζώο.

Πηγή: adespoto.gr

Σχετικό: Τον εγκρίνει ο σκύλος σας; Τότε προχωρήστε!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Είμαι στην κατηγορία που η σχέση υπάρχει πολύ πριν αποκτηθεί ο σκύλος!

Δόξα τω Θεό τα έχω και τα 2 μέχρι τώρα...και τον σκύλο... και την σχέση!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
τα δύο κατοικίδια μπορεί να ισορροπήσουν τις όποιες ανακατατάξεις και εντάσεις δημιουργήσει στις σχέσεις του ζευγαριού η ύπαρξη του ενός.....:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μάλιστα είναι ακόμα καλύτερα αν το κάθε κατοικίδιο ανήκει χωριστά στον κάθε σύντροφο. Και πάλι όμως τα πράγματα μπορεί να είναι περίπλοκα διότι εξαρτάται και από το κατοικίδιο. Η πρώην του φίλου μου είχε γατί που δεν τα πήγαινε καλά με το γατί του, ενώ ο σκύλος του ήταν παντελώς αδιάφορος. Όταν τα χαλάσανε το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ο τύπος ήταν "τι ωραία, τουλάχιστον γλυτώσαμε όλοι από το γατί της", το οποίο σημειωτέον δεν ήτανε και κανένα τέρας. Αντίθετα με την τωρινή κατάσταση, το Μουφ τα πηγαίνει καλά με όλους, το γατί άμα δεν θέλει Μουφ απλώς του κάνει να φύγει και το Μουφ φεύγει, ενώ οι σκύλοι πάντοτε τα πάνε καλά.

Τέλος νομίζω ότι είναι λογικότατο να αφήνει κανείς άτομο που δεν τα πηγαίνει καλά με το σκύλο. Εκτός του ότι εμένα προσωπικά μου λέει πολλά για το άτομο (συνήθως ο σκύλος δε φταίει), το θεωρώ εξαιρετικά ενοχλητικό να έχω δίπλα μου άντρα που θα προσπαθεί να ΜΟΥ κάνει κουμάντο. Όπως λοιπόν ποτέ δεν ανακατεύομαι εγώ λέγοντας σε κάποιον να παρατήσει το σκύλο του ή να αλλάξει δουλειά ή να κάνει επιλογές που να μην του αρέσουν, το ίδιο δε θέλω άλλον να μου λέει τι να κάνω.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
shit! ανήκω στο 36% που χαϊδεύει περισσότερο το ζωάκι του από ότι το σύντροφό του.. πόσες φορές έχω ακούσει παράπονα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Στην περίπτωσή μου, αν και το Μουφ το πήρα μετά το θάνατο της καλύτερής μου φίλης, στην πραγματικότητα πάντοτε ήθελα σκύλο και δη Μουφ, συν το ότι άλλαξαν δραματικά οι συνθήκες της ζωής μου επιτρέποντάς μου να τον έχω. Όμως έχω καταφέρει να κρατήσω τα πάντα χωριστά και ταυτόχρονα μέρος της ζωής μου: το Μουφ είναι το Μουφ, ο φίλος φίλος και δεν θεώρησα ποτέ το Μουφ σαν παιδί μου ή σύντροφό μου. Απλώς όπως δεν πρόκειται ένας σωστός άνθρωπος να παρατήσει κανείς το παιδί του για κάποιον, ή τη δουλειά του, τις αξίες στις οποίες πιστεύει και το κυριότερο, την ταυτότητα και την οντότητά του, έτσι δεν θα παρατήσει και το σκύλο του. Γι' αυτό και δε δέχομαι σε καμιά περίπτωση, και θεωρώ καταπιεστικούς, μωρούς και μη σοφούς, όπως θα έλεγε και ο Σωκράτης, όσους βάζουν τελεσίγραφα και π.χ. απαγορεύουν το σκύλο στο σπίτι (αν δηλαδή δεν είναι αλλεργικοί) ή δε θέλουν καθόλου σκύλο όταν ο/η σύντροφός τους θέλει (δε μιλάω για το αν θα ανεβαίνει στα έπιπλα αν κατά τ' άλλα ζει καλά μέσα στο σπίτι). Τέτοιες σχέσεις τις κατατάσσω στις αποτυχημένες, ακόμα κι αν αντέξουν στο χρόνο, κι αυτό διότι πάρα πολλές σχέσεις διατηρούνται για λάθος λόγους και τελικά στο βάθος και οι δυο είναι δυστυχισμένοι.

Οπότε κατά τη γνώμη μου άλλα τα χάδια του σκύλου και άλλα του συντρόφου. Διαφορετικά είναι και το να τα συγκρίνουμε είναι σα να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Δείτε το π.χ. ως εξής: ως γνωστόν λατρεύω τους αρχαίους και δη την κορωνίδα αυτών, τον Ευμένη το Βου της Περγάμου. Άλλο όμως το να λέω ότι αγαπώ τον Ευμένη και άλλο το σύντροφό μου. Και άλλο το Μουφ. Οπότε δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τις αγάπες και να τις κάνουμε αυτό που λένε οι ντόπιοι ιθαγενείς quantify.

Οπότε, Pintsie, πες του συντρόφου σου να σταματήσει να μωρουδίζει και να ζηλεύει το σκύλο!!:p:D:D

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Το εντυπωσιακό είναι πως 1 στους 5 απάντησε ότι θα προτιμούσε να έχει ένα σκυλί παρά μία σχέση.
Συμπέρασμα: τουλάχιστον 1 στους 5 έχει ανάγκη ψυχιατρικής παρακολούθησης...:(

81% δήλωσαν ότι δεν θα έβγαιναν ποτέ με κάποιον που δεν θα τα πήγαινε καλά με το ζώο του/της! Σε αντίθεση, 57% των ιδιοκτητών γατών δεν θα παραμελούσαν μία σχέση επειδή η γάτα τους /τηδεν θα άρεσε στον / στην σύντροφο τους.
Συμπέρασμα: οι έξυπνοι προτιμούν γάτες (ή/και μάλλον είναι "γάτες")...:)

Ακόμα πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για την τρυφερότητα. 36% απάντησαν ότι χαϊδεύουν το ζωάκι τους περισσότερο από τον σύντροφό τους και τα ποσοστά ήταν ιδιαίτερα υψηλά σε όσους είχαν μικρόσωμα σκυλάκια!
Συμπέρασμα: ...άσε καλύτερα γιατί δεν έχω όρεξη για "πόλεμο"...ο νοών νοείτο...:rolleyes:

Συνολικά περισσότεροι από 1/3 των ιδιοκτητών γατών και 1/4 των ιδιοκτητών σκυλιών προτιμούν να έχουν ένα ζώο παρά να κάνουν παιδί.
Εδώ δε μπορώ να διαφωνήσω και πολύ έτσι που έχουμε καταντήσει (χιούμορ κάνω φυσικά)...:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συμπέρασμα: τουλάχιστον 1 στους 5 έχει ανάγκη ψυχιατρικής παρακολούθησης...:(
Γιατί?
Η μοναξιά είναι ΚΑΙ επιλογή, όχι ψυχοπαθογένεια. Πολλοί μοναχικοί άνθρωποι επιλέγουν για συντροφιά κατοικίδια. Σιχαίνομαι το στερεότυπο της γεροντοκόρης με τις γάτες (την απέχθεια, δηλαδή που αυτό προκαλεί).

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Πολλοί άντρες αισθάνονται παραμελημενοι όχι μόνο όταν έρχεται στην οικογένεια ένας σκύλος, αλλα και όταν έρχεται ένα παιδι. Ισως περισσότερο εκεινοι που δεν είχαν ποτε πριν σκύλο και δεν ξερουν πώς ειναι και ποια σημασία έχει στη ζωή ενος ανθρώπου.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Γιατί?
Η μοναξιά είναι ΚΑΙ επιλογή, όχι ψυχοπαθογένεια.
Σαφώς, αυτό όμως απέχει (κατά τη γνώμη μου) από το φυσιολογικό και συνήθως οδηγούμαστε προς τα εκεί "αναγκαστικά" και όχι με τη θέλησή μας, άσχετα αν προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο...
Δε μπορώ να φανταστώ δηλαδή ότι ένας έχων σώας τα φρένας άνθρωπος θα προτιμούσε, αν ήταν στο χέρι του, ένα κατοικίδιο από ένα άτομο του αντίθετου φύλου, άσχετα από τα πολλά επιχειρήματα που μπορεί να παραθέσει για να δικαιολογήσει την απόφασή του...
Και αναφέρομαι κυρίως και πρωτίστως σε νέους ανθρώπους (όλων των ηλικιών) και όχι σε ειδικές περιπτώσεις που πάντα υπάρχουν.
Σιχαίνομαι το στερεότυπο της γεροντοκόρης με τις γάτες (την απέχθεια, δηλαδή που αυτό προκαλεί).
Αυτά τα στερεότυπα, όπως και πολλά άλλα, είναι κατάλοιπα παλαιών και ξεπερασμένων αντιλήψεων και παρ' όλο που μπορεί μερικές φορές να έχουν βάση, συνήθως πρόκειται για "εύκολα" λόγια όταν κάποιος δε μπορεί (ή δε θέλει) να κατανοήσει πρόσωπα και καταστάσεις...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σαφώς, αυτό όμως απέχει (κατά τη γνώμη μου) από το φυσιολογικό
...........................
Δε μπορώ να φανταστώ δηλαδή ότι ένας έχων σώας τα φρένας άνθρωπος θα προτιμούσε, αν ήταν στο χέρι του, ένα κατοικίδιο από ένα άτομο του αντίθετου φύλου,
Χμμ.
Με λίγα λόγια θεωρείς όσους επιλέγουν να ζουν χωρίς σύντροφο μη φυσιολογικούς και φρενοβλαβείς.

Διαφωνώ και θα είχε ενδιαφέρον να το συζητούσαμε, αλλά δεν έχει σχέση με τη θεματολογία του φόρουμ...

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Χμμ.
Με λίγα λόγια θεωρείς όσους επιλέγουν να ζουν χωρίς σύντροφο μη φυσιολογικούς και φρενοβλαβείς.
Διαφωνώ και θα είχε ενδιαφέρον να το συζητούσαμε, αλλά δεν έχει σχέση με τη θεματολογία του φόρουμ...
Θεωρώ ότι δεν είναι φυσική/φυσιολογική πράξη η επιλογή αυτή (κατά την άποψή μου πάντα), κάτι πρέπει να είναι λάθος. Τώρα τίθεται ένα μέγα ερώτημα για το τι είναι ή θεωρείται φυσικό ή/και φυσιολογικό, αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία...
Ωχ, έχουμε και ψυχιάτρους εδώ
Τι να κάνουμε, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βγάλουμε κανένα έξτρα χαρτζιλίκι...:maria::paja1:
Αρκετά με το off-topic όμως, σταματώ εδώ...:)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Aλλο να μη θελει καποιος σταθερη σχεση ,να συζει με καποιον κτλ και αλλο να μη θελει να εχει ποτε ουτε περιστασιακες σχεσεις και να προτιμαει τη συντοφια των ζωων...οταν προκειτε για τετοιο πραμα συμφωνω με bull !
Ανηκω κ γω στο 81% που θα απεριπτα καποιον που δε θελει τα ζωακια μου γιατι δεν πιστευω οτι θα ειχαμε κ πολλα κοινα ενδιαφεροντα!
Επισης χαιδευω κ γω πιο πολυ τα σκυλακια μου απο το αγορι μου !
Προτιμω κ γω σκυλακια κ γατακια απο το να κανω παιδι (ειναι που ειμαι νιατο ακομη!).
Στα υπολοιπα με τις ζηλειες γιατι πχ το αγορι μου χαιδευει τις γατες του,οκ ελεος,πρεπει να εχεις φοβερα χαμηλη αυτοεκτιμηση για να ζηλευεις κατι τετοιο!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να τοποθετηθώ κι εγώ λιγάκι, με κάποιες άτακτες σκέψεις (και συγγνώμη γι αυτό - είναι και ο φόρτος εργασίας που υπάρχει σήμερα) που συνοδεύουν το χρώμα των μαλλιών, που εξελίσσεται (αργα, αλλά, δυστυχώς, σταθερά) τα τελευταία χρόνια...

Ξεκινάω, χρησιμοποιώντας σα βάση δύο, πάρα πολύ αντιπροσωπευτικές, αγγλοσαξωνικές παροιμίες:
1. Σπίτι είναι εκεί που περιμένει ο σκύλος ("home" is where the dog is)...
2. Το πιο ζεστό σημείο του σπιτιού είναι εκεί που κάθεται η γάτα...

Μιλώντας για "νορμάλ" και υπεύθυνους ανθρώπους (για να μην ξαναγυρίζουμε στους τύπους ιδιοκτητών), σχεδόν πάντα (με λίγες χαρακτηριστικές εξαιρέσεις) ο σκύλος αποτέλεσε την εμβληματική μορφή της οικογένειας... Ισως και το επίκεντρό της...
Και, για να το διατυπώσω και αλλιώς, σχεδόν πάντα, όπου υπάρχει σκύλος για αρκετά χρόνια, εκεί συναντάμε μία αρκετά δεμένη οικογένεια...
Ισως γιατί ο σκύλος "χρειάζεται" την φροντίδα του, τη ρουτίνα του, είναι αγελαίος, είναι "ομαδικός"...
Ισως γιατί τα μέλη της οικογένειας μοιράζονται τις ευθύνες της φροντίδας αυτής...
Και, πάνω απ' όλα, γιατί ο σκύλος ανταποδίδει απλόχερα (χωρίς μαθηματική ακρίβεια - όπως θα κάναμε οι περισσότεροι άνθρωποι), σε όλα τα μέλη της οικογένειας...
Και, έτσι, τα μέλη της οικογένειας (ξανα)μαθαίνουν, από το σκύλο τι σημαίνει προσφορά και δέσμευση...
Αυτός είναι και ο λόγος που έβαλα σε εισαγωγικά τη λέξη "home", σε αντιδιαστολή με τη λέξη "house", που σημαίνει σπίτι υπό την έννοια του κτιρίου...
Και, εδώ, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ αυτό που συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι ...Ελληνες:
A house is made of brick and stone... A home is made of love alone...

...και ο σκύλος είναι κατ' εξοχήν φορέας μεγάλης αγάπης (μεταξύ μας, ο ορισμός της), από οποιαδήποτε μεριά και να το δει κανείς... και, δεν μπορεί παρά να μεταφέρει και να ενισχύσει και την αγάπη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας... ή, τουλάχιστον, να διατηρήσει τη συνοχή... Λέω εγώ, τώρα...

Κάποτε, πήρα διαζύγιο από τον πρώτο μου γάμο και έμεινα μόνος μου για επτά χρόνια περίπου... Παρότι ήμουν φιλόζωος και παρότι ο μικρός μου γιός (7 χρονών τότε), βλέποντας ότι δεν είμαι στα "πολύ καλά μου" με προέτρεπε να πάρω σκύλο για παρέα, του απαντούσα ότι "ρε παιδί μου, αν πάρω σκυλάκι, θα μαραζώσει και θα πεθάνει μαζί μου, παραμένοντας τόσες ώρες μόνο του"... Και, τότε, είχε τη φαεινή ιδέα: "τότε πάρε γάτα!"...
Βέβαια, ούτε γάτα θα μπορούσα να έχω εκείνη την εποχή και το προσπέρασα με διπλωματία...

Ομως, σήμερα, έχω καταλάβει μερικά πράγματα παραπάνω:
Ναι, σήμερα, ακόμα και μόνος μου, θα είχα σκύλο... Δεν είναι σίγουρο αν θα είχα και γάτα, αλλά ο σκύλος θα ήταν απαραίτητος...
Ναι, σαφώς και δεν θα επέλεγα να ζήσω με ένα άνθρωπο που δεν αγαπάει τα σκυλιά... Να η επιλογή της στατιστικής που αναφέρθηκε στην αρχή του θέματος...
Ναι, σήμερα, λέω στα παιδιά μου (και το υποστηρίζω με επιχειρήματα) πως: Αν ο "χψz" τύπος που θα γνωρίσετε δεν γουστάρει το ζώο σας, ή αν δεν γουστάρει τα ζώα, τότε αυτό είναι, σχεδόν αλάνθαστο, κριτήριο για να ψάξετε να βρείτε και τα υπόλοιπα ψυχικά - πνευματικά - μορφωτικά - συναισθηματικά μειονεκτήματα που έχει... θα αποδειχτεί, μαθηματικά, ότι ο άνθρωπος δεν κάνει για σας...
Και, ναι, "χτύπα ξύλο", πολλά συμβαίνουν... Μπορεί και να επέλεγα, κάποτε, να ζήσω μόνο με ένα σκύλο... Αρα, δεν είναι μόνο "ψυχοπαθολογία", αλλά κάποιες φορές είναι και "μελετημένη" επιλογή...

Αυτά, σε σχέση με το πρώτο σκέλος: Την παροιμία για το σκύλο...

Το 2ο σκέλος είναι η παροιμία για τη γάτα...

Το "πιο ζεστό μέρος", παρακαλώ πιστέψτε με, δεν είναι απαραίτητα εκεί που βρίσκεται το καλοριφέρ...
Είναι και εκεί που η γάτα αισθάνεται άνετα, κοντά στον άνθρωπο που είναι ήρεμος, κοντά σε εκείνον που συμπεριφέρεται ήσυχα και νηφάλια...
Και φανταστείτε, για μιά στιγμή, κοντά σε ποιόν άνθρωπο θα θέλατε να βρίσκεσθε...

Οι ιδιοκτήτες γάτας είναι (θεωρητικά) πιο "εύκολοι", μιάς και η γάτα δεν ενοχλεί, δεν απαιτεί, όσο ο σκύλος...
Η γάτα, όμως, έχει αλάνθαστα κριτήρια επιλογής: Αν ενοχληθεί, ιδίως με την παρουσία ενός "περίεργου" νέου προσώπου, θα βρει τρόπο να φύγει... η γάτα δεν σας βάζει σε διλήμματα, απλά φεύγει...
Και πάλι, στο τέλος της διαδρομής, εκεί που όλοι αυτοσυγκεντρωνόμαστε και ψάχνουμε να δούμε τι έφταιξε, αναφωνούμε: Κοίτα να δεις που η γάτα τον είχε πάρει χαμπάρι!

Πάλι σας κούρασα και το κατανοώ...:)

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
JohnK πάντα διαβάζω τα ποστς σου με μεγάλο ενδιαφέρουν. Δεν ξέρω γιατί αλλά με ηρεμούν...:) και μετά αγκαλιάζω πάντα τον Ερμή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολλοί άντρες αισθάνονται παραμελημενοι όχι μόνο όταν έρχεται στην οικογένεια ένας σκύλος, αλλα και όταν έρχεται ένα παιδι. Ισως περισσότερο εκεινοι που δεν είχαν ποτε πριν σκύλο και δεν ξερουν πώς ειναι και ποια σημασία έχει στη ζωή ενος ανθρώπου.
Βεβαίως, αυτό είναι αλήθεια. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα (εννοείται μειονότητα) αρχίζουν και απατούν τις γυναίκες τους μετά το πρώτο παιδί. :(

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
εγω μια παροιμια που ξερω λεει το μ... και το κερασι ποιος μπορει να το χορτασει δεν ξερω καμια που να λεει το σκυλι και το κερασι....