Κουτάβι και ήλιος

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Είναι γνωστό οτι ο ήλιος έχει ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη των οργανισμων.

Ειδικά στην υγειή ανάπτυξη των οστών.

Έχω προβληματιστει λοιπόν σχετικά με το κουτάβι μου.
Δεδομένου οτι ζω σε διαμέρισμα και τις καθημερινές εργάζομαι απο το πρωί μέχρι το απόγευμα-βράδυ, αισθάνομαι οτι δεν μπορώ να προσφέρω στον Allegro τον ήλιο που χρειάζεται για την σωστή του ανάπτυξη.

Το μόνο που μπορώ και προσπαθώ να κάνω (καιρού επιτρέποντος) είναι να τον "λιάζω" όσο μπορώ τα σαββατοκύριακα.

Είναι αρκετό όμως αυτό?
Μπορεί ένα κουτάβι που ζει σε διαμέρισμα, να έχει την ίδια ανάπτυξη με ένα που ζει σε αυλή και λιάζεται όλη τη μέρα?

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Πάντως οταν πάω δουλειά επειδή είμαι σε όροφο, αφήνω σκαστή τη μπαλκονοπορτα να βγαίνει στο μπαλκονι και εχω δει απο την καμερα που αφηνω ότι τουλαχιστον 2-3 ωρες καθε μερα αν εχει ηλιο παει και καθεται εξω, ακριβως εκεί που πέφτει ο ηλιος.
Το ίδιο κάνει και οταν αφήνω την πορτα του crate ανοιχτή προς τη μπαλκονοπορτα το πρωι. Καθεται στην ακρη του crate ακριβως εκεί που πέφτει ο ήλιος.
Μου έχει δώσει την εντύπωση ότι οχι μονο το απολαμβανει αλλα το εχει αναγκη. Και η κλασσικη ατακα που εχει μεινει απο αυτο ειναι..."παλι για φωτοσυνθεση πας μαρη?"..:p

puppies

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
51
0
πολυ καλή ιδέα αυτή με το μπαλκόνι αλλά αν είναι κουτάβι? εγώ φοβάμαι να του αφήσω ανοιχτή την μπαλκονόπορτα μήπως φύγει από κάτω.
να ρωτήσω και κάτι άσχετο??? δόντια πότε αλλάζουν???

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
@killah:
Ναι σίγουρα το έχουν ανάγκη. Κι ο δικός μου τα σαββατοκύριακα πάει και ξαπλώνει μόνος του στον ήλιο.
Τις καθημερινές όμως δε μπορώ να τον αφήσω εκτός crate το πρωί.

@puppies:
Στους 4-5 μήνες νομίζω αλλά "παίζει" ανάλογα με τη ράτσα. Ο δικός μου είναι 4,5 μηνών και ήδη έχει αλλάξει τα μισά και τα άλλα μισά του λείπουν :D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τις καθημερινές όμως δε μπορώ να τον αφήσω εκτός crate το πρωί.
Το crate είναι κάπου να βλέπει λίγο ήλιο, έστω και μέσα απο το τζάμι, ή κυριολεκτικά, τώρα το χειμώνα ειδικά, ο Αllegro βλέπει τον ήλιο μόνο τα Σ/Κ;

Γιατί αν είναι το δεύτερο νομίζω ότι παραείναι λίγος ο ήλιος που βλέπει...

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Το crate είναι κάπου να βλέπει λίγο ήλιο, έστω και μέσα απο το τζάμι, ή κυριολεκτικά, τώρα το χειμώνα ειδικά, ο Αllegro βλέπει τον ήλιο μόνο τα Σ/Κ;

Γιατί αν είναι το δεύτερο νομίζω ότι παραείναι λίγος ο ήλιος που βλέπει...
Επειδή είναι ακόμα μικρός και δεν θέλω να τον αφήνω μόνο του για 8-9 ώρες, ευτυχώς έχει τη δυνατότητα να τον παίρνει η γυναίκα μου μαζί της στη δουλειά.
Έχουμε πάρει 2 crate για αυτό το λόγο.

Η δουλειά της γυναίκας μου όμως δεν έχει άμεση έκθεση στον ήλιο ώστε να βάλουμε το crate του σε ένα ηλιόλουστο σημείο.

Έτσι τις καθημερινές, βλέπει ήλιο μόνο κατά τη διάρκεια των πρωινών βολτών (2-3) μέχρι το απόγευμα.

Μην φανταστείς δηλαδή οτι είναι κλεισμένος σε ένα σκοτεινό κλουβί όλη μέρα.
Απλά άμεση έκθεση στον ήλιο και για πολύ ώρα έχει μόνο το Σ/Κ.

Αλήθεια οι υπόλοιποι που έχετε σκύλο σε διαμέρισμα τι κάνετε?
Το έχετε σκεφτεί?
Φαντάζομαι οτι είναι πολλοί που έχουν παρόμοιο βιορυθμό με εμένα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εντάξει έτσι, μπορεί αν είχε την επιλογή να την άραζε στον ήλιο περισσότερη ώρα, αλλά δεν νομίζω η τωρινή έκθεση είναι τόση λίγη πουνα δημιουργεί προβλήματα...

Δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά αυτό βέβαια, ίσως να το συζητήσεις και με τον κτηνίατρο!

Πάντως νομίζω ότι πολλά σκυλιά ζουν αντίσοτιχα λόγωτων υποχρεώσεων των ιδιοκτητών τους!Αν ήταν έτσι θα βλέπαμε πολλά, πάρα πολλά προβληματικά σκυλιά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48