Κουτάβι φοβιτσιάρης?

pmark

New Member
2 Ιανουαρίου 2016
4
3
47
Καλησπέρα αντιμετωπίσω το έξεις θέμα με το κουτάβι μου 3 μηνών στα 4.στην βόλτα όταν συναντάμε μεγαλόσωμα σκυλιά ανεξαρτήτου φύλου το κουτάβι μου κλαίει γαυγίσει κρύβεται μετά μικρότερου μεγέθους σκυλιά δεν έχει κανένα πρόβλημα.θελω να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό η αν κάνω κάποιο λαθος

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Είναι απόλυτα λογικό γιατί είναι μωρο!! :D:p Με τον καιρό θα το ξεπεράσει μην ανησυχεις. Απλά να φροντίζεις σιγα σιγα να ερχεται σε επαφη με φιλικα σκυλακια για να κοινωνικοποιηθεί!! Εμένα ο δικός μου στις πρώτες βόλτες φοβόταν ακόμη και να περπατήσει!! :p Μην τον πιέζεις όμως να γνωριστεί με το ζόρι! σιγα σιγα και σταθερα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
κοιτα να τον εχεις με μεγαλυτερα κ φιλικα ζωα,γιατι αργοτερα θα στο βγαλει πιθανοτατα σε ηλιθιες επιθεσεις..να δει απο τωρα οτι δεν τρεχει τιποτα με το μεγαλυτερο μεγεθος,οχι οτι δεν μετραει!μυθος το αντιθετο! :p

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
52
Αθήνα
Επίσης καλό θα είναι να μην τον καλοπιάνεις όταν φοβάται , είναι σα να του λες μπράβο που φοβάται... εσύ να παραμένεις αδιάφορη σα να μην τρέχει τίποτα , χαλαρώνουν έτσι και καταλαβαίνουν ότι για να μη δίνεις εσύ σημασία δεν τρέχει και τίποτα :sneaky:

pmark

New Member
2 Ιανουαρίου 2016
4
3
47
καλησπέρα πλέον ο σκύλος μου εινα 6 μηνών άλλα το πρόβλημα μετά μεγαλύτερα σκυλιά παρά μένει συγκεκριμένα πλέον βγάζει δόντια και γαυγίζει επίμονα στα μούτρα του μεγαλύτερου σκύλου και αποκλειστικά στα αρσενικά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένας σκύλος να τον αρπάξει σήμερα δεν τον δάγκωσε αλλα τον ξάπλωσε κάτω βεβαία έμαθα ότι ο άλλος σκύλος έχει ιστορικό καυγάδων.ξεχασα να αναφέρω ότι υπήρχε και ένα θηλυκό φίλη του δικού μου από μωρα.καθε συμβουλή δεκτή

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αυτος που τον αρπαξε αλλα δεν τον δαγκωσε
τον διορθωσε
να κανεις τον σταυρο σου λοιπον (παρ'ολο το ιστορικο του,οπου γενικα,οπου ακους πολλα κερασια κρατα κ μικρο καλαθι...) που τυχατε σαυτον κ οχι σε κανα αλλο τεφαρικι...

Κατα ταλλα...μαλλον εκπαιδευτης σας χρειαζεται...σου τον παν αλλωστε κ πιο πανω,εαν δεν απευθυνθεις στο ζητημα με τον καιρο "θα στο βγαλει πιθανοτατα σε ηλιθιες επιθεσεις" κ προφανως ετσι εγινε...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
εγώ που έχω το αντίθετο πρόβλημα;; :)
Εμένα τρέχει σε όλα, αρσενικά-θηλυκά, μικρά-μεγάλα, μέσα στον ενθουσιασμό, με το που φτάνει δίπλα τους απλά τα μυρίζει. Αν τον έχω με λουρί, ξεχνάει εκπαίδευση, λιχουδιές, εντολές τα πάντα.. Στην κυριολεξία ορμάει σαν ταύρος και μόλις τα πλησιάζει σταματάει απότομα και τα μυρίζει. Κάποια σκυλιά και αφεντικά το δέχονται και έχουν αποδειχθεί καλή παρέα. Κάποια άλλα όμως όχι και ιδίως οι συνοδοί που οι περισσότεροι τρομοκρατούνται!
Κι εγώ για εκπαίδευσημ έτσι;;; :(

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
εγώ που έχω το αντίθετο πρόβλημα;; :)
Εμένα τρέχει σε όλα, αρσενικά-θηλυκά, μικρά-μεγάλα, μέσα στον ενθουσιασμό, με το που φτάνει δίπλα τους απλά τα μυρίζει. Αν τον έχω με λουρί, ξεχνάει εκπαίδευση, λιχουδιές, εντολές τα πάντα.. Στην κυριολεξία ορμάει σαν ταύρος και μόλις τα πλησιάζει σταματάει απότομα και τα μυρίζει. Κάποια σκυλιά και αφεντικά το δέχονται και έχουν αποδειχθεί καλή παρέα. Κάποια άλλα όμως όχι και ιδίως οι συνοδοί που οι περισσότεροι τρομοκρατούνται!
Κι εγώ για εκπαίδευσημ έτσι;;; :(
Αυτή τη συνήθεια πρέπει να του την κόψεις συνονόματε. Δεν είναι σωστό σε σκύλο που δεν γνωρίζεις να τον αφήνεις να πλησιάζει με αυτό τον τρόπο. Εσύ ξέρεις ότι είναι αρνί αλλά στον άλλος που δεν τον ξέρει και τον βλέπει να έρχεται με τις μπάντες του δημιουργούνται ποικίλα συναισθήματα, από εκνευρισμό μέχρι ταραχή και τρόμο.
Επίσης το άγνωστο σκυλί μπορεί να έχει και άγνωστη αντίδραση. Οι σκυλοκαυγάδες μπορεί να ξεκινήσουν από μία διόρθωση και μπορεί να γίνουν μαλιοκούβαρα που να μην τα χωρίζεις. Είναι καταστάσεις που μπορείς να τις προλαβεις.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
να σημειώσω ότι το "ορμάει" εννοώ με το λουρί! Δεν μου έχει φύγει ποτέ ελευθερος, μιας και δεν τον αφήνω χωρίς λουρί με κόσμο. Μόνο με 2 -3 που γνωριζόμαστε και παίζουν αλλά πάντα είμαι απο πάνω έτοιμος να επέμβω.

• Like
Reactions: vasgial