Κουταβι και μεγαλυτερα σκυλια


linak

Well-Known Member
11 Μαϊου 2016
58
66
49
Μολις αποκτησαμε ενα κουταβι περιπου 3 μηνων, το οποιο αναμενεται να γινει μικροσωμο προς μεσαιο οπως το κοβει ο κτηνιατρος. Αν και οταν το πηραμε φοβοταν τα παντα (ποιος ξερει που ηταν πριν), μεσα σε δυο μερες με τους ανθρωπους και το χωρο ξεθαρρεψε εντελως.
Το προβλημα μου, λογω και μεγεθους, ειναι τα αλλα σκυλια στη βολτα. Ο μικρος μολις δει μεγαλυτερο σκυλι, τρομοκρατειται. Λογικο μου φαινεται, και προς το παρον απλως τον παιρνω αγκαλια και πλησιαζουμε μαζι σε 2-3 σκυλια της γειτονιας που ειναι φιλικα, οσο αυτα ειναι μεσα απο τα καγκελα της αυλης τους, και τον καθησυχαζω ωστε σιγα σιγα να συνηθισει.
Τι κανω ομως οταν σκυλι αλλο ερχεται κατα πανω μας;
Σημερα μου προεκυψε ενα πολυ μεγαλοσωμο σκυλι που εκανε βολτα ελευθερο να ορμησει κατα πανω μας. Εδειχνε ενθουσιασμενο, αλλα εγω τα χρειαστηκα (εχω απο παιδι μια φοβια με σκυλους που τρεχουν κατα πανω μου, γιατι μου εχει τυχει επιθεση σε μικρη ηλικια). Ποσο μαλλον τα παιδια μου που ηταν μαζι! Το δε σκυλακι κοντεψε να παθει συγκοπη. Πηρα το σκυλακι αγκαλια, φωναξα στον αλλο σκυλο ΚΑΤΩ προσπαθωντας να δειχνω ψυχραιμη. Ευτυχως οπως ειπα ο σκυλος ηταν φιλικος και απλως χοροπηδαγε, και εκοβε λιγο φορα στο ΚΑΤΩ. Σε 5 λεπτα βγηκε απο διπλανο σπιτι το αφεντικο του, ζητησε συγγνωμη και τον φωναξε.
Αντιλαμβανομαι ομως οτι αυτο θα ξανασυμβει, ειτε με καποιο αδεσποτο, ειτε με ανθρωπους που πιστευουν οτι ο σκυλος τους μπορει να παει βολτα μονος του.
Τι μπορω να κανω; Ενας γνωστος, επισης ιδιοκτητης σκυλου, μου συνεστησε να πηγαινω βολτα κρατωντας ενα μπαστουνι, οπως κανει και ο ιδιος, για αμυνα αν καποιο σκυλι ορμησει στο δικο μου. Αλλα μου φαινεται καπως ακραιο. Δε θελω η βολτα να ειναι επιχειρηση των ειδικων δυναμεων 2-3 φορες τη μερα!
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καλώς ήρθες!
Αυτό που κάνω εγώ μπορώ να σου πω μόνο, αν κάποιος θεωρεί ότι ειναι λάθος με διορθώνει. Τα ελευθερα σκυλιά στο δρόμο δεν θα μπορείς να τα αποφυγεις. Όταν βλέπω σκύλο να έρχεται προς το δικό μου, μπάινω στη μέση και τραβάω την προσοχή του για να του κόψω την 'ορμή' που είναι ο λόγος που τρομάζει ο σκύλος και με το δίκιο του. Αφου λοιπόν εχει καταλάβει ότι ειμαι και γω εκει, τον αφήνω σιγα σιγά να πλησιασει το δικό μου. Θέλει λίγο θράσος. Ο δικός μου σκυλος βεβαια ειναι κότα και με αφηνει να βγαλω το φιδι απο την τρύπα. Αν ειχα κάποιο που γαβγιζε ή τραβουσε/χοροπηδουσε θα ηταν αλλιως τα πράγματα. Με αδεσποτο δεν ειχα ποτέ πρόβλημα, με λυτό σκύλο τα πράγματα μπορεί να ειναι κάπως πιο περίπλοκα.
Το μπαστουνι ξεχνα το, κατα τη γνωμη μου, γιατι μπορει να κανει τα πραγματα χειρότερα. Πολλά σκυλια, κυρίως αδεσποτα που πιθανον να εχουν φαει και καμια, ενω ειναι ησυχα, όταν βλεπουν ξυλο ή κάνεις αποτομη κίνηση, μπορουν να γίνουν επικινδυνα.
 


linak

Well-Known Member
11 Μαϊου 2016
58
66
49
Tα προηγουμενα σκυλια που ειχα ηταν σαφως μεγαλυτερα, οποτε ομολογω οτι αυτο το προβλημα δεν το ειχα αντιμετωπισει. Ειδικα το ενα ηταν τεραστειο (καπου υπηρχε τσομπανοσκυλο και κατι αλλο πολυ μεγαλο στους προγονους του), οποτε αν και ηταν εντελως "προβατο", ποτε δεν σκεφτηκε αλλο σκυλι να πλησιασει με φορα. Επιβαλλοταν με το μεγεθος του, χωρις να κανει ουτε αυτο ουτε εμεις ποτε τιποτε απο 6 μηνων και μετα. Απλως αδιαοφορουσε και αυτο και εμεις, και δε μας πειραξε ποτε κανεις.
Αυτο το "πρεπει να προστατευσω το σκυλο", δεν το εχω ξανααντιμετωπισει δυστυχως.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.932
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95