Κινδυνος ξαφνικα ( τσιμπιμα εντομου?).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παιδια σημερα τα ειδα ΟΛΑ!
Καταρχην να τονισω οτι ειμαι ακομα στην εξοχη!
Σηκωθηα 7παρα το πρωι, ανοιξα την πορτα να βγουν τα σκυλια στον κηπο- ετοιμασα το πρωινο για τα 2 κουταβια μου- και ενω αυτα ετρωγαν εφτιαξα τον καφε μου.
Πανω απο 15-20 λεπτα δεν θα εκανα για ολα αυτα.
Οταν πια βγηκα εξω επαθα εγγεφαλικο, μολις ειδα την μια μου σκυλα!
Αγνωριστη- πρισμενη μεχρι που δεν παιρνει αλλο- απο τα ματια μεχρι τα χειλια. Ολο το κεφαλι σαν μπαλα!!!11938787_965313200176489_474185842_n.jpg
Ουτε τα ματια δεν ανοιγαν καλα καλα!
Παντα εχω μαζι μου ενα " First aid Kit" και της εκανα αμεσως μια ενεση κορτιζωνης!
Απο κει και περα παρακολουοθσα την σκυλα- φοβουμενη μην τυχων και πριστουν τα βλεννογονα και να φραζεται το αναπνευστικο!
Μετρουσα σφηγμο, καρδια κλπ συνεχος ( δουλευα 15 χρονια σε κτηνιατρειο!). Παντα αντιδρουσε- και τα vitals ηταν φυσιολογικα.
Και ευτυχος αρχησε σχετικα αμεσα να ξεπριζεται!
Τωρα, σχεδον 10 ωρες μετα ειναι ακομα πρισμενη- αλλα καμια σχεση με το πρωινο! Εχει υποχωρισε στο 40-30% περιπου.
Αυτη η φωτο βγηκε μετα απο κανα 7ωρο- τωρα ειναι ακομα καλητερα11951062_965375686836907_922607476_n.jpg
Παντος ενα εμαθα σημερα παλι ¨ΠΟΤΕ χωρις "First Aid Kit"- και ειδικα στην εξοχη!!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Τέλος καλο ολα καλα!Τα τσιμπήματα απο έντομα στην εξοχή ειναι κατι συνηθισμένο οποτε πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Την ειχαν ξανατσιμπησει πριν απο αρκετα χρονια- μια στην μουρη, οταν ξαπλωσε στην αμμο και πανω σε μια σφυγγα- και μια στο ποδι, οταν πατησε μια. Τοτε δεν ειχαμε τοσο εντονες αντιδρασεις- αυτο τωρα με τρομαξε πολυ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Εχω χρόνια να τα δω τα κορίτσια σου, αλλά έχει όντως ασπρίσει αρκετά, ή ήταν έτσι και δεν την θυμάμαι;

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Λέω να γράψω την δικιά μας σημερινη περιπέτεια σε αυτό το θέμα αφού είναι σχετικό ώστε να μην ανοίγω άλλο.

Αργά το απόγευμα πήγα με τον Ερμή σε κοντινό δασακι με το μηχανάκι. Παρκάρω και πριν προλάβουμε να περπατησουμε 200 μέτρα, πάω να πιάσω ένα ξύλο για να του το πετάξω.
Για κακή μας τύχη κάτω από το ξύλο ήταν μια σφηκοφωλια. Μέσα σε 2 με 3 δευτερόλεπτα δέχτηκα δεκάδες τσιμπηματα σε χέρια και πόδια, μου φύγανε τα κλειδιά από το χέρι και ταυτόχρονα βλέπω και τον Ερμή να δέχεται επίθεση.
Τον φωνάζω και αρχίζουμε να τρέχουμε. Όπως έτρεχα είχε μπει μια μέσα από την μπλούζα και μου έριξε πέντε έξι τσιμπηματα ακόμα στην πλάτη.
Αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο μηχανάκι αλλά τα κλειδιά να είναι πεταμένα κάπου γύρω από την σφηκοφωλια.
Αναγκαστικά ξαναπάω εκεί για να βρω τα κλειδιά που ήδη είχε αρχίσει να πέφτει το βράδυ, και ευτυχώς οι σφηκες είχαν μπει στην φωλιά τους. Μετά από ένα 10λεπτο ψάξιμο τα βρήκα (αν και δεν το περίμενα), και έβαλα στα τσιμπηματα το πολυπόθητο κατάλληλο υγρό που είχα στο μηχανάκι.
Αμέσως φύγαμε για τον κτηνίατρο όπου ο Ερμής άρχιζε να πρηζεται στο πρόσωπο.
Του έκανε 2 ενέσεις και τώρα του έφυγε το πρηξιμο και γενικά δείχνει μια χαρά. Αντιθέτως εγώ είμαι πρησμενος σε πόδια χέρι και πλάτη και πίνω τσικουδια να περάσει ο πόνος. :D

Συμπέρασμα 1: δεν πάμε στην εξοχή βόλτα με μερμουδα και σαγιοναρα. (δεν θα βάλω μυαλό ποτε) :whistle:

Συμπέρασμα 2: πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας πρώτες βοήθειες. (είχα απλά αρχικά δεν είχα πρόσβαση λόγω κλειδιων)

Συμπέρασμα 3: τα κλειδιά στην τσέπη και όχι μπεγλερι στο χέρι.;)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@skylakos Κατά καιρούς έχω δεχτεί πολλα τσιμπηματα και γενικά δεν μου δημιουργούν πρόβλημα. Απλά τώρα είναι πολλά μαζί και πονάνε. Δεν πειράζει θα περάσει.
Απλά στην αρχή είχα το άγχος με τον Ερμή και δεν σκέφτηκα καθόλου τον εαυτό μου. Μόλις είδα ότι είναι καλά και ηρεμησα, διαπίστωσα ότι και εγώ έχω θέμα.
Μάλλον θα έπρεπε να πω στον κτηνίατρο να μου κάνει και εμένα μια ένεση. :D

@spyv Ευχαριστούμε.
Μην ανησυχείς του φοράω χαντρά. :)

• Like
Reactions: skylakos

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
@manolo

Εχω παθει το ιδιο ακριβώς με μέλισσες στην Κρητη!
Εφαγα πανω από τριαντα- σαράντα τσιμπίματα. Τα μισά στο κεφάλι αφού μπλέκονταν στα μαλλια, τρομαζαν και μου την έριχναν!
Με ακολουθησαν και μεσα στο αυτοκινητο και στην απελπισία μου τις σκότωνα με τα χέρια.
Νοιώθεις τελειως μα τελείως ανίκανος να υπερασπιστεις τον εαυτό σου!
Τι σκυλια σωματοφύλακες και μαλακίες!

Ευτυχως βρηκα πιο κατω ένα χωριο και λουστηκα με δυνατο σπιτικό ξύδι, γιατι τιποτα άλλο δεν υπήρχε.

• Like
Reactions: Orilis and mareco

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Πάρτε δικιλο σκυλι λεμεεε, το παίρνεις αγκαλιά και τρέχεις!

Περαστικά σε όλους σας!!! και προσοχή πολύ!

(θα πιω και εγω ρακη να σας συμπαρασταθώ, στον πόνο σας)

• Like
Reactions: Orilis and stamatia

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Και να τρέξεις...Που να πάς; Αφου «έτρεχαν» κι αυτές μαζί μου, όπως βλέπουμε σε κατι κινουμενα σχεδια! Εμένα μ έσωσε το αυτοκίνητο που κάποια στιγμή έφτασα και μπήκα (μαζί με ενα μέρος απ το μελίσσι
)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και να τρέξεις...Που να πάς; Αφου «έτρεχαν» κι αυτές μαζί μου, όπως βλέπουμε σε κατι κινουμενα σχεδια! Εμένα μ έσωσε το αυτοκίνητο που κάποια στιγμή έφτασα και μπήκα (μαζί με ενα μέρος απ το μελίσσι
)
δεν εβρισκαν ταξί ε? εμ... εκει που πάτε και βολτάρετε...
πάντως κατι τετοια φοβάμαι διαρκώς και "αφήνω" παντου ενέσεις κορτιζόνης κλπ...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχω χρόνια να τα δω τα κορίτσια σου, αλλά έχει όντως ασπρίσει αρκετά, ή ήταν έτσι και δεν την θυμάμαι;
Τα διδυμα οντος ασπρισαν παρα πολυ εντονα τον τελευταιο χρονο!
Και η ΜοναΛιζα, αλλα δεν της φαινεται τοσο πολυ.

• Like
Reactions: mareco

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμεις δεν πηγαμε και τοσο καλα την νυχτα!
Ενω χτες ηταν μια χαρα η μικρη- μεχρι το βραδυ ειχε ξεπριστει εντελος ηταν κεφατη, ετρωγε, επαιξε κλπ. ξυπναει- και ξυπναμε την νυχτα και ειχε εντονη δυσπνοια με τρελο βρογχο.
Περιπου οπος τοτε, οταν παθαινε κολλαψους τραχειας. Της ξανακανα παλι κορτιζωνη- ηρεμησε μετα απο κανα 2 ωρο τοσο, οστε να κοιμηθηει παλι. Αλλα τωρα περιμενουμε να ανοιξει κανας κτηνιατρος εδω περα να την παω.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γυρισαμε απο ιατρο!
Συνεχιζουμε για 3-4 μερες κορτιζωνη- και εαν παει καλα- την κοβουμε σταδιακα.
Μου λεει, οτι επειδη ηταν τοσο πρησμενη- τωρα εχουν χαλαρωσει οι ιστοι και για αυτο δυσκολευεται τωρα τοσο. Θα "μαζεψουν" παλι αλλα θελει λιγο καιρο.