Κοίταξε, δε διαφωνώ, αλλά τα ρομποτάκια είναι καλά για να διατηρούν το σπίτι καθαρό. Έχω ατμοσφουγγαρίστρα με κοντάρι που καθαρίζει. Απεχθάνομαι όμως το σφουγγάρισμα και τα ρομποτάκια μπορούν να διατηρούν το σφουγάρισμα. Η παλιά μου Scooba, η κανονική, έκανε όλο το σφουγγάρισμα μόνη της και το σπίτι έλαμπε. Το κακό είναι όμως ότι δεν έμπαινε πίσω από τουαλέτες και έτσι διότι η διάμετρός της ήταν μεγαλύτερη. Δεν ξέρω τι απόφαση να πάρω, πραγματικά μισώ το σφουγγάρισμα και δεν αντέχω τη βρώμα και τις τρίχες. Από την άλλη δε θέλω όμως να πάρω και ένα σωρό ρομπότ, στο τέλος θα μοιάζει το σπίτι με διαστημόπλοιο. Ήδη η Roomba είναι παρκαρισμένη στο σαλόνι δίπλα στο μικροαστικό μπουφέ και πίσω από το συντριβάνι του Μουφ και σκουπίζει. Το μικρό Scoobaκι το λιμπίζομαι πολύ, αλλά έχει πάρει ανάμεικτες κριτικές. Το Μιντ είναι ενδιαφέρον αλλά δε θέλω να είναι βαφτίζω και μυρώνω. Εμένα μ' αρέσουν πολύ οι χλωρίνες και τα αντισηπτικά. Καμιά φορά, άμα θέλω να κάνω πολύ δραστική καθαριότητα, αγοράζω χλωρίνη με το μπιτόνι προς κανα-δυο δολλάρια και χύνω ένα σωρό σε δύσκολα πατώματα, πάω για ύπνο και το πρωί βρωμάει μεν το σπίτι φρικτά, έχει καθαρίσει όμως το μέρος. Περνάω από πάνω και με την ατμοσφουγγαρίστρα και γίνεται το σπίτι λαμπίκο.
Και όχι, δεν είμαι πεντακάθαρη. Μια βρωμιάρα είμαι. Πάλι βρωμάει το σπίτι, πάλι σκούπισμα θέλει, πάλι ατμοσκούπισμα η μοκέτα. Αχχχχχχχχχ!!!!!:lloroso:
Edit: Όχι, δεν έχει βγει ρομπότ για σκάλες. Δεν ξέρω τι κάνουν στα διαστημόπλοια και αν έχουν σκάλες και τις σκουπίζουν (διότι η εταιρεία βγάζει κυρίως ρομπότ για τη NASA), αλλά για σπίτια δεν έχουν βγάλει ακόμα. Και δεν είναι για deep cleaning.
A, και για να καταλάβετε τι εστί μουφότριχα, χτες άλλαξα το νερό του συντριβανιού του Μουφ κι ας είναι αυτοκαθαριζόμενο διότι πέσανε πολλές τρίχες μέσα, τις μάζεψε βέβαια το φίλτρο, σκαλώσανε όμως μέσα στην έλικα-μηχανισμό καθαρισμού του νερού και, ρε σεις, ΚΟΠΗΚΕ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ διότι έμπλεξαν οι μουφότριχες μέσα!! Έπρεπε να λύσω ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ και να το καθαρίσω καλά, να το ξανασυναρμολογήσω και να ξαναβάλω νερό ώστε να αρχίσει πάλι να λειτουργεί κανονικά! Και όσο για τη σκούπα-ρομπότ Roomba, οι κανονικές της βούρτσες καθαρίζουν καλύτερα τη μοκέτα από αυτές που της πρόσθεσα εκ των υστέρων, αλλά δυστυχώς οι μουφότριχες μπαίνουν κι εκεί στο μηχανισμό που γυρίζει τις καλές βούρτσες και πρέπει να τον λύνω συνέχεια και να τον ξεβιδώνω ολόκληρο ώστε να αφαιρώ τις τρίχες που έχουν γίνει ροδέλα!!!!! ΜΟΝΟΝ τότε θα ξαναδουλέψει το ρομπότ!!