Κουρευτικη μηχανή και tips


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
140
385
35
Καλησπέρα! Θα ήθελα κάποιες συμβουλές σχετικά με την αγορά κουρευτικης μηχανής από τους πιο έμπειρους.

Έχω ένα mini schnauzer στο οποίο αρχικά γινόταν Στριπαρισμα για δυο χρόνια και έπειτα μπήκε κουρευτικη γιατί απλά το τρίχωμα του ήταν ακατάλληλο για Στριπαρισμα μάλλον λόγω των θεμάτων που έχει με την υγεία του. Από την αρχή πηγαίναμε σε αξιόπιστους groomer και ο τελευταίος που πηγαίνουμε ακόμα είναι κορυφή στη φυλή. Όμως ο σκύλος αγχώνεται τρομερά από τη στιγμή που θα βρεθεί στην πόρτα του. Το ίδιο γινόταν και με την προηγούμενη groomer. Στρεσαρεται σε σημείο που τρέμει και κλαίει μέχρι να φύγουμε. Όσο έκανε Στριπαρισμα που πονούσε κιόλας έκανε και διάρροιες από το στρες.

Και φτάνω στο θέμα μου... υπάρχει κάποια αξιόλογη κουρευτικη μηχανή και ψαλίδι που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριο (έχω κουρέψει πρόβατα αν αυτό βοηθάει :) ) και να κάνει καλή δουλειά? Σε προηγούμενα θέματα είχα διαβάσει για τον κ. Τσομπάρη που έχει μηχανές, υπάρχει ακόμα? Επίσης, κάποια tips για ξεκινήσω τη διαδικασία? Μπάνιο, πιστολάκι και στην αρχή ελαφρύ Στριπαρισμα που κάνουμε και στο σπίτι με εμένα δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο θέμα και με εμπιστεύεται σαφώς περισσότερο και πιστεύω θα δεχθεί πιο εύκολα να τον κουρεψω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 


bnomiki

Active Member
6 Ιανουαρίου 2018
29
22
46
Ρόδος
Εγώ το μόνο που μπορώ να σχολιάσω που ΙΣΩΣ βοηθήσει, χωρίς να έχω επαναλαμβάνω ΚΑΜΜΙΑ γνώση στο grooming και στις μηχανές, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά, και έχοντας περάσει το ίδιο με τη δικιάου σκυλα. Αναφέρομαι στο φόβο που σε αποτρέπει να επισκεφτείς groomer (και η αλήθεια είναι βασανιστικό για το ζώο) . Είσαι σίγουρος πως παίρνοντας τη μηχανή το ζώο δε θα φοβηθεί; Το έχεις εγκλιματισει στον απλό ήχο μιας μηχανής που το πλησιάζει; ίσως όταν το καταφέρεις να είσαι πανέτοιμος να το κάνεις μόνος. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ θα το καταφέρεις. Θέλει σταδιακάΥ.γ. Η δικιά μου πλέον μου δινει το πόδι μόνη της για τον τροχό.
 


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
140
385
35
Ευχαριστώ για την απάντηση! Ήδη αγόρασα μηχανή (κάνει ελάχιστο θόρυβο και την προτιμούν για νευρικά ζώα) και ψαλιδι και κάναμε το πρώτο κούρεμα! Όλα πήγαν καλά και δεν είχε κανένα θέμα ο σκύλος. Ο σκύλος μου είναι γενικά αγχώδης και δεν εμπιστεύεται ξένους, όποτε δεν είναι η κουρευτικη το θέμα αλλά ποιος την κρατάει... Με λιχουδιά και υπομονή κάναμε το κούρεμα χωρίς κλάμματα η άγχος και τώρα μένει απλά να βελτιωθούμε :)
 
  • Like
Reactions: bnomiki and mareco