Κουτάβι που δεν του αρέσουν τα παιχνίδια!!


Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Η κουταβίνα μου,η Ρέα, που είναι περίπου 7 μηνών δεν παίζει με κανένα παιχνίδι..
Της αρέσει μόνο να τρώει καπνιστά κόκαλα ή λιχουδιές. (Γενικά είναι λιχούδω!!)
Μπάλες, μπαλάκια τα φοβάται λες & είναι μπαμπούλας, κόκαλα ψεύτικα που δεν τρώγονται ούτε να τα φτύσει, αυτοσχέδια παιχνίδια επίσης.
Όσο & να την τσιγκλάω, όσο & να προσπαθώ δεν την ενδιαφέρουν..
Τα κόκαλα που τρώγονται & της αρέσουν, προσπαθώ να της μάθω το "πετάω-πιάσ' το- φέρ' το μου" & όχι μόνο δεν το φέρνει, αλλά ούτε πάει να το πιάσει!!
Είδα ότι της αρέσει να μασάει με μανία λούτρινα, σχοινιά & κουβέρτες μέχρι να τα μαδήσει..(κάτι που το κάνει αμέσως-δε φτουράνε ούτε δέκα λεπτά / έχει φάει τρεις κουβέρτες της σε 3 βδομάδες)
Παιχνίδια που παίζουμε είναι κυνηγητό, εντολές & αγκαλιές με πειράγματα & ψευτοπάλη..

Απλά ψάχνω τρόπο να της κεντρίσω το ενδιαφέρον & με άλλα πράγματα για να υπάρχει ποικιλία στις δραστηριότητές της..
Τί έχετε να προτείνετε εσείς??
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
...
Είδα ότι της αρέσει να μασάει με μανία λούτρινα, σχοινιά & κουβέρτες μέχρι να τα μαδήσει..(κάτι που το κάνει αμέσως-δε φτουράνε ούτε δέκα λεπτά / έχει φάει τρεις κουβέρτες της σε 3 βδομάδες)
...
Είναι ότι πιο επικίνδυνο. Για πότε θα μπει στο χειρουργείο ούτε θα το καταλάβεις.
 


Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Δεν τα καταπίνει.. απλά τα σκίζει.. φυσικά της τα πήρα όλα.. γι αυτό ψάχνω κάτι άλλο..
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753


Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Τα διάβασα όλα τα θέματα του φόρουμ για παιχνίδια.. αλλά είδα ότι όλα τα σκυλιά με κάποιο παιχνιδάκι παίζουν.. η δική μου η σνομπ δεν τα θέλει.. οπότε δεν ψάχνω τί παιχνίδι, αλλά με τί τρόπο να την κάνω να ασχοληθεί..
Έκανα ένα αυτοσχέδιο κονγκ, της έδειχνα τις λιχουδιές, το κουνούσα, το γύριζα της έβγαζα λιχουδιές από μέσα για να καταλάβει τί παίζει.. ούτε κάν!! Μόνο όσα έβγαλα εγώ πήγε να φάει, το κουτάκι.. χεσ..ένο!! :p:LOL:
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
εσυ θα κανεις κατι , αν δεν το γουσταρεις;
γιατι πρεπει να κανει κατι με το ζορι το σκυλί, αφου προφανως δεν του αρεσει;
εκτος αν υπαρχει καποιος αλλος λογος που πρεπει να ασχοληθει οπωσδηποτε με αυτα που θες
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Αφού είναι "λιχούδο" μπορεί και να παίξει με κίνητρο την "λιχουδιά"...

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να μην είναι χορτάτη. Θα πρέπει να πεινάει όταν θα αρχίσεις το παιχνίδι και το φαγητό θα έρχεται ως επιβράβευση επειδή παίζει. Σταδιακά και σποραδικά...

Το πιο απλό παιχνίδι με λιχουδιά είναι να την αναγκάζεις να τις κυνηγά. Της πετάς τις λιχουδιές (μπορεί να είναι η ξηρά τροφή ή κομματάκια κρέας... Μην σκέφτεσαι μπισκοτάκια και εμπορικά treats) και την αναγκάζεις να τρέξει να τις φάει.

Δένεις λιχουδιές και την αναγκάζεις να τις κυνηγά κάτι τέτοιο (flirt pole) που στην άκρη έχει κρέας ή λουκάνικο ή ένα πουγκί με τροφή:


Κρεμάς κάτι με τροφή και αναγκάζεις το σκύλο να πηδά για να φτάσει στην τροφή. Κάτι τέτοιο (spring pole) με κρεμασμένο ένα μπούτι κοτόπουλο ή ένα πουγκί με τροφή:


Μπορείς ακόμα και να κρεμάσεις την τροφή, αν ταΐζεις ωμά όπως κάτι τέτοιο:


Μπορώ να σκεφτώ διάφορες παραλλαγές παιχνιδιών με φαγητό για ένα food driven σκύλο, σκύλο που του αρέσει το φαγητό περισσότερο από το παιχνίδι, αλλά κι εσύ θα μπορείς. Σημαντικότατο είναι να είσαι δίπλα του πάντα στα παιχνίδια, να επιβραβεύεις φωνητικά, να χαϊδεύεις και να συμμετέχεις στο παιχνίδι.

Να τρέχετε μαζί στην βόλτα και στο τέλος να επιβραβεύεις με τροφή και ενθουσιασμό...

Δεν υπάρχει σκύλος που δεν του αρέσει το παιχνίδι, υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει βρει τον τρόπο να παίξει με το σκύλο.

Κάνε την προσπάθεια και ενημέρωσε μας για την πρόοδο. Φυσικά, μην περιμένεις σε μια μέρα ή βδομάδα να έχεις άλλο σκύλο... και μην ξεχνάς, να πεινάει. :)
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
επιπλεον τωρα που θυμηθηκα, μη βιαζεσαι....την εχεις μολις 2 εβδομαδες αν θυμαμαι καλα
Θελει το χρονο της να εγλιματιστει, να σε μαθει, να ξεψαρωσει....
 
  • Like
Reactions: canis


Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Για αρχή, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.. θα συνεχίσω να δοκιμάζω ό,ποια ιδέα μπορώ μήπως & βρω κάτι που να της αρέσει..
Το ξέρω ότι είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που την έχω, αλλά επειδή θέλω να μην αφήνω μέρα ανεκμετάλλευτη, ξεκίνησα απ' την πρώτη στιγμή την εκπαίδευση της & το δέσιμο της με την οικογένεια..
Όσο για το αν έχω λόγο που ψάχνω παιχνίδια & ενδιαφέροντα για να εμπλουτίζω την καθημερινότητά της, φυσικά & έχω.. ότι είναι ένα σκυλί που έχει ανάγκη από εκτόνωση, πρέπει να "κουράζεται" & όσο & να προσπαθώ να τρέχω μαζί της, απλά εγώ τρέχω με τη γλώσσα έξω & αυτή απλά περπατάει λίγο γρήγορα..!!:eek::LOL::LOL:
Ένα παιχνίδι λοιπόν τύπου μπαλάκι-κόκαλο-φρίσμπι, που να το πετάω εγώ & να τρέχει αυτή..:whistle::p θα μου έλυνε τα χέρια.. (όταν μιλάμε για έξω..) & κάποιο παιχνίδι ,πλην λιχουδιάς, πιο ήπιο για μέσα στο σπίτι για να μη βαριέται.. φυσικά όλα αυτά με εμένα μαζί.. δεν ψάχνω κάτι για να την παρατήσω, απλά για να περνάμε πιο εποικοδομητικά την ημέρα μας..:):love:
 


Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Για να σας πω & τα νέα μας.. με τη μικρή κάτι κάναμε.. αρχίσαμε να παίζουμε με μια πετσέτα δεμένη κόμπο & πήραμε & ένα μεγάλο χοντρό σχοινί με κόμπους, με τα οποία έμαθε να παίζει & μόνη & μαζί μας, συν ότι της τα πετάω & φεύγει βολίδα να τα πιάσει!! Τα φέρνει & πίσω!! Τώρα δουλεύουμε & το να μας τα δίνει στα χέρια- να αφήνει δηλαδή το παιχνίδι της με την εντολή "ασ'το".. :)
 


Sofiam

Member
20 Νοεμβρίου 2018
12
40
44
Καλησπέρα, να ρωτήσω και εγώ πάνω σε αυτό.. Και στον δικό μας προσπαθούμε να του μάθουμε το φέρε (σε παιχνίδι-μπαλάκι) αλλά δεν.. Το κυνηγάει και το πάει όπου βολεύεται και κάθεται κάτω και το μασουλαει. Μόνο με το σχοινί που παίζουμε μαζί, το τραβάει εκείνος το κρατάω εγώ, του λέω άστο, λιχουδιά και πάλι. Πως θα τον μάθω για το φέρε;
 
  • Like
Reactions: Tonaki


Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Να σου πω.. κάθε σκυλί λειτουργεί διαφορετικά.. η δικιά μου, για παράδειγμα, ακόμα να συμπαθήσει το μπαλάκι.. το βλέπει & αλλάζει δρόμο..!!

Τώρα αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το σκυλί ανταποκρίνεται πολύ στη δική μας συμπεριφορά & μας μιμείται.. δηλαδή όσο πιο έντονα παίζει ς μαζί του τόσο πιο έντονα ανταποκρίνεται.. εγώ σταμάτησα τις λιχουδιές & απλά κάθομαι κάτω & παίζω μαζί της, την προκαλώ & όταν παίζουμε με το σχοινί & της το πετάω ή κάθομαι στο σημείο που θα το ξαναφέρει για να της το πάρω ή κάθομαι κάπου στα μισά της διαδρομής & προσπαθω να της το αρπάξω.. την εντολή ασ' το την ακούει, αλλά όχι εύκολα όταν μιλάμε για το παιχνίδι της & δε θέλω να της φωνάζω για να μην μπερδευτεί & το περάσει για κατσάδα..
 


Sofiam

Member
20 Νοεμβρίου 2018
12
40
44
Δεν διαφωνώ, αλλά ο δικός μας είναι μουντρουχος, πως να το πω.. Πετάω μπαλάκι, τρέχει το πιάνει, μπράβο αγόρι μου, έλα, του λέω, με κοιτάει, το αφήνει κ έρχεται!!! :D ή θα τρέξει θα το πάρει κ θα κάτσει κάτω να το μασουλησει, όπου εκεί δεν 'θελει' να κοιτάξει καν!!!
 
  • Like
Reactions: Tonaki


Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Ναι & η δικιά μου έτσι ήταν!!:LOL::love:
Θέλει παρακίνηση.. πάρε το παιχνίδι του, δειξ' του το, βάλτο μπροστά στο πρόσωπό του, τράβα το ξαφνικά, κάνε ήχους, δείξε ενθουσιασμό (για να τον παθιάσεις) & σιγά σιγά θα μάθει.. θέλει τσίγκλισμα, αλλιώς βαριούνται!! Πέτα το & πήγαινε μάζεψέ το εσύ αρκετές φορές, μήπως σε δει & σε μιμηθεί.. ή ζήτα κάποιος να το πετάει & εσύ να το μαζεύεις & να του το γυρνάς, μήπως & πιάσει το νόημα..;):)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3