Κουταβάκι και σκάλες στο σπίτι...Πρόβλημα?

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
Παιδια,το σπιτι μου εχει πλακακια,κανονικα,δεν γλιστρανε σχετικα,αλλα μενω σε μεζονετα,που για να ανεβεις πανω εχει σκαλα,η οποια ειναι μαρμαρηνη,και γλιστερη,ξερω οτι σκυλος εως καποια ηλικια δεν πρεπει να αναιβαναινει σκαλες,εγω πρεπει να κλισω με πορτακι τις σκαλες για να μην ανεβαινει ο σκυλος,ή αν τον ανεβαζουμε εμεις δεν θα ανεβαινει μονος;;
Με λιγα λογια,πρεπει οπωσδηποτε να κλισουμε την σκαλα η δεν υπαρχει προβλημα αν προσεχουμε να μην ανεβαινει;;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Πρόβλημα υπάρχει και σε ανέβασμα αλλά χειρότερα στο κατέβασμα. Τώρα για να το κουβαλάς πάνω - κάτω φανταζομαι λίγο δύσκολο λόγω κιλών...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ζω σε διαμέρισμα, αναγκαστικά έπρεπε να χρησιμοποιούμε τα σκαλοπάτια. Μπορεί να του κουβαλάει αλλά πρέπει ο σκύλος να μάθει και τα σκαλοπάτια, να μην τα φοβάται. Ολα με μέτρο βέβαια.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν τον είχα πάρει δεν το γνώριζα και ανεβοκατέβαινε κανονικά. Ακτινογραφείες κάναμε πριν μισό χρόνο και τα ισχία του είναι μια χαρά (άριστα μου είπανε).

Τώρα δεν ξέρω τι να σου πω, αυτό που θα έκανα εγώ είναι σίγουρα να γνωρίσει τις σκάλες, να μην τις φοβάται, και τις περισσότερες φορές θα τον κουβαλούσα. Πιστεύω πως η δυσπλασία κληρονομείται, περιβαλλοντική παράγοντες μπορούν μόνο να συνησφέρουν στην ανάπτηξή της, δεν είναι η αρχή του προβλήματος.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
σε ενα κουταβι το ανεβοκατεβασμα στη σκαλα δεν ειναι μονο θεμα δυσπλασιας...
καταπονουνται πολυ οι αρθρωσεις με αποτελεσμα μελοντικα πιθανα να αποκτησει προβλημα...
ακόμα οι σκαλες φαινεται να προβληματιζουν και να εχουν ενα μεριδιο ευθυνης οταν κατα την αναπτυξη το κουταβι εμφανιζει ταρσους αγελαδος... ( τα πισω ποδια ειναι λιγο στραβα προς τα μεσα...)

φυσικα να γνωρισει τισ καλες αλλα ειναι διαφορετικο το να ανεβει μια φορα απο το να ανεβοκατεβαινει συνεχεια... εγω θα προτεινα πορτακι ωστε να υπαρχει ελεγχος

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κι εγω συμφωνω στο να απομωνωσεις τη σκάλα γιατι περαν της δυσπλασιας, μπορει να γλιστρισει και να χτυπησει.
Μπορεις επισης να του μαθεις να την ανεβοκατεβαινει αργα και παντα μαζι σου.
Αν τον αφηνεις ανεξελεγκτα να χρησιμοποιει τη σκάλα μπορει να το θεωρησει και σαν παιχνιδι κατι που επισης είναι επικυνδυνο

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Μπορείς να τον αφήσεις να ανέβει τις σκάλες μονος του μέχρι τη "μέση" και μετά να τον πάρεις στην αγγαλιά σου, και αυτο για να "γνωρίσει" τα σκαλοπάτια και να μην τα φοβάται αργότερα. δεν μας είπες ομως, τι ράτσα είναι; επειδή συγκεκριμένες ράτσες εχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουνε προβληματάκια στα γόνατα, δυστυχώς ανάμεσα σε αυτές είναι και ο δικός μου.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
Δεν το εχω ακομα τον σκυλακο:(:(:(...
απλως ρωταω για να προετοιμαζομαι.Λαμπραντορ θα παρω,το οποιο εχει υψηλες πιθανοτητες δυσπλασιας

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Καλύτερα να μην ανεβοκατεβαίνει όταν είναι μικρό τουλάχιστο. Πάντως η Κάρλα που δεν ήξερε ποτέ σκάλες, τις έμαθε 2,5 χρονών σχεδόν, από μόνη της όταν έτυχε να πάμε σε σπίτι με σκάλες. Και πάλι βέβαια έχω βάλει πορτάκι για να μην ανεβοκατεβαίνουν όποτε θέλουν, αλλά "ελεγχόμενα" όσο γίνεται.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
εχει τοιχο,αλλα δεν ειναι απο εκει που αρχιζουν τα σκαλακια,ειναι απο το 2ο η 3ο σκαλι που εχει και απο τις 2 μεριες τοιχοαπο τον πανω οροφο εχει απ την αρχη.Δεν πιστευω α υπαρχει προβλημα για 2 σκαλακια(μισο να παω να δω ποσο ειναι).Τελικα ειναι 3 τα σκαλακια.Αλλα πανω τελικα δεν εχει τοιχο,εχει καγκελα και τοιχο.Θα βαλω φοτογραφιες μολις μπορεσω!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Εγώ θα σου λεγα να πάρεις ένα για το κάτω μέρος (στα 3 σκαλάκια) που μπαίνει και αν σου κάνει και για πάνω παίρνεις και δεύτερο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
πανω η μια μερια εχει τοιχο οκ... απο την μερια με τα καγκελα... βαζειςμια πλακα νοβοπαν και γινεται ¨τοιχοσ¨και παλι δεν θαχεις προβλημα...

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
να εικονες,δεν πολυκαταλαβα αυτα που ειπατε για τοιχους κτλ :p

λοιπον,αυτες ειναι απο το κατω μερος

και αυτη ειναι απο πανω