Κατσαριδες

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχει η διατομική γη, η οποία σκοτώνει μηχανικά έντομα κι έρποντα ζωΰφια. Αλλά χρειάζεται να είναι food grade για να είναι ασφαλής για τα ζώα μας. Ακόμα δεν έχω βρει μαγαζί να εμπορεύεται

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
@Orilis Έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο τώρα (θα το ψάξω καλύτερα πιο αργά το βράδυ) αλλά δε μπορώ να καταλάβω 2 πράγματα.

http://www.allaboutdog.gr/diatomiki-gi-o-fisikos-tropos-katapolemisis-ton-psillon-ke-ochi-mono/

http://www.geoponiko-parko.gr/products/products-new/6626-detail

Πώς μπορεί να λέει οτί είναι 100% φυσικό-ΜΗ ΤΟΞΙΚΟ για ανθρώπους κ σκύλους,να είναι κατάλληλη και ασφαλής για χρήση σε κατοικίες ή επάνω στα κατοικίδια ζώα ΑΛΛΑ να γράφει :''Το μόνο ζήτημα που μπορεί να δημιουργήσει η σκόνη πυριτίου, είναι η παρατεταμένη και επί μακρόν εισπνοή της σκόνης αυτής, διότι το κρυσταλλικό πυρίτιο είναι επικίνδυνο για τους πνεύμονες.'' κ επίσης

''Προσοχή: Όταν εισπνέεται, η σκόνη μπορεί να προκαλέσει κάποια αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό των πνευμόνων, έτσι προτείνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής .''

κ άντε πες ότι το παραβλέπω αυτό. Γράφει οτι το αφήνεις να δράσει κ το σκουπίζεις( αν είναι μέσα).Άν το ρίξω στο γρασίδι της αυλής κ κάθε μέρα το καλοκαίρι εγώ θέλω να ρίχνω νερά στην αυλή με το λάστιχο για δροσιά ή αν βρέξει βρε αδερφέ,πρέπει να προσέξω?? κ αν ναι,τί?? (γιατί γράφει επίσης οτι για να είναι δραστική η ουσία θα πρέπει να είναι στεγνή.)

Ένα άλλο είναι το οτι το χρησιμοποιείς στον σκύλο σου,στο τρίχωμα του ή στο φαγητό του(όχι ξηρά). Πώς ακριβώς το χρησιμοποιείς στο τρίχωμα αφού καλό είναι να μην εισπνέεται κ να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια.Όπως δείχνει κ στο βίντεο,αυτός αέρα πατέρα την αμολάει τη σκόνη. κ δε χρησιμοποιεί κ μάσκα ή γάντια.Πώς θα γίνει δηλαδή? Μάσκα κ στο σκύλο?

Θα το ψάξω καλύτερα το θέμα,γιατί με ενδιαφέρει.Κ θα γράψω λεπτομέρειες. Πάντως @Orilis βρήκα να πουλάνε.Εσύ απλά θέλεις να είναι από κατάστημα-πετ σοπ στην περιοχή σου?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ θέλω να είναι food grade, ώστε να είμαι σίγουρη ότι αν τη γλύψουν, τόσο ο σκύλος, όσο και η γάτα, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό με την εισπνοή με είχε βάλει κι εμένα σε σκέψεις αλλά διάβασα ότι το κυρίως πρόβλημα είναι για αυτούς που δουλεύουν στην εξόρυξη. Άλλωστε δεν σκοπεύω να τη χρησιμοποιώ καθημερινά. Αυτό με το να είναι στεγνή, με προβληματίζει σε άλλο επίπεδο, στο κατά πόσο ισχύει αυτό. Το λέω αυτό γιατί η βρώσιμη διατομική γη κάνει και για καταπολέμηση ενδοπαρασίτων του πεπτικού. Άρα και υγρή κάνει δουλειά; Ή, τελικά, δεν κάνει τίποτα στα ενδοπαράσιτα; Αυτοί που τη χρησιμοποιούν λένε ότι κάνει πάντως