Κολάρο πρόληψης καλαζάρ

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
Καλησπερα παιδια!
εχω ενα μπιγκλ 4 μηνων και μεχρι στιγμης για την προληψη για το καλαζαρ χρησιμοποιω σπρει σιτρονελλας και αμπουλα.επισης στο σπιτι εχω κερακια σιτρονελας και σε 2 δωματια εχω το εντομοαπωθητικο που μπαινει στην πριζα με τις ταμπλετες.
αυτο που θελω να ρωτησ,με ολα αυτα που χρησιμοποιω, ειναι αναγκαιο το κολαρο.
ρωταω γιατι εχω ακουσει οτι ειναι πολυ δυνατο και αμα δεν το θελει ο σκυλος μπορει απο το ξυσιμο να ματωσει το λαιμουδακι του και οτι μπορει να του δημιουργησει δερματικα η δραση του.
απο προσωπικη εμπειρια σας τι προτεινετε?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Μπορεις να του φορεσεις ενα bio, μη τοξικο.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
θα ηθελα και εγω να ρωτησω αν το bio ειναι δραστικο σαν το scalibor .επισης αν θα πρεπει εκτος απο το scalibor να του βαζω ΚΑΙ αμπουλα καθε μηνα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δεν ξερω ποσο δραστικο ειναι το σκαλιμπορ... παντως υπαρχουν πολλα σκυλια που φορουσαν σκαλιμπορ και ειχαν και ψυλους και τσιμπουρια...
Εγω εδω και 3 χρονια χρησιμοποιω μονο βιολογικα και δεν εχω βρει τιποτα. Ασε που δε φοβαμαι να τον εχω και αγκαλια και να τον φιλαω. Πολυ φαρμακο το σκαλιμπορ.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
αμαλια το φορας μονο περιλαιμιο? και ποιο ακριβως του φορας? α...και που το βρισκεις... εγω του εβαλα το scalibor και τον ψεκαζω και με ενα φυτικο σπρευ που εχει σιτρονελα λεβαντα ευκαλυπτο και μεντα. εντωμεταξυ του εβαλε και η κτηνιατρος μια frontline αμπουλα.σκετη φαρμακαποθηκη ο μικρος.παμε να προφυλαχτουμε απο σκνιπες κλπ και θα μας βρει τπτ αλλο απτα χημικα.σκεφτομαι το εμβολιο για καλαζαρ μολις κλεισει 6 μηνες. αλλα και παλι σου λενε να φορας και ολα ταλλα....βρε μηπως θελουν αβερτα να πουλανε?

Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Bioband plus της Beaphar
Το χρησιμοποιώ άπειρα χρόνια και στα δικά μου και στα αδέσποτα. Είναι φουλ αποτελεσματικό και δεν δημιουργεί ούτε αλλεργίες ούτε πληγές. Η μία σκυλίτσα μου έχει δερματικές αλλεργίες και με αυτό δεν εμφανίζει ποτέ πρόβλημα, όταν με τα άλλα πληγιάζει τόσο πολύ που μοιάζει με αδέσποτο.

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
Και το Antophlebotone της Tafarm ειναι πολυ καλο. Eιναι και αυτο φυτικό με ευκαλυπτο και σιτρονέλλα. Η δικία μου που ειναι ευαίσθητη και το Scalibor της δημιουργεί φαγούρα, με αυτό ειναι οκ. Και δεν εχουμε δει ποτε ζουζουνι επανω της (ευτυχως!!).

Filopoimin

Active Member
9 Απριλίου 2012
26
0
Piraeus, Greece
Στην πράξη έχω παρατηρήσει ότι το Scalibor είναι το πιο αποτελεσματικό απ'όλα. Αν ο σκύλος το δέχεται (και οι περισσότεροι το δέχονται) δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο να πας σε κάτι άλλο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Στην πράξη έχω παρατηρήσει ότι το Scalibor είναι το πιο αποτελεσματικό απ'όλα. Αν ο σκύλος το δέχεται (και οι περισσότεροι το δέχονται) δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο να πας σε κάτι άλλο.
Mε ποιο τροπο εβγαλες αυτο το συμπερασμα? Δοκιμασες καποιο βιολογικο? Γιατι ειναι ρισκο να παει σε αλλο? Μονο εδω στο φορουμ εχουν μπει κατα καιρους ατομα που με σκαλιμπορ εχουν βρει τα παντα πανω στο σκυλο τους.

Filopoimin

Active Member
9 Απριλίου 2012
26
0
Piraeus, Greece
Με τον τρόπο της παρατήρησης. Αν αποδειχθεί ότι τα βιολογικά είναι εξίσου αποτελεσματικά καλώς. Μέχρι τώρα δεν είναι. Κι αυτοί που με Scalibor βρήκαν τα πάντα, όταν έβαλαν κάποιο άλλο κολάρο βελτιώθηκε η κατάσταση (δεν μιλάω για περίπτωση που θα πρόσθεσαν κ αμπούλα πχ);

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
το δεχομαι οτι το scalibor ειναι το πιο αποτελεσματικο αλλα αν ειναι τοσο χημεια που ουτε να φιλησω τον σκυλο μου μπορω τι να το κανω?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και μην ξεχνάμε ότι σε πολλά σκυλιά το σκαλιμπορ προξένησε δερματικά προβλήματα... που εξελίχθηκαν σε πληγές αφού το ζώο ξυνόταν μανιωδως!

Filopoimin

Active Member
9 Απριλίου 2012
26
0
Piraeus, Greece
Δέχομαι ότι μπορεί να έχει προκαλέσει δερματικά σε κάποια σκυλιά αλλά δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες.. Συνήθως ακούγονται μόνο οι αρνητικές απόψεις για το καθετί.. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι πάρα πολλά σκυλιά δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Φυσικά αν είσαι παθών πας σε κατι πιο ήπιο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Από όσα εχω διαβάσει όμως, σε αυτό εχω "πετύχει" τα περισσότερα κρούσματα παρενεργειών. Οπότε δύσκολα θα πάρει κάποιος το ρίσκο μήπως και γινει παθών!

Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Από όσα εχω διαβάσει όμως, σε αυτό εχω "πετύχει" τα περισσότερα κρούσματα παρενεργειών. Οπότε δύσκολα θα πάρει κάποιος το ρίσκο μήπως και γινει παθών!
Ακριβώς έτσι είναι. Απορώ στην επιμονή κάποιων να παιρνουν το συγκεκριμένο, όταν μιλάμε για το top δυνατό φάρμακο, δλδ δηλητηριάζουμε το σκύλο μας φουλ (και εμας τους ιδιους που τον εχουμε αγκαλια) για να αναρωτηθούμε μετά γιατί έβγαλε καρκίνο στα 10 του. Έλα ντε?

Ασε που δεν ειμαστε καν σιγουροι για την τοση πια αποτελεσματικοτητα του. Γιατι αν ειμασταν τοσο σιγουροι, δε θα εβαζαν ολοι και αμπουλα και περιλαιμιο και σπρευ. Θα έβαζαν μόνο αυτό το περιλαίμιο.

Η αποτελεσματικοτητα ειναι σχετικη και διαφορετικη σε καθε σκυλο όπως και η επιλογή σχετική με τον κάθε ιδιοκτήτη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ακριβώς έτσι είναι. Απορώ στην επιμονή κάποιων να παιρνουν το συγκεκριμένο, όταν μιλάμε για το top δυνατό φάρμακο, δλδ δηλητηριάζουμε το σκύλο μας φουλ (και εμας τους ιδιους που τον εχουμε αγκαλια) για να αναρωτηθούμε μετά γιατί έβγαλε καρκίνο στα 10 του. Έλα ντε?

Ασε που δεν ειμαστε καν σιγουροι για την τοση πια αποτελεσματικοτητα του. Γιατι αν ειμασταν τοσο σιγουροι, δε θα εβαζαν ολοι και αμπουλα και περιλαιμιο και σπρευ. Θα έβαζαν μόνο αυτό το περιλαίμιο.

Η αποτελεσματικοτητα ειναι σχετικη και διαφορετικη σε καθε σκυλο όπως και η επιλογή σχετική με τον κάθε ιδιοκτήτη.
Μα και σε εμάς το ίδιο δεν γίνεται? Αλλοι με το χ φάρμακο βελτιώνονται και άλλοι με τις παρενέργειες του σέρνονται. Δεν σημαίνει λοιπόν ότι ειναι πανάκεια και τελος.
Σε ενα σκυλο μπορεί να μην προξενήσει πρόβλημα γιατι ειναι πιο "ανθεκτικός" και αλλον να τον ρημάξει. Είχα βρει ενα ωραίο άρθρο για τις παρενέργειες των ουσιών των κολλάρων αλλά δε ξέρω αν μπορώ να το παραθέσω.

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
μιλησα με τον κτηνιατρο που παω τον σκυλο και μου ειπε οτι πρακτικα το scalibor ειναι οτι καλυτερο.αν παω σε καποιο βιολογικο-οικολογικο θα χασω τσαμπα τα λεφτα μου γιατι δεν κανει τιποτα.
επισης μου ειπε οτι εχει αποδειχθει και σε ατομα που φερνουν σε αυτον τα σκυλια,που εχουν και μικρα παιδια στην οικογενεια, οτι δεν δημιουργει προβλημα στον ανθρωπο.
θα του παρω αυριο ενα κολαρο να δω πως το δεχεται ο οργανισμος του και αν δεν το μπορει θα παω σε κατι βιολογικο.
εχω μπερδευτει γιατι θελω την υγεια του ζωου πανω απ ολα.

Last edited:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
εμένα η μικρή ξυνόταν μανιωδώς με το κωλο-scalibor και προκειμένου να την έχω αφύλαχτη , αν και το scalibor είναι οτι καλύτερο στην δουλειά του , της φόρεσα το bolfo και ειμαι ικανοποιημένος .

Σε σχέση με το άοσμο scalibor , μυρίζει κάπως σαν καπνιστό κρέας , αλλα δεν πειράζει . με νοιάζει που δεν ενοχλεί .