Κουτάβι καγκουρό!


sizarc

Member
1 Ιουλίου 2012
12
0
Καλημέρα σε όλους!
Λοιπόν θέλω τα φώτα σας. Ο Ζάρκο μας που είναι 5μιση μηνών, θυμίζω ότι είναι ημίαιμο κατά πάσα πιθανότητα τσοπανόσκυλο με πιτμπουλ, παρουσιάζει την εξής συμπεριφορά: Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (συνήθως στο τέλος) ή όταν ανοίξουμε λάστιχα να ποτίσουμε ορμάει με μανία επάνω μας, αφού έχει πάρει αρκετή φόρα κάνοντας σπριντ στον κήπο, και ρίχνει σάλτο αρπάζοντας τα χέρια μας. Δεν δαγκώνει, απλά αρπάζει! Γενικά έχει μια μανία να ρίχνει σάλτα, όπου και όποτε έχει ευκαιρία. Από σκαλιά, από μάντρες, πάνω από γλάστρες..... εχθές ανακάλυψε νέο παιχνίδι, βρήκε έναν ψηλό και παχύ θάμνο και άρχισε να πηδάει ρίχνωντας βουτιές στο θάμνο. Όταν τον μάλωσα άρχισε πάλι να πηδάει πάνω μου. Να σημειώσω ότι έχω δοκιμάσει απειρες φορές και να του πιάσω τις πατούσες και να γυρίσω την πλάτη μου. Δεν αλλάζει τίποτα. Εκείνη την ώρα είναι σαν σε αμόκ. Καμιά ιδέα;;;
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κανε το παιχνιδι.
Δεν βλέπω κάτι κακό με την συμπεριφορά του.

Κατα τα άλλα ο σκύλος πέρνει την καθημερινή του άσκηση?
 


sizarc

Member
1 Ιουλίου 2012
12
0
Ναι κάθε μέρα πάμε βόλτα, παίζουμε με το μπαλάκι στον κήπο και με τη σκούπα (έχει αγάπη στις σκούπες) και βέβαια άπειρο κυνηγητό. Τι εννοείς να το κάνω παιχνίδι; 1ον φοβάμαι μήπως χτυπήσει έτσι όπως χοροπηδαει (μιλάμε ότι ρίχνει σάλτα 1 μέτρο πάνω από το έδαφος) και δεύτερον έχω γεμίσει μελανιές, γιατί φαντάσου 20 κιλά να πέφτουν με φόρα πάνω σου και να σε χτυπάνε με τα δόντια, παρά το ότι δεν δαγκώνει, μια μελανιά στην κάνει!
Αν όμως μπορώ να διατηρήσω τη διάθεση του για σάλτα, χωρίς όμως να κινδυνευει το ζουζούνι μου και χωρίς να μελανιάζω εγώ, τοτε θα ήθελα πολυ ν' ακούσω τον τρόπο.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μου δινεις μια ωραία πάσα.

Έχεις 10 παιδιά τα οποία είναι τρελαμένα, δεν τα ελέγχει κανείς. Τρέχουν πέρα δώθε μέσα στους δρόμους. Φωνάζουν και κλωτσάνε ότι βρουνε στο πέρασμα τους. Το συνηθισμένο, πιτσιρίκια που λόγου ηλικίας έχουν πολύ όρεξη και ενέργεια. Αυτά τα 10παιδία να τα μαζεύψεις και τους μάθεις παιχνίδι, ας πούμε ποδόσφαιρό, τους δίνεις την δυνατότητα να κάνουν αυτό που κάνουν απλά με κανόνες.

Οπότε αν το κανεις παιχνίδι μπορείς τότε εσύ να αποφασίζεις που, πότε και πως παίζεται.
 


sizarc

Member
1 Ιουλίου 2012
12
0
Ωραια! Ως προς το ένα σκέλος μου φαίνεται εφικτό, δηλαδή τον αφήνω να σαλτάρει αφού θέλει, απλά αντί για να πιάνει το χέρι μου, φροντίζω να του δίνω ένα παιχνίδι του για παράδειγμα, σωστά; Όμως ως προς το χρόνο;; Δηλαδή πως θα καταλάβει ότι αυτό μπορεί να το κάνει όταν παίζουμε, αλλά δεν μπορεί όταν ποτίζουμε ή όταν είμαι ντυμένη για να πάω στη δουλειά ή βόλτα;
 


deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Προμηθευσου με δισκους, μπαλακια, κρεμασε κανενα λαστιχο ποδηλατου και μαθε τον να πηδαει μεσα απο αυτο (και οχι να το δαγκωνει γιατι ακομα τα δοντια του ειναι αδυναμα και ευπλαστα) και σιγα σιγα θα το ψηλωνεις και γενικα κατευθυνε το παιχνιδι ως προς εκει και βαζοντας μεσα βασικη υπακοη κατσε, κατω,μεινε,παρτο,φερτο, ελευθερος,πηδα κτλ...
Οταν εσυ δεν θες να χοροπηδαει θα του επιβαλεσαι και θα πρεπει αργα η γρηγορα να συμμορφωθει..
Θα πρεπει να του μαθεις οτι ολες οι ωρες δεν ειναι ιδιες..
 


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Να δώσω κι εγώ μία ιδέα;;;
Φρίσμπι! Και θα χοροπηδάει σαν κατσίκι και θα δαγκάνει κάτιτις!
 


giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
και η δικιά μου χοροπηδάει όλη την ώρα!σκαλιά,γλάστρες,πεζούλια ότι μπορείς να φανταστείς πηδάει από πάνω.ακόμα και όταν τρέχει και παίζει με άλλα σκυλιά περνάει από πάνω τους πόσες φορές.και πιο μικρή πηδούσε και άρπαζε έτσι ακριβώς τα χέρια.μέχρι που κάποια στιγμή της το έκανα κι εγώ παιχνίδι.παίρνουμε συνέχεια παιχνίδια,της τα σηκώνω όσο πιο ψηλά μπορώ και εκείνη πηδάει να τα πιάσει.

αν δεν μάθει όμως το κάτσε δεν γίνεται τίποτα.μόλις μπούμε μέσα και θέλει να πηδήξει με το κάτσε κάθεται και το αποφεύγουμε.πρέπει επίσης να του μάθεις ότι για να πάρει κάτι,είτε φαγητό είτε παιχνίδι,ακόμα και για να παίξετε πρέπει να κάτσει κάτω πρώτα.αυτό εμένα με έσωσε.τώρα με το ποτιστικό δεν ξέρω τι να σου πω!αν και πιστεύω πως αν μάθει καλά το κάτσε και το μείνε και με αυτό δεν θα έχεις πρόβλημα.

την ώρα που περνάτε στον κήπο χώρισε την στα δύο.η μισή για παιχνίδι και η άλλη για να του μάθεις εντολές.
 


sizarc

Member
1 Ιουλίου 2012
12
0
Το κάτσε το γνωρίζει και πάντα και για να φάει και για να βάλουμε το λουρί για βόλτα το ζητάω. Για να φάει μάλιστα το κάνει μόνος του πια, κάθεται και περιμένει το μπώλ και μετά την εντολή φάε. Μπαλάκια, σχοινιά κλπ παιχνίδια έχουμε τόσα που ανοίγουμε petshop, μέχρι και σττεφάνι χουλαχουπ έχουμε. Από προχθές έχω ξεκινήσει να τον παίζω με ένα χοντρό σχοινί με τους κόμπους (το κλασσικό δηλαδή για τα σκυλιά) κάθε φορά που βλέπω ότι τον πιάνει το χοροπηδηχτό του. Είχε αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω, φάνηκε να του αρέσει πιο πολύ από το να φέρνει το μπαλάκι. Το θέμα είναι 1ον αν και κατά πόσο επιτρέπεται σε αυτή την ηλικία να ρίχνει σάλτα. Θέλω να πω μήπως επιβαρύνεται ο σκελέτος του;; Βέβαια κάτω είναι χώμα, αλλά ξέρω γω; Και 2ον μήπως με αυτό το παιχνίδι αυξάνω την επιθετικότητα του, διότι μαθαίνει να ορμάει, να αρπάζει και να τραβάει κάτι; Βέβαια δεν μπορώ να πω, μόλις του έλεγα να κάτσει κάτω και μετά να μπει στο σπίτι του, το έκανε αμέσως, αλλά επειδή το σκυλάκι μου τις τάσεις του τις έχει δείξει καιρό τώρα, φοβάμαι μήπως ενθαρρύνω κάποια συμπεριφορά με τέτοια παιχνίδια.
 


sizarc

Member
1 Ιουλίου 2012
12
0
Ερώτηση: Το μείνε πως το μάθατε; Θέλω να πω, με κάποια συγκεκριμένη τακτική; Εμείς σε αυτό έχουμε πρόβλημα, κάθεται, μένει αλλά μέχρι να γυρίσω την πλάτη μου!!! Δεν έχουμε κάνει και τρελή προπόνηση, βέβαια.... Το κάτω δεν το ξέρουμε καθόλου! Θα πάρω εκπαιδευτή από Σεπτέμβρη, αλλά μέχρι τότε να μαθαίνουμε και κάτι ακόμα:)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.822
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU