Κουταβάκι με τύφο

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Σε ρώτησα αν είσαι σίγουρη για το εμβόλιο επειδή κάπου αλλού έγραψες ότι δεν αναγράφεται τίποτα στο βιβλιάριο του. Αρα δεν είσαι σίγουρη 100%.
Όπως και θα έχει τώρα σημασία έχει να αναρρώσει το κουτάβι. Εύχομαι περαστικά.
Υ.Γ. Πάντως ας εξετάσει και τα κόπρανα για παράσιτα. Όπως είπα τα συμπτώματα μου μοιάζουν πολύ με τη giardia που περάσαμε και εμείς (ο Μάρκο δηλαδή).
Πολυ σωστή ερώτηση,γιατι όντως στο βιβλιάριο δεν αναγραφόταν κάτι,αλλα εχθές που το είδε η κτηνίατρος είχαν κολλήσει δυο σελίδες μαζι και δεν το παρατήρησα γι αυτο και νόμιζα οτι δεν ειχε κανει τίποτα. Σε ευχαριστώ πολυ για την εμψύχωση,ειναι απαραίτητη και σημαντική. Θα ρωτήσω για τα περιττώματα σημερα που θα επισκεφτώ το κουτάβι. Ελπίζω να ειναι καλα ο Μάρκο σου και να τον χαίρεσαι διότι ανέκαθεν λάτρευα τα σκυλιά και όχι μονο,ειδικά τώρα που ήρθε στην ζωή μας ο Λοκι και την εχει ομορφύνει τόσο όσο δεν φανταζόμασταν.

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Σε ρώτησα αν είσαι σίγουρη για το εμβόλιο επειδή κάπου αλλού έγραψες ότι δεν αναγράφεται τίποτα στο βιβλιάριο του. Αρα δεν είσαι σίγουρη 100%.
Όπως και θα έχει τώρα σημασία έχει να αναρρώσει το κουτάβι. Εύχομαι περαστικά.
Υ.Γ. Πάντως ας εξετάσει και τα κόπρανα για παράσιτα. Όπως είπα τα συμπτώματα μου μοιάζουν πολύ με τη giardia που περάσαμε και εμείς (ο Μάρκο δηλαδή).
Πολυ σωστή ερώτηση,γιατι όντως στο βιβλιάριο δεν αναγραφόταν κάτι,αλλα εχθές που το είδε η κτηνίατρος είχαν κολλήσει δυο σελίδες μαζι και δεν το παρατήρησα γι αυτο και νόμιζα οτι δεν ειχε κανει τίποτα. Σε ευχαριστώ πολυ για την εμψύχωση,ειναι απαραίτητη και σημαντική. Θα ρωτήσω για τα περιττώματα σημερα που θα επισκεφτώ το κουτάβι. Ελπίζω να ειναι καλα ο Μάρκο σου και να τον χαίρεσαι διότι ανέκαθεν λάτρευα τα σκυλιά και όχι μονο,ειδικά τώρα που ήρθε στην ζωή μας ο Λοκι και την εχει ομορφύνει τόσο όσο δεν φανταζόμασταν.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ελπίζω να ειναι καλα ο Μάρκο σου και να τον χαίρεσαι διότι ανέκαθεν λάτρευα τα σκυλιά και όχι μονο,ειδικά τώρα που ήρθε στην ζωή μας ο Λοκι και την εχει ομορφύνει τόσο όσο δεν φανταζόμασταν.
Να είσαι καλά! Ο Μάρκο το πέρασε πολύ γρήγορα με 5-ήμερη θεραπεία. Μακάρι και το δικό σου να έχει αυτό επειδή αντιμετωπίζεται αρκετά εύκολα (με drontal και αντιβίωση)

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Τελικά ειναι τύφος και τώρα μαζι με όρους και αντιβιωσεις κανει και μεταγγίσεις. Αναμένουμε ακόμη τα επόμενα 24ωρα και ελπίζουμε για ανάκαμψη. Μας εχει στοιχίσει παρα πολυ ψυχολογικά όλη αυτή η αναμονή γιατι φοβόμαστε παρα πολυ μην τον χάσουμε. Εχω μπει σε μια διαδικασία να διαβάζω τόσο στο φόρουμ όσο και άρθρα περί τύφου γιατι γνωστό μου πρόσωπο που εχει και εκείνος μποξέρ μου λέει οτι θα γίνει καλα αλλα θα ταλαιπωρηθεί. Προσπαθώ να πιαστώ απο οτιδήποτε θετικό ακούω και διαβάζω γιατι και εδώ διάβασα απο κάποια μέλη οτι τα δικά τους κατοικίδια το ξεπέρασαν και ειναι υγιή,γιατι πραγματικά παραπαιω ανάμεσα στην αισιοδοξία και απαισιοδοξία. Δεν το κάνω επίτηδες και προσπαθώ παρα πολυ να μην αφήνω αρνητικές σκέψεις να με κατακλύζουν,αλλα φοβάμαι παρα πολυ.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι πολύ αλλά πιστεύω το χειρίζεσαι μια χαρά προσπαθώντας να μην πανικοβάλλεσαι. Όλα καλά θα πάνε, άλλωστε όπως είπες απ ότι φαίνεται το διαπίστωσες σχετικά νωρίς. Πως είναι ο μικρούλης κατά τ' άλλα; Τι σου λέει ο γιατρός; Πότε αναμένεται να έχει μια πιο στέρεη εικόνα για την πορεία του;

• Like
Reactions: RenaP

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Σου στέλνω τις ευχές μου και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ακολούθησες λογικές και σωστές κινήσεις και δεν έχασες καθόλου χρόνο κάτι που μπορεί να σημαίνει τα πάντα για την έκβαση της υγείας του κουταβιού σου. Λίγο και την τύχη να έχετε με το μέρος σας και όλα θα πάνε καλά!

• Like

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Ευχαριστώ πολυ πραγματικά. Εχθές μας είπε οτι το προηγούμενο βραδυ έκανε φουλ διάρροια με αίμα και ο αιματοκρίτης του πολυ χαμηλός και πως ήταν πιο άσπρος απο την πρώτη μετα της εισαγωγής. Την ρώτησα βέβαια αν ειχε κάπου; βελτίωση απο την πρώτη μέρα και μου είπε οτι με την μετάγγιση και το πλάσμα πήρε ελάχιστα τα πάνω του. Σημερα ειναι η 3 μέρα νοσηλείας κα συνάμα το τρίτο κρίσιμο 24ωρο όπου θα μας πει λίγα παραπάνω λογικά για την κατάσταση υγείας που ισως συνθέσουν μια πιο στέρεη άποψη για την πρόγνωση. Πραγματικά απο τη μια ακούω το τηλ να χτυπά και εχω αγωνία να μάθω οτι υπαρχει βελτίωση που ισως δείχνει οτι αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης του,απο την άλλη όμως φοβάμαι να απάντησω και να πάω απο την κλινική μην μου ανακοινώσει ειτε οτι απεβίωσε ειτε οτι δεν φαινεται να υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Συμπονώ όλους όσους εχουμ περάσει ειτε το ίδιο ειτε άλλο περιστατικό σοβαρής μορφής διότι ποτε μεχρι τώρα δεν εχω αισθανθεί να μουδιάζω,να εχω αϋπνίες,άλγος στο στομάχι απο το άγχος και τον ψυχικό πόνο και πολλα αλλα. Γενικά υπολειτουργούμε κι εγώ και ο φίλος μου και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε κυρίως όταν τον επισκεπτόμαστε διότι πιστεύω οτι η αισιόδοξη στάση και συναισθήματα βοηθά το κουτάβι στην ανάρρωση όπως συμβαίνει και σε εμάς τους ανθρώπους. Κυρίως δε σε αυτά που αν κάτι καταλαβαίνουν περισσοτερο απο τον άνθρωπο ειναι τα συναισθήματα και ένστικτα.

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Αυτο μου είπαν και φίλοι μου καθως με τον πρώτο εμετό ανησύχησα ενω κάποιοι μου είπαν οτι ήμουν υπερβολική και διερωτήθηκαν πως κάθε φορά έτσι θα κάνω; Εχω να απάντησω καταφατικά διότι καλύτερα να το ψάχνω κι ας μην ειναι τίποτα παρα να χάσω πολύτιμο χρόνο,διότι και η κτηνίατρος μου είπε κάποιοι περιμένουν και πέντε μέρες προτού επισκεφτούν τον κτηνίατρο τους καθως αποκλείουν την πιθανότητα τύφου η άλλων παθήσεων λόγω των εμβολίων που έχουν κανει που τελικά δεν πιάνει σε όλες τις περιπτώσεις 100% και χρειάζεται και επανάληψη του εμβολίου.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Άρα έφαγες το γάιδαρο που λέμε. Αν περάσει και η σημερινή μέρα ίσως αυξηθούν και οι πιθανότητες ν αναρρώσει πλήρως ο μικρός. Υπομονή και να μας κρατάς ενήμερους. Προσπάθησε ν απασχολείσαι με άλλα πράγματα μέσα στη μέρα να φεύγει το μυαλό σου όσο είναι εφικτό έστω. Ότι είναι να γίνει θα γίνει κι εσύ κάνεις και θα συνεχίσεις να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου. Όλα περαστικά να είναι εύχομαι. :)

• Like

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Εννοείται θα ενημερωσω για την έκβαση και θεωρω κάθε μέρα που αναπνέει ως επιτυχια ακόμη και μετα το πέρας των 3 κρίσιμων ημερών όπου τότε διαμορφώνεται μια σχετική εικόνα,θα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου καθως απο εμπειρίες άλλων χρηστων η ανάρρωση ήρθε λίγο ύστερα,μετα απο 8 μέρες οποτε δεν θα χάσω την ελπίδα μεχρι την τελευταία στιγμή. Καλη μέρα και θα σας κρατώ ενήμερους!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Περαστικα στο μικρουλη και υπομονη σε εσενα. Ποσο ημερων τον πηρες , ποσα εμβολια ειχε τελικα οταν τον πηρες και ποσες μερες αφοτου τον πηρες εμφανησε τα συμπτωματα?

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Παιδιά καλησπέρα! Συγγνώμη που δεν έχω στείλει, αλλά ήμασταν ανήσυχοι και δεν μας έλεγε κάτι καινούριο ή κτηνίατρος καθώς ήθελε να είναι σίγουρη για την έκβαση είτε θετική είτε αρνητική πρώτου πει λεπτομέρειες. Σήμερα μας είπαν ότι τρώει κανονικά, οι διαρροιες έχουν σταματήσει, είναι πολύ δραστήριος και ενδέχεται αύριο να πάρει εξιτήριο!!! Είμαι κάτι παραπάνω από ευτυχής και ευγνώμων καθώς η κτηνίατρος ήταν πάρα πολύ εξυπηρετική, εξαιρετική με γνήσιο ενδιαφέρον κι ανθρωπιά!!! Η χαρά μας που ο λοκι μας τα κατάφερε είναι απερίγραπτη και δεν συγκρίνεται με τίποτα!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την συμπαράσταση και ενδιαφέρον σας, καθώς μου ήταν πολύτιμη αλήθεια!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Αυτά είναι τέλεια νέα :D:D Να γίνει σύντομα απολύτως καλά ο μικρούλης και μπράβο σας και για την άμεση αντίδραση που σίγουρα τον βοήθησε :love:

RenaP

Well-Known Member
7 Μαϊου 2017
61
64
36
Όσον αφορά τις ερωτήσεις που τέθηκαν τι κουτάβι είναι 2,5 μηνών, είχε κάνει μόνο εμβόλιο για τύφο και αποπαρασιτωση. Μετά από πέντε μέρες αφότου τον καλωσόρισαμε στην οικογένεια μας άρχισε να κάνει εμετούς και διαρροιες και την επόμενη κιόλας μέρα νοσηλεύτηκε. Αυτό είναι σημαντικό, να μην θεωρούμε δεδομενο ότι το εμβόλιο πιάνει 100% και καλό είναι να επισκεπτομαστε τον κτηνίατρο κι ας νομίζουμε ότι είναι ασήμαντο γιατί σε εμάς έπαιξε θετικό ρόλο που δεν χάσαμε χρόνο, αυτό μας είπε και η κτηνίατρος. Επίσης κάτι που δυστυχώς έμαθα με το δύσκολο τρόπο είναι μακριά από Pet Shop διότι εμείς νομίζαμε ότι ήταν εκτροφείο από εκεί που το πήραμε καθώς ήταν και πρόταση γνωστού προσώπου αλλά ήταν εισαγωγέας και διατηρούσε Pet Shop όπως πληροφορήθηκα από το φόρουμ και θα έπρεπε από μέρους μου περισσότερη έρευνα από το να στηρίχθω σε λεγόμενα έστω και φιλικού προσώπου. Αυτό έχω να προτείνω καθώς και πολλοί άλλοι έχουν κάνει εδώ σε αυτό το φόρουμ διότι οι συνθήκες που έρχονται ειναι απανθρωπες και αρκετές φορές αποκτούν εκεί πρόβλημα υγείας κι ας έχει κάνει όντως ο εκτροφεας τα εμβόλια. Μαζί με το στρες επιδεινωνεται η κατάσταση υγείας του. Αυτά μας ανέφερε και η κτηνίατρος μέσα από την εμπειρία της με άλλα σκυλιά.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Κατσε περιμενε , ο Μπουραιμης (απο εκει δεν πηρες το κουταβι) εκτος του οτι το εδωσε με μονο 1 εμβολιο για τυφο και οχι και το 1ο 5απλο , δεν ειναι εκτροφεας μποξερ αλλα κανει εισαγωγες ? Ειναι βαρια κατηγορια αυτη ειναι σιγουρο αυτο? Μη κανεις λαθος οπως οτι δεν ειχε κανενα εμβολιο ενω ειχε ειναι πολυ χοντρο , το θετικο ειναι οτι ο μικρος τα καταφερε , ευχομαι να ειναι υγειεστατος