Κλαίω από συγκίνηση! (ΝΕΟ ρομποτάκι!)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, μόλις έβγαλε η iRobot νέο ρομποτάκι-σφουγγαρίστρα ονόματι Scooba 230 που πάει και καθαρίζει ΚΑΙ στου διαόλου τη μάνα, δηλαδή πίσω από την τουαλέτα και στις δύσκολες μικρές γωνίες της κουζίνας μου και μεταξύ και πίσω από το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και το ψυγείο!![-o<

Νομίζω ότι πλέον έχω απόδειξη περί της ύπαρξης του Θεού! Ενός Θεού φιλεύσπλαχνου που μ' αγαπάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!:D:D

http://store.irobot.com/category/index.jsp?categoryId=3334444
http://store.irobot.com/product/index.jsp?productId=11033986

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Σάρα ......... δεν παίζεσαι!!!!!!!!!
και μας έδωσες και ακριβής συντεταγμένες για τα whereabouts της κυρίας Διαολομήτωρ!!!!!!!!!!!!
"πίσω από την τουαλέτα και στις δύσκολες μικρές γωνίες της κουζίνας μου και μεταξύ και πίσω από το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και το ψυγείο!!"

πολύ μουφότριχα έ?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άστα να πάνε, Κοκόνε μου, να δεις Μουφότριχα ανακατεμένη με μπλε υγρό απορρυπαντικού που ΟΥΤΕ ξέρω πώς βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και μπλεγμένη στα ροδάκια του συστήματος που έχω για να βάζω τα απορρυπαντικά και λοιπά καθαριστικά ρούχων και μαλακτικά διαφόρων ειδών.... Ξεσπάω σε λυγμούς μόνο που τα θυμάμαι...

Τις λεπτομέρειες θα τις δείτε στα βίντεο των links που παρέθεσα. Έχει και κριτικές από ομοιοπαθούντες.

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Tης κυρίας Διαολομήτωρος κοκονε, ή είμαστε λόγιοι ή δεν είμαστε:D:D:D

Σάρα άμα δω τη μάνα μου να λιποθυμάει με τις μελλοντικές κοκονότριχες με βλέπω να το αποκτάω!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν βγήκε κι άλλο ρομποτάκι που σκουπίζει και σφουγγαρίζει. Για κοιτάξτε στην Amazon που έχει και βίντεο και πείτε μου ποιο είναι καλύτερο κατά τη γνώμη σας. Το δεύτερο λέγεται Evolution Robotics Mint Automatic Hard Floor Cleaner 4200, είναι φτηνότερο και χρησιμοποιεί πατσαβούρες και μωρομαντηλοειδή:

http://www.amazon.com/Evolution-Rob...2?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1312083062&sr=1-2

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Εγώ Sara μου λέω, πως αν η σφουγγαρίστρα δεν έχει κοντάρι, να την βουτάς στον κουβά, να βάζεις όλη σου την δύναμη στο στίψιμο και να φέρεις βόλτα όλο το σπίτι [γιατί η απλή και ταπεινή σφουγγαρίστρα θεωρώ ότι μπορεί όντως να χωθεί σε κάθε γωνιά του σπιτιού - ο μπούμπης που βλέπω, μάλλον δύσκολο] δεν έχει νόημα.
Και φαντάσου τώρα, να έχεις στον σπίτι έναν Σωτήρη, που ότι κινείται είναι εν δυνάμει παιχνίδι. Και να τρέχει ο μπούμπης να κάνει την δουλειά του και από πίσω ο Σώτος να τον μαγγώνει για να του τον πετάξω...ε...δεν λέει...:p

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τα ρομποτακια υπαρχουν εδω και πολλα χρονια. Τωρα αυτο με που σφουγγαριζει ειναι καινουργιο, αλλα με τις σκαλες τι γινεται; Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω παρει. Οταν βγει και αυτο που θα ανεβοκατεβαινει και θα καθαριζει σκαλες θα ειμαι ο πρωτος τους πελατης.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοίταξε, δε διαφωνώ, αλλά τα ρομποτάκια είναι καλά για να διατηρούν το σπίτι καθαρό. Έχω ατμοσφουγγαρίστρα με κοντάρι που καθαρίζει. Απεχθάνομαι όμως το σφουγγάρισμα και τα ρομποτάκια μπορούν να διατηρούν το σφουγάρισμα. Η παλιά μου Scooba, η κανονική, έκανε όλο το σφουγγάρισμα μόνη της και το σπίτι έλαμπε. Το κακό είναι όμως ότι δεν έμπαινε πίσω από τουαλέτες και έτσι διότι η διάμετρός της ήταν μεγαλύτερη. Δεν ξέρω τι απόφαση να πάρω, πραγματικά μισώ το σφουγγάρισμα και δεν αντέχω τη βρώμα και τις τρίχες. Από την άλλη δε θέλω όμως να πάρω και ένα σωρό ρομπότ, στο τέλος θα μοιάζει το σπίτι με διαστημόπλοιο. Ήδη η Roomba είναι παρκαρισμένη στο σαλόνι δίπλα στο μικροαστικό μπουφέ και πίσω από το συντριβάνι του Μουφ και σκουπίζει. Το μικρό Scoobaκι το λιμπίζομαι πολύ, αλλά έχει πάρει ανάμεικτες κριτικές. Το Μιντ είναι ενδιαφέρον αλλά δε θέλω να είναι βαφτίζω και μυρώνω. Εμένα μ' αρέσουν πολύ οι χλωρίνες και τα αντισηπτικά. Καμιά φορά, άμα θέλω να κάνω πολύ δραστική καθαριότητα, αγοράζω χλωρίνη με το μπιτόνι προς κανα-δυο δολλάρια και χύνω ένα σωρό σε δύσκολα πατώματα, πάω για ύπνο και το πρωί βρωμάει μεν το σπίτι φρικτά, έχει καθαρίσει όμως το μέρος. Περνάω από πάνω και με την ατμοσφουγγαρίστρα και γίνεται το σπίτι λαμπίκο.

Και όχι, δεν είμαι πεντακάθαρη. Μια βρωμιάρα είμαι. Πάλι βρωμάει το σπίτι, πάλι σκούπισμα θέλει, πάλι ατμοσκούπισμα η μοκέτα. Αχχχχχχχχχ!!!!!:lloroso:

Edit: Όχι, δεν έχει βγει ρομπότ για σκάλες. Δεν ξέρω τι κάνουν στα διαστημόπλοια και αν έχουν σκάλες και τις σκουπίζουν (διότι η εταιρεία βγάζει κυρίως ρομπότ για τη NASA), αλλά για σπίτια δεν έχουν βγάλει ακόμα. Και δεν είναι για deep cleaning.

A, και για να καταλάβετε τι εστί μουφότριχα, χτες άλλαξα το νερό του συντριβανιού του Μουφ κι ας είναι αυτοκαθαριζόμενο διότι πέσανε πολλές τρίχες μέσα, τις μάζεψε βέβαια το φίλτρο, σκαλώσανε όμως μέσα στην έλικα-μηχανισμό καθαρισμού του νερού και, ρε σεις, ΚΟΠΗΚΕ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ διότι έμπλεξαν οι μουφότριχες μέσα!! Έπρεπε να λύσω ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ και να το καθαρίσω καλά, να το ξανασυναρμολογήσω και να ξαναβάλω νερό ώστε να αρχίσει πάλι να λειτουργεί κανονικά! Και όσο για τη σκούπα-ρομπότ Roomba, οι κανονικές της βούρτσες καθαρίζουν καλύτερα τη μοκέτα από αυτές που της πρόσθεσα εκ των υστέρων, αλλά δυστυχώς οι μουφότριχες μπαίνουν κι εκεί στο μηχανισμό που γυρίζει τις καλές βούρτσες και πρέπει να τον λύνω συνέχεια και να τον ξεβιδώνω ολόκληρο ώστε να αφαιρώ τις τρίχες που έχουν γίνει ροδέλα!!!!! ΜΟΝΟΝ τότε θα ξαναδουλέψει το ρομπότ!!

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Sara σκέφτομαι σοβαρά οταν με το καλό πάρω τη μικρή να πάρω μια Roomba για να μαζεύει τις επιπλέον τρίχες που θα πέφτουν..βέβαια το τρίχωμα στα άμσταφ είναι σκληρό και καρφώνεται οπότε δε ξέρω κατά πόσο θα κάνει τη δουλειά...για scooba δε ξέρω...μιας και στο σφουγγάρισμα είμαι περίεργη και δε μου αρκεί η κλασσική σφουγγαρίστρα αλλά πανάκι με κουβά και τρίψιμο:p Θέλω τη γνώμη σου για τη Roomba όμως..ποια έχεις?Ποια πιστεύεις οτι είναι η καλύτερη?:D Έχει πολλά μοντέλα....http://www.electroland.gr/ilektrikes-skoypes/skoypes-iRobot.htm

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχω την 560 που είναι από τα καλύτερα μοντέλα που έβγαλε. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι:

1) ΔΕΝ κάνει αυτό που λέμε "βαθύ" καθάρισμα. Με άλλα λόγια το ρομπότ είναι καλό για να διατηρεί το σπίτι καθαρό, όχι όμως να κάνει βαρύ καθάρισμα. Ιδιαίτερα τα χαλιά και τις μοκέτες δεν τα καθαρίζει καλά. Είναι όμως ιδεώδες για μάρμαρα, πλακάκια και παρκέ. Αν σκουπίζεις το σπίτι με κανονική σκούπα π.χ. μια φορά τη βδομάδα ή και στις 15 μέρες και βάζεις το ρομπότ να καθαρίζει μόνο του 2-3 φορές τη μέρα, διατηρείσαι καθαρή. Αν θες χαλιά και έτσι, θες κανονική σκούπα.

2) Μ' αρέσει ιδιαίτερα το σκούπισμα που κάνει στα μπάνια και την κουζίνα που τα απεχθάνομαι.

3) Οι βούρτσες με τις οποίες έρχεται η Roomba είναι καλές για καθάρισμα. Δυστυχώς όμως οι τρίχες του Μουφ μπλέκονται στο μηχανισμό των βουρτσών με αποτέλεσμα να σταματάει η σκούπα, να βγαίνει μια φωνή και να μου λέει να καθαρίσω τις βούρτσες. Και τότε θέλει άγριο ξεβίδωμα. Δυστυχώς όμως αυτές είναι και οι καλές βούρτσες, οπότε αν θες να τις χρησιμοποιείς, θα πρέπει να σφίξεις τα δόντια, να πεις "δουλειά δεν είχε ο διάολος" και να καθαρίζεις. Εγώ αντικατέστησα τις βούρτσες με τις Pet βούρτσες που ναι μεν δεν πιάνουν τόσα μαλλιά και δεν σταματάνε, δεν καθαρίζουν όμως το ίδιο καλά.

4) Διαφωνώ μαζί σου για τη σφουγγαρίστρα διότι καθαρίζει ακόμα καλύτερα και από όσο σκουπίζει η Roomba. Όμως το σφουγγάρισμα το σιχαίνομαι και απεχθάνομαι ιδιαίτερα τις τρίχες. Μόνο που δεν κλαίω όταν μπλέκονται τρίχες στα σφουγγάρια με τα οποία πλένω μπανιέρες και νιπτήρες διότι δεν είναι μόνο το Μουφ που μαδάει: έχω πάρα πολλά και πολύ μακρυά μαλλιά η ίδια (Ελληνίδα-μαυρογκάγκανο γαρ), επομένως μαδάω κι εγώ... :(

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
μια της IROBOT εχω στα πλανα να παρω...
και ο σκοπος ηταν αυτος..
να συντηρει οσο γινεται το σπιτι καθαρο
γιατι με την τριχα θελω σχεδον καθε μερα σκουπισμα
πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

Υ.Γ οσο τρελαινομαι να χαιδευω και να τριβομαι στο τριχωμα της λουνα
τοσο μισω τις τριχες τις μολις πεσουν. χαχαχαχαχαχαχα
(αθλιες τριχες γιατι την απαρνηθηκατε και πεσατε? ) :D

χαχαχα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ξέρω τι να σας συμβουλέψω διότι βρίσκω τις ελληνικές τιμές τους πολύ τσιμπημένες (το ίδιο και τις αγγλικές) και το θέμα είναι αν αυτό τελοσπάντων που προσφέρει αξίζει τα λεφτά.:( Προσωπικά αγοράζω τις σκούπες από το Ebay ή το Craigslist που τις έχουν φτηνότερες και ελαφρώς μεταχειρισμένες.

Το iPhone 5 θα βγει το Σεπτέμβριο, αλλά το μοντέλο που θα πρέπει να παρακολουθείτε είναι το iPod Touch 5 διότι θα έχει μάλλον και 5G που θα το καθιστά Smartphone Lite. Έτσι και όντως το βγάλουν όπως φημολογείται θα σημάνει επανάσταση στις τηλεπικοινωνίες: δε θα χρειάζεται να αγοράσει κανείς το πανάκριβο πακέτο data + voice, αλλά μόνο data, άντε 1 GB το μήνα. Εγκαθιστάτε τις τσάμπα apps του Skype και του Googlephone και έτσι για πάρα πολύ μικρή συνδρομή έχετε τηλέφωνο όσο θέλετε χωρίς να ξεπαραδιάζεστε. Και θα έχει μέσα χώρο μέχρι 128 GB! Οπότε, από μια άποψη και σκάλες θα καθαρίζει και μουφότριχες θα μαζεύει, μέχρι και καφέ θα ψήνει.:p:D

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Sara απο τα μοντέλα που λέει το ελληνικό site ποιό θα έπερνες για τις τρίχες του αμσταφ?(Ρωτάω εσένα μιας και έχεις δοκιμάσει!)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μάλλον την 555 θα έπαιρνα. Αν κολλάει με τις τρίχες του σκύλου, θα έπαιρνα τις πετ βούρτσες ως ανταλλακτικά που δε νομίζω να είναι ακριβές, οπότε γλυτώνεις τα πολλά λεφτά της πετ σκούπας. Η δικιά μου είναι η 560 που είναι μάλλον η ίδια με την 555. Φαντάζομαι ότι η 555 είναι το ευρωπαϊκό μοντέλο της αμερικανικής, δηλαδή έχει διαφορετική τάση για την Ευρώπη. Και πάλι όμως, μη δώσετε λεφτά αν έχετε μοκέτες και χαλιά. Μόνον αν έχετε παρκέ, πλακάκια και μάρμαρα, δηλαδή σκληρές επιφάνειες διότι εκεί το ρομπότ σκουπίζει καλύτερα. Τα φίλτρα του πλένονται στο χέρι.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Μάλλον την 555 θα έπαιρνα. Αν κολλάει με τις τρίχες του σκύλου, θα έπαιρνα τις πετ βούρτσες ως ανταλλακτικά που δε νομίζω να είναι ακριβές, οπότε γλυτώνεις τα πολλά λεφτά της πετ σκούπας. Η δικιά μου είναι η 560 που είναι μάλλον η ίδια με την 555. Φαντάζομαι ότι η 555 είναι το ευρωπαϊκό μοντέλο της αμερικανικής, δηλαδή έχει διαφορετική τάση για την Ευρώπη. Και πάλι όμως, μη δώσετε λεφτά αν έχετε μοκέτες και χαλιά. Μόνον αν έχετε παρκέ, πλακάκια και μάρμαρα, δηλαδή σκληρές επιφάνειες διότι εκεί το ρομπότ σκουπίζει καλύτερα. Τα φίλτρα του πλένονται στο χέρι.
Έχω πλακάκια παντού μόνο...οπότε μάλλον είναι καλή λύση ε...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εμεις τα σκασαμε για μια ηλεκτρικη , την dyson animal pro..ηλεκτρικη, χειρος..
το θεμα ειναι ποιο... αν κρινω απο την ποσοτητα τριχας που μαζευει στον κουβα της , ειδικα ετουτη την περιοδο.. νομιζω αυτο το ρομποτακι θα σπασει στο πρωτο μισο της χρησης του... :( και πολυ λυπαμαι που το λεω γιατι πραγματικα θα βολευε... καθε 2 μερες πρεπει να βαζω σκουπα και με τετοια ζεστη ειναι ενα μαρτυριο!!!