Κοπροφαγία

mbas

New Member
11 Δεκεμβρίου 2012
3
0
Γειά χαρά σε όλους σας,

Είμαι νέο μέλος στο forum αν και το διαβάζω χρόνια τώρα.
Εδώ και 6 μήνες απέκτησα ένα αρσενικό κουταβάκι (8 μηνών τώρα) Ιρλανδέζικο Σέττερ το οπόίο είναι πανζώηρο και πανέξυπνο και με πολλές κακές συνήθειες τις οποιές με δυσκολία αποχωρίζεται (τρελλός πεισματάρης και ξεροκέφαλος). Μία εξ αυτών είναι η κοπροφαγία. Τρώει μόνο τα δικά του και στη βόλτα δεν δίνει δεκάρα γιά τα κακά των άλλων ευτυχώς. Ο γιατρός λέει δεν έχει τίποτα παθολογικό και ότι πολλά σκυλιά το κάνουν. Του δίνω ξηρά τροφή πολύ καλής ποιότητας μαζί με αυγά ή βραστό κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα. Βέβαια είναι παμφάγος και όλη την ώρα θέλει να μασουλάει και να σκίζει ξύλα υφάσματα και φυτά και επίσης καταφέρνεινα τρώει και τυριά ή κανένα μπιφτέκι γιατί συνεχώς αρπάζει. Του πήρα κάτι χάπια stool Repel um για την κοπροφαγία αλλά δεν τουτα έδωσα ακόμη γιατί φοβάμει μήπως του κάνουν καμιά διάροια. Πρεπει να πώ ότι δεν τον αφήνω να τρώει τα κακά του αλλά για να το πετύχω είμαστε 3 άνθρωποι σχεδόν όλη μέρα πίσω από τον πωπό του και κοντεύουμε να τρελλαθούμε. Αφήστε που ξεγελάει κιόλας. Τα κάνει και εκεί που λες ωραία θα περάσω κανά 3ωρο ήσυχη αυτός έχει κρατήσει καβάντζα και εμφανίζεται με κουραδάκι στο στόμα περιχαρής και γλειφόμενος και το παέι και στο κρεββάτι να παίξει με τον πολυπόθητο "μεζέ". τι να κάνω έχει κανείς καμμιά ιδέα? Ο νεαρός είναι πολύ σκληρό καρύδι και δεν παίρνει ούτε από φωνές ούτε από μη και τέτοια . του ρίχνω ξυλιές στον πωπό κι αυτός πέρα βρέχει το δικό μου χέρι πονάει αυτός ούτε που ΄του καίγεται καρφί. Είχα γιά 15 χρόνια ίδια ράτσα από τον ίδιο εκτροφέα με ίδια γραμμή άίματος και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα παρόμοιο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
"ξηρά τροφή πολύ καλής ποιότητας μαζί με αυγά ή βραστό κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα, τυριά, μπιφτέκι"

προφανώς του αρέσει το φαί του και θελει να το ξαναφάει,
:D

είναι συχνό σε κουταβια , θα περάσει, προσπάθησε να τα μαζευεις άμεσα.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις ξυλιές! Ειδικά αυτές που πονάει το δικό σου χέρι.
Δεν νομίζω ότι έτσι χτίζεις μια καλή σχέση εμπιστοσύνης με το σκύλο σου.
Ο Σκύλος που μένει ? και που λερώνει? Αυτό δεν το κατάλαβα? Δηλαδή 8 μηνών τα κάνει ακόμα μέσα στο σπίτι? Μάθε τον σκύλο να τα κάνει έξω στην βόλτα για να μην έχεις τέτοια θέματα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς όρισες.

...Ο νεαρός είναι πολύ σκληρό καρύδι και δεν παίρνει ούτε από φωνές ούτε από μη και τέτοια. του ρίχνω ξυλιές στον πωπό κι αυτός πέρα βρέχει το δικό μου χέρι πονάει αυτός ούτε που του καίγεται καρφί... Είχα γιά 15 χρόνια ίδια ράτσα από τον ίδιο εκτροφέα με ίδια γραμμή άίματος και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα παρόμοιο.
Για μένα, η κοπροφαγία είναι το λιγότερο... να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση...
Το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ με ένα από τα σκυλιά μου και λύθηκε με υπομονή και συνέπεια (εκ μέρους μου)...

Γράφω εδώ, γιατί μου κάνουν εντύπωση 2-3 πραγματάκια...

Εχεις Ιρλανδέζικο Σέττερ, μιά από τις πιο ευαίσθητες και τρυφερές και ανθρωποκεντρικές φυλές...
Είχες ήδη σκύλο για 15 (τουλάχιστον) χρόνια...

Και ρίχνεις ξυλιές στον πωπό του?

Και, μάλιστα, φτάνεις στο σημείο να πονάει το χέρι σου? ακόμα και γι' αστείο αν το λες...

Και περιμένεις να του "καίγεται καρφί"?

Και περιμένεις να μάθει τι θέλεις από αυτόν? Οταν, μάλιστα, αυτό που κάνει, ο ίδιος το θεωρεί φυσιολογικό? ξέρεις ότι πολλά ζώα στη φύση τρώνε τις ακαθαρσίες τους (και όχι μόνο), για να μην αφήνουν τα ίχνη τους?

mbas

New Member
11 Δεκεμβρίου 2012
3
0
Καλώς όρισες.

Για μένα, η κοπροφαγία είναι το λιγότερο... να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση...
Το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ με ένα από τα σκυλιά μου και λύθηκε με υπομονή και συνέπεια (εκ μέρους μου)...

Γράφω εδώ, γιατί μου κάνουν εντύπωση 2-3 πραγματάκια...

Εχεις Ιρλανδέζικο Σέττερ, μιά από τις πιο ευαίσθητες και τρυφερές και ανθρωποκεντρικές φυλές...
Είχες ήδη σκύλο για 15 (τουλάχιστον) χρόνια...

Και ρίχνεις ξυλιές στον πωπό του?

Και, μάλιστα, φτάνεις στο σημείο να πονάει το χέρι σου? ακόμα και γι' αστείο αν το λες...

Και περιμένεις να του "καίγεται καρφί"?

Και περιμένεις να μάθει τι θέλεις από αυτόν? Οταν, μάλιστα, αυτό που κάνει, ο ίδιος το θεωρεί φυσιολογικό? ξέρεις ότι πολλά ζώα στη φύση τρώνε τις ακαθαρσίες τους (και όχι μόνο), για να μην αφήνουν τα ίχνη τους?
Ευχαριστώ γιά την απαντήσή σας. Φαντάζομαι ότι καταλάβατε ότι σπάω στο ξύλο το κουταβάκι μου. Τι να γίνει είμαι ένα κτήνος!!!!

mbas

New Member
11 Δεκεμβρίου 2012
3
0
Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις ξυλιές! Ειδικά αυτές που πονάει το δικό σου χέρι.
Δεν νομίζω ότι έτσι χτίζεις μια καλή σχέση εμπιστοσύνης με το σκύλο σου.
Ο Σκύλος που μένει ? και που λερώνει? Αυτό δεν το κατάλαβα? Δηλαδή 8 μηνών τα κάνει ακόμα μέσα στο σπίτι? Μάθε τον σκύλο να τα κάνει έξω στην βόλτα για να μην έχεις τέτοια θέματα

Σ' ευχαριστώ γιά την απάντηση. Ο Μπακ μένει μέσα κοιμάται στο κρεβάτι ή στον καναπέ (όπου αυτός θέλει) και λερώνει έξω δηλαδή ή στη βεράντα ή στον κήπο. Στον κήπο δεν τον αφήνω να είναι ελεύθερος γιατί δεν τον προλαβαίνω να μην τα φάει επειδή είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμο. οπότε γιά τις ανάγκες του του έχω μάθει την βεράντα. Δυστυχώς δεν τα κάνει καθόλου στη βόλτα ούτε καν το πιπί του. Βέβαια στον κήπο τον αφήνω να τρέχει αλλά αφού έχει κάνει κακά. Αυτή τη στιγμή που γράφω έγινε το σώσε. Ενώ συνήθως τα κάνει στις 9.00 -9.30 και ενώ ήταν έξω στη βεράντα και έπαιζε και είχα ψοφήσει στο κρύο μέσα έξω να επιτηρώ ξαφνικά στο 1 λεπτό που΄έγραφα στο pc τα έκανε και μάλιστα έγινε πανικός γιατί ήταν πολλά, έφαγε κάποια, πάτησα τα άλλα δε με άφηνε να καθαρίσω κλπ κλπ. Οσο για τις "ξυλιές" τι να πω΄προφανώς είναι σχήμα λόγου και προφανώς δε δέρνω το σκυλί μου απλώς προσπαθώ με κάποιο τρόπο να τον εμποδίζω να κάνει ότι του καπνίσει. Ο Μπακ δαγκώνει πολύ από μωρό και γενικά είναι πολύ ατίθασος και ατρόμητος έχει φάει το μισό σπίτι και έχει ξηλώσει μέχρι και πλακάκια. Πραγματικά είναι το κάτι άλλο αλλά με όλα αυτά τα ελαττώματα είναι ένα απίθανο σκυλί που πολύ θα ήθελα να ζούσα σε εξοχή για να έχει την τεράστια ελευθερία που έχει ανάγκη. Γιά τα χάπια τι λέτε να του τα δώσω? Εχω διαβάσει κάτι και γιά ανανά.

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Εμένα ο γιατρός μου έδωσε την σκόνη forbi-ka.Την ρίχνεις στο φαγητό και κόβετε ξυράφι η κοπροφαγία.Μόνο για 5 μέρες μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.Ρίχνεις την σωστή δοσολογία που αναγράφει η συσκευασία ανάλογα τα κιλά του σκύλου στο φαγητό του και ανακατεύεις καλά με τα χέρια.Η σκόνη είναι για να του κόψει το συνηθειο,αλλά πρέπει να βρείς την αιτία που τρώει τα κακά του.Συνήθως,αν τον έχεις μαλώσει πολύ έντονα για τα κακά του,τα τρώει για να εξαφανίσει τα ίχνη της "σκανταλιάς" του.Φρόντισε να τον παρακολουθείς πολύ στενά τις μέρες που θα πέρνει την σκόνη,ώστε να τα κάνει μόνο εκεί που πρέπει και να τον επιβραβεύεις μετά πολύ έντονα,με πολλές λιχουδιές και χάδια,ώστε να ξεπεράσει το στρές.Στην διάρκεια που θα πέρνει την σκόνη δεν πρόκειτε να τα φάει με καμία κυβέρνηση οπότε έχεις μιά ευκαιρία 5 ημερών να δείξεις στο σκύλο τι πρέπει να κάνει χωρίς το άνχος να τα φάει.Το βέλτιστο είναι να είσαι δίπλα του στο 100% των προσπαθειών αφόδευσης.Καλή επιτυχία!!!!

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Άμα την ώρα που τα κάνει έχεις κανένα κόκκαλο μαζί σου μυρωδάτο και μοσχοβολιαστό δεν θα το προτιμήσει από τα κακάκια του?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
μήπως ο σκύλος θέλει περισσότερη εκτόνωση?? περισσότερη βόλτα?

όσο για την κοπροφαγία εμένα το έχει κάνει μόνο μια φορά που δεν την είχα βγάλει ολοκληρη την ημέρα γιατι είχα εργαστήρια και το έκανε καθαρα για να κρύψει την σκανταλιά!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Μέσα στο φαγητό του, τρίψε λίγο ανανά.............και είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι ούτε που θα τα μυρίσει!

Το πιο πιθανό είναι να το κάνει 1. γιατί του λείπουν βιταμίνες, 2. γιατί θέλει να καθαρίσει τον χώρο που τα έκανε και επίσης 3. γιατί βαριέται και δεν εκτονώνεται αρκετά!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.636
11.045
Athens
Μέσα στο φαγητό του, τρίψε λίγο ανανά.............και είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι ούτε που θα τα μυρίσει!
Κι εγώ για ανανά έχω ακούσει. Δεν μου χει χρειαστεί - πάντως τον τρώνε πολύ ευχάριστα (τον ανανά - όχι τα ανανοαπόβλητα).

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3

Το πιο πιθανό είναι να το κάνει 1. γιατί του λείπουν βιταμίνες, 2. γιατί θέλει να καθαρίσει τον χώρο που τα έκανε και επίσης 3. γιατί βαριέται και δεν εκτονώνεται αρκετά!
Ο ανανας όντως δουλεύει! Δοκίμασε τον μπορεί να δουλέψει και στο σεττερακι. Εμένα έκανε το ίδιο και το έκοψε μόνο του γιατί ο ανανας σταμάτησε να δουλεύει γιατί ο πονηρός δεν έτρωγε τον ανανα μετά απο 2-3 μέρες που δούλεψε! Επίσης βάλε πιπέρι στα κακά του και άμα τα φάει έλα να μου πεις! Αυτο το έκανε ο πεθερος μου και μετα ούτε να τα δει ο σκύλος δεν ήθελε!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Για να μη ξεχωριζει ο σκυλος τα κομματια του ανανα μπορειτε να μουλιαζετε την κροκετα σε λιγο ζουμι απο ανανα κονσερβα.

Για να δουλεψει βεβαια οτιδηποτε δοκιμασουμε καλο ειναι να γινεται παραλληλα με σωστη εκτονωση του σκυλου, σωστη εκμαθηση τουαλετας χωρις μαλωμα και καταλληλη διαχειριση χωρου (crate, αποκλεισμος των σημειων που χρησιμοποιει ως τουαλετα μεχρι τωρα κλπ) οπως ειπανε και οι υπολοιποι

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Στη σημερινή βόλτα, εκεί που την είχαμε ελεύθερη σε ένα περιφραγμένο γήπεδο και έτρεχε και μύριζε, ανάμεσα σε κάτι χόρτα ξετρύπωσε ανθρώπινες κουρα@!!~#$@ες και τις έφαγε πριν προλάβουμε να κάνουμε τπτ. Δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Με τα δικά της και άλλα σκυλίσια δεν έχουμε θέματα. Μόνο με ανθρώπινα από ότι φαίνεται και από προβατίσα (μας την έχει κάνει 2 φορές).

lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Γενικά δεν τρώει τα δικά της. Κυρίως γατών αλλά και κάποια άλλα που βρίσκει στο δρόμο. Αν δεν την προλάβω, τα τσιμπάει και τα τρώει. Στον κήπο έχει μάθει που τα κάνουν κάτι αδέσποτες γάτες και πάει και σκάβει να τα βρει. Τι να κάνω για να το κόψει; Δε νομίζω να έχει αποτέλεσμα κάποια σκόνη κλπ γιατί τα δικά της τα τρώει σπάνια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.636
11.045
Athens
Με τα γατίσια νομίζω ότι έχουν όλα ψύχωση - πρέπει να 'ναι τρελή γκουρμεδιά.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
είναι απο τα τοπικ που λες "αυτό δεν θα τύχει σε μένα!" ...
ε για ολα υπάρχει πρώτη φορα. την προηγουμενη κυριακή στο μπαρφογηπεδο εδω στην πάτρα τον ειχα αφησει ελευθερο και γενικα ηταν σε μια αποσταση 20-30 μέτρα και ετρωγε κάτι χόρτα(αγαπημένη συνήθεια)

εμ δε...ειχε λυσαξξει μια τεράστια φρεσκια πουράδα. τον πλησιαζω και του έριξα ενα τρελο μάλωμα και τον απολυμανα με τα μαντυλακια για τα μωρα. τον σιχάθηκα τον άτιμο.

προχτες σε ενα μέρος με γκαζόν εδω στην πάτρα πήγε και ξεκίνησε να γλύφει μια πουράδα αλλα τον πρόλαβα και τον μάλωσα.

σημαίνει κάτι αυτή η κίνηση του;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πολλά σκυλιά το κάνουν...Ο δικός μου το έκοψε 10 μηνών...Εκτός από τα δικά του έτρωγε και των άλλων 2 σκύλων μου...Επειδή μου έχει ξανά τύχει κουτάβι που έτρωγε κακά...και το ξεπέρασε μόνος του..δεν έκανα τίποτα. Απλά περίμενα να περάσει.
Για τις ζημιές...επειδή τα περάσαμε και τα περνάμε ακόμα με μαξιλάρια, υφάσματα κλπ,κλπ...η μόνη λύση είναι η κλούβα. Όταν ΄λείπω ο Μπου μπάινει στη κλούβα και βγαίνει όταν έρχομαι...μέχρι να ωριμάσει και να ηρεμήσει.
Σίγουρα όμως ο κήπος και η βεράντα δεν είναι η καλύτερη λύση. Ο σκύλος χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα εκτόνωση, τρέξιμο, παιχνίδι και εκπάιδευση. Και εγώ έχω κήπο αλλά τον χρησιμοποιώ για το βράδυ πριν κοιμηθούν και το πρωί μόλις ξυπνήσουν...Μέσα στην ημέρα βρέξει χιονίσει θα βγούμε 1 ώρα για τη μεγάλη βόλτα...