Κολλάει ο σκύλος από τον άνθρωπο;

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Οκ, μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση μου, αλλά είναι κάτι που δεν το γνωρίζω καθόλου.

Είναι και που αυτήν την περίοδο όλοι είμαστε με τα χαρτομάντηλα στο σπίτι και για να είμαι ειλικρινής μου πέρασε από το μυαλό...
Μπορεί ο σκύλος να "κολλήσει" αν εμείς είμαστε με γρίπη, συνάχι, πυρετό κ.λ.π.?

Και μόνο αντανακλαστικά και στην ιδέα, φροντίζω να αποφέυγω τις πολύ στενές επαφές, όπως θα έκανα και με έναν άνθρωπο δηλαδή, αλλά είπα να ρωτήσω για να ξέρω τι παίζει μ'αυτό το θέμα :)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πάλι καλά που δεν κολλάει ...ο άνθρωπος έχει απείρως περισσότερες μεταδιδόμενες αρρώστιες από το σκύλο!
Ευτυχώς που είναι ασφαλή τα καημένα ..

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
13 σκυλοι σε ολες τις USA???? εκτος του οτι δεν αναφερεται σε σαφη ερευνα(λεει φαινεται) ,εκτος του οτι ειναι πολυ μικρος αριθμος , δεν μπορουν να ειναι απολυτα σιγουροι οτι κολλησαν απο τον ανθρωπο...θα μπορουσαν να κολλησουν και απο αλλα ζωα.Οντως παντως ακομα δεν ξερουμε πολλα και εχουμε δουλεια πολυ μπροστα μας για να κατανοησουμε την πιθανη μεταδοση ιογενων λοιμωξεων απο ανθρωπους σε ζωα , οποτε η μαλλον η σωστη απαντηση στο ερωτημα ειναι : συμφωνα με τα τωρινα δεδομενα οχι αλλα δεν αποκλειεται και εντελως

FidelCastro

Member
17 Ιουνίου 2016
23
39
39
Οκ, μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση μου, αλλά είναι κάτι που δεν το γνωρίζω καθόλου.

Είναι και που αυτήν την περίοδο όλοι είμαστε με τα χαρτομάντηλα στο σπίτι και για να είμαι ειλικρινής μου πέρασε από το μυαλό...
Μπορεί ο σκύλος να "κολλήσει" αν εμείς είμαστε με γρίπη, συνάχι, πυρετό κ.λ.π.?

Και μόνο αντανακλαστικά και στην ιδέα, φροντίζω να αποφέυγω τις πολύ στενές επαφές, όπως θα έκανα και με έναν άνθρωπο δηλαδή, αλλά είπα να ρωτήσω για να ξέρω τι παίζει μ'αυτό το θέμα :)

Μπορώ να επιβεβαιώσω εμπειρικά ότι κάποιες ασθένειες κολλάνε.
Είχα γαστρεντερίτιδα Πέμπτη-Παρασκευή και έμεινα σπίτι αγκαλιά με τον σκύλο, ο οποίος με έγλυφε στα χέρια σε κάποιες φάσεις. Επίσης έβαλα νερό στο μπολάκι του από το ποτήρι μου (αφηρημένος). Το Σάββατο έκανε όλη την ημέρα διάρροια και όχι αυτό που λέμε μαλακά κόπρανα, αλλά αυτό που λέμε mayday-νεροπίστολο. Επίσης ήταν πεσμένος και κοιμόταν πολύ περισσότερο απ΄ότι συνήθως.