Κνησμος σε κουταβι

ioanna_moul

Member
14 Ιουλίου 2017
7
1
46
Καλησπερα σας.Εχω ενα κουταβι 2μ κ κατι.Οταν το πηραμε την επομενη μερα ανακαλυψα πολυ μικρα τσιμπουρακια πανω του(εκει που τον ειχαν πριν τονπαρουμε ειχαν κηπο) αμεσως μου ειπε ο λτηνιατρος να του βαλω σπρευ frontline.Το κουταβι συνεχιζεται να ξυνεται κ καμια φορα δαγκωνεται .Αυτο με εκανε να σκεφτω για ψυλλους Το εψαξα αλλα δεμ βρηκα τιποτα κ γενικα το ψαχνω συνεχως χωρις να βρω κατι.Την ξαναειδε η γιατρος δεν φαινεται να εχει ψυλλους πανω της ουτε φαινεται λεει να εχει ψωρα.Μου ειπε να την ξαναψεκασω κ μετα απο 3 ημερες να τηννκανω κ ενα μπανιο ή να βαλω αμπουλα stronghold για κουταβια.Επλυνα το σπιτακι της εβαλα σκουπα ηλεκτρικη επλυνα σεντονια κ καλλυματα ψεκασα κ το σπιτακι της κ γυρω απο αυτο ,αλλα ακομα ξυνεται !!!!!!Ποσο πιθανο ειναι να ειναι ψυλλοι κ να μην τους βλεπουμε;;;που κ που νιωθβ κατι στα ποδια μου χωρις ομως να εχω σημαδια .

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Το οτι νιωθεις κατι στα ποδια σου μπορει να ειναι κ ψυχολογικο. Οι ψυλλοι γενικα φαινονται και μετα απ ολα αυτα που του εχεις βαλει ειναι δυσκολο να εχει.. μερικες φορες τα κουταβια οσο και να σου φανει περιεργο μπορει να ξινονται και χωρις λογο.. μπορει να εχουν ευαισθητο δερμα ή καμια αλλεργια ή να τους ενοχλει απλα κατι στο σπιτι πχ απορρυπαντικο κτλ
αλλεργια πχ μπορει να εχει απο φαγητο απο το σαλιο ψυλλου ή απο κατι στην ατμοσφαιρα πχ σκονη γυρη κτλ. Ή να μην εχει και τιποτα απ ολα αυτα.. ο κτηνιατρος δεν σου ειπε κατι παραπανω;
Μπανιο μπορεις να το κανεις με ειδικο αντιαλλεργικο σαμπουαν και να παρατηρησεις μετα αν παει καλυτερα. Ψαχνε το δερμα συχνα πυκνα πλεον για κοκκινα σημαδακια ή οτιδηποτε αλλο.
Επισης παρα πολυ κακως που εδωσαν ετσι το κουταβι με ψυλλους και τσιμπουρια, banmith για ενδοπαρασιτα εδωσαν τουλαχιστον;
Θα σου ελεγα πρεπει να μιλησεις στον εκτροφεα αν τελικα οντως παρουσιαζει ευαισθησιες αλλα καταλαβαινω οτι δεν ειναι εκτροφεας.

ioanna_moul

Member
14 Ιουλίου 2017
7
1
46
Ειναι απο ιδιωτη.Για καλο κ κακο εκτος απ ολα αυτα που εκανα ψεκασα κατω απο επιπλα κ που κπου περιμετρικα γυρω γυρω στο σπιτι πιο πολυ εκει που παει το σκυλι.Οντως το θεμα με τα ποδια μπορει να ειναι κ ψυχολογικο αλλα εχω κ φαγουρα βεβαια κ αυτο μπορει να ειναι ψυχολογικο.Το εκανα μπανιο με ειδικο σαμπουαν αλλα η φαγουρα συνεχιζεται στο σκυλι οχι εντονα κ συνεχεια αλλα ξυνεται κ που κ που δαγνωνεται.Ο γιατρος μου ειπε να του δωσω πολυ λιγο αταταξ πρωι βραδυ κ την δευτερα αν δεν εχει ηρςμησει να την παω μα την ξαναδει .Βεβαια κ ο γιατρος με τα πρωτα συμπτωματα θεωρησε οτι ειναι ψυλλοι την εψαξε κ εκεινος κ μαλιστα 2-3 φορες σε διαφορετικες μερες χωρις να βρει κατι.Εκτος αν υπαρχουν το χωρο μεσα κ την τσιμπανε αλλα κνπαλι δεν θα εβρισκα κατι πανω της;3 φορς; την ημερα την ψαχνω

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ψεκασμενη δεν ειναι ευκολο να ξαναπιασει.. ειδικα αφου ςχεις ασχοληθει και με το περιβαλλον.. ειναι 2 μηνων οποτε μεχρι να ολοκληρωσει τον κυκλο των εμβολιων της φανταζομαι εξω δεν βγαινει για να βρει εκει..αφου την επλυνες βαλε και την αμπουλα για κουταβια που σου ειπε ο γιατρος να εισαι καλυμενη.. και μετα απο ολα αυτα μονο παρακολουθηση μπορεις να κανεις..

Καλως ηρθες και διαβασε οσα περισσοτερα θεματα μπορεις εδω με την βοηθεια της αναζητησης εχει πολυ υλικο! Ο τροπος αποκτησης του κουταβιου (γεννα ιδιωτη χωρις γνωσεις για το τι κανει) ηταν λαθος, εδω θα βρεις και το γιατι.

ioanna_moul

Member
14 Ιουλίου 2017
7
1
46
Ας ελπισουμε οτι δεν ειχε ψυλλους κ αν ειχε να το προλαβαμε!!!!!!οσο για τις γεννες απο ιδιωτη το ξερω αλλα ισως αν δεν το περναμε να βρισκοταν στο δρομο.....

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αν δεις οτι συνεχιζεται πολυ εντονα μπορειτε να αποκλειετε μια μια τις αλλεργιες με αμπουλες οπου ο ψυλλος δεν ανεβαινει καν πανω στον σκυλο (οχι να ανεβει να τσιμπησει και τοτε να πεθανει δλδ) , με υποαλλεργικες τροφες για να αποκλεισετε και την τροφικη κτλ.. αλλα παντως σ ξαναλεω πολλα κουταβια ξινονται λιγο παραπανω καμια φορα χωρις λογο..
Τωρα οσον αφορα τον τροπο αποκτησης πολλοι ανθρωποι εχουν αυτη την σκεψη αλλα φαντασου πως αυτη η λογικη βοηθαει τον καθε ανιδεο που σκεφτεται "αχ η σκυλα μου πρεπει να γεννησει" ή τα puppy mills κ pet shops. Τα λεω οχι για να στην πω αλλα οσοι περισσοτεροι μαθουν τους σωστους τροπους αποκτησης (για καθαροαιμο ή ημιαιμο σκυλο) σιγουρα θα μειωθει αυτη η εκμεταλλευση των ζωων.

@mareco παλευω εδω και καιρο να βρω αυτο το θεμα που ειχε πολυ ενδιαφερον και ελεγε για τους τροπους αποκτησης, σωστους και λαθος, καλα το λεω;;; Μαλλον οχι γιατι δεν το βρισκω:LOL: το εχεις ανεβασει πολλες φορες αν θυμαμαι καλα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
@mareco παλευω εδω και καιρο να βρω αυτο το θεμα που ειχε πολυ ενδιαφερον και ελεγε για τους τροπους αποκτησης, σωστους και λαθος, καλα το λεω;;; Μαλλον οχι γιατι δεν το βρισκω:LOL: το εχεις ανεβασει πολλες φορες αν θυμαμαι καλα..
Μάλλον γενικά δεν θυμάσαι καλά, γιατί εγώ τουλάχιστον, έχω άπειρο καιρό, να linkάρω παλαιό(τερο) θέμα. Προτιμώ τα νεότερα καντήλια :D Η @Orilis έχει εξειδίκευση στο linkάρισμα :)

NikolasF

New Member
22 Ιουλίου 2017
2
0
44
Καλησπέρα Παιδιά και καλώς σας βρήκα! Νομίζω είμαι το πιο νεο μελος στο forum(μολις έκανε εγγραφή). Θέλω τα φώτα σας καθώς πρώτη φορά έχω σκύλο!!!! Σήμερα μου τον έφεραν (Ελληνικό Ποιμενικό Λυκόσκυλο μου είπαν) αλλά πάνω στο παιχνιδι διαπίστωσα οτι ο μικρος(2,5)μηνών έχει τσιμπουράκια!έβγαλα 3-4 αλλα φαντάζομαι θα έχει κι άλλα!!! Στο αυτί είδα ένα "τερας" το οποιο κόλησα να πω την αλληθρια να το βγάλω!Τι κάνω τώρα; Ο σκύλος(Εκτορας)ήρθε σε μικρή επαφή με παιδάκια!Τον έχω σε κήπο-πηλωτή! Έχει κάνει μια σειρά εμβολείων και μετα;;Please help...

Last edited:

ioanna_moul

Member
14 Ιουλίου 2017
7
1
46
Καλημερα!!!!!Πρωτα απ ολα τον ψεκαζεις κ αν δεν ξερεις να αφαιρεσεις το μεγαλο τσιμπουρι τον πας στον κτηνιατρο.

NikolasF

New Member
22 Ιουλίου 2017
2
0
44
Οκ!Σήμερα τον ψέκασα τον μικρο, του πήρα επνα κολλάρο για τσιμπουρια σκνίπες κλπ, και του έβαλα και αμπούλα στον αυχένα,όσο καλυτερα μπορούσα και αναμένω....