Κερί στο αυτί

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Καλημέρα.Έχω παρατηρήσει οτι εδώ και μερικες μέρες το αυτι του μαζέυει κερι και μυρίζει.το έχω καθαρίσει 2 φορές αλλά ξαναμαζέυει.η κτηνίατρος το είδε και μου είπε οτι δεν είναι τίποτα,αλλα δεν την εμπιστεύομαι και πολύ.παίζει να είναι καμμιά ωτίτιδα?Ο σκύλος είναι ΓΠ.

Και κάτι ακόμα ρε παιδιά για να μην ανοίγω άλλο thread: 1/12 έκανε και το 3 εμβόλιο (Vanguard) πρέπει να κάνω και κάποιο άλλο η του χρόνου το επαναληπτικό?

Ευχαριστώ.;)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλημέρα,

Για το αυτί, μόνο κάποιος γιατρός θα μπορούσε να σου πει με σιγουριά. Κι αν δεν εμπιστεύεσαι την δική σου, μήπως να επισκεπτόσουν κάποιον άλλο?
(εμένα, το γκόλντεν, ψιλοταλαιπωρείται, λόγω του ότι βουτάει το κεφάλι της στη θάλασσα...Παρόλο που πάντα της καθαρίζω τ'αυτιά μετά...Και όταν χρειάζεται τις βάζω σταγόνες, δυστυχώς δε θυμάμαι ποιες....)

Για τα εμβόλια, ο δικός μας γιατρός γράφει στο βιβλιάριο του σκύλου πότε πρέπει να κάνει το επόμενο...
(κοιτάω τώρα το βιβλιάριο της Ρούνης. Όταν είχε κάνει το 3ο vanguard στις 28/9/2008, έκανε μετά από κανα μήνα και κάτι τα rabisin και pneumodog. To vanguard, ξανά, μετά από ένα χρόνο)

Ελπίζω να βοήθησα...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλημέρα,
αν μυρίζει το αυτί σίγουρα έχει κάτι.Θα πρέπει ο κτηνίατρος να πάρει ξίσμα κ να δει τι ακριβώς βακτήρια είναι ώστε να σου δώσει κ τις κατάλληλες οτικές σταγόνες.Συνήθως βαριούνται κ το κοιτάνε με το μάτι οι περισσότεροι,ζήτα μόνος σου να εξεταστεί, αν αρνηθεί πήγαινε σε άλλο γιατρό.

Κάποια σκυλιά μαζεύουν περισσότερο κεράκι από κάποια άλλα,δεν σημαίνει ότι έχουν κάτι απαραίτητα αλλά αν το αυτί βρωμάει είναι κακός σύμβουλος.Βάλε στο πρόγραμμα εβδομαδιαίο καθαρισμό αν βλέπεις πολύ καιρί γιατί άμα ξεκινήσεις με οτίτιδες την έβαψες,θα έχεις αυτό το πρόβλημα μια ζωή - ποτέ δεν θα μπορέσεις να τις ξεφορτωθείς τελείως άμα σε ξεκινήσει από τώρα που είναι μικρό κ το αφήσεις ..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το ραμπισιν ειναι για τη λυσσα και βασει νομου πρεπει να γινεται καθε χρονο. Σχετικα μς το πνευμοντογκ αν δεν το κανεις θα εχεις προβλημα αν θες να τον αφησεις σε καποιο κενελ γιατι δεν θα στο παιρνουν.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλημέρα.Έχω παρατηρήσει οτι εδώ και μερικες μέρες το αυτι του μαζέυει κερι και μυρίζει.το έχω καθαρίσει 2 φορές αλλά ξαναμαζέυει.η κτηνίατρος το είδε και μου είπε οτι δεν είναι τίποτα,αλλα δεν την εμπιστεύομαι και πολύ.παίζει να είναι καμμιά ωτίτιδα?Ο σκύλος είναι ΓΠ.

Και κάτι ακόμα ρε παιδιά για να μην ανοίγω άλλο thread: 1/12 έκανε και το 3 εμβόλιο (Vanguard) πρέπει να κάνω και κάποιο άλλο η του χρόνου το επαναληπτικό?

Ευχαριστώ.;)
Πόσο μηνών είναι ?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα πρέπει ο κτηνίατρος να πάρει ξίσμα κ να δει τι ακριβώς βακτήρια είναι ώστε να σου δώσει κ τις κατάλληλες οτικές σταγόνες.Συνήθως βαριούνται κ το κοιτάνε με το μάτι οι περισσότεροι,ζήτα μόνος σου να εξεταστεί, αν αρνηθεί πήγαινε σε άλλο γιατρό.
Η ωτοσκοπική εξέταση είναι αυτή που κατά κύριο λόγο θα οδηγήσει τον γιατρό στο αν έχει πρόβλημα το σκυλί!
Και η εικόνα αυτή είναι που θα οδηγήσει και στην όποια φαρμακοθεραπεία μπορεί να χρειαστεί, αν χρειάζεται!

Θα ήταν ενδιαφέρον, κυρίως από άποψη στατιστικής μελέτης, και καλό από άποψη καλύτερης στόχευσης της θεραπείας, να γινόταν πάντα έλεγχος για το ποιος μικροοργανισμός είναι υπεύθυνος, άλλα πρακτικά δεν χρειάζεται να γίνεται, με εξαίρεση περιπτώσεις που υπάρχει επιμονή του προβλήματος ή δεν ανταποκρίνεται στην συνήθη θεραπεία, γιατί οι μικροοργανισμοί που προκαλούν το κάθε πρόβλημα είναι σε πάνω από το 90% των περιπτώσεων συγκεκριμένοι, οπότε κι ο γιατρός ξεκινάει σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσει αυτούς!

Αν γινόταν μικροβιολογική εξέταση κάθε φορά το πιθανότερο είναι το σκυλί να ταλαιπωρούταν από τον πόνο για 2-3 μέρες επιπλέον, έως κι εβδομάδες για κάποιους μύκητες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, τα οποία τις περισσότερες φορές θα ήταν τα αναμενόμενα οπότε και θα ξεκινούσε με 2-3 μέρες καθυστέρηση η αναμενόμενη θεραπεία!

Βέβαια, η ωτοσκόπηση στους ανθρώπους που μπορείς να συνενοηθείς μαζί τους είναι δύσκολη και μπορεί ο γιατρός να κάνει λάθος, πόσο μάλλον σε ένα ζώο!Οπότε αν βλέπεις ότι το πρόβλημα παρατείνεται είτε ξαναπας στον κτηνίατρο να το ξανακοιτάξει, είτε αν δεν του έχεις εμπιστοσύνη ζητάς δεύτερη γνώμη!

BLUEPETROS

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2010
68
0
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
αν δεν μυρίζει δεν είναι τίποτα...τον πονάνε ??? τα ξύνει ??? άσε τα αυτιά του στην ησυχία τους προς το παρόν... είναι ευαίσθητα και μην κάνεις καμία απότομη κίνηση - τράβηγμα και δεν σηκωθούν αργότερα....αλήθεια με τι του τα καθαρίζεις ???? πάρε πολλά κομμάτια βαμβάκι και λίγο οξυζενέ και είσαι ok ....έτσι καθαριζουν τα αυτιά σε Γ.Π

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλά θα κάνεις να αφήσεις το σκυλάκι ήσυχο και να εμπιστευτείς τον κτηνίατρο .

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
με βαμβακι τα καθαριζω.δεν τα ξυνει.βαγγέλη δεν τον βασανιζω απλα του βγάζω το πολυ κερι,ουτε αυτια τραβαω ουτε τιποτα.δευτερα παμε σε αλλο γιατρο

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
με βαμβακι τα καθαριζω.δεν τα ξυνει.βαγγέλη δεν τον βασανιζω απλα του βγάζω το πολυ κερι,ουτε αυτια τραβαω ουτε τιποτα.δευτερα παμε σε αλλο γιατρο
Το << άσε το σκυλί ήσυχο ήταν μεταφορικό>> , δεν υπονόησα ότι το βασανίζεις
Απλά να μην αγχώνεσαι
.
Μέχρι και 5-6 μηνών θα βλέπεις κερί , σιγά σιγά θα μειώνετε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
.
Μέχρι και 5-6 μηνών θα βλέπεις κερί , σιγά σιγά θα μειώνετε.
Έτσι ακριβώς, στον βρωμύλο τα καθάριζα κάθε βδομάδα με epiotic όταν ήταν μικρότερος και μετά από λίγες μέρες ήταν μαύρα από το κερί!! ;
Και τώρα τα αφτάκια του είναι καθαρά ενώ πια δεν τα καθαρίζω.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
λοιπόν είχα δίκιο που δεν την εμπιστευόμουν.ο alpen στο 1 του αυτί έχει θέμα με μύκητες νομίζω ο γιατρος τα είπε ζύμες, πήραμε καθαριστικά και απο σήμερα το βράδυ καθαρίζουμε αυτάρες μας είπε οτι κατα πασα πιθανότητα δεν θα είναι μόνιμο το πρόβλημα,αλλα τον προβλημάτισαν λίγο τα πισω γονατα του.άυριο παμε να τα δει και για τσιπάρισμα.μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο γιατρός,μας φέρθηκε πολυ επαγγελματικά.