Κουτάβι 40(?) ημερών και εμβόλιο

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Καλησπέρα και πάλι :)
Έγραψα πρώτα στο προηγούμενο μου θέμα αλλά εδώ μου φαίνεται πιο σωστή ενότητα.
Το μικράκι που μου έφεραν το πήγα στο γιατρό Σάββατο πρωί. Είναι περίπου 40 ημερών.
Μου είπε ότι έχει σκουλήκια γιατί η κοιλίτσα του είναι πολύ πρησμένη και του έδωσε χάπι. Διάβασα στο φόρουμ ότι τόσο μικρά κουτάβια δεν κάνει να παίρνουν χάπι αλλά ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι ειδικό για κουτάβια και να μην ανησυχώ.
Του έκανε και το εμβόλιο puppy αφού με ρώτησε πρώτα πόσο το έχω και του είπα ότι πριν το φρόντιζε φίλος μου για καμιά βδομάδα και δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα. Με προειδοποίησε ότι μπορεί να είναι κάπως υποτονικό κτλ.
Το πρόβλημα είναι ότι έχουν περάσει 3 μέρες, κοιμάται πάρα πολλές ώρες και τρώει ελάχιστα.
Πιστεύετε υπάρχει λόγος ανησυχίας ή είναι φυσιολογικό με το εμβόλιο και την αλλαγή περιβάλλοντος?
Μίλησα πάλι με τον κτηνίατρο και μου είπε να μην ανησυχώ, να του βράσω λίγο κοτόπουλο με ρύζι και αν συνεχίσει να μην τρώει να τον πάω από 'κει.
Τώρα έφαγε λίιιγη ξηρά στο multi με νεράκι και μισή κουταλιά γιαούρτι και ξεπαγώνω κοτόπουλο για το βράδυ.
Έχω τρελαθεί από το άγχος όμως που είναι τόσο μωράκι.
Κανένας με ανάλογη γνώση/ εμπειρία?
Ευχαριστώ :)

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Κι εμένα τις πρώτες μέρες μετά το πρώτο εμβόλιο, ήταν αρκετά υποτονικός, αλλά ήταν νομίζω λίγο πιο μεγάλος. Ητάν κάπου δύο μηνών. Η άποψη μου είναι, αν θες να ηρεμίσεις, πάρτο και πήγαινε σήμερα στον κτηνίατρο, να το δει, στην καλύτερη θα σε καθησύχασει και με υπογραφή, στην χειρότερη, θα δει τι έχει το μικρούλι και θα σε καθοδηγήσει καλύτερα! Πιο πολύ πήγαινε τον για την δικιάσ σου ηρεμία!

• Like
Reactions: mairoula

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
3 μερες υποτονικο κ να μην τρωει?
Τα κουταβια ετσι κ αλλιως κοιμουνται πολλες ωρες, βασικα το μεγαλύτερο μερος της μερας κοιμούνται αλλα το να μην τρωει ειναι παντα δειγμα ότι κατι δεν παει καλα.
Στην θεση σου θα ημουν ηδη στον κτηνιατρο!
Κ μεις 45 ημερων καναμε το πρώτο εμβολιο αλλα μια χαρα ηταν, σαν να μην συνεβη τίποτα...βεβαια δεν ειχαμε θεμα με τιποτα...
μπας κ να του κανετε καμια εξέταση? λεω τωρα εγω....

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Η αλήθεια είναι εάν δεν έλειπε ο φίλος μου που έχει μεταφορικό θα τον είχα πάει ήδη... Είναι αρκετά μακριά από το σπίτι μας... Θα κοιτάξω να κλείσω ραντεβού για το απόγευμα.
Έκανε και λίγο εμετό αφού έφαγε πριν κι έχω φρικάρει...
Το χάπι για αποπαρασίτωση είναι οκ, ε? Το Milbemax για κουτάβια και μικρόσωμους σκύλους ήταν νομίζω.
Εξέταση αίματος εννοείς Μαρία&Ήρα? Είναι οι κλασικές που γίνονται και στα ενήλικα? Για το κόστος ρωτάω πιο πολύ.