Καφέ εμετός

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
35
Θεσσαλονίκη
Καλημερα σας! Ο μικρος μου σημερα τα ξημερωματα εκανε καφε εμετο, και πανω που ελεγα οτι παμε καλυτερα, φοβηθηκα πιο πολυ. Να σας πω ομως ολη την ιστορια. Την Κυριακη που μας περασε-πριν μια εβδομαδα-βγαινουμε τη βολτα μας με τον κυριο και οπως παντα ειμαστε στον αγωνα για να τον προλαβαινω να μην βαζει πραγματα στο στομα απο κατω(βλεπετε ειναι 4 μηνων και μεσα στην περιεργια). Ελα ομως που εβαλε στο στομα ενα πλαστικο ορθογωνιο πραγμα,το πιανω το βγαζω και μεχρι να το πεταξω συνειδητοποιω οτι εχει κατι αλλο μεσα στο στομα,κατι πιο μικρο, κατι σαν καπακι ισως(;;;). Βρε τι να προσπαθω να το βγαλω, να μην με αφηνει, να δαγκωνει, να κανει σαν τρελο, εγω να του ανοιγω το στομα και να τον ταρακουναω ελαφρα να το φτυσει, αυτος το καταπιε. Απο τα ξημερωματα της επομενης(ξημερωνοντας Δευτερα δηλαδη), μου κανει εμετο στις 5 το χαραμα. Εμετο διαφανο. Τηλεφωνω το πρωι στην κτηνιατρο και μου λεει ζαντακ 3 φορες τη μερα (μιλαμε για ελαχιστη ποσοτητα ομως) και διαιτα με ρυζι και κοτοπουλο. Εν τω μεταξυ το κουταβι να μην φαινεται να εχει τιποτα ολα μερα, να παιζει, να τρεχει, να θελει να φαει, ολα τελεια. Τριτη ξημερωματα 5 η ωρα νταν παλι, εμετος. Παλι διαφανος με μια ιδεα προς κιτρινο. Αλλα ο μικρος μια χαρα. Και τα κακα του καλα ηταν. Μετα δεν μου ξαναεκανε εμετο και τον πηγα Παρασκευη να τον δει η κτηνιατρος οπως μου ειχε πει. Μου λεει σταματας ζαντακ, συνεχιζεις διαιτα και βλεπουμε. (Τωρα ομως τα κακα μας ειναι λιγοστα, σκληρα και με βλενα) Σταματησα λοιπον το ζαντακ απο το Σαββατο(χθες δηλαδη) και Κυριακη ξημερωματα στις 5 νταν μου κανει εμετο....καφε!!! Τηλεφωνω παλι στην κτηνιατρο πριν λιγο και μου λεει συμεχιζεις διαιτα και αν σου ξανακανει εμετο θα κανουμε ακτινογραφιες. Και παλι το κουταβι μου δεν φαινεται να το ενοχλει κατι. Ειναι μια χαρα! Και ο καημενος πειναει ολη μερα γιατι τρωει μικρα γευματα και μου εχει αδυνατησει κιολας! o_O :confused: :cool:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αυτό που κατάπιε το έβγαλε στα κακά του; Αν όχι ξεκίνα να τρέχεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το ότι κατάπιε αντικείμενο η κτηνιατρος το ξέρει? Γιατι αν το ξέρει το πρώτο που επρεπε να κάνει είναι ακτίνα να δει πού βρίσκεται και να αφαιρεθεί. Η διαιτα και το ζαντάκ γιατι? δεν εχει γαστρεντερικά....ξενο αντικείμενο στον οργανισμό του έχει. Και ενδεχομένως ο καφέ εμετός να είναι και χρωματισμένος από αίμα αν τον τραυμάτισε το αντικείμενο που κατάπιε.

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Επειδή έχω μεγάλη εμπειρία με σκύλο που καταπίνει επικίνδυνα αντικείμενα έχω να πω το εξής. Ο σκύλος μου αν έχει σωθεί από μεγάλες περιπέτειες, ίσως και από θάνατο είναι επειδή ο γιατρός μας πριν χωνέψει οτιδήποτε κατάπινε του έκανε ένεση και το έβγαζε με εμετό.Τις πρώτες 6-8 ώρες από τη κατάποση δηλαδή.
Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ, όπως και η Ghelly, γιατί να δώσει ζαντάκ η γιατρός. Θέλει ακτινογραφία να δείτε που είναι το καπάκι ΑΜΕΣΑ.
Μη περιμένεις άλλο μια ακτινογραφία χωρίς λόγο είναι πολύ καλύτερη από ένα κουτάβι τέζα.

Last edited:
  • Like
Reactions: ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μετά από 1 βδομαδα ήδη που τραβάει σε 4 μηνων κουτάβι αυτό το σκηνικό..... ΑΝ ξέρει η κτηνιατρος για το αντικείμενο και ΑΝ δεν έχει φύγει κατά την αφοδευση..... άμεσα σε άλλο κτηνιατρο και ποτέ ξανά στην ίδια....

• Like
Reactions: l.Kyveli

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
35
Θεσσαλονίκη
Ναι της ειπα οτι καταπιε κατι που εμοιαζε με καπακι στη βολτα απο την πρωτη κιολας μερα. Εγω δεν ετυχε να δω τιποτα στα κακα του, αλλα ο αντρας μου λεει οτι ειδε ενα κομματι πλαστικο 2 φορες στα κακα του. Η πληγη εγινε τωρα δηλαδη και μου εκανε τωρα τον καφε εμετο;

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
35
Θεσσαλονίκη
Πως εξηγειται το οτι δεν κανει συνεχεια εμετους ομως...εχει κανει συνολο τρεις φορες μεχρι τωρα μεσα σε μια εβδομαδα και παντα την ιδια ωρα... :/

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ναι της ειπα οτι καταπιε κατι που εμοιαζε με καπακι στη βολτα απο την πρωτη κιολας μερα. Εγω δεν ετυχε να δω τιποτα στα κακα του, αλλα ο αντρας μου λεει οτι ειδε ενα κομματι πλαστικο 2 φορες στα κακα του. Η πληγη εγινε τωρα δηλαδη και μου εκανε τωρα τον καφε εμετο;
Ας μην ανοίξουμε συζήτηση, δεν είμαστε γιατροί, κάνε μια ακτινογραφία άμεσα να δεις τι συμβαίνει. Μην ρισκάρετε.

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
35
Θεσσαλονίκη
Μιλησα και με δευτερη κτηνιατρο και μου ειπε τα ιδια πανω κατω. Αλλα μου προτεινε να συνεχισω ζαντακ, να εξεταζω τα κακα του καθημερινα, να ειμαι σε επαγρυπνηση και εαν δεν στρωσει, να τον παω για ακτινες και ισως να χρειαστει γαστροσκοπηση.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μια βδομάδα τώρα... δεν έχει στρώσει! Συνεχίζει να κάνει εμετούς... Όπως είπε και η I.Kyveli, καλύτερα μια αχρείαστη ακτινογραφία παρά αναμονή χωρίς βελτίωση.

Αν μου τύχαινε, επειδή αγχώνομαι εύκολα, θα την πηγαινα αύριο να ζητησω ακτίνα σε κάποιον κτηνιατρο, ανεξαρτητα από το αν έπρεπε να περιμένω κλπ.