Κουτάβι 20 ημερών

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Καλημέρα και χρόνια πολλά στη παρέα.έχω το εξής πρόβλημα..Ήρθε στα χέρια μου ένα κουτάβι 20 ημερών η σκύλα δεν μπορούσε να το κρατήσει εξαιτίας επιπλοκών στη γέννα.Το φροντίζω εγώ μαζί με την σκύλα μου η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό και τη ζεστασιά του κουταβιού.Το ταϊζω με το μπιμπερό αλλά είναι τόσο λαίμαργο που το γάλα τις περισσότερες φορές το βγάζει από τη μύτη.Προσπάθησα τα πάντα αλλαγή πιπίλας μήπως έφταιγε αυτό,να του δίνω λιγότερα ml γάλα αλλά τίποτα.Η κοιλίτσα του όταν τρώει ακομα και λίγα ml πρήζετε αρκετά.Επίσης τα κακά του ειναι νερό με λίγα καφε κομματάκια(διάρροια δλδ).Δεν ξέρω τι να κάνω η κτηνίατρος μου είπε να κόψω το γάλα και να αρχίσω να του δίνω κονσέρβα πατέ.Εμένα μου φαίνεται πολύ μικρό για να μπορέσει να φάει ακόμα καλά καλά δεν περπατάει.Του έβαλα λιγη πατέ αλλά αυτό το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθεί να την θηλάσει από το πιάτο και να γκρινιάζει ψάχνοντας το μπιμπερό.Θεωρώ ότι είναι πολύ μικρο ακόμα για να φάει δεν ξέρω τι άλλο να κάνω φοβάμαι μήπως πεθάνει....Αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία ας με βοηθήσει ευχαριστώ..

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εγω σε αυτη την ηλικια βαζω μεσα στο μπιμπερο γαλα με κονσερβα ή ξηρα(τριμμενη στο μπλεντερ και μουλιασμενη με το γαλα), γιατι 1ον νιωθω οτι δεν τα "πιανει" τοσο πολυ το σκετο γαλα, 2ον για να συνηθιζουν. Παντως σε οσα εχω κανει μεταβαση απο μπιμπερο σε κονσερβα ή μουλιασμενη ξηρα προσπαθουν να θηλασουν. Το οτι δειχνει τη διαθεση να φαει ειναι πολυ καλο και εγω δεν θα το εκοβα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το ότι τα βγάζει από τη μυτη όμως, μήπως δειχνει ότι πνιγεται? Αλλαξε στάση οπως κρατάς το μπιμπερο, όχι επιτόπου μέσα στο στόμα από το κέντρο, γύρισε το να του το δινεις από το πλάι.

• Like
Reactions: moko

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Ναι και εγώ δεν θέλω να το κόψω αλλά το οτί το βγάζει από την μύτη είναι πολύ επικύνδινο..Αν του βάλω αυτό που μου είπες στο μπιμπερό θα είναι εντάξει ή θα χειροτερέψει η διάρροια?Αυτό φοβάμαι..

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Έχω δοκιμάσει τα πάντα ghelly αλλά τίποτα είναι πολύ λαίμαργο..Πριν λίγο του έβαλα το γάλα σε πιατάκι αλλά μπήκε ολόκληρο μέσα και προσπαθούσε να το βυζάξει δεν τα κατάφερνε γκρίνιαζε και τα παράτησε..Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω..

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Το ταιζεις παντα μπρουμυτα? δεν πρεπει να το ταιζεις ανασκελα.. Οχι, η διαρροια δεν θα χειροτερευσει αν βαλεις κονσερβα μεσα στο γαλα, ισα ισα. Θα γινει και πιο πηχτο και πανω στην λαιμαργια του δεν θα του ερχεται αποτομο. Ολα αυτα απο προσωπικη εμπειρια. Μηπως εχεις ανοιξει πολυ τη θηλη?

• Like

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Nαι μπρουμητα.Ειχα ξαναμεγαλωσει νεογεννητα αλλα γατακια που ειχα βρει στα σκουπιδια αλλα τετοιο θεμα δεν ειχα.Η τρυπα της πιπιλας ειναι μικρη,Αλεσα κροκετα puppy με το γαλα την εβαλα στο πιατακι,κλασσικα μπηκε μεσα ολοκληρο και αρχισε να βυζαινει εφαγε καποια ποσοτητα αλλα οχι αρκετη για να χορτασει.Σκεφτηκα να βρασω ρυζι και αντι για νερο τη σκονη να την αραιωσω με το ρυζονερο για την διαρροια..Περιμενω να ανοιξουν αυριο τα κτηνιατρεια πιστευω να βρω καποια λυση.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Κι εμενα η εμπειρια μου πανω σε γατακια ειναι, αλλα δεν υπαρχει καποια διαφορα. Και το ρυζονερο θα βοηθησει πολυ, εγω αυτη τη στιγμη εχω γατακια με διαρροια, το νερο που φτιαχνω το γαλα ειναι ρυζονερο.
Πηγαινε το και στην κτηνιατρο να το δει απο κοντα, ισως χρειαζεται αποπαρασιτωση ή εχει καποια ιωση και χρειαζεται αντιβιωση. :)

• Like

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Σε εμενα επιανε να βαζω ενα λουτρινο να πατανε τα κουταβογατια. Ξερεις οπως θα εκαναν με την μητερα τους, οποτε βρισκαν μονα τους την σωστη θεση και επαιρναν μια γωνια 45%. Αυτο τα βοηθουσε να μην πνιγονται αλλα και να ειναι πιο ηρεμα κατα το ταισμα.

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Καλησπερα..τα νεα με το κουταβι ειναι τα εξης.Ξεπερασαμε το θεμα με το μπιμπερο,αφου αλλαξαμε 3, και πηραμε χαπι για τα σκουληκια dolarin.Δυστηχως ομως το κουταβι εχει ακομα διαρροια η οποια ειναι βλεννωδης και εχει μεσα κατι σαν κοκκους..Εχει κοκκιδια και χρειαζεται το φαρμακο procox,κοστιζει 15 ευρ, που εγω αυτη τη στιγμη δεν δυναμαι να το αγορασω :( Aν καποιος εχει περισσευμα απο αυτο το φαρμακο και μπορει και θελει ας επικοινωνησει μαζι μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Κτηνιατρικό είναι; Δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο, ανθρώπινο, που συνήθως είναι και πολύ φθηνότερα;

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Ναι κτηνιατρικο ειναι,υγρο.Οχι αυτο μου ειπε να παρω αλλα δν ειχα τοσα λεφτα κ μ εδωσε το dolarin..αλλα απ οτι φαινεται δν εκανε τιποτα οποτε δεν το αποφευγω το procox.

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Το ξερω απλα δεν εχω χρηματα εχω πολλα σκυλια δικα μου και αδεσποτα που φροντιζω ειμαι ανεργη,εκανα στειρωση σε ενα αυτες τις μερες και αυτη τη στιγμη ειμαι ταπι γι αυτο ρωτησα μηπως εχει κανενας περισσευμα..

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
σε ποια περιοχη εισαι?
μπορω να σου φερω κι εγω γαλα αν θες και ειναι και φθηνο και πολυ καλο....θα το ταιζεις με παυσεις..θα τρωει λιγο ξανα σε λιγο...καθε ποτε το ταιζεις?μηπως αφηνεις αρκετη ωρα να περασει και πειναει και τρωει γρηγορα??? τα βγαζουν απο τη μυτη πολλες φορες αν τρωνε γρηγορα...

• Like
Reactions: LaCat and mareco

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
σ ευχαριστω deliaki αλλα οπως γραφω και παραπανω το ξεπερασαμε αυτο το προβλημα,procox χρειαζομαι για τα σκουληκια..Στην Αρτα ειμαι