Κι εσάς δεν τρώει όταν ζεσταίνει ο καιρός ;

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Εδώ και καμία 15αρια μέρες από εκεί που έκανε σαν τρελή για να φάει δεν τρώει ιδιαίτερα. Δεν δείχνει ενδιαφέρον όταν την βάζουμε στο μπωλ και γενικά τρώει λίγη και σε δόσεις. Μπορεί και να μην την φάει καν. Κατα τα αλλα έχει διάθεση μια χαρά.Της δίνουμε γενικά 2 φορές την ημέρα. Αγχώνομαι γιατί δεν ξέρω αν την βαρέθηκε ξαφνικά μετά απο 2 μήνες που την τρώει ή φταίει η ζέστη...καμία βοήθεια ;; σας έχει τύχει ; και τι κάνατε ;

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Εμενα καθε καλοκαιρι ενα κιλο το χάνει...
Αλλα μην επαναπαυεσαι σε αυτο. Πρέπει να κρινεις συνολικα τη κλινική εικονα του ζωου,διαθεση,κοπρανα,υπνο, ξυπνιο, πυρετους, παλμούς....

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Εμενα καθε καλοκαιρι ενα κιλο το χάνει...
Αλλα μην επαναπαυεσαι σε αυτο. Πρέπει να κρινεις συνολικα τη κλινική εικονα του ζωου,διαθεση,κοπρανα,υπνο, ξυπνιο, πυρετους, παλμούς....
Ολα τα αλλα είναι μια χαρά. Αλλά φαί με τπτ. Το θέμα είναι ότι αν το κάνει από τώρα, Ιούλιο και Αύγουστο τί θα κάνει ;;

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Και εμένα μια από τα ίδια. Τρώει μια φορά το βράδυ και το ίδιο ακριβώς κάνει και ο σκύλος των γονίων μου χρόνια τώρα.

• Like
Reactions: ChrisApo

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Η δικιά μου πάλι αν κάποια στιγμή σταματήσει να τρώει σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Είναι όμως πολύ λαίμαργη και τρώει τα πάντα, από κρέας μέχρι μαρούλι.
Αν σε ανησυχεί πήγαινε μια βόλτα μέχρι τον κτηνίατρο.

• Like
Reactions: Eroe and medusa

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
To βράδυ που δροσίζει τρώει; ειδικά μετά από άσκηση, πχ. βόλτα;

• Like
Reactions: Eroe

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Η δικιά μου πάλι αν κάποια στιγμή σταματήσει να τρώει σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Είναι όμως πολύ λαίμαργη και τρώει τα πάντα, από κρέας μέχρι μαρούλι.
Αν σε ανησυχεί πήγαινε μια βόλτα μέχρι τον κτηνίατρο.
Μίλησα τηλεφωνικά με τον γιατρό της και μου είπε αν σε όλα τα υπόλοιπα είναι καλά να μην αγχώνομαι.Απλά μου χει πει να της αφήνω το φαγητό στο πιάτο ένα 20λεπτο όχι παραπάνω και αν δεν το φάει να της το παίρνω και ότι έτσι θα πεινάσει και θα ξέρει τι ώρα πρέπει να τρώει.

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
To βράδυ που δροσίζει τρώει; ειδικά μετά από άσκηση, πχ. βόλτα;
Το βράδυ τρώει ελαφρώς καλύτερα αλλά και πάλι με το ζόρι πολύ λίγο και μπορέι να της πάρει ώρα.Και τώρα που ο γιατρός μου είπε να μην της αφήνω το φαγητό πανω απο 20 λεπτά αναρωτιέμαι αν θα τρώει ή δεν...Μου είπε βέβαια ότι και να μην φάει το πρωί θα φάει το βράδυ ή το άλλο πρωί όταν πεινάσει κι ότι δεν πειράζει.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Το βράδυ τρώει ελαφρώς καλύτερα αλλά και πάλι με το ζόρι πολύ λίγο και μπορέι να της πάρει ώρα.Και τώρα που ο γιατρός μου είπε να μην της αφήνω το φαγητό πανω απο 20 λεπτά αναρωτιέμαι αν θα τρώει ή δεν...Μου είπε βέβαια ότι και να μην φάει το πρωί θα φάει το βράδυ ή το άλλο πρωί όταν πεινάσει κι ότι δεν πειράζει.
Καλά σου λέει, εκτός και αν είναι μικρόσωμο το σκυλί, οπότε δεν ρισκάρουμε αφαγεία. Και ο δικός μου που είναι κακόφαγος γενικά κάθε καλοκαίρι κάνει τα ίδια. Μέχρι το βράδυ δεν τρώει αλλά μετά ξεσκίζεται. Υπάρχει και περίπτωση απλά να βαρέθηκε την τροφή που της δίνεις. Συμβαίνει. Μου συνέβη και εμένα. Τάιζα profine κάνα εξάμηνο και κάποια στιγμή την βαρέθηκε. Πήγα nutram μια χαρά, μετά από μερικούς μήνες δεν άγγιζε. Εδώ και κάνα χρόνο είμαστε στην acana και μια χαρά (μέχρι να την βαρεθεί). Δοκίμασε να αλλάξεις τροφή να δεις αντίδραση.

• Like

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Καλά σου λέει, εκτός και αν είναι μικρόσωμο το σκυλί, οπότε δεν ρισκάρουμε αφαγεία. Και ο δικός μου που είναι κακόφαγος γενικά κάθε καλοκαίρι κάνει τα ίδια. Μέχρι το βράδυ δεν τρώει αλλά μετά ξεσκίζεται. Υπάρχει και περίπτωση απλά να βαρέθηκε την τροφή που της δίνεις. Συμβαίνει. Μου συνέβη και εμένα. Τάιζα profine κάνα εξάμηνο και κάποια στιγμή την βαρέθηκε. Πήγα nutram μια χαρά, μετά από μερικούς μήνες δεν άγγιζε. Εδώ και κάνα χρόνο είμαστε στην acana και μια χαρά (μέχρι να την βαρεθεί). Δοκίμασε να αλλάξεις τροφή να δεις αντίδραση.
H δική μου είναι 10 κιλά οπότε γενικά δεν θέλω να μένει πολύ χωρίς φαί.Τον ρώτησα τον κτηνίατρο για αλλαγή τροφής και μου πε ότι δεν νομίζει να την βαρέθηκε κιόλας και ότι γενικά δεν κάνει να την αλλάξω ακόμα γιατί την τρώει 2 μήνες και είναι και η ιατρική γιατί η δικιά μου έχει θέμα με το στομάχι της και της πέφτουν βαριά...

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Εγώ μια δύο φορές που το δοκίμασα το ανα 20 λεπτά από τότε που σταμάτησε να τρώει, έφαγε το βράδυ με τόση λαιμαργία που την έβγαλε όλη αμάσητη αμέσως μετά. Αλλά είναι ανάλογα στον σκύλο. Ο κτηνίατρος πχ μου είχε πει ότι με το μέγεθος της (7 κιλα) δεν υπάρχει θέμα.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Οκ. Μην την αλλάξεις
H δική μου είναι 10 κιλά οπότε γενικά δεν θέλω να μένει πολύ χωρίς φαί.Τον ρώτησα τον κτηνίατρο για αλλαγή τροφής και μου πε ότι δεν νομίζει να την βαρέθηκε κιόλας και ότι γενικά δεν κάνει να την αλλάξω ακόμα γιατί την τρώει 2 μήνες και είναι και η ιατρική γιατί η δικιά μου έχει θέμα με το στομάχι της και της πέφτουν βαριά...
Γενικά η συχνη εναλλαγη τροφών χωρίς λόγο δεν είναι πολύ καλό. Απλα πιστεύω ότι αν ήταν απλα θέμα ζέστης, το βράδυ θα έτρωγε κανονικά. Εφόσον μάλιστα από τα λεγόμενα σου προκύπτει οτι δεν συντρέχει ιατρικο θέμα το μόνο που απομένει είναι ότι δεν τρελαίνεται για την τροφη. Πάντως αν αρχίσεις τα 20λεπτα μην δίνεις στο ενδιάμεσο λιχουδιές, σνακ η μεζεδάκια απο το δικο σας φαγητό. Θα υπονομεύσεις την προσπάθεια σου.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Νταξ ζέστη ξεζέστη αλλά το φυσιολογικό ειναι να μειώνεται η όρεξη, όχι να κόβεται τελειως.

ακόμα και εγώ τρωω λιγότερο αλλά όχι μέχρι απολυτης ανορεξίας. Ο Ήρωας με τις ζέστες άρχισε να σνομπάρει το πρωινό αλλα όταν βραδιάζει πεφτει στο φαι με τα μούτρα, σαν να μην υπάρχει αύριο... εγώ καλου κακού θα το παρακολουθούσα το σκύλι, μηπως υπάρχει και τπτ άλλο που έχει αλλάξει στη συμπεριφορά του (πρόσληψη νερού, ύπνος, παιχνίδι, κινήσεις, τα πάντα). Μπορεί να υπάρχει κάνα άλλο σύμπτωμα και να μην το έχεις προσέξει..

• Like
Reactions: ChrisApo

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Νταξ ζέστη ξεζέστη αλλά το φυσιολογικό ειναι να μειώνεται η όρεξη, όχι να κόβεται τελειως.

ακόμα και εγώ τρωω λιγότερο αλλά όχι μέχρι απολυτης ανορεξίας. Ο Ήρωας με τις ζέστες άρχισε να σνομπάρει το πρωινό αλλα όταν βραδιάζει πεφτει στο φαι με τα μούτρα, σαν να μην υπάρχει αύριο... εγώ καλου κακού θα το παρακολουθούσα το σκύλι, μηπως υπάρχει και τπτ άλλο που έχει αλλάξει στη συμπεριφορά του (πρόσληψη νερού, ύπνος, παιχνίδι, κινήσεις, τα πάντα). Μπορεί να υπάρχει κάνα άλλο σύμπτωμα και να μην το έχεις προσέξει..
Απολυτη ανορεξία δεν είναι απλα όταν τρώει τρώει πιο λίγο και χωρις να τρελαίνεται. Έχω παρατηρήσει ό,τι ανέφερες. Όλα τα υπόλοιπα ύπνος νερό διάθεση είναι όπως ήταν. Από εχτές της βάζω λιγότερη τροφή και κάνω αυτό που μου πε ο γιατρός και την τρώει όλη. Δεν χοροπηδάει αλλά την τρώει σε 5 10 λεπτά.

• Like

antreas700

Active Member
12 Μαρτίου 2012
37
0
Κυπρος
Απολυτη ανορεξία δεν είναι απλα όταν τρώει τρώει πιο λίγο και χωρις να τρελαίνεται. Έχω παρατηρήσει ό,τι ανέφερες. Όλα τα υπόλοιπα ύπνος νερό διάθεση είναι όπως ήταν. Από εχτές της βάζω λιγότερη τροφή και κάνω αυτό που μου πε ο γιατρός και την τρώει όλη. Δεν χοροπηδάει αλλά την τρώει σε 5 10 λεπτά.
Και του δικού μου μειώθηκε η όρεξη του εκεί που έτρωγε πρωί βράδυ τωρά το πρωινό δεν τρώει σχεδόν καθόλου αλλά τρώει το φαγητό του του πρωινού μαζί με του βραδυνού εγώ του βάζω κανονικά το φαγητό του και ας το φάει όποτε θέλει δεν του το πιάνω στο 20 λεπτο