Κουτάβι-Δεν τρώει πολύ και κάνει διάρροια...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Καλησπέρα!

Έχω ένα κουταβάκι, γερμανικό ποιμενικό, 50 ημερών. Έχει κάνει το πρώτο εμβόλιο και μία αποπαρασίτωση. Τρώει αποκλειστικά και μόνο ξηρά τροφή, τίποτα άλλο. Του δίνουμε Proplan, περίπου 80 γραμμάρια σε κάθε γεύμα, 3 γεύματα την ημέρα. Ποτέ δεν τρώει και τα 80 γραμμαρία και κάποιες φορές ούτε καν το αγγίζει. Επίσης 7 στις 10 φορές θα μου κάνει διάρροια... Είχα ζητήσει από τον εκτροφέα να μου δώσει λίγη από την ξηρά τροφή που του δινε για να έιναι ομαλή η αλλαγή σε Proplan, αλλά μου είπε οτι δε θα 'χει πρόβλημα, και αφού θεώρησα οτι είναι ειδικότερος απο μενα, δεν επέμεινα.
Μπορεί να οφείλεται η διάρροια στην απότομη αλλαγή από τη μία τροφή στην άλλη? Είναι φυσιολογικό που δεν τρώει όλο το φαί του και μερικές φορές μένει και νηστικός? (Όλοι μου λένε "κουτάβι είναι μωρέ,πόσο να φάει..?") :confused:

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν έχεις αρχίσει με μια ξηρά κάτσε σε αυτήν!

Το ότι δεν τα τρώει πολλές φορές είναι και από καπρίτσιο!Το κάνουν τα κουτάβια αυτό!

Για τις διάρροιες, τον αποπαρασιτώνεις όπως πρέπει?Χαπάκι κτλ?

Ναι, τις περισσότερες φορές είναι από την αλλαγή της ξηράς!

Τα στομαχάκια τους τώρα διαμορφώνονται και καλό θα είναι να μην μπλέκουμε πολλές ξηρές μαζί!Θα στρώσει!

Αν δεν θέλει να φάει πάρε το μπώλ και στο επόμενο γεύμα ξανά!

Καλά σου είπε ο Γιάννης, δεν έχει νόημα να σου δώσει την ξηρά που δίνει και αυτός στα σκυλιά του γιατί μετά μπορεί να έχεις καινούργιο κύκλο διάρροιων και να το ταράξεις το σκυλί!Κάτσε σε αυτήν που είσαι παρακολουθώντας το μικρό!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ο κτηνίατρος είδε στο βιβλιάριο τις αποπαρασιτώσεις που έχει κάνει στο εκτροφείο (έκανα λάθος πριν που έγραψα "μία αποπαρασίτωση", sorry!) και δεν μας είπε τίποτα για χαπάκι... Θα ξαναπάμε όμως έτσι κι αλλιώς σε μια βδομάδα για έναν επανέλεγχο στα ματια και θα τον ξαναρωτήσω. Θα παρακολουθώ βέβαια μέχρι τότε τον μικρό κι αν δω οτι δεν στρώνει θα πάω νωρίτερα στον κτηνίατρο. Με το μπωλ του φαγητού αυτό κάνω, του το παίρνω αν δω οτι δεν τρώει, αν και τον λυπάμαι γιατί είναι μικρούλης. :) Thanks για τις συμβουλές stelios!

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
παντως δεν ειναι κακο να ρωτησεις τον εκτροφεα να δοκιμασεις την royal canin αλλα εννοειτε οτι να ακουσεις τις συμβουλες του

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
319
Lund, SE
Δεν είναι θέμα να τον λυπάσαι είναι πρακτική που ακολουθείται γιατί έχει αποτελέσματα. Δεν τρώει του το παίρνεις και του το ξαναβάζεις στην επόμενη προκαθορισμένη ώρα φαγητού.

Η δική μου ερώτηση είναι η εξής αλλά μπορεί να είναι και μπαρούφα γιατί δεν ξέρω τα διαθρεπτικά στοιχεία της purina που δίνεις: Μήπως 240γρ είναι πάρα πολλά για τις ενεργειακές του ανάγκες;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εκανες μηπως κανα μπανακι τον σκυλακο?τα κανετε κατι τετοια οι νεοι γονεις.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Εκανες μηπως κανα μπανακι τον σκυλακο?τα κανετε κατι τετοια οι νεοι γονεις.
Η αλήθεια είναι πως τον κάναμε μπανάκι, αλλά και πάλι ακολουθώντας τις οδηγίες του εκτροφέα. Γενικά αποφεύγουμε να παίρνουμε πολλές πρωτοβουλίες και κάνουμε ό,τι λέει ο εκτροφέας και ο κτηνίατρος για να μην κάνουμε καμιά "πατάτα". Υπάρχει περίπτωση να κάνει διάρροια επειδή τον κάναμε μπάνιο δηλαδή?

Αύριο θα τον πάω κτηνίατρο πάντως για να 'μαστε σίγουροι..

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Μήπως 240γρ είναι πάρα πολλά για τις ενεργειακές του ανάγκες;
Τόσο μου είπε ο εκτροφέας να του δίνω και στη συσκευασία της τροφής αυτή λέει πως είναι η (ανώτατη) ημερήσια ποσότητα που μπορεί να τρώει. Αλλά έτσι κι αλλιώς το περισσότερο που τρώει ο μικρός είναι περίπου 40 γραμμάρια σε κάθε γεύμα, πολύ σπάνια τρώει και τα 80 γραμμάρια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι, παίζει να είναι και από το μπάνιο!

Άλλα κουτάβια το παθαίνουν και άλλα όχι!

Είναι λίγο περίπλοκο το κουταβίστικο θεματάκι με τις διάρροιες!Είναι λίγο η τροφή που τους αλλάζουμε, λίγο το περιβάλλον, λίγο τα εντερικά τους που στρώνουν, λίγο ότι τους κάνουμε μπάνιο κτλ κτλ...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το σκυλακι λογω τον εμβολιων εχει εξασθενημενο ανοσοποιητικο,ευτην την εποχη λογω ηλιοφανειας την πατανε οι περισσοτεροι,θα σου δωσω ενα παραδειγμα ειχα μια κοντρα για το θεμα αυτες τις μερες παλι,εβαλα χερι σε καποιον λογω μπανιου και μου λεει ¨"εσυ Ηλια λες οτι τα σκυλια ειναι σαν τα παιδια,αρα λερωνονται αρα μπανιο και καλο στεγνωμα"
Η απαντηση ειναι"κανε εσυ μπανιο ενα παιδι με τα ΡΟΥΧΑ και στεγνωσε το με το πιστολακι να δουμε φτανουν 5 λεπτα για να αρρωστησει???

adamantidis

New Member
27 Απριλίου 2011
2
0
και εγω το ιδιο επαθα μονο που εμενα ηρθε ο εκτροφεας και το πηρε και το πηγε στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει γαστρεντεριτιδα και οτι ειναι και απο το εμβολιο.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ευχαριστώ σε όλους! Ευτυχώς οι διάρροιες κόπηκαν "μαχαίρι". Μάλλον είχε θέμα γενικότερης προσαρμογής στη νέα τροφή, στο νέο περιβάλλον κ.λ.π. γιατί δε χρειάστηκε να κάνω κάτι, ευτυχώς όλα έγιναν μόνα τους!