Κολάρο ή αμπούλα;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Οσοι χρησιμοποιειται frontline την βρισκετε ευκολα??? Γιατι το πετσοπ μου λεει οτι υπαρχει προβλημα με τον εισαγωγεα και εχουν ελλειψεις.
Οσοι προκειται να παρετε frontline καλου κακου ριξτε μια ματια και στην ημερομηνια ληξης.
Πήρα προχθές από το φαρμακείο και για σκύλο και για τη γάτα. Η ημερομηνία λήξής λέει 02/2013 και 01/2013 αντίστοιχα.

14 Νοεμβρίου 2011
20
0
H Advantix προστατεύει για περισότερα πράγματα απο ότι η Frontline. Εμείς μόνο Advantix βάζουμε (χειμώνα - καλοκαίρι) και τώρα τελευταία χρησιμοποιούμε και αυτό το παρακάτω σκέυασμα

Για το μάτι είναι το σκόρδο??? :) Τι οφελεί?

14 Νοεμβρίου 2011
20
0
Καλύτερα να φυλάς τα ρούχα σου ... Πάρε αμπούλα advantix και κολλάρο scalibor ειναι και άοσμο το κόστος δεν εχει μεγάλη διαφορά

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Η frontline χάνει την δύναμη της όταν πλένονται συχνά τα σκυλιά.Το γράφει και στις οδηγίες. Εγώ την πλένω κάθε 7-10 ημέρες και όταν βάζω frontline αρχίζει το ξύσιμο στις 20 μέρες λόγω ότι είμαστε εξοχή.Με την advantix και μήνας να περάσει δεν έχω κανένα πρόβλημα. Οι αμπούλες είναι άοσμες.Κολάρο της πήρα βιολογικό δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι φοβερό.Μυρίζει πολύ ωραία και όλο της το σώμα.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
Η frontline χάνει την δύναμη της όταν πλένονται συχνά τα σκυλιά.Το γράφει και στις οδηγίες. Εγώ την πλένω κάθε 7-10 ημέρες και όταν βάζω frontline αρχίζει το ξύσιμο στις 20 μέρες λόγω ότι είμαστε εξοχή.Με την advantix και μήνας να περάσει δεν έχω κανένα πρόβλημα. Οι αμπούλες είναι άοσμες.Κολάρο της πήρα βιολογικό δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι φοβερό.Μυρίζει πολύ ωραία και όλο της το σώμα.
το κανεις πολυ συχνα μπανιο,δεν ειναι και το καλυτερο για το δερμα και το τριχωμα του,ασε αλλες 10 μερες

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
αν χρησιμοποιεις advantix δε χρειαζεσαι κολλαρο, γιατι σ αντιθεση με τη frontline, καλυπτει και τις σκνιπες. θελει ομως ανανεωση ανα 20μερο. Αλλιως frontline για ψυλλους/τσιμπουρια κ σκαλιμπορ για καλαζρ. Εγω αυτο κανω

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εμας ο κτηνιατρος με εδωσε ενα σπρευ της vibrac για μια φορα το μηνα. δεν το αναφερει κανενας και δεν ξερω αν ειναι καλο. αν ψαχτω με αμπουλες?

LastUnicorn

Well-Known Member
5 Απριλίου 2012
51
0
Wonderland
Εγώ πάλι δεν της έχω βάλει ούτε κολάρο, ούτε αμπούλα, γιατί με τίποτα δεν θέλει...Όσες φορές της έβαλα κολάρο (δοκίμασα διάφορα κολαρα), καθόταν λυπημένη και ακίνητη σαν πέτρα! χαχα Πάντως δεν έχει καθόλου ψύλλους...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και τι χρησιμοποιείς για αποπαρασίτωση??
Δεν είναι μόνο οι ψύλλοι, είναι και η σκνίπα..

Γιατί δεν δοκιμάζεις αμπούλα? Η διαδικασία είναι ένα λεπτό, και αν θες μπορεί να μην το καταλάβει καν το σκυλί και να νομίζει πως απλά το χαιδεύεις..

LastUnicorn

Well-Known Member
5 Απριλίου 2012
51
0
Wonderland
Πίστεψέ με έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα (έπρεπε να την είχα μάθει από μικρή με κολάρο) Απ'όσο ξέρω οι σκνίπεςκολλάνε το παράσιτο αφότου τσιμπήσουν μολυσμένο με λεϊσμανίαση σκύλο και ο σκύλος μολύνετε μόνο όταν τσιμπηθεί από μολυσμένες θηλυκές σκνίπες...Ούτως ή άλλως ησκνίπα προτιμάει τις εξ' ορισμού ''άτριχες'' περιοχές και η Ήρα μου έχει πολύ έντονη τριχοφυία... :p Για αποπαρασίτωση χρησιμοποιώ Frontline spray, πολύ καλό αποτέλεσμα! :)
[h=3][/h]

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλού κακού όμως πρέπει να είσαι καλυμένος και από την σκνίπα, μιας και το καλαζάρ θερίζει στην Ελλάδα..
Δεν σημαίνει πως επειδή είναι μαλιαρό το σκυλάκι σου, δεν μπορεί να κολλήσει καλαζάρ.

Κανονικά πρέπει ο σκύλος να μάθει να δέχεται οτιδήποτε χρειαστεί να κάνεις.. Φαντάσου να χρειαστεί να του βάλεις σταγόνες στα μάτια ή στα αυτιά..
Οπότε έχετε δουλίτσα σε αυτό ;)
Κι επειδή ξέρω από πρώτο χέρι το πείσμα του κοκονιού, οπλίσου με υπομονή και πολύ πολύ επιμονή..
Εγώ είχα αντίστοιχο πρόβλημα με το κόψιμο νυχιών...Μετά από πολλά παρατράγουδα αποφάσισα πως δεν κάνει η μικρή ότι θέλει, εγώ κάνω, από τότε τα νυχάκια κόβονται τακτικά και δεν ακούω ούτε κιχ...

ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
44
Αργοστολι, Κεφαλονια
Κολλαρο και αμπουλα... και τα δυο bio.
Θα ήθελες να μας βοηθήσεις λίγο?
Τι εννοείς κολάρο και αμπούλα bio γιατί με ενδιαφέρει?
Εγώ ξεκίνησα με κολάρο bioband γιατί το scalibor δεν το γουστάρω καθόλου και ετοιμάζομαι και για αμπούλα advantix!

LastUnicorn

Well-Known Member
5 Απριλίου 2012
51
0
Wonderland
Κάπου διάβασα πως διατίθεται και στην χώρα μας το πρώτο εμβόλιο κατά της λεισμανίωσης σκύλων, ισχύει ? Όντως τα Κοκόνια είναι πολύ πεισματάρικα σκυλιά και θέλουν να περνάει πάντα το δικό τους χαχα Δυσκολεύομαι πολύ με το κόψιμο νυχιών, άσε...Φοβάται την όλη διαδικασία και δεν της αρέσει καθόλου, αφού πάντα χρειάζομαι βοήθεια από δεύτερο άτομο!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Nαι υπάρχει το εμβόλια κατά του καλαζάρ, αλλά δεν σε απαλλάσσει από την τακτική αποπαρασίστωση.
Και μετά το εμβόλιο συνεχίζεις κανονικά όπως πριν την αποπαρασίτωση.

Για τα νύχια, ορίστε το θέμα που είχα ανοίξει.. Αν θες ρίξε μια ματιά: http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7.%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-20/y%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7.%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%BF.%CE%BD%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%8E%CE%BD-17608/

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Εμείς της βάζουμε αμπούλα advantix την οποία μας την σύστησε και η εκτροφέας μας και της βάλαμε και το scalibor. Σήμερα όμως παρατήρησα πως της έκανε ένα έγκζεμα στο λαιμουδάκι της και ξύνεται. Της το έβγαλα και άν όντως ισχύει ότι με την αμπούλα και το σπρει σιτρονέλλας είμαι καλλυμένη, λέω να μην της το ξαναβάλουμε. Εκτός και αν υπάρχει κάτι πιο ήπιο σε κολλάρο που δέν το γνωρίζουμε.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το σκαλιμπορ ειχε κανει προβλημα και σε μας. Φετος πηρα να δω και το killtix. Το κολλαρο εχε υπ' οψην σου οτι το βαζεις και για την σκνιπα, οποτε καλο ειναι να υπαρχει και αυτο εκτος απο την αμπουλα.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Βαρβάρα το scalibor το βάλατε κατευθείαν πάνω στο λαιμό της ή το αφήσατε 1-2 μέρες εκτός συσκευασίας?
Και εγώ του βάζω advantix και του έχω βάλει και scalibor και θα αρχίζω να τον ψεκάζω και για τη σκνίπα! (σε λίγο θα τον φωνάζω και "χημικό")

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Σίγουρα ότι βάζεις περισσότερο είναι για καλό και εγώ είμαι της άποψης " φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά ".
Θα δοκιμάσουμε αν είναι και κάτι πιο ήπιο που να μην την ενοχλεί.