Κουτάβι και τύφος (τι αλλο...)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Λοιπόν, θέλω τα φώτα σας

Η ιστορια εχει ως εξης: πριν κανα μήνα, πεθανε σε διαμερισμα εδώ στην Πατρα κουταβάκι από τύφο. Ο κτηνιατρος ο πρωτος αργησε δραματικα -εγώ να κοπανιέμαι στο φβ με τα συμπτώματα, οτι ηταν τύφος και να πανε αλλου (τελικά μαθαίνω πολλα εδώ μεσα)- ο δεύτερος κτηνιατρος δεν προλαβε να κάνει σχεδόν τίποτα.
Γνωστή η προέλευση του κουταβιου που για χάρη μιας τιμης ευκαιριας πηγε στο καταπράσινο λιβάδι με το ουρανιο τόξο και τις πεταλουδιτσες. :mad:
Τώρα στο δια ταύτα... εχω ακουσει οτι να μπει στο σπιτι αυτο αλλο σκυλι πριν περάσει εξάμηνο, δεν πρεπει... Σκυλί εμβολιασμένο ή κουτάβι ανεμβολιαστο????
Αν πχ παω εγώ επισκεψη, χωρις το σκυλι μου, παίζει να μεταφέρω τίποτα στο σπιτι και να νοσησει?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ghelly μου εφόσον το νιντζα έχει κάνει τα εμβόλια του τότε δεν πιστεύω να κινδυνεύει. Τα ανεμβολίαστα θα έχουν θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Κουτάβι ανεμβόλιαστο δεν πρέπει να μπει ΚΑΙ ακόμη κι εσύ [ως παράδειγμα για να καταλάβεις], αν πρόκειται μετά από την εκεί επίσκεψη, να πας σε χώρο με ανεμβολίαστα κουτάβια.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οκ, οποτε εμβολιασμένο δεν εχει θέμα να μπει στο χώρο.

Καλά πότε στο καλό εξασθενει αυτος ο γ@μοϊός, πόση διαρκεια ζωής εχει χωρις ξενιστη?
Ούτως ή αλλως εχω ενημερώσει και το εχουν αποκλεισει για 1 χρόνο να παιρνουν αλλο σκυλι...

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
στην εσωτερικη παθολογια που εχω,λει οτι σ' αυτους που ταξιδευουν σε περιοχες που ενδημει η νοσος συνισταται αντιτυφικος εμβολιασμος,ο οποιος ομως δεν ειναι ιδιαιτερα αποτελεσματικος και προστατευει το πολυ για ενα χρονο !

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Οκ, οποτε εμβολιασμένο δεν εχει θέμα να μπει στο χώρο.

Καλά πότε στο καλό εξασθενει αυτος ο γ@μοϊός, πόση διαρκεια ζωής εχει χωρις ξενιστη?
Νομίζω Γκέλλυ οτι είναι τουλάχιστον 3 μηνες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Πολύ παραπάνω από 3 μήνες. Και εννοείται, φουλ απολύμανση του χώρου έτσι;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η απολύμανση εχει ηδη γινει αλλά επειδη ειμαι "υπουλη" τους ειπα οτι πρεπει να γινεται ανα μήνα για τουλάχιστον ενα εξάμηνο... οποτε θα πιασουν και οσα δε βλέπει η πεθερά, ειτε με την πρώτη, ειτε με την εκτη!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Γκέλυ εγώ δεν θα έπαιρνα και το νίντζα μαζί μου πριν πέσουν 2-3 απολυμάνσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Ξέρεις από πόσα μέρη, στον αέρα των οποίων, πλανάται ήδη το μικρόβιο [αυτό και πολλά άλλα ακόμη], πρέπει να έχει περάσει η μικρή της Γκέλυς; Και ολωνών μας δηλαδή. Σε εμβολιασμένο και ενήλικο οργανισμό, δεν είναι πρόβλημα. Σίγουρα, δεν θα είναι θανατηφόρο. Μπορεί να εκδηλωθεί ως μια απλή γαστρεντερίτιδα, στην χειρότερη περίπτωση :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εμβολιασμένος σκύλος δεν κινδυνεύει.
Ο ιός (δεν είναι μικρόβιο) μπορεί να επιζήσει και χρόνο στις ιδανικές συνθηκες.
Απολύμανση με χλωρίνη ή φορμόλη, τα κοινά απορρυπαντικά δεν των σκοτώνουν.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οκ οποτε δεν εχουμε φόβο με τη μικρή, θα προσέχουμε την μετέπειτα υγεία για καμια γαστρεντερίτιδα ή αδιαθεσία "γενικού περιεχομενου" αλλά δεν κινδυνεύει να μπει.

Παιδιά πραγματικά ευχαριστώ, το ειχα μεγάλη εγνοια και δεν ηξερα τι να κάνω!!! Μου λύσατε και πολλες απορίες με το συγκεκριμένο θεμα.

(σορρυ που αργησα να απαντησω αλλά ημουν εκτος νομού...)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μη φοβάσαι. Σε σκύλο ενήλικο εμβολιασμένο δεν πρέπει να σε ανησυχεί και πολύ. Εγώ είχα φιλοξενήσει στο σπίτι προ 11 ετών άρρωστο κουτάβι με τύφο. Τη Λάρα την είχα σε άλλο σπίτι. Μόλις τέλειωσε η ιστορία με τον μικρό ασθενή η Λάρα επέστρεψε. Ούτε απολύμανση είχα κάνει ούτε τίποτα, στο καπάκι την έφερα πίσω. Δεν ήξερα βέβαια και ούτε ο κτηνίατρος που κούραρε τον μικρό μου είπε τίποτα αλλά δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από πρόσφατη εμπειρία, τα ενήλικα εμβολιασμένα δεν κινδυνεύουν μεν, παρ'όλ'αυτά αν εκδηλωθεί διάρροια, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο όπου θα εξηγηθεί κι η υποψία για τύφο δεν είναι κακό.