Κατούρημα 2 φορές την μέρα...

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Που λέτε, εδώ και 3 βδομάδες η Μάρλεϊ βγαίνει κανονικά τις βόλτες της, 2 την μέρα συνήθως (10 το πρωί και 7 το απόγευμα πάνω κάτω), και ορισμένες φορές την βγάζουμε και κατά τις 11 το βράδυ. Πριν αρχίσει να βγαίνει βόλτες έκανε την ανάγκη της σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο μπαλκόνι, πλέον τα κάνει μόνο έξω (δηλαδή 2 φορές την μέρα κατά βάση), ενώ στο μπαλκόνι δεν πάει καθόλου παρόλο που έχει πρόσβαση σε περίπτωση που της έρθει μέσα στο βράδυ.

Τις φορές που βγήκαμε και 11 το βράδυ πάλι κατούρησε αλλά όχι τρελά πράγματα. Είναι φυσιολογικό το 2 φόρες την μέρα; Σταμάτησε να θέλει να τα κάνει στο μπαλκόνι ή δεν της έρχεται να τα κάνει πιο πολύ; Γενικά θεωρώ ότι νερό δεν πίνει αμάν και τι, αλλά από την άλλη δεν ξέρω και πόσο νερό θα έπρεπε να πίνει. Μηπως δεν πίνει αρκετό νερό γι’ αυτό δεν κατουράει πιο συχνά; Αγχώνομαι για ενδεχόμενο πρόβλημα στα νεφρά, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι.

Η Μάρλεϊ είναι μια μινιατούρα 8 κιλών και τρώει αποκλειστικά και μόνο ξηρά τροφή. Σε πρόσφατες εξετάσεις αίματος (πριν 5 μέρες περιπού) η κτηνίατρος δεν είδε κάτι ανησυχητικό.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ξερω οτι τα μεγαλόσωμα μπορούν να κρατηθούν περισσότερο. Εμείς είμαστε κάτω από 7 κιλά και τα κάνουμε 3 φορές (και ο Μάρκος κάθε φορά που βγαίνει έξω, χαχαχα)
2 φορές μου φαίνονται λίγες αλλά ρώτα τον ιατρό.

• Like
Reactions: Penguin

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Πόσο χρόνο της δίνετε στη βόλτα; Γιατί πχ η δικιά μου με μια φορά δεν αδειάζει, θέλει τον χρόνο της, μυρίζει σημαδεύει..

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@bat-iris 1 ώρα σίγουρα την φορά, μπορεί και κανένα τεταρτάκι παραπάνω. Κατουροχέζει στην αρχή της βολτας και μετά απλά περπάταμε, μυρίζουμε (αυτή τα γρασίδια και εγώ τα κρουασάν των γειτονικών φούρνων).

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Ωραία τα κρουασάν:p 1 ώρα θεωρώ είναι υπέρ αρκετή για να αδειάσει. Απλά, γιατί ανησυχείς; Στο σπίτι είχες παρατηρήσει μεγαλύτερη ποσότητα; Δείχνει κάποια ενόχληση όταν κατουράει;

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Όχι τα ίδια πάνω κάτω κατουρούσε και στο σπίτι, και ούτε δείχνει να ενοχλείτε.

Δεν ξέρω απλώς οι 2 φορές μου φαίνονται λίγες, και βλέπω και το μπολ με το νερό πάντα γεμάτο και στεναχωριέμαι μήπως δεν ενυδατώνετε καλά.

Μπορεί να φταίει και γι’αυτό ότι εγώ π.χ. πίνω πάνω κάτω 4 λίτρα νερό την μέρα, και προφανώς είμαστε διαφορετικοί οργανισμοί αλλά ξέρω κα γω.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Όχι τα ίδια πάνω κάτω κατουρούσε και στο σπίτι, και ούτε δείχνει να ενοχλείτε.

Δεν ξέρω απλώς οι 2 φορές μου φαίνονται λίγες, και βλέπω και το μπολ με το νερό πάντα γεμάτο και στεναχωριέμαι μήπως δεν ενυδατώνετε καλά.

Μπορεί να φταίει και γι’αυτό ότι εγώ π.χ. πίνω πάνω κάτω 4 λίτρα νερό την μέρα, και προφανώς είμαστε διαφορετικοί οργανισμοί αλλά ξέρω κα γω.
Καλή νεροφίδα είσαι.:LOL:

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Tri Άσε δεν συμφέρω, 2 ώρες σε μια ταβέρνα, 2 μπουκάλια νέρο (του 1,5 φυσικά όχι του 0,5).

• Like
Reactions: Tri

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Α! Τα θηλυκα σκυλια δεν ειναι σαν τις γυναικες;:rolleyes:
Γιατι στο γραφειο εχω παρατηρησει τις συναδελφους να πηγαινουν στην τουαλετα καθε 20λεπτο. :eek: (τα ιδια μου κανει και η συζυγος στο αυτοκινητο οταν πηγαινουμε εκδρομη:mad:):p

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Υπάρχουν διάφορα που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να πίνει περισσότερο νερό. Επειδή και μένα δεν πολυ πίνει, κάνω την εξής μπούρδα: Της βάζω μέσα στο μπολ ένα παγάκι, που τρελαίνεται. Αυτή στην προσπάθεια της να το πιάσει πίνει και νερό παράλληλα, μέχρι να λιώσει ή να το βγάλει. Ε κάτι γίνεται, αλλά δε μπορώ να πω ότι είμαι και με ένα παγάκι στο χέρι.....όποτε και αν το θυμηθώ.
Κάποιοι βάζουν κάτι νόστιμο μέσα, πχ κάποιον ζωμό, άλλοι το κάνουν τρεχούμενο...όρεξη να χεις.:ROFLMAO:

• Like
Reactions: Penguin

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εμενα παντως ο γιατρος μου ειχε πει οταν του ειπα οτι μου φαινεται οτι δεν πινει πολυ νερο:
"Να ανησυχησεις οταν πινει πολυ νερο και οχι οταν πινει λιγο!"

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.449
8.468
και κρατιέται απο τις 7 ως τις 10 το πρωί? ειναι 15 ωρες! πολλες δεν είναι? :eek:

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
και κρατιέται απο τις 7 ως τις 10 το πρωί? ειναι 15 ωρες! πολλες δεν είναι? :eek:
Και εμένα πολλες μου φαίνονται γι'αυτο σκαω... Αλλα το μπαλκονι στο οποιο κατουρουσε ειναι ολο δικο της και παλι δεν τα κανει...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.449
8.468
Υποθέτω επειδή οι πολλές ωρες ειναι ωρες υπνου επι το πλείστον για αυτο κρατιέται. Βλεπω και το σκασμένο μου μέρα δε κρατιέται πολλές ωρες όταν είμαστε μαζί, αλλα αμα κοιμομαστε ή λείπω που κοιμάται έχει κρατηθεί και 12ωρο και μάλιστα 7 μηνων

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Despina_kop Εν τέλη ο λόγος ήταν οι δύο φορές την μέρα βόλτα και το ότι επείδη δεν μας ειχε συνηθήσει δεν έπαιζε οπότε δεν κουραζόταν. Πλέον με 3 βόλτες την μέρα και παιχνίδι πίνει κανονικά νερό.