Κολάρο ή αμπούλα;

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Βαρβάρα το scalibor το βάλατε κατευθείαν πάνω στο λαιμό της ή το αφήσατε 1-2 μέρες εκτός συσκευασίας?
Και εγώ του βάζω advantix και του έχω βάλει και scalibor και θα αρχίζω να τον ψεκάζω και για τη σκνίπα! (σε λίγο θα τον φωνάζω και "χημικό")
Της το βάλαμε κατευθείαν απο την συσκευασία. Εκ των υστέρων είδα ότι είναι καλύτερα να το βάζεις αφού το αφήσεις 1-2 μέρες εκτός. Δεν ξέρω...ίσως της το αφήσουμε για λίγο να περάσει το έγκζεμα και να της το βάλουμε μετά.
Άσε σε λίγο όπως πάμε θα αρχίσουμε να παίρνουμε συμβουλές από τον χημικό που είναι στην εταιρία του Δημήτρη!! ;)

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Περιμενε μεχρι να φυγει το εκζεμα και ξαναβαλτο αλλα εαν της ξανακανει εκζεμα πετα το κ μην το ξαναβαλεις ποτε.Εμενα ετσι μου ειπε ο γιατρος μου να κανω σε περιπτωση εκζεματος..

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Εμεις πάθαμε ζημιά με το τελευταίο βιολογικό κολλάρο το οποίο δεν είχα ξαναπάρει τη μάρκα του. Της έκανε έκζεμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο μόνο εκεί που είναι η εγκράφα. Το έκζεμα δεν το πήρα είδηση αμέσως γιατί δεν ξυνόταν και λόγω ότι είναι μακρύτριχη.Οταν πιά το πήρα είδηση και την πήγα στον γιατρό αυτός την ξύρισε σε αυτό το σημείο και είδαμε οτι υπήρχε ερεθισμός και δύο πληγές.Μου είπε ότι μάλλον την πείραξε κάποιο συστατικό αυτού του κολλάρου και οτι έπρεπε να δώσουμε αντιβίωση.Εγώ προτείμησα την ενέσιμη διότι δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνα με το σιρόπι. Πως τα ακούτε όλα αυτά σας εχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
58
Athens / Marussi
www.facebook.com
Όπως ειπε και η γυναίκα μου η Βαρβάρα, κιεμείς με έκζεμα είμαστε! Βάζουμε μια αλοιφή, είδαμε βελτίωση αλλά η άτιμη ξύνεται και όλο το πληγιάζει! Εκεί που πάει να φτιάξει και κάνει καρκαδάκι, το ξύνει και το κάνει χάλια πάλι!

Μόλις γίνει καλά θα της το βάλουμε πάλι, ελπίζοντας ότι έχει ξεθυμάνει λίγο το κολλάρο. Αν την ξαναενοχλήσει θα πάμε σε κάποιο πιο ήπιο κολλάρο! Την Δευτέρα θα τη δει και ο κτηνίατρος και βλέπουμε...

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Εγώ πάλι δεν της έχω βάλει ούτε κολάρο, ούτε αμπούλα, γιατί με τίποτα δεν θέλει...Όσες φορές της έβαλα κολάρο (δοκίμασα διάφορα κολαρα), καθόταν λυπημένη και ακίνητη σαν πέτρα! χαχα Πάντως δεν έχει καθόλου ψύλλους...

το θεμα δεν ειναι μονο οι ψυλλοι αδελφε

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Όπως ειπε και η γυναίκα μου η Βαρβάρα, κιεμείς με έκζεμα είμαστε! Βάζουμε μια αλοιφή, είδαμε βελτίωση αλλά η άτιμη ξύνεται και όλο το πληγιάζει! Εκεί που πάει να φτιάξει και κάνει καρκαδάκι, το ξύνει και το κάνει χάλια πάλι!

Μόλις γίνει καλά θα της το βάλουμε πάλι, ελπίζοντας ότι έχει ξεθυμάνει λίγο το κολλάρο. Αν την ξαναενοχλήσει θα πάμε σε κάποιο πιο ήπιο κολλάρο! Την Δευτέρα θα τη δει και ο κτηνίατρος και βλέπουμε...
Να μου πείτε τι κολλάρο θα σας συστήσει και πως λέγεται η αλοιφή. Ευχαριστώ!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
σκαλιμπορ και αμπουλα ναι αλλα σιτρονελα αν και εχω αγορασμενη γιατι ναβαζω και καθε ποτε;

επισης εναλλακτηκες για σκαλιμπορ υπαρχουν το κιλτιξ που ειπες ice τι ειναι που το βρισκεις;

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
επισης εναλλακτηκες για σκαλιμπορ υπαρχουν το κιλτιξ που ειπες ice τι ειναι που το βρισκεις;
Κολαρο ειναι και αυτο σαν το σκαλιμπορ, το εχουν σχεδον ολοι οι κτηνιατροι. Το ποσο καλο ειναι δεν το ξερω γιατι δεν το εχω χρησιμοποιησει ξανα, αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να μην εχει τοξικοτητα.
Σαν πρωτη προστασια θεωρω την αμπουλα και ως συμπληρωμα το κολαρο.

KILTIX 48cm collar ad u.v. (medium dog)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
παιδια σημερα βαλαμε κολλαρο το scalibor
αυτο το φοραμε και στο μπανιο. θελω να τον κανω μπανιο. πρεπει να του το βγάλω?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εγώ να σου πω την αλήθεια του το βγάζω για να ειμαι πιο σίγουρη,και μόλις τελειώσει το μπάνιο και το στέγνωμα του το ξαναβάζω...

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ας αρκεστουμε σε ενα πλυσιμο ποδιων και κοιλιας γιατι δεν ξερω να το βγαζω.. απο βδομαδα εχει κουρεμα και περιποιηση σε groomer θα τους πω να του κανουν και μια εξτρα περιποιηση ενα μπανακι ;)

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Ελπιζω να μην τον δηλητηριασω αλλα βαζω καθε μηνα αμπουλα advantix, frontline σπρέι και εχω και scalibor περιλαιμιο. Στο εξοχικο που τα κουνουπια ειναι απο αυτα τα μαυρα τα επιθετικα που καθονται πανω σου και που τα διωχνεις δεν φευγουν και σιτρονελα. Επισης και εδω στην πολη του ψεκαζω οταν το θυμηθω με σιτρονελα το καλοκαιρι το μπαλκονι και το σπιτι του (οταν παμε για δουλεια εκει μένει για ένα 6/ωρο).

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Εμεις πάθαμε ζημιά με το τελευταίο βιολογικό κολλάρο το οποίο δεν είχα ξαναπάρει τη μάρκα του. Της έκανε έκζεμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο μόνο εκεί που είναι η εγκράφα. Το έκζεμα δεν το πήρα είδηση αμέσως γιατί δεν ξυνόταν και λόγω ότι είναι μακρύτριχη.Οταν πιά το πήρα είδηση και την πήγα στον γιατρό αυτός την ξύρισε σε αυτό το σημείο και είδαμε οτι υπήρχε ερεθισμός και δύο πληγές.Μου είπε ότι μάλλον την πείραξε κάποιο συστατικό αυτού του κολλάρου και οτι έπρεπε να δώσουμε αντιβίωση.Εγώ προτείμησα την ενέσιμη διότι δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνα με το σιρόπι. Πως τα ακούτε όλα αυτά σας εχει συμβεί κάτι παρόμοιο;
Το εχω ακουσει αυτο για τα βιολογικα και απο άλλους.

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Πίστεψέ με έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα (έπρεπε να την είχα μάθει από μικρή με κολάρο) Απ'όσο ξέρω οι σκνίπεςκολλάνε το παράσιτο αφότου τσιμπήσουν μολυσμένο με λεϊσμανίαση σκύλο και ο σκύλος μολύνετε μόνο όταν τσιμπηθεί από μολυσμένες θηλυκές σκνίπες...Ούτως ή άλλως ησκνίπα προτιμάει τις εξ' ορισμού ''άτριχες'' περιοχές και η Ήρα μου έχει πολύ έντονη τριχοφυία... :p Για αποπαρασίτωση χρησιμοποιώ Frontline spray, πολύ καλό αποτέλεσμα! :)
Απο την κτηνιατρο μου: Οι σκνιπες πανε συνηθως και στην περιοχη της μυτης και των ματιων. Αρα δεν εχει σχέση κατά ποσο ειναι το σκυλι μαλλιαρο.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
ο γιατρός μας έχει πει ότι όταν κάνουν μπάνιο
φεύγει η προστατευτική ουσία από το δέρμα
και είναι εκτεθειμένα για κάποιες μέρες μετά και θέλει προσοχή...
δεν θυμάμαι αν είναι αδιάβροχο αλλα εγώ το βγάζω

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
παιδια τελικα πλυναμε κοιλια και ποδια τιποτα αλλο σημερα κουρευτηκαμε κιολασ...εχω μια ακομα απορια. η αμπουλα απωθει και αυτη της σκνίπες έχω βάλει πριν 15 μέρες

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εγω βαζω τα παντα,κολλαρο,αμπουλα και ψεκαζω και το χωρο και την κιρκη με ενα οικολογικο καθε δυο μερες και ομως δυστηχως τπτ δε σε καλυπτει 100% advantix αμπουλα,scalibor effipro ψεκασμα(αντιστοιχο του frontline καλυτερο θεωρω εγω) και ο θεος βοηθος!!!