Έχεις δίκιο, για το μέσο σκύλο όμως που δεν έχει προβλήματα. Άσχετα από το πώς μπορεί να αναπτύχθηκαν πιθανές δυσανεξίες, αλλεργίες ή παθήσεις (όπως π.χ. για τους λόγους που αναφέρεις), άπαξ κ αναπτύχθηκαν, η ζωή τους χρειάζεται ανάλογη προσαρμογή. Η πλήρης επαναφορά δεν είναι πάντα (ή και ποτέ) εφικτή, ειδικά με συντηρητικά μέσα (π.χ. μόνο διατροφή, που στην τελική καλό ζωικό λίπος δεν έχει πια ούτε η φρέσκια τροφή). Το ίδιο ισχύει κ στους ανθρώπους και σε όλα τα ζωντανά.
Πιστευω οτι ειδικα αυτα τα τυπακια που εχουν ηδη το προβλημα, βλεπε Hammer, έχουν περισσοτερο αναγκη απο αλλαγες στην διατροφη(απομακρυνση των τροφων που προκαλουν φλεγμονη).
Τωρα αν θα γινει πληρης επαναφορα...αγνωστο, αλλα σε πρωτη φαση προσπαθουμε να αποφυγουμε περαιτερω ζημια, να το περιορισουμε και βλεπουμε απο εκει και περα.
Για το καλο λιπος συμφωνω, ειναι δυσευρετο πλεον, αλλα μπορουμε να παμε στα λιγοτερο βλαπτικα, πχ δεν δινω πλεον κοτοπουλο και χοιρινο ουτε για πλακα, θα δωσω λιπος που μαζευω απο τον μυελο απο τα μοσχαρισια κοκκαλα που βραζω τακτικα, μυαλο απο κεφαλακι αρνισιο, λιπος απο μοσχαρι, αρνι, κατσικι, κροκο αυγου.
Την αναλογια κρεας/λιπος/υδατανθρακες πρεπει να την βρει ο καθενας ξεχωριστα για τον σκυλο του.
Πχ ενα τυπικο γευμα για τον Hammer πλεον ειναι 70%κρεας, και το υπολοιπο παιζει ή 20% λιπος και 10 υδατανθρακες ή 20 υδατανθρακες και 10 λιπος.
Συμπληρωνω με τσοφλι ή κοκκαλο.
Τα λαχανικα εχει ξεχασει τι γευση εχουν...
Εχω δει μεγαλες διαφορες στην καθημερινοτητα του, στις αντοχες, στην διαθεση του, σταματησε τουλαχιστον να υποφερει, πολυ πιο ευδιαθετος και πολυ λιγοτερο δυστροπος...
*Απο υδατανθρακες δινω μονο ψωμι απο βιολογικο ασπρο αλευρι που το φτιαχνω μονος μου, τιποτα αλλο.