Κοστος εμβολιων

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Οχι,δεν αποσκοπει σε ειρωνια.

Ρωταω αν εκανες βιοχημικες ή γενικη αιματος για να το δεις αυτο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Οχι,δεν αποσκοπει σε ειρωνια.

Ρωταω αν εκανες βιοχημικες ή γενικη αιματος για να το δεις αυτο?
Ειχα κάνει και γενικές και βιοχημικές και για καλαζάρ και για ερλίχεια.
Γενικά σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κουτάβι χωρίς προβλήματα υγείας αλλά μπορεί να υπόβοσκε κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν θα μπορούσα να το ξέρω εφόσον δεν είχε εξεταστεί ποτέ.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν βαστάει η τσέπη μας, όσο συχνότερα και όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο!!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ειχα κάνει και γενικές και βιοχημικές και για καλαζάρ και για ερλίχεια.
Γενικά σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κουτάβι χωρίς προβλήματα υγείας αλλά μπορεί να υπόβοσκε κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν θα μπορούσα να το ξέρω εφόσον δεν είχε εξεταστεί ποτέ.
Οκ!

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Στις γενικές αίματος είναι και ο έλεγχος για καλαζάρ και ερλίχεια; Πόσο κοστίζουν;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Όχι είναι ξεχωριστές εξετάσεις. Να σου πω την αλήθεια εξαρτάται από τον εκάστοτε κτηνίατρο πόσο κοστίζουν. Οι διαφορές των τιμών σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλες. Εάν μένεις Πάρο υποθέτω δεν θα έχεις πολλές εναλλακτικές αλλά αν είσαι σε κάποια μεγάλη πόλη μπορείς να πάρεις τιμές από διάφορους. Να είσαι σίγουρη όμως ότι γίνονται εργαστηριακά και δεν είναι snap tests που βγαίνουν αμέσως αλλά δεν είναι πάντα αξιόπιστα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Οι γενικές αίματος είναι ξεχωριστές εξετάσεις από τις υπόλοιπες που αναφέρεις. Το κόστος, εξαρτάται από τον κάθε γιατρό. Υπολόγισε περίπου 20 για τις γενικές και 30 για κάθε μία από τις άλλες.
Στο καλα-αζαρ και στην ερλίχεια, καλά θα είναι να προστεθεί και η εξέταση για πιροπλάσμωση (που μεταδίδεται και αυτή από τσιμπούρια, όπως η ερλίχεια)

Last edited:

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Στην τιμή των εμβολίων είναι εντάξει σε σχέση με αυτά που διάβασα εδώ. Αλλά ειναι πολύ άρπα κόλα όταν πηγαίνουμε, ποτέ δεν την έχει εξετάσει σε τίποτα μόνο το βάρος της. Γι'αυτό σας ρωτώ για να ξέρω ακριβώς τι θα του ζητήσω. Θα απευθυνθώ και στον άλλο κτηνίατρο του νησιού. Για μια αλλεργία απο ένα εξωπαρασιτικό λουράκι που είχε κάνει πληγούλα της έκανε ένεση αντιβίωση ενώ εδώ διάβασα ότι τους έδωσαν αλοιφή.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Άλλο 6 μηνών και άλλο 12...άλλο να ζει ο σκύλος μόνιμα έξω και άλλο ο σκύλος να ζει όπως ζούνε των περισσότερων από εμάς εδώ μέσα...

Μη τρελλαθούμε κιόλας....Προσωπικά δεν μπορώ τις υπερβολες πουθενά, ούτε στα σκυλιά μου, ούτε καν στον εαυτό μου...Για μένα το σωστό είναι ο σκύλος από 10-12 μηνων και μετά να αρχίζει τις εξετάσεις αίματος για καλαζάρ 2 φορές τον χρόνο, μία γενική σαν τσεκ απ και μέχρι εκεί. Εκτός αν υπάρχουν συμπτώματα βέβαια....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συγνώμη, αλλά αυτά τα πράγματα γιατί τα ρωτάτε εδώ? Δεν έχετε κτηνίατρο εμπιστοσύνης? Αν όχι, αυτό είναι ΠΟΛΥ σοβαρότερο πρόβλημα απ'το πότε να κάνετε τις εξετάσεις....
Συμφωνώ απόλυτα. Είναι η δουλειά του κτηνιάτρου να καθοδηγήσει τον καθένα μας σε αυτά. Δυστυχώς κάποιοι κτηνίατροι θέλουν αυτοί καθοδήγηση και κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτικές όπως εμείς που ζούμε Αθήνα και Θεσ/κη.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Συμφωνώ απόλυτα. Είναι η δουλειά του κτηνιάτρου να καθοδηγήσει τον καθένα μας σε αυτά. Δυστυχώς κάποιοι κτηνίατροι θέλουν αυτοί καθοδήγηση και κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτικές όπως εμείς που ζούμε Αθήνα και Θεσ/κη.
Αυτό ήθελα να πώ και εγώ.Στην πόλη μου για παράδειγμα έχουμε 6 κτηνιάτρους σε όλο το νομό,ήδη άλλαξα τον πρώτο οπότε μου μένουν άλλοι 4... εκ των οποιων δεν είναι όλοι μέσα στην πόλη ...συνεπώς για να μην δημιουργηθεί ρήξη μεταξύ μας( και να ύπαρχει κάποιος που να βρίσκεται και κόντα μας) θα πρέπει να τηρηθούν πολύ αυστηρά οι ισορροπίες.Αυτές με την σειρά τους,για να τηρηθουν θα πρέπει να υπάρξει συνέπεια και από τις δύο πλευρές.
Οπότε:επειδή δεν θέλω να πάρω μεγάλο ρίσκο(γιατί μέσα απο τα λάθη μας μαθαίνουμε)και να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο μετά, προτιμώ να είμαι διαβασμένη παρά να περιμένω να δωωωω με τον καιρό εάν τελικά ο κτηνιάτρος ήταν καλός ή όχι.
Σας λέω ένα πχ. ρωτάω τον κτηνίατρο τί είναι κατι μικρά σημαδάκια που έχει στους αγκώνες του και μου λέει τίποτα απολύτως μην αγχωνεσαι με το παραμικρό!!!(οκ λοιπόν είμαι υπερβολική λέω από μέσα μου)αυτά όμως σε ένα μήνα μεγάλωσαν αντι να εξαφανιστουν.Εξαιτίας αυτού αρχίζω ένα Post http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/μήπως.μπορεί.κάποιος.να.με.βοηθήσει-21894/ και τελίκα έμαθα πολλά παραπάνω απο εδώ παρά απο τον άλλο που τσίμπησε 40ευρώ!
Σίγουρα δεν αποτελεί γνωμάτευση η άποψη σας αλλά πιστέψτε με βοηθάει πάρα πολύ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πηγή, sorry αλλά καλά κάνουν και ρωτάνε...Δεν είναι όλοι οι "κτηνίατροι" ....κτηνίατροι. Αυτό το ξέρουμε καλά. Κάποιοι εδώ μέσα ασχολούνται με τα σκυλιά χρόνια και χρόνια και μπορούν να πούνε και 5 σωστές κουβέντες. Ειδικά, αυτοί που την έχουν πατήσει με "κτηνίατρο"....στο παρελθόν. Δεν είπε κανένας να δίνουμε συνταγές για φάρμακα αλλά στο κομμάτι της πρόληψης μπορούμε να μιλήσουμε.
Στην επαρχία είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς...(εδώ εχουν οι άνθρωποι με τους γιατρούς τους). Σε μικρές πόλεις και νησιά, πάιζει να υπαρχει μόνο ένας κτηνίατρος...είναι σιγουριά αυτό? Για μένα όχι...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω πιστευω πως οποιος ενδιαφερεται πρεπει να ενημερωνεται.

Ναι ο γιατρος εχει τελικο λογο στις αποφασεις που αφορουν το ιατρικο κομματι ΑΛΛΑ ο ιδιοκτητης πρεπει να ψαχνεται.

Αν δεν ζητουσα εγω να κανω εξετασεις για λεισμανια,ερλιχια ο τοτε γιατρος μας δεν το προτεινε. Για την λογικη του δεν ειχε κατι που να φαινεται στο ζωο,στην κλινικη του εικονα,αρα δεν κανεις εξετασεις.
Εγω εβραζα ομως.Απο εδω εμαθα οτι κανουμε ανα 6μηνο εξετασεις ακομα κ ο σουπερμαν να ειναι το σκυλι μας.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
οι εξετάσεις αίματος που της έκανα εγώ μαζί με βιοχημικές πήγαν 80 από 120 γιατί ήταν αδέσποτη , όλα καλά βγήκαν μόνο της βγήκε πιθανή υποχρωμία , έχει να κάνει μ έλλειψη σιδήρου και β12 θα πει καλύτερα ο κτηνίατρος βέβαια αλλά με τα εμβόλια δεν έχω ακόμα επαφή από Σεπτέμβρη θα την πάω , επίσκεψη και εμβόλιο πόσο μπορεί να μου πάει ;;