Κουτάβια & φωτογραφία

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Φανταστικά είναι !!
Εγώ πάντως τα προτιμώ ενήλικα - σε ομορφιά εννοώ :)
Νομίζω τα χάσκι είναι από τα πολύ λίγα ζώα που τα προτιμώ ενήλικα ...
επιτελους!

γιατι ειχα κλεισει ραντεβου σε οφθαλμιατρο και ψυχολογο.

μετα τους 4 μηνες μαρεσουν τα χασκι. και στην ενλογω ληψη η φωτο ειναι τρομερα καθαρη και ζωντανη αλλα το σκυλακι δεν μου λεει και πολλα

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Καλησπέρα συμforumίτες...

μην ξεχνάται ότι μιλάμε για κουτάβια που έχουν ανοίξει τα μάτια τους μόνο εδώ και 4 μέρες σε αυτές τις φωτογραφίες, και καλά-καλά δε βλέπουν μπροστά τους ακόμη...

Περιμένετε λίγο και θα δείτε.... (θα μου έρθει και ο καινούργιος φακός για να καλυτερέψει και λίγο η ποιότητα *demonio*)

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
επιτελους!

γιατι ειχα κλεισει ραντεβου σε οφθαλμιατρο και ψυχολογο.

μετα τους 4 μηνες μαρεσουν τα χασκι. και στην ενλογω ληψη η φωτο ειναι τρομερα καθαρη και ζωντανη αλλα το σκυλακι δεν μου λεει και πολλα
:):)

Μπορούσα πολύ εύκολα να παραθέσω και άλλα κουτάβια (χάσκυ) σε αυτή την ηλικία για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης :cool:

Αλλά, επειδή είναι κουτάβια, ας τα δούμε ως έτσι... με την αγνότητα και την τρυφερότητα ενός όργανισμού, που καλά καλά δεν καταλαβαίνει ακόμα τι γίνεται γύρω του και τι είναι αυτές οι σκιές που το προσπερνάνε...

Ας τους χαρίσουμε για τώρα αγάπη και ξεγνοιασιά...

και όταν φτάσουν στην ηλικία του Βορέα, τότε μπορούμε να συγκρίνουμε (αλλά όλοι μαζί... γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι...)

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ποια μηχανή έχεις ? Αυτήν που τράβαγα στο Αγρίνιο ?? Θέλω κι εγώ !! :)
Denis δεν είναι μόνο η μηχανή. Αν προσέξεις ο Gaia έχει κάνει καλή επιλογή και στο φωτισμό. Η ώρα της ημέρας και το σημείο που φωτογραφίζεις παίζουν μεγάλο ρόλο. Βέβαια ότι και να λέμε... μην έχεις ελπίδες ότι τα μαυροτσουκαλάκια σου θα βγουν ποτέ έτσι! :p (χωρίς πλάκα, φωτογραφικά είναι δύσκολο χρώμα το μαύρο).

Gaia τα μικρά σου είναι πολύ όμορφα και εντυπωσιακά πλασματάκια. Βγάζουν πράγματι μια ωριμότητα/τσαμπουκά που φαίνεται σαν να μην είναι της ηλικίας τους. Εχω περιέργεια να δω αν αυτό φαίνεται και αργότερα, όταν θα αρχίζουν να κινούνται και να παίζουν ή μας φαίνεται έτσι τώρα γιατί είναι στα "σοβαρά" τους.

Να τα χαίρεσαι και να μας τα δειχνεις καθώς μεγαλώνουν! Αντε, και με καλούς νέους ιδιοκτήτες! (πώς λέμε και με ένα καλό γαμπρό?)

Υ.Γ. Εμένα μου αρέσει το κόκκινο με τον ρόμβο στο μέτωπο *agapoylas* Είναι αγοράκι η κοριτσάκι?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι, προφανώς το έχεις διαπιστώσει ήδη...

'Ενα μικρό tip: κάνε ένα search για το πώς χρησιμοποιούμε το fill-in flash, να δεις παραδείγματα κλπ. Το fill in flash είναι ένα τεχνικό τρυκ όπου βάζουμε σε λειτουργία το flash και ας είναι μέρα σε περιπτώσεις που έχουμε μεγάλες αντιθέσεις όπως: άνθρωπος με τον ήλιο κόντρα στην μηχανή, θέμα στον ίσκιο με πολύ ήλιο στο background (π.χ. άνθρωπος κάτω ομπρέλα σε παραλία που έχει ήλιο), μαύρο κουτάβι με φόντο γρασίδι/ουρανό/λευκό τοίχο κλπ ;), με σκοπό να μειώσουμε την αντίθεση (ουσιαστικα την διαφορά μεταξύ φωτεινού και σκοτεινού).

Πολλές compact μηχανές έχουν έτοιμη ρύθμιση fill in flash. Ακόμα και αν η μόνη επιλογή είναι με ή χωρίς flash, μπορείς να επιλέξεις το flash και την ώρα της λήψης να βάλεις μπροστά απο το flash ένα χαρτί ή ακόμα καλύτερα χαρτοπετσέτα. Ετσι θα έχεις πιο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς έντονες σκιές και χωρίς να χάσεις εντελώς το ανάγλυφο του περιβάλλοντα φωτισμού.

Και ok, σταματάω γιατί με έπιασε η πάρλα. Gaia, sorry που κάνω τέτοια αναφορά στο topic των κουταβιών σου αλλά αν το πάρουμε κυριολεκτικά, το θέμα λέει κουτάβια και φωτογραφία... Ασε που βγαίνουν και τα δικά σου σε μαύρες αποχρώσεις! :)

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Tελικά ποιά μηχανή είναι αυτή ?? :)
Η μηχανή μου αυτή τη στιγμή είναι η Canon 300D.

με 2 φακούς της Sigma (ο "μικρός" φακός της Canon με τον οποίο έρχεται η μηχανή είναι για πέταμα - κυριολεκτικά), έναν 25-70mm και έναν 75-300mm. Εμένα με βολεύει φυσικά ο μεγάλος, γιατί μου δίνει αρκετή ωφέλιμη διαδρομή για το σκύλο (χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθώ). Βέβαια, είναι ένας αργός σχετικά φακός (όχι στην εστίαση, σε ταχύτητες διαφράγματος που επιτρέπει στη μηχανή) με τιμές μεγαλύτερου διαφράγματος 4.5/5.6, οπότε είναι περιοριστικός για τις δυνατότητες του σώματος (γι'αυτό και θα τον αλλάξω για έναν πιό γρήγορο - και 4 φορές πιό ακριβό).

Φυσικά στις φωτογραφίσεις μου ποτέ δε χρησιμοποιώ fill-in flash, γιατί μου καταστρέφει τις φυσικές σκιές (είναι αυτό που μισώ στους έλληνες επαγγελματίες φωτογράφους, αυτή η αθρόα χρήση του flash) και κάνει τις φωτογραφίες να δείχνουν ψεύτικες. Κατάλληλη τοποθέτηση ενός ανακλαστήρα ή ενός soft-box δίνουν απείρως καλύτερα αποτελέσματα, αλλά είναι πιό χρονοβόρες (μεταφορά, τοποθέτηση, κλπ) διαδικασίες, και είπαμε οι Έλληνες βιάζονται.... σε όλα.

@Xotikouli
Σωστά θείγεις το τεχνικό θέμα της φωτογράφισης, γι'αυτό και ο τίτλος έχει αυτή τη μορφή, και όχι "Φωτογραφίες Κουταβιών". Αυτός ήταν και ο ένας σκοπός, όχι μόνο τα κουτάβια..... :)

@denis II
Για τα μαύρα σκυλιά, πάντα μειώνουμε την έκθεση κατά 1 με 2 stop, αν θέλουμε να συνεχίσουν να είναι μαύρα και μετά την αποτύπωση στον αισθητήρα. *demonio*

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Φυσικά στις φωτογραφίσεις μου ποτέ δε χρησιμοποιώ fill-in flash, γιατί μου καταστρέφει τις φυσικές σκιές (είναι αυτό που μισώ στους έλληνες επαγγελματίες φωτογράφους, αυτή η αθρόα χρήση του flash) και κάνει τις φωτογραφίες να δείχνουν ψεύτικες.
Αν το λες για μένα, πίστεψέ με συμπάσχω! Εχει χαλάσει το εξωτερικό flash της μηχανής μου εδώ και 1-2 χρόνια και δεν μου έχει λείψει καθόλου ώστε να ασχολήθώ να το φτιάξω... Γι'αυτό άλλωστε 99% των φωτο που βγάζω τα καμάρια μου είναι εξωτερικές, όταν βγαίνουμε για παιχνίδι ή βόλτα. Οι ελάχιστες φλασάτες είναι λόγω κρύου, εγκλεισμού μέχρι να τελειώσουν τα εμβόλια κουταβιού ή απλής βαρεμάρας (όλοι έχουμε τις στιγμές μας :D )

Anyway, ίσως κακώς υπέθεσα ότι ο Denis δεν έχει σχέση με την φωτογραφία οπότε του πρότεινα την γρήγορη/εύκολη λύση. Φαντάστηκα ότι αν του έλεγα για ανακλαστήρες κλπ θα ήταν too much, αλλά το σωστό θα ήταν να ρωτήσω πρώτα τι ξέρει ήδη για να ξέρω τι να προτείνω. Εννοείται ότι η λύση του ανακλαστήρα είναι πολύ καλύτερη! Βέβαια ομολογώ ότι δεν έχω δοκιμάσει να εφαρμόσω την συνταγή μηχανή στο ένα χέρι, ανακλαστήρας στο άλλο και ένα τσούρμο κουτάβια να χοροπηδάνε γύρω γύρω... Sounds challenging... :rolleyes:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
.......Εννοείται ότι η λύση του ανακλαστήρα είναι πολύ καλύτερη! Βέβαια ομολογώ ότι δεν έχω δοκιμάσει να εφαρμόσω την συνταγή μηχανή στο ένα χέρι, ανακλαστήρας στο άλλο και ένα τσούρμο κουτάβια να χοροπηδάνε γύρω γύρω... Sounds challenging... :rolleyes:
Νοικιάζεις ένα "αξεσουάρ" να σου τον κρατάει βρε.... :cool:

Έτσι και αλλιώς, τις πιό πολλές φορές δεν το χρειάζεσαι.. αρκεί η κατάλληλη τοποθέτηση του θέματος και πχ., ενός πλαϊνού άσπρου τοίχου (υπάρχουν μπόλικοι τέτοιοι) για να σου λύσει το πρόβλημα....

@denis
Όταν το αποφασίσεις μία καλή dSLR με έναν ζουμ φακό θα σε βοηθήσει να μάθεις καλά.. εξάλλου υπάρχει πάντα η αυτόματη ρύθμιση, που στις σύγχρονες καλές μηχανές είναι μια χαρά...

ΥΓ. Μόλις με πήρε κάποιος τηλ. και μου ζητούσε πληροφορίες για κυνηγόσκυλα για τρούφες!!!!!! Α, ρε χριτακι και κομπανία τι φωτιές ανάβετε!!!!! ...και ποιός τις πληρώνει!!!

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Μην μου πεις οτι εχεις τον APO MACRO SUPER 70-300 F4-5.6Q

Οπα γραψε λαθος, ειπες 75-300.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085