Κληρονομούν τον χαρακτήρα των γονιών?

zakoo

Member
22 Ιουλίου 2008
7
0
Πρόσφατα αποκτήσαμε ένα ζεύγος γερμανικών ποιμενικών κουταβιών και αναρωτιέμαι μιας και ποτέ μου δεν έχω ξαναδεί κουτάβια σαν και αυτά ,αν από το εκτροφείο που τα πήραμε δουλέψαν μαζί τους πριν μου τα δώσουν η είναι από μόνα τους έτσι. Τι εννοώ : και στα δυο τους έπαιρνα το κόκαλο από το στόμα και φυσικά δεν μου το δίναν απλόχερα...:) αλλά δεν υπήρχε και κανένα ίχνος επιθετηκότητας όπως και με το φαί τους και γενικά παραείναι υπάκουα για κουτάβια.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν καταλαβα ποια ειναι η απορια σου και τι σχεση εχει ο χαρακτηρας των γονιων σε αυτο που περιγραφεις.. θελω να πω, δοκιμασες να παρεις κοκκαλο και απο τους ενηλικες γερμανικους και τους το πηρες? και εννοεις οτι το κληρονομησαν? οεο:D
(γιατι πηρες ζευγος?...:rolleyes:)

zakoo

Member
22 Ιουλίου 2008
7
0
Το ζεύγος δεν ήταν δική μου απόφαση βασικά αλλά που είναι το κακό? .Για τα υπόλοιπα είμουν σαφέστατος.Δυστηχώς ξεχνάω να λύσω την απορία μου αυτή όποτε μιλάω στο τηλέφωνο μ'αυτήν που μου τα έφερε αλλά...(ελπίζω μην απαντάω σε εκτροφέα).

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Το ζεύγος δεν ήταν δική μου απόφαση βασικά αλλά που είναι το κακό? .Για τα υπόλοιπα είμουν σαφέστατος.Δυστηχώς ξεχνάω να λύσω την απορία μου αυτή όποτε μιλάω στο τηλέφωνο μ'αυτήν που μου τα έφερε αλλά...(ελπίζω μην απαντάω σε εκτροφέα).
Δεν ξέρω τι σκυλιά είχες πριν (και αν είχες), αλλά το κακό του να παίρνεις 2 κουτάβια από μία γέννα, είναι ότι πέραν των προσωπικοτήτων των 2 κουταβιών θα έχεις να αντιμετωπίσεις και μια τρίτη, τη συνδυασμένη προσωπικότητα των δύο. Ελπίζω να είσαι καλός στο το να θέτεις κανόνες, γιατί θα το χρειαστείς πάρα πολύ στο μέλλον.... (θα καταλάβεις όταν γίνουν 4-5μηνών)

zakoo

Member
22 Ιουλίου 2008
7
0
Δυστηχώς δεν βλέπω καμιά απάντηση σ'αυτό που ρώτησα πλυν :θα έχεις να αντιμετωπίσεις και μια τρίτη, τη συνδυασμένη προσωπικότητα των δύο, αν μπορεί να θεωρηθεί απάντηση.
Από την μια χαίρομε γι'αυτό μιας και επειδή πήρα ζευγάρι(από διαφορετική γέννα) ξαφνικά βαπτίστικα σε σκυλέμπορα=εκτροφέας(η παπαφανούριος των σκυλιών η...).
Φυσικά και δεν είμαι κάτι τέτοιο γιατί δεν είμαι αφελής καταρχήν.Το πόσο έχω ξοδευτεί σε κτηνίατρους στην αγορά στα χαρτιά κτλ κτλ και το τι θα φύγει σε μια μελλοντική γέννα ώστε να είναι τα σκυλιά μου υγιή πάνω απ'όλα και πάντα,το γνωρίζω ήδη όπως γνωρίζω ότι ο σκυλέμπορας που πουλάει 1000Ε+ το κουτάβι το κάνει γιατί αλλιώς μπένει μέσα στην ελλάδα.

Συνηδητοποιημένα λοιπόν δεν αναζητώ το κέρδος ΆΡΑ δεν είμαι ΣΚΥΛΕΜΠΟΡΑΣ,το τι θα κερδίσω από αυτό δεν χρειάζεται να το αναλύσω εφόσον ήδη με βαφτίσατε.Νομίζω δεν ειρωνεύομε κανέναν και ούτε θα το κάνω.

Όσο γι'αυτό που λες GAIA δόξα τω θεό υπάρχουν ειδικοί γιατροί κτλ τους οποίους έχω ήδη από πολύ κοντά και όπως ξεκίνησα το θέμα τουλάχιστον μέχρι στιγμής τα κουτάβια μου παραείναι άψογα :)).To να παίρνεις και άλλες απόψεις βοηθάει πάντος στο να αποκτήσεις μια δική σου σφαιρική εικόνα σε ένα θέμα.

Κατά τα άλλα
(γιατι πηρες ζευγος?...:rolleyes:) __________________
η Παναγια μαζι σου.

να στο λέι αυτό ένας σκυλέμπορας είναι γελίο αλλά ποιο γελοίο ακόμα είναι να μην συνηδητοποιεί τι λέι.

zakoo

Member
22 Ιουλίου 2008
7
0
Μιλάμε για γέννες ενώ ανέφερα τα δυο μου κουτάβια.Μάκης προηγουμένος διάβαζα ένα thread έλεγες τι προσωπικότητα θα κληρονομίσουν τα σκυλιά αν έχεις την καλοσύνη απάντησε τι εννοείς.Η όποιος άλλος γνωρίζει κατι επί του θέματος :).
Προσωπικά δεν είδα ποτέ κουτάβι να του τραβάς το φαί και να μην το διεκδικεί.Πιστεύω απλά ότι πριν μου τα φέρουν από το εκτροφείο δουλέψαν μαζί τους για να είναι έτσι αλλά τι μπορεί να κληρονόμισαν από τους γονείς τους δεν μπορώ να καταλάβω όσο αφορά τον χαρακτήρα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Πρόσφατα αποκτήσαμε ένα ζεύγος γερμανικών ποιμενικών κουταβιών και αναρωτιέμαι μιας και ποτέ μου δεν έχω ξαναδεί κουτάβια σαν και αυτά ,αν από το εκτροφείο που τα πήραμε δουλέψαν μαζί τους πριν μου τα δώσουν η είναι από μόνα τους έτσι. Τι εννοώ : και στα δυο τους έπαιρνα το κόκαλο από το στόμα και φυσικά δεν μου το δίναν απλόχερα...:) αλλά δεν υπήρχε και κανένα ίχνος επιθετηκότητας όπως και με το φαί τους και γενικά παραείναι υπάκουα για κουτάβια.

ευχαρίστως να σου πω την γνώμη μου για τον χαρακτήρα όταν μας εξηγήσεις τα παραπάνω

zakoo

Member
22 Ιουλίου 2008
7
0
Ευχαρίστως να προσπαθήσω.Η κυρία που μου τα έφερε ασχολείται με εμπόριο τροφών είναι εκπαιδεύτρια ασχολείται 30 χρόνια με γερμανικούς ποιμενικούς ήταν κριτής σε παγκόσμια πρωταθλήματα , την οποία μου σύστησε κτηνίατρος λέγοντας αν θέλεις σκυλιά εκθεσιακά θα πας εκεί η εκεί και εγώ προτίμησα εκείνη.
Έχει ένα ζευγάρι το οποίο είχε γέννα την παρούσα στιγμή και μπορούσε φτηνά να μου δώσει ένα θυληκό το οποίο θα πλήρωνα για χαρτιά κτλ, μετά τέλοσπαντων άλλαξε και δεν το έδινε με τίποτα είπε ότι της βγήκε πολύ καλό.

Το εκτροφείο είναι από Ουγγαρία εκτρέφει μόνο γερμανικούς ποιμενικούς έχω διαβάσει εδώ τι γίνεται με ουγγαρία πριν δεχτώ να μου τα φέρει. Η ίδια μου είπε το τι γίνεται με τα χαρτιά εκεί και γιατί συνεργάζεται μόνο με αυτό το εκτροφείο.(βασικά μου είπε χειρότερα πράγματα από ότι διάβασα εδώ διαδικασίες που απλά δεν γίνεται να σε σίγουρος για τα χαρτιά.)
Μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο την έχω ζαλίσει πραγματικά και όταν κλείνω ξαναπαίρνει από μόνη της σχεδόν πάντα.Όπως καταλάβαίνεις πήρα πληροφορίες από εδώ και ευχαριστώ αυτούς που βρίσκονται εδώ για να βοηθάν.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Καλωσήρθες.

1)Τι εννοείς απλόχερα;
2) Για ποιό σκοπό πήρες τα σκυλιά;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εμένα μου φέρνει το σκοινί να το τραβήξω(το βράδι κυρίως) αλλά μόλις βάλω χέρι στο μπόλ με το φαί κάνει πίσω και κάθεται. μάλλον περιμένει να προσθέσω κι άλλο.

Μου είπε ο εκτροφέας ότι είναι κληρονομικό χάρισμα

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Εμενα οταν της δινω το κοκαλο το παιρνει και φευγει..δεν θελει να τη βλεπουμε να τρωει για να μην ζηλευουμε...το παει και σε ενα ειδικο χωρο για να μην λερωνει..Γεννημενη κυρια..
Ετσι οταν πηγαμε και στον εκτροφεα να την παρουμε..ετρωγαν οι γονεις της..οταν μας ειδαν σταματησαν γιατι δεν θεωρουσαν σωστο να τρωνε μπροστα μας!!!
Θεε μου τι ακουμεεε...θα τρελαθουμε εντελωςςςς...!!!!!
Δεν πολυκαταλαβα και πολλα απο το post αλλα δεν εχει σημασια..
Παντως αστειευομαι φυσικα για τυχον παρεξηγησεις!!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Εμενα οταν της δινω το κοκαλο το παιρνει και φευγει..δεν θελει να τη βλεπουμε να τρωει για να μην ζηλευουμε...το παει και σε ενα ειδικο χωρο για να μην λερωνει..Γεννημενη κυρια..
Ετσι οταν πηγαμε και στον εκτροφεα να την παρουμε..ετρωγαν οι γονεις της..οταν μας ειδαν σταματησαν γιατι δεν θεωρουσαν σωστο να τρωνε μπροστα μας!!!
Θεε μου τι ακουμεεε...θα τρελαθουμε εντελωςςςς...!!!!!
Δεν πολυκαταλαβα και πολλα απο το post αλλα δεν εχει σημασια..
Παντως αστειευομαι φυσικα για τυχον παρεξηγησεις!!!!

πρέπει να είναι από γαλλικές γραμμές αίματος. αυτά έχουν σαβουάρ βίβρ!!!

εγώ δεν παρεξηγώ κανέναν αν δεν έρθει στο σπίτι μου να κάνει απαραδεκτότητες:)

staman2

Member
23 Αυγούστου 2008
7
0
Αθηνα
Παιδιά μην τρελαθούμε! Ο άνθρωπος έκανε κάποιες ερωτήσεις για τα νέα του σκυλάκια που απέκτησε πρόσφατα. Ηθελε να πάρει κάποιες απαντήσεις ίσως από προσωπικές μας εμπειρίες. Δεν ειρωνεύτηκε κανέναν και προπάντων δεν ψωνίστηκε... Νομίζω πως από κάποια σχόλια που έγιναν εισπράττει κάποια ειρωνία, πράγμα που δεν πρέπει να συμβαίνει στις μεταξύ μας συζητήσεις. Γιατί μπορούμε νομίζω σε αυτό το φόρουμ να ρωτάμε ό,τι θέλουμε και να μην έχουμε ενδυασμούς στις απορίες μας κ ίσως σε κάποια πράγματα που οι άλλοι γνωρίζουν ενώ εμείς ίσως αγνοούμε. Αυτό νομίζω κ θα πρέπει να μας ενώνει. Η συμπαράσταση κ η ενημέρωση μεταξύ μας και η βοήθεια εντός εισαγωγικών σε επείγοντα ό μη γένοιτο θέματα.
Λοιπόν Ζakoo δεν ξέρω αν είναι κληρονομικά τα χαρίσματα του χαρακτήρα, (προσωπικά πιστεύω πως ναι), αλλά γνωρίζω προσωπικά 2 ποιμενικούς γερμανικούς (θηλυκό κ αρσενικό) σε διαφορετικες χρονολογίες (στενών συγγενών μου) που ο χαρακτηρας τους είναι απίστευτος. Είναι τρομερά ανεκτικά όσον αφορά θέματα εκπαίδευσης στην τροφή κ γενικά σε όλα τους. Μπορούν τα αφεντικά τους να βάλουν τα χέρια τους μέσα στο στόμα την ώρα του φαγητού και να τους αφαιρέσουν ακόμα κ την πιο δελεαστική λιχουδιά. Και αυτό το είχαν από κουτάβια. Κανείς δεν τους φόβισε ούτε τους εκπαίδευσε με βία για αυτό. Απλά το έκαναν από πολύ μικρή ηλικία για να τα εκπαιδεύσουν ώστε να μην κινδυνεύσουν από φόλα στο δρόμο. Ισως γίνεται κ σε άλλα σκυλιά. Πάντως στα δικά μου ποτέ δεν το κατάφερα. Μπορούσαν να μου κόψουν και το χέρι.
Να χαίρεσαι τα σκυλάκια σου καθώς και όλοι μας...:p

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αγαπητέ φίλε staman2 παρόλο που η προτροπή σου είναι για ευγένεια και κατανόηση προς τον φίλο zakoo,δεν ήσουν ευγενικός με τα υπόλοιπα μέλη που έχουν απαντήση αλλά ούτε και κατανόησες το θέμα και τις απαντήσεις σε αυτό.

Δηλαδή...Ο καθένας με τον τρόπο του απάντησε στην ερώτηση του zakoo ή τουλάχιστον προσπάθησε να τον οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα που θα ήταν δικό του,μέσα από λογικούς συνειρμούς.Αγενής δεν νομίζω ότι ήταν κανένας.

Αντίθετα στην απάντηση του μέλους GAIA LYKAIA που ήταν αυτή:

Δεν ξέρω τι σκυλιά είχες πριν (και αν είχες), αλλά το κακό του να παίρνεις 2 κουτάβια από μία γέννα, είναι ότι πέραν των προσωπικοτήτων των 2 κουταβιών θα έχεις να αντιμετωπίσεις και μια τρίτη, τη συνδυασμένη προσωπικότητα των δύο. Ελπίζω να είσαι καλός στο το να θέτεις κανόνες, γιατί θα το χρειαστείς πάρα πολύ στο μέλλον.... (θα καταλάβεις όταν γίνουν 4-5μηνών)
...και δεν διακρίνω πουθενά αγένεια,ίσα-ίσα απάντηση στην ερώτηση,η απάντηση του μέλους zakoo ήταν:

Δυστηχώς δεν βλέπω καμιά απάντηση σ'αυτό που ρώτησα πλυν :θα έχεις να αντιμετωπίσεις και μια τρίτη, τη συνδυασμένη προσωπικότητα των δύο, αν μπορεί να θεωρηθεί απάντηση.
Από την μια χαίρομε γι'αυτό μιας και επειδή πήρα ζευγάρι(από διαφορετική γέννα) ξαφνικά βαπτίστικα σε σκυλέμπορα=εκτροφέας(η παπαφανούριος των σκυλιών η...).
Φυσικά και δεν είμαι κάτι τέτοιο γιατί δεν είμαι αφελής καταρχήν.
Το πόσο έχω ξοδευτεί σε κτηνίατρους στην αγορά στα χαρτιά κτλ κτλ και το τι θα φύγει σε μια μελλοντική γέννα ώστε να είναι τα σκυλιά μου υγιή πάνω απ'όλα και πάντα,το γνωρίζω ήδη όπως γνωρίζω ότι ο σκυλέμπορας που πουλάει 1000Ε+ το κουτάβι το κάνει γιατί αλλιώς μπένει μέσα στην ελλάδα.

Συνηδητοποιημένα λοιπόν δεν αναζητώ το κέρδος ΆΡΑ δεν είμαι ΣΚΥΛΕΜΠΟΡΑΣ,το τι θα κερδίσω από αυτό δεν χρειάζεται να το αναλύσω εφόσον ήδη με βαφτίσατε.Νομίζω δεν ειρωνεύομε κανέναν και ούτε θα το κάνω.

Όσο γι'αυτό που λες GAIA δόξα τω θεό υπάρχουν ειδικοί γιατροί κτλ τους οποίους έχω ήδη από πολύ κοντά και όπως ξεκίνησα το θέμα τουλάχιστον μέχρι στιγμής τα κουτάβια μου παραείναι άψογα :)).To να παίρνεις και άλλες απόψεις βοηθάει πάντος στο να αποκτήσεις μια δική σου σφαιρική εικόνα σε ένα θέμα.

Κατά τα άλλα
(γιατι πηρες ζευγος?...:rolleyes:) __________________
η Παναγια μαζι σου.

να στο λέι αυτό ένας σκυλέμπορας είναι γελίο αλλά ποιο γελοίο ακόμα είναι να μην συνηδητοποιεί τι λέι.
Από που έβγαλε το μέλος zakoo αυτά τα συμπεράσματα?!!!
Ποιόν αποκαλεί "σκυλέμπορα" και κυρίως για πιο λόγο?!!!

Και τέλος ποιός ήταν αγενής?...

Τώρα αν κοιτάξουμε και το θέμα "αυτό κάθε αυτό" , ούτε και η δική σου απάντηση θα μπορούσε να θεωρηθεί "απάντηση" μια που είναι απλά μία παράθεση,από μία προσωπική εμπειρία και ένα ζεύγος σκύλων,άρα όχι "απάντηση" αλλά "παράθεση εμπειρίας".
Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα το αξιολογήση και ο/η zakoo...

Εγώ τι απάντηση δίνω?...
Στο κεντρικό ερώτημα "Κληρονομούν τον χαρακτήρα των γονιών?" , απαντώ "ΝΑΙ" αλλιώς η "κληρονομικότητα" δεν θα υπήρχε σαν έννοια αλλά μονολεκτικά δεν απαντώντε τέτοια ερωτήματα και το "ΝΑΙ" δεν είναι απόλυτο.

Το γεγονός που έκανε το μέλος zakoo να αναρωτηθεί βέβαια το παραπάνω δεν είναι ενδεικτικό "κληρονομικότητας"... :)

staman2

Member
23 Αυγούστου 2008
7
0
Αθηνα
Αγαπητέ φίλε staman2 παρόλο που η προτροπή σου είναι για ευγένεια και κατανόηση προς τον φίλο zakoo,δεν ήσουν ευγενικός με τα υπόλοιπα μέλη που έχουν απαντήση αλλά ούτε και κατανόησες το θέμα και τις απαντήσεις σε αυτό.

Δηλαδή...Ο καθένας με τον τρόπο του απάντησε στην ερώτηση του zakoo ή τουλάχιστον προσπάθησε να τον οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα που θα ήταν δικό του,μέσα από λογικούς συνειρμούς.Αγενής δεν νομίζω ότι ήταν κανένας.

Αντίθετα στην απάντηση του μέλους GAIA LYKAIA που ήταν αυτή:

...και δεν διακρίνω πουθενά αγένεια,ίσα-ίσα απάντηση στην ερώτηση,η απάντηση του μέλους zakoo ήταν:

Από που έβγαλε το μέλος zakoo αυτά τα συμπεράσματα?!!!
Ποιόν αποκαλεί "σκυλέμπορα" και κυρίως για πιο λόγο?!!!

Και τέλος ποιός ήταν αγενής?...

Τώρα αν κοιτάξουμε και το θέμα "αυτό κάθε αυτό" , ούτε και η δική σου απάντηση θα μπορούσε να θεωρηθεί "απάντηση" μια που είναι απλά μία παράθεση,από μία προσωπική εμπειρία και ένα ζεύγος σκύλων,άρα όχι "απάντηση" αλλά "παράθεση εμπειρίας".
Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα το αξιολογήση και ο/η zakoo...

Εγώ τι απάντηση δίνω?...
Στο κεντρικό ερώτημα "Κληρονομούν τον χαρακτήρα των γονιών?" , απαντώ "ΝΑΙ" αλλιώς η "κληρονομικότητα" δεν θα υπήρχε σαν έννοια αλλά μονολεκτικά δεν απαντώντε τέτοια ερωτήματα και το "ΝΑΙ" δεν είναι απόλυτο.

Το γεγονός που έκανε το μέλος zakoo να αναρωτηθεί βέβαια το παραπάνω δεν είναι ενδεικτικό "κληρονομικότητας"... :)
Ισως να έχεις δίκιο μα προσωπικά αισθάνθηκα λίγο άβολα με τα σχόλια...
Ζητώ συγγνώμη αν έθιξα τα παιδιά δεν το ήθελα. Πάντως μπορεί κι εγώ κάποια στιγμή να ρωτήσω κάτι που ίσως οι άλλοι το γνωρίζουν κ το θεωρήσουν δεδομένο κι εγώ δεν το ξέρω, και σαφώς ετσι σκέφτηκα. Και βέβαια η GAIA LYKAIA δεν είπε κάτι ειρωνικό. Αυτό εννοείται πως το κατάλαβα...Και πάλι καλο απόγευμα παιδιά.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εμενα αποκαλεσε σκυλεμπορα:paja1: και δεν προλαβες και αλλα του ωραια που σβηστηκαν -μα ΠΟΛΥ ωραια...:maria:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μιλάμε για κλασική περίπτωση ΑΠΑΤΗΣ εισαγωγής σκύλων από Ουγγαρία και uppy mills και ένα μέλος που ευελπιστεί να ζευγαρώσει δύο έτοια σκυλιά χωρίς να ξέρει ΚΑΝ αν κληρονομούν τον χαρακτήρα των γονιών ...

Αγαπητέ φίλε και δικηγόρε του forum η απάντησή μου :maria: :maria: :maria: είναι ότι καλύτερο μπορεί να γραφεί από εμένα ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ να είμαι ευγενικός ... μην μου το χαλάς ... ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea