Κορωνοϊός (Coronavirus) - Η λύση για τα αδέσποτα


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Οι κύριοι της πολιτικής προστασίας επεξεργάστηκαν τα sms και "κατάλαβαν" πως υπάρχει ένα ξαφνικό ενδιαφέρον των Ελλήνων για την βόλτα των κατοικίδιων ( έτσι λένε αυτοί ). Ως αποτέλεσμα σκέφτονται τον περιορισμό σε μία ή δύο βόλτες την ημέρα περιορισμένης διάρκειας.

Αυτό θα είχε λογική, για να μην γίνεται κατάχρηση, αν υπήρχε διαχωρισμός μεταξύ βόλτας κατοικίδιου και σωματικής άσκησης ώστε να υπάρχουν σωστά στοιχεία και παράλληλα να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία ώστε να γνωρίζουμε τι εννοούν κατάχρηση. Τι ποσοστό των Ελλήνων δεν υπακούει ή με ποια κριτήρια θεωρούν πως δεν υπακούμε. Πόσοι έβγαλαν έξω το σκυλί 4-5 φορές την ημέρα ;

Το ότι πολλά σκυλιά θέλουν απαραίτητα δύο φορές βόλτες την ημέρα δεν τους το είπε κανείς ;
Πως δεν είναι προγραμματισμένα να τα κάνουν σε συγκεκριμένο χρόνο ;
Όσοι έχουν περισσότερα τους ενός και δεν μπορούν να τα βγάλουν βόλτα μαζί θα πληρώσουν πρόστιμο ;

Μέχρι σήμερα γράφω βεβαίωση και δεν έχω στείλει sms . Αν περιορίσουν την βόλτα σε μία την ημέρα και αναγκαστώ να στέλνω sms θα χρησιμοποιήσω τα άλλα δύο κινητά της οικογένειας. Αρκετοί φαντάζομαι πως θα αποκτήσουν και δεύτερο αριθμό πχ καρτοκινητό σαν εναλλακτική λύση.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ εμενα ολα αυτα μου ακουγονται ολιγον φημες. Αλλος λεει θα κοψουν τις βολτες, αλλος, θα ειναι ενα τεταρτο, αλλος δε θα βγαινουνν μετα τις 8.
Δε νομιζω να τιθεται θεμα για τις σκυλοβολτες. Τα παπουδια πιστευω προσπαθουν να τρομαξουν με το να κοψουν τα χειρογραφα.

Και ενταξει νομιζω πλεον εχουμε καταντησει αηδια, να μη πας το σκυλο βολτα αλλα σε κατι φαμπρικες και τηλεκεντρα διαφημισεων δουλευουν κανονικα και ο ενας πανω στον αλλο.

Αλλα ο,τι και να γινει.... πιστευεις οτι μπορει πραγματικα το νεουδι που σε σταματα να μπει σε καποια σουπερ ντουπερ βαση δεδομενων και να δει ποσα sms εστειλες? :LOL: Με την καμια.

ΥΣ. Αμα εισαι υπερηρωας σα το γκρεμλιν, οχι απλα δε σε σταματανε για ελεγχο ποτε ....αλλα επιπλεον σταματανε και τα περιπολικα στο δρομο να περασεις !
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Αλλα ο,τι και να γινει.... πιστευεις οτι μπορει πραγματικα το νεουδι που σε σταματα να μπει σε καποια σουπερ ντουπερ βαση δεδομενων και να δει ποσα sms εστειλες? :LOL: Με την καμια.
Αυτό δεν παίζει, αλλά φαντάζομαι ότι είναι εύκολο να ρυθμίσουν τη βάση δεδομένων να στέλνει ένα ή δύο απαντητικά ΣΜΣ σε κάθε αριθμό ανά ημέρα. Οπότε αν δεν έχεις επιβεβαίωση να δείξεις όταν σε σταματήσουν, θα μπορούν να σου δώσουν πρόστιμο διότι ξεπέρασες τον επιτρεπόμενο αριθμό...
 
  • Like
Reactions: mareco and medusa


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Αυτό δεν παίζει, αλλά φαντάζομαι ότι είναι εύκολο να ρυθμίσουν τη βάση δεδομένων να στέλνει ένα ή δύο απαντητικά ΣΜΣ σε κάθε αριθμό ανά ημέρα. Οπότε αν δεν έχεις επιβεβαίωση να δείξεις όταν σε σταματήσουν, θα μπορούν να σου δώσουν πρόστιμο διότι ξεπέρασες τον επιτρεπόμενο αριθμό...
ο αργος μας εδωσε την λυση αποπανω ....:LOL:

παντως ειναι κουλο πλεον....
το σκυλι να κατουραει μεχρι 2 φορες που δε βλεπεις ανθρωπο αλλα στη λαικη συνωστισου αβερτα , νο προμπλεμ και ας ειναι μια φορα την εβδομαδα. Οι ντοματες σε προστατευουν. Καμια λογικη γενικα.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ο άργος να το βάψει μαύρο το μπεζάκι, καθώς όλοι ξέρουμε ότι τα μαύρα σκυλιά καταπίνουν ανθρώπους αμάσητους και δε μας πλησιάζει κανείς για να ζητήσει τίποτα!!

Όποιος χρειαστεί ΣΜΣ να μου πει, μας περισσεύουν της μάνας μου που την έχω κλείσει μέσα και πάνε άχρηστα :ROFLMAO:
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αυτό που αναφέρει το μέλος @sis θα κάνουν. Δεν θα στέλνουν απαντητικό sms ή/και θα κόβουν απευθείας το πρόστιμο. Τόλμησες να ζητήσεις 2η βόλτα για τον σκύλο !! πρόστιμο. Έχω σαν εφεδρεία και ένα stick για Internet το οποίο στέλνει και λαμβάνει sms άρα 4 τηλέφωνα σύνολο...

Μωρέ την λύση θα την βρούμε, του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει... αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Εγώ, όπως χιλιάδες άλλοι, έβγαζα και βγάζω τον σκύλο μου για να κάνει τις ανάγκες του ( κάτουρο, χέσιμο, περπάτημα ). Δεν εκμεταλλεύομαι την ύπαρξη σκύλου για να βγω βόλτα, το αντίστροφο μάλιστα. Στην πρωινή βόλτα κάνω ορισμένα ψώνια πχ ψωμί, για να μην βγω πάλι.

* Για να το συνδέσω με το άλλο θέμα @Hammer όλες οι εφημερίδες παγκοσμίου ενδιαφέροντος δημοσίευσαν το άρθρο των Κινέζων πως οι γάτες / νηφίτσες μάλλον κολλάνε, αφού έβαλαν τον υιό σε γάτες και προέβησαν σε ευθανασία για να δουν αποτελέσματα. Εδώ η δημοσίευση στο bioRixv

Δεν μου λέει τίποτα που οι εφημερίδες στην μέση του άρθρου αναφέρουν "Οι ειδικοί λένε ότι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς δεν πρέπει να ανησυχούν για τα ευρήματα που υπάρχουν σήμερα."

Πρώτα σπέρνουν τον πανικό και μετά λένε ναι μεν αλλά. Εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στο τι λένε οι Κινέζοι, το λιγότερο κρατώ μικρό καλάθι. Αυτό που δεν μπορώ να υπολογίσω είναι πόσοι απ' αυτούς που θα διαβάσουν ή ακούσουν την σχετική ανάρτηση θα βγουν με φόλες στους δρόμους.
 
Last edited:


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων σε χρόνο και αριθμό θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο μετά από αποστολή sms και δεν θα γίνονται δεκτές οι γραπτές δηλώσεις πλέον (πιθανόν μόνο για τους άνω των 60-65 ετών).

Όπως ειπώθηκε, θα σε αποκλείει η βάση δεδομένων και δεν θα παίρνεις έγκριση για μετακίνηση. Τα στοιχεία που μπορούν να έχουν είναι ο αριθμός τηλεφώνου, το όνομα και η διεύθυνση. Μπορείς, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις άλλο αριθμό τηλεφώνου, μα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ίδιο όνομα για να είναι ίδιο με το έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο). Αν τώρα είναι και ίδια η διεύθυνση που θα βάλεις, πιθανόν, να φας πάλι άκυρο. Θα πρέπει, λοιπόν, να βάλεις άλλη διεύθυνση (πλησίον της κανονικής σου) μια που αυτό δεν μπορεί να εξακριβωθεί από το έγγραφο ταυτοποίησης (εγώ χρησιμοποιώ διαβατήριο).

Το θέμα, όμως, δεν είναι το αν και πως μπορείς να παρακάμψεις τα μέτρα... Το θέμα είναι πόσο διέπονται από λογική και επιστημονικά επιχειρήματα. Διαβάζω, π.χ., σήμερα πως απαγόρευσαν την κολύμβηση και το ψάρεμα... Ποιος λόγος ιατρικός ή επιστημονικός υπάρχει για αυτό;

Γιατί να μη μπορώ να διαθέσω την μισή ή μια ώρα που έχω για βόλτα, περίπατο ή άσκηση σε κολύμπι ή ψάρεμα; Αν δεν απαιτείται μακρινή μετακίνηση και δεν συνωστίζομαι;

Υ.Γ. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τα sms διότι ήξερα ότι θα αναλυθούν και θα χρησιμοποιηθούν για "το καλό μου"...
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
εγω πιστευω πιο πιθανο ειναι να ανακοινωθει χρονικος περιορισμος. οτι απο τη στιγμη που στειλεις σμσ εχεις 30 λεπτα , 1 ωρα π.χ
Γιατι τωρα γραφουνε τα παπουδια ενα χαρτι, βγαζουν απο τη τσεπη αλλο γραφουν νεο σε μια ωρα και αραζουν στα παγκακια 6 ωρες και εχουν γυρισει ολο το δημο και τους γυρω. Η στελνει σμσ παει ο αλλος σουπερ, χαζευει στα ραφια, ξεχναει κατι, ξαναγυριζει να παρει κατι, περναει κανα διωρο.

Τα συστηματα δε παιζει να απορριπτουν ελεγχοντας τοσα δεδομενα .
Ασε που το παρακαμπτεις πανευκολα, αλλαζεις ενα χαρακτηρα π.χ Μ, Α σε λατινικο που φαινεται ομοιο ή βαζεις ενα εξτρα κενο ή κολλας ονομα με επιθετο και ουπαλα Το κομπιουτερ δεν ειναι ανθρωπος ....βλεπει ο και 1, το αναγνωρίζει ως αλλο ονομα και το δεχεται.


ΥΣ. Λογικη παραλογη σε καποια θεματα οντως. Θα μας σαλεψει.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: noni_papa


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Επίσης, ας σκεφτούμε πως το να έχω κινητό τηλέφωνο και σύνδεση ή κάρτα είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό. Οπότε, για ποιο λόγο ο μη κάτοχος κινητού κάτω των 60 ετών δεν μπορεί να μετακινηθεί ή/και όταν το κάνει θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο;

Παρόμοια και στο δικαίωμα της παιδείας, όπου πολλά παιδιά δεν διαθέτουν pc, tablet ή smartphone και το ίδιο και οι γονείς τους. Κάποιοι άλλοι δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο για οικονομικούς ή και γεωγραφικούς λόγους. Όλοι οι παραπάνω αποκλείονται από ένα σωρό πράγματα (κάποια ονομάζονται και "δικαιώματα") και απειλούνται με κυρώσεις.

Υ.Γ. Γιατί να υπάρχει χρονικό όριο στην έξοδο μου, ας πούμε; Τι ρόλο παίζει ο χρόνος που είμαι εκτός σπιτιού σε σχέση με τον ιό, αν είμαι μόνος ή με τα σκυλιά μου π.χ.;

Το πρόβλημα είναι αν είμαστε μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό ή αν είμαστε πολλοί μαζί σε απόσταση μικρότερη του 1,5μ.-2μ.;

Paralavi maskwn mitsotakis.jpgΧΑΡΔΑΛΙΑΣ-ΝΕΑΠΟΛΗ.jpg
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Προχθές στον Ωρωπό, κάθεται μια γυναίκα μόνη της στο πεζούλι στην άκρη της άδειας παραλίας. Σταματάει περιπολικό, και ακολουθεί κωμικοτραγικός διάλογος με τα όργανα να της λένε ότι εφόσον είναι καθιστή δεν την καλύπτει η μετακίνηση για σωματική άσκηση, και τη γυναίκα να τους λέει ότι κουράστηκε με το περπάτημα και κάθισε. Δεν της έδωσαν κλήση - χαριστικά είπαν, αλλά μάλλον επειδή τους έλεγε ότι δεν πρόκειται υπογράψει ότι παρέλαβε καμία κλήση.

Ωρωπός ξανά, το περασμένο Σάββατο είχε λαϊκή... οι πάγκοι είχαν τη συνήθη απόσταση μεταξύ τους, αλλά σε καμία περίπτωση πεντε μέτρα. Οι δε πελάτες, είναι απλά ο ένας πάνω στον άλλο όπως πάντα. Δύο περιπολικά ακριβώς μπροστά στη λαϊκή σταματάνε τα αυτοκίνητα και ζητάνε βεβαιώσεις, και κανένας τους δεν έβαλε έστω μια φωνή στη λαϊκή, τουλάχιστον να κρατήσουν λίγη απόσταση όλοι μεταξύ τους!

Από 23 - 31 Μαρτίου, 8.441 παραβάσεις κυκλοφορίας Χ 150 = 1.266.150 ευρώ...
Μ'άλλους δυο μήνες όχι μόνο βγαίνουμε απ΄ την κρίση, δανείζουμε και τα υπόλοιπα κράτη και βγάζουμε και κέρδος.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Δυστυχώς απαγορεύτηκε και η κίνηση σε πολλά περιαστικά δάση και αλσύλια...
Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον ιό μέσα σε ένα αχανές δάσος είναι αυξημένες!
Μέσα στην πόλη όμως είσαι ασφαλής αν φοράς γάντια και μάσκα. Το sms είναι τέλειο σου λύνει τα χέρια και πολυ πιο οικολογικό! Μην σπαταλάτε χαρτί ρε θα λιώσουν οι πάγοι!!! Τα ηλεκτρονικά μέσα pc tablet κινητά κτλ παράγονται οικολογικά και είναι φιλικά πρός το περιβάλλον!
 
  • Like
Reactions: medusa


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Επίσης, ας σκεφτούμε πως το να έχω κινητό τηλέφωνο και σύνδεση ή κάρτα είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό. Οπότε, για ποιο λόγο ο μη κάτοχος κινητού κάτω των 60 ετών δεν μπορεί να μετακινηθεί ή/και όταν το κάνει θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο;
Το συντριπτικό ποσοστό διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Δε έχω στατιστικά πρόχειρα αλλά οι μη έχοντες πρέπει να είναι απειροελάχιστοι.

Παρόμοια και στο δικαίωμα της παιδείας, όπου πολλά παιδιά δεν διαθέτουν pc, tablet ή smartphone και το ίδιο και οι γονείς τους. Κάποιοι άλλοι δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο για οικονομικούς ή και γεωγραφικούς λόγους. Όλοι οι παραπάνω αποκλείονται από ένα σωρό πράγματα (κάποια ονομάζονται και "δικαιώματα") και απειλούνται με κυρώσεις.
Τι 2018, το 80% των νοικοκυριών είχαν internet - τώρα έχει αυξηθεί και άλλο. Καταρχάς δεν υπάρχει πια καν σύνδεση σταθερού χωρίς internet. Άρα και εδώ οι μη έχοντες πρέπει να είναι πολύ λίγοι.

Υ.Γ. Γιατί να υπάρχει χρονικό όριο στην έξοδο μου, ας πούμε; Τι ρόλο παίζει ο χρόνος που είμαι εκτός σπιτιού σε σχέση με τον ιό, αν είμαι μόνος ή με τα σκυλιά μου π.χ.;
Για σένα που θα πας βόλτα με τα σκυλιά σου και μόνο, κανέναν. Για το πιτσιρικά όμως που θέλει να δει τα φιλαράκια, να πάει στο γκομενάκι και όλοι μαζί μετά να πιούνε μπύρες κάπου, ο περιορισμός χρόνου είναι πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι αν είμαστε μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό ή αν είμαστε πολλοί μαζί σε απόσταση μικρότερη του 1,5μ.-2μ.;
Είδαμε και στην πράξη ότι ο κόσμος είναι γκαγκάου. Είτε είναι οι κυριούλες στην τράπεζα, τα παπούδια στο καφενείο που "αυτούς δεν τους πιάνει τίποτα", τον μπάρμπα μου τον διαβητικό που μέχρι τις προάλλες ήταν "άντε μωρέ" και ήθελε να πηγαίνει να βλέπει τα εγγόνια επειδή πήγαινε και η συμπεθέρα. Να μην σχολιάσω το ότι η θεία κοινωνία είναι για αρκετούς αντισηπτική.

Τα μέτρα έχουν σκοπό να μπορέσουν να ελέγξουν με "χοντρά κριτήρια" μια μεγάλη μάζα άμεσα και τώρα. Προφανώς και δεν μπορούν να είναι κομμένα και ραμμένα στην περίπτωση του καθενός μας. Και εγώ σε κάτι χωράφια βγάζω βόλτα τους σκύλους, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί ποτέ αστυνομία, αλλά το sms το στέλνω. Όταν η κατάσταση είναι, ή πάει να γίνει "εμπόλεμη" καλό είναι να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και όχι τα τσίκι-τσίκι...

Δυστυχώς απαγορεύτηκε και η κίνηση σε πολλά περιαστικά δάση και αλσύλια...
Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον ιό μέσα σε ένα αχανές δάσος είναι αυξημένες!
Μέσα στην πόλη όμως είσαι ασφαλής αν φοράς γάντια και μάσκα. Το sms είναι τέλειο σου λύνει τα χέρια και πολυ πιο οικολογικό! Μην σπαταλάτε χαρτί ρε θα λιώσουν οι πάγοι!!! Τα ηλεκτρονικά μέσα pc tablet κινητά κτλ παράγονται οικολογικά και είναι φιλικά πρός το περιβάλλον!
Τα πάρκα και τα δάση ευνοούν μαζώξεις τύπου πικ νικ και πρωτομαγιάς. Εδώ τις πρώτες μέρες του κλεισίματος επιχειρήσεων, πολλοί δεν είχαν συναίσθηση της κατάστασης και την είδαν πρόωρες διακοπές - η παραλία ήταν γεμάτη.

Τα ηλεκτρονικά μέσα σώζουν αυτή τη στιγμή πολλές επιχειρήσεις και κοσμάκη που χάρη σε αυτά μπορεί να δουλεύει ακόμα, έστω και στοιχειωδώς. Όλες αυτές τις υπηρεσίες που έχουμε τώρα διαθέσιμες - "χάρη" στον κορωναιό - έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί προ ετών. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να πρέπει να χαραμίζει κανείς το χρόνο του σε ουρές για να κάνει 2-3 δουλειές.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
@vrmode

Μπορεί να έχεις και δίκιο...

Πάντως από την τάξη των παιδιών μου 7 από τους 18 έχουν πρόσβαση στο e-class (που υπολειτουργεί ακόμα). Οι υπόλοιποι, για διάφορους λόγους (με σημαντικότερο και καταλυτικό το οικονομικό) δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω και πολλά άλλα παιδιά, από άλλες περιοχές, με την ίδια αδυναμία.

Προσωπικά δεν είμαι ποτέ σε "εμπόλεμη" κατάσταση, αν και πάντα έτοιμος να πεθάνω... Όπως και οι 120.297 συνάνθρωποι μου που πέθαναν στην Ελλάδα το 2018 (για το 2019 δε το έχω το νούμερο πρόχειρο).

Δε θα ήθελα να μπω σε συζήτηση "πανδημίας"... Απλά, καμιά φορά εκφράζω και γραπτώς κάποιες απορίες και ανησυχίες μου. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκοπό... Άσκοπα, σαν τις μετακινήσεις μου... :)
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Δε ξερω αν το πηρατε ειδηση εσεις.... εγω που ζω στον κοσμο μου μολις το ανακαλυψα παντως.
δε μπορεις πλεον να μετακινηθεις σε αλλη περιφερειακη ενότητα για σκυλοβολτα ....

Το οποιο γενικα οκ, καθε ενοτητα εχει 5-6 δημους. Αλλα αν ζεις στο συνορο οπως εμεις ειναι καπως tricky ! Σημερα πηγα στο σουπερ και παρανομησα δηλ. :LOL: Το κυριοτερο οι περισσοτερες διαδρομες μας με το γκρεμλιν ειναι εκτος..

@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ χωριζουμε περιοχες... ο αργος μπορει να σημαδευει μονο απο τη μια μερια της λεωφορου-συνορου το γκρεμλιν απο την αλλη . :LOL: :LOL: :LOL:
 




medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Εγώ στην συνηθισμένη μου σκυλοβόλτα αλλάζω 3 δήμους... :D
Δημο δε πειραζει. Και εμεις αλλαζουμε 3.

Περιφερειακη ενοτητα ειναι ο διαχωρισμος!

ΥΣ. Αυτα τα εκαναν για τους εκδρομεις του πασχα, να μη πανε εξοχικα .... αλλα εντος αθηνας ειναι τοσο αστειος διαχωρισμος , ο κεντρικος τομεας πιανει απο Δαφνη που ειμαι εγω ως Φιλαδελφεια. Δηλαδη φιλαδελφεια ειμαι οκ.... αλλα αμα με πιασουν μπραχαμι 3 τετραγωνα απεναντι , υπαρχει θεμα, εκει θα διασπειρω τον ιο!
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Εriana


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Όπως και να έχει, μην ανησυχείς... Τώρα κερδίσαμε... Πάει ο κορωνοϊός... :D
 
  • Haha
Reactions: medusa


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3