Κλειδώνουν τα σαγώνια του pit bull;;;;;;;

Status
Κλειδωμένο θέμα

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δεν νομίζω να υπάρχουν θηλυκά bullmastiff 30 κιλά και θηλυκά bullmastiff 60 κιλά, με ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ σε αυτά τα όρια, και κανέναν προσδιορισμό ύψους, χρώματος γωνιώσεων κλπ κλπ

Αν υπήρχαν, δεν θα αναγνωριζόταν ώς φυλή ούτε τα bullmastiff, δεν υπάρχει φυλή με ΕΛΑΣΤΙΚΑ μάλιστα όρια maximum διπλάσια από τα minimum.
Ειμαι σιγουρος οτι αν ηθελε η FCI ή ο AKC να ενταξη τα πιτμπουλ,θα μπορουσε να θεσει χαρακτηριστικα που δεν θα ηταν τοσο ελαστικα.Οπως εκανε με τα Α.σταφφ.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Oύτε εγώ καταλαβαίνω πώς μπορεί να δώσει ουσία σε έναν σκύλο ότι κέρδισε 3 μάχες, με την χρονομέτρηση δίπλα, δεν ξέρω από αυτά.
Δεν δινει καμια ουσια ??? Η ουσια ειναι οτι καποιοι κραταγαν χαρτια για αυτα τα σκυλια και μονο αυτο τα κανει να μην ειναι ημιαιμα!!!Ξερανε τι εκτρεφαν!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ειμαι σιγουρος οτι αν ηθελε η FCI ή ο AKC να ενταξη τα πιτμπουλ,θα μπορουσε να θεσει χαρακτηριστικα που δεν θα ηταν τοσο ελαστικα.Οπως εκανε με τα Α.σταφφ.
Νομίζω ότι μόνος σου έδωσες την απάντησή!

Παρεπιπτώντως... ο γενεαλογικός χάρτης που παραθέτεις είναι 2 γεννεών κι όχι τριών!

(η γνωστή πια σάλτσα μου... συνεχίστε)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν είναι APBT αυτά που έβαλα;

Για δες τα pedigree τους και πες μου, αν ακόμα και αυτοί που ασχολούνται με τα APBT δεν μπορούν να τα αναγνωρίσουν πως θα το κάνουν διεθνείς όμιλοι;

http://apbtpedigrees.com/printpedigree/printout.php?recordID=64118

http://apbtpedigrees.com/printpedigree/printout.php?recordID=53468

http://apbtpedigrees.com/printpedigree/printout.php?recordID=48350

Τα American Bullie δεν είναι APBT;...Έγιναν άλλη φυλή που και αυτή δεν αναγνωρίζετε ούτε από αυτούς που αναγνωρίζουν το APBT;

:rolleyes:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εδώ ας διευκρινιστεί, γιατί μάλλον δεν είναι γνωστό, ότι η FCI δεν θέτει τίποτα, εγκρίνει πρότυπο γραμμένο από τους εκτροφείς, αποφασίζει (εξετάζοντας και δείγματα και άλλα στοιχεία) αν η φυλή είναι φυλή, έχει χρήση, ΤΙ χρήση, και εντάσσει την φυλή με το πρότυπο αυτό στις ομάδες, με την έγκριση (και αίτηση για την ακρίβεια) του κυνολογικού ομίλου της χώρας καταγωγής.

Αν κάποιοι έχουν φτιάξει έναν σκύλο σταθεροποιημένο, επί πολλές γεννεές χρήσιμο και ομοιόμορφο, και ΔΕΝ κάνουν αίτηση μέσω του κυνολογικού ομίλου τους για αναγνώριση της φυλής τους, η FCI δεν τους κηνυγάει να τους πεί "ελάτε εδώ, ωραίο αυτό που φτιάξατε, να το βάλουμε στις φυλές μας :) " ... πόσο μάλλον αν δεν έχου κάτι σταθερό, δεν αναγνωρίζεται από τον επίσημο κυνολογικό φορέα της χώρας, και κανείς δεν κάνει προσπάθεια ούτε για ομοιομορφία ούτε για αναγνώρισή του.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θοδωρή, μπορεί να μην γράφω αλλά διαβάζω!!;)
Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί ήθελα να συζητηθούν ατάκες του στυλ "κλειδώνουν", "δεν γνωρίζουν πόνο" κι άλλα αντίστοιχα τραγελαφικά που το μόνο να κάνουν είναι να προσκαλούν λάθος ιδιοκτήτες!
Βέβαια όπως γίνεται πάντα η συζήτηση εξελίσσεται στο αν τα πιτ είναι φυλή ή όχι!
Αλλά όλα είναι πάντα χρήσιμα!Ειδικά όταν οι συμμετέχοντες προσπαθούν να τεκμηριώνουν με επιχειρήματα και δεδομένα τη θέση τους!;)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Τα American Bullie δεν είναι APBT;...Έγιναν άλλη φυλή που και αυτή δεν αναγνωρίζετε ούτε από αυτούς που αναγνωρίζουν το APBT;
Και ομως ετσι ειναι, παρολο που τα μπουλι προερχονται απο πιτμπουλ ειναι ξεχωριστη ρατσα.

Εδώ ας διευκρινιστεί, γιατί μάλλον δεν είναι γνωστό, ότι η FCI δεν θέτει τίποτα, εγκρίνει πρότυπο γραμμένο από τους εκτροφείς, αποφασίζει (εξετάζοντας και δείγματα και άλλα στοιχεία) αν η φυλή είναι φυλή, έχει χρήση, ΤΙ χρήση, και εντάσσει την φυλή με το πρότυπο αυτό στις ομάδες, με την έγκριση (και αίτηση για την ακρίβεια) του κυνολογικού ομίλου της χώρας καταγωγής.

Αν κάποιοι έχουν φτιάξει έναν σκύλο σταθεροποιημένο, επί πολλές γεννεές χρήσιμο και ομοιόμορφο, και ΔΕΝ κάνουν αίτηση μέσω του κυνολογικού ομίλου τους για αναγνώριση της φυλής τους, η FCI δεν τους κηνυγάει να τους πεί "ελάτε εδώ, ωραίο αυτό που φτιάξατε, να το βάλουμε στις φυλές μας :) "
Πολυ σωστα.Αν δεν προσπαθησουν οι ιδιοι κανεις δεν θα τους καλεσει για αναγνωριση.Ομως οι Αμερικανοι εκτροφεις καθαροαιμων πιτμπουλ δεν θελουν να μπουν στην FCI μιας και τους καλυπτει η ADBA που ιδρυθηκε για αυτο ακριβως τον λογο.Κανουν δικες τους εκθεσεις, δικα τους κυναθληματα( οχι dogfighting!!!) και εχουν καταγεγραμμενα pedigree.Τους καλυπτει εδω και 100 χρονια και δεν βλεπουν γιατι να αλλαξει αυτο.

Παρεπιπτώντως... ο γενεαλογικός χάρτης που παραθέτεις είναι 2 γεννεών κι όχι τριών!
Ναι, σωστα!!!:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν ευθύνεται καμιά κυνολογικη ομοσπονδία και κανένας όμιλος για την μη αναγνώριση του pit ως φυλή. Αυτοί που ευθύνονται ειναι οι εμπλεκόμενοι με το pit bull που βολεύονται έτσι όπως έχει η κατάσταση, διότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Θοδωρή, μπορεί να μην γράφω αλλά διαβάζω!!;)
Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί ήθελα να συζητηθούν ατάκες του στυλ "κλειδώνουν", "δεν γνωρίζουν πόνο" κι άλλα αντίστοιχα τραγελαφικά που το μόνο να κάνουν είναι να προσκαλούν λάθος ιδιοκτήτες!
Βέβαια όπως γίνεται πάντα η συζήτηση εξελίσσεται στο αν τα πιτ είναι φυλή ή όχι!
Αλλά όλα είναι πάντα χρήσιμα!Ειδικά όταν οι συμμετέχοντες προσπαθούν να τεκμηριώνουν με επιχειρήματα και δεδομένα τη θέση τους!;)
εσυ καλα εκανες αλλα αν καποιοι δεν αναγνωριζουν την φυλη τοτε δεν μπορεις να πεις αν κλειδωνουν τα σαγονια των πιτ αφου δεν υπαρχουν

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Οχι,δεν είναι άλλο θέμα. Αν εξέτρεφα ημίαιμα dog de bordeaux χρώματος beagle επειδή έτσι μου άρεσε, έμπενα εδώ και έλεγα ότι τα dog de bordeaux είναι φοβερά σκυλιά κοιτάχτε αυτούς τους πρωταθλητές και τα pedigree τους , θεωρείς ότι δεν θα είχα κάνει φάουλ ?

Η εκτροφή που γίνεται στην Αμερική επίσης δεν έχει καμία ομοιομορφία, ανά εκτροφείο έχουμε διαφορές, μιλάς για gamebreed και μιλάω για τύπο σκύλου με συγκεκριμένα εργασιακά χαρακτηριστικά, ουσιαστικά συμφωνούμε, ράτσα δεν είναι, ράτσα = μορφολογία ΚΑΙ χαρακτήρας.

Ο λόγος που δεν αναγνωρίζεται το pitbull από την FCI είναι απλός, υπάρχει το amstaff, σταθεροποιημένος τύπος με εκτροφείς που συμφωνούν σε αυτόν και μπορούν να δώσουν μία χρήση στον σκύλο, χωρίς την επικίνδυνη λέξη game μέσα στην περιγραφή του χαρακτήρα του.
κατσε γιατι νομιζω οτι φτανουμε σε μια συμφωνια μετα απο πολλη συζητηση. θα συμφωνουσες αν σου ελεγα οτι οποιος σκυλος εχει αυτα τα χαρακτηριστικα που εδωσα σε προηγουμενο ποστ δηλαδη την μορφολογια αλλα με ελευθερο οριο τα κιλα και το υψος ειναι τυπος πιτμπουλ;
οσον αφορα χαρακτηρα αν εχεις γνωρισει κανα 5αρι σωστα πιτ θα καταλαβεις και μονος σου οτι ειναι απαραλαχτα.
λοιπον οι αμερικανοι με την adba εχουν αποδεχτει ενα προτυπο οπως εγραψα παραπανω χωρις περιορισμο σε υψος και βαρος.
δεχομαι οτι δεν ειναι σταθερη φυλη αλλα δεν δεχομαι πως εινα οτι ναναι. εχουν και χαρακηρα και ολα τα αλλα κοινα εκτος απο το υψος και το βαρος(3 φορες το εγραψα)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ spyrou

Είχες πεί:

μονο στην 3η βλεπουμε πιτμπουλ στην 4η ειναι bullie στην πρωτη κατι που θα ηθελε να ειναι πιτ και στην δευτερη δεν φαινεται καλα
...και απάντησα:

Δεν είναι APBT αυτά που έβαλα;

Για δες τα pedigree τους και πες μου, αν ακόμα και αυτοί που ασχολούνται με τα APBT δεν μπορούν να τα αναγνωρίσουν πως θα το κάνουν διεθνείς όμιλοι;

http://apbtpedigrees.com/printpedigr...recordID=64118

http://apbtpedigrees.com/printpedigr...recordID=53468

http://apbtpedigrees.com/printpedigr...recordID=48350

Δε θα το είδες για να μη το σχολίασες...

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
αυτα που εχεις βαλει ειναι online pedigree δλδ μπαινει ο καθενας και γραφει τους προγονους του σκυλου του ετσι απλα. δεν ειναι εγκυρο pedigree αυτο που μου παρουσιαζεις για δειγμα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
A...καλά, στην χώρα (ακόμα και στην ήπειρο) που ζούμε κανένα pedigree ΑPBT δεν αναγνωρίζετε, είτε είναι online, είτε είναι έντυπο.

Δηλαδή το εκτροφείο αυτό δεν έχει καθαρόαιμα ή "καλά" APBT;

Ρωτάω την γνώμη ανθρώπων που ασχολούνται με το APBT.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
A...καλά, στην χώρα (ακόμα και στην ήπειρο) που ζούμε κανένα pedigree ΑPBT δεν αναγνωρίζετε, είτε είναι online, είτε είναι έντυπο.

Δηλαδή το εκτροφείο αυτό δεν έχει καθαρόαιμα ή "καλά" APBT;

Ρωτάω την γνώμη ανθρώπων που ασχολούνται με το APBT.
Ο σκοπος της ερωτησης ποιος ειναι?Σε ενδιαφερει το εν λογω εκτροφειο που λες ή σκοπευεις να παρεις ενα καθαροαιμο "καλο" πιτμπουλ και θελεις να ξερεις τα "καλα" εκτροφεια?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αφορμή των ερωτήσεων μου αποτέλεσαν τα παρακάτω σχόλια του spyrou (απευθύνονται κυρίως σε εκείνον, αλλά και σε όσους γνωρίζουν το APBT):

μονο στην 3η βλεπουμε πιτμπουλ στην 4η ειναι bullie στην πρωτη κατι που θα ηθελε να ειναι πιτ και στην δευτερη δεν φαινεται καλα
αυτα που εχεις βαλει ειναι online pedigree δλδ μπαινει o καθενας και γραφει τους προγονους του σκυλου του ετσι απλα. δεν ειναι εγκυρο pedigree αυτο που μου παρουσιαζεις για δειγμα
Σκοπός τους είναι να διαπιστώσω και να δείξω ενδεχομένος, πως ακόμα και οι άνθρωποι που ασχολούνται (λίγο ή πολύ) με το APBT δυσκολεύονται ή αδυνατούν να αναγνωρίσουν ένα APBT και την ποιότητα του.

Παρόλα αυτά, εμμένουν να μιλάνε για "φυλή", "αναγνωρίσεις", "ομοιογένεια", "αδικίες", "καθαροαιμία", "χρήσεις", "pedigree"...και πολλά άλλα.

Τι γνώμη έχεις εσύ για αυτά τα σκυλιά και για αυτά που γράφω;

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
αυτα τα σκυλια οπως πολυ καλα θα ξερεις προοριζονται για κυνομαχιες και οχι για προτυπα πιτμπουλ. για τις κυνομαχιες τα συγκεκριμενα ειναι πολυ καλα αφου θες απαντηση. αλλα για εμας που θελουμε να ξεπλυνουμε το ονομα της "φυλης" οχι δεν ειναι καλα σκυλια.
τον κυνομαχο δεν τον ενδιαφερει το προτυπο αλλα να ειναι ο σκυλος δολοφονος

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Με αυτό ασχολείτε λοιπόν το εν λόγο εκτροφείο;...Κυνομαχίες και "μάχιμα" σκυλιά;...Καλώς, δε το ήξερα.

APBT και αυτά όμως έτσι;...και μάλιστα με pedigree (εξάλλου και τα πρώτα pedigree των APBT από κυνομάχους άρχισαν).

Δεν είναι στο "πρότυπο" αυτά;

Αυτά:

...άλλο εκτροφείο (και αυτά με pedigree), μοιάζουν με Am.Staff, είναι APBT;

http://apbtpedigrees.com/printpedigree/printout.php?recordID=6178

http://apbtpedigrees.com/printpedigree/printout.php?recordID=38201

http://pitbull_club_amfiali.webs.com/females.htm

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μοιάζουν με AmStaff, αλλά το πρώτο είναι λίγο light και το δεύτερο έχει κακή εφαρμογή των αγκώνων, κακή θέση των καρπών και θα ήθελα να ξέραμε και για το δάγκωμά του... με τέτοια κάτω γνάθο πιθανόν να έχει προγναθισμό.

(αυτό ήταν sauce... με έχει πιάσει κάτι σήμερα)

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
...άλλο εκτροφείο (και αυτά με pedigree), μοιάζουν με Am.Staff, είναι APBT;
αυτο λεω και εγω οτι τα apbt ειναι ιδια με amstaff
αυτα που εβαλες ειναι apbt και μαλιστα δηλωμενα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ ρώτησα αν μοιάζουν με Am.Staff., δε συμφώνησα με κάτι...

Τα δεύτερα που έβαλα έχουν pedigree στο ίδιο site με τα πρώτα.

Επίσης και τα πρώτα συμφωνήσαμε πως είναι APBT με προορισμό τις κυνομαχίες, αλλά είπαμε πως δεν μοιάζουν με Am.Staff....αλλά ούτε με APBT...:rolleyes:

Τελικά είναι ΟΛΑ αυτά που έβαλα APBT και "καδράρονται" ΟΛΑ στο "πρότυπο" ( που ποιοί έκαναν; );

@ Promitheas

Το πρώτο κοίτα το και σε αυτή την φωτογραφία προφίλ (AMF's Beba):

http://pitbull_club_amfiali.webs.com/females.htm

Το δεύτερο είναι ένα θηλυκό σκυλί 39 κιλών.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης